Dodaj do ulubionych

Kolejny popapraniec?

31.01.02, 20:30
Przepraszam, ze po angielsku, tlumaczenie straci na uroku:

"Banker's Wife's blues"

Where does john live?

He lives near the bank

Where does he work?

He works at the bank

When does he work?

He works all day
and he works all night
at the bank, at the bank
at the great, big bank

Where does he study?

He studies at the bank

Where does he sleep?

He sleeps at the bank

Why does he spend all day, all night
all day, all night
at the bank, at the bank?

Bacause he loves his bank
more than his life
and he love his money
more than his life
Obserwuj wątek
    • Gość: fantasia Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! IP: 62.233.138.* 31.01.02, 20:34
      Tych "prawdziwych" w zupełności wystarczy, Kwieto. Litości! Niedługo sobie na
      forum wyhodujemy potężne Muppet Show!!! (i oczywiście powariują wszyscy
      zdrowi, troszkę zdrowi, obserwatorzy i admini). Nie rób tego więcej...
      błagam... :-)))
      • kwieto Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! 31.01.02, 20:43
        Oj, wlasnie przegladam stare notatki... Mam gdzies z tej serii jeszcze
        "popaprana" bajke o czerwonym kapturku ale nie moge znalezc :((((
        Poki co moge zaserwowac w zamian "Internacjonalizacje gospodarek
        posocjalistycznych" - chcesz?

:"))
      • Gość: ida Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! IP: *.csk.pl 31.01.02, 20:54
        eeeeee, facet kocha swój bank a Wy zaraz że on popapraniec? Nigdzie nie jest
        powiedziane, że mężczyźni w pierwszej kolejności muszą kochać żony, a potem
        banki, a nie odwrotnie

• Gość: fantasia Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! IP: 62.233.138.* 31.01.02, 21:06
          Jak go zwał, tak zwał, popapraniec, japiszon czy Miłośnik Banków...
          Ale znóóóów o tym, kogo/co najlepiej kochać??? i znóóów ktoś w nim rozpozna
          odbicie swego partnera/męża/szefa/kochanka/itd... i znóóów będą narzekania,
          dlaczego on ten bank (albo dowolny inny byt) kocha bardziej niż mnie...

A niech on kocha choćby stadko nóg od krzesła! Ja tylko uprzedzam, że biedak na
          forum zbierze za to niezłe baty!

Kwieto, bezduszny sadysto. I na co naraziłeś biednego Johna? A on się nawet
          odgryźć nie potrafi... (no, chyba że kiedyś na niego natrafisz w jakimś banku,
          wtedy pożałujesz gorzko! :-))
          • kwieto Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! 31.01.02, 21:10
            dwa lata pracowalem w banku, odpokutowalem tam wszystkie winy przeszle i
            przyszle :")))))
            • Gość: fantasia Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! IP: 62.233.138.* 31.01.02, 21:16
              Hmmm... to mi się zaczyna układać...

Czyżbyś, Kwieto, w wierszyku tym dokonywał wstecznego katharsis???
              • kwieto Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! 31.01.02, 21:26
                Ja tam nie sypialem...
                • Gość: mariposa Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! IP: *.biz.mindspring.com 31.01.02, 21:31

mi tam sie zdarzylo zasnac w pracy. zwlaszcza po wyczerpujacej... nauce. ;-)
                • Gość: fantasia Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! IP: 62.233.138.* 31.01.02, 21:34
                  A, to taka zmyłka! Żeby się było trudniej domyślić! :-)))

A propos, pamiętasz może, który to z "Trzech Panów w Łódce" sypiał w banku? To
                  śliczny fragment był! XXX śpi bez przerwy. Nie ma zawodnika, który by go w tej
                  konkurencji przebijał. W dni powszednie XXX śpi w banku, od dziesiątej do
                  szesnastej, i tylko w soboty budzą go i wyrzucają z budynku o czternastej...
                  • kwieto Re: Kolejny popapraniec? - doooosyć!!! 31.01.02, 22:02
                    Taaaa... a moze ja jestem masochista i dlatego tam pracowalem?
    • Gość: mariposa a moze to po prostu hippie... IP: *.biz.mindspring.com 31.01.02, 21:09
      ... i kocha swoja laweczke!!!! (w Central Park, albo na Santa Monica Boulevard)

• Gość: fantasia hippie byłby podejrzany... no bo pieniądze??? IP: 62.233.138.* 31.01.02, 21:15
        Ja rozumiem ławeczki. Ale na takiej ławeczce, to ewentualnie podstarzały
        milord... Hippies pieniądze mają we wzgardzie, a i do żeniaczki nieskory...
        A może zamiast milorda - bardziej swojski Hrabia? No, ale byłoby śmieszniej...
        A może to Bogusław Bagsik?
        A może to jakiś przebieraniec? Może John jest kobietą??? :-)
        • Gość: mariposa Re: hippie byłby podejrzany... no bo pieniądze??? IP: *.biz.mindspring.com 31.01.02, 21:20
          Ben loves April
          Jessie loves Melody
          James loves Autumn
          John loves Money

Big deal????
          • Gość: fantasia and my heart IP: 62.233.138.* 31.01.02, 21:23
            belongs to Daddy!...
      • Gość: mariposa Re: a moze to po prostu hippie... IP: *.biz.mindspring.com 31.01.02, 21:15
        choc najprawdopodobniej na ZOO Banhoff ;-)))))

pozdrowienia dla milosnikow!!!
    • Gość: Tristeza Wstydz sie Kwieto! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:52
      praca w banku.... naprawde, nie spodziewalabym sie tego po tobie. w tej
      wstretnej instytucji, ktora z takim uporem domaga sie ode mnie splaty debetu!
      TFU! Bankom na pohybel.

a tak na marginesie, czy ta bajka o little red riding hood to nie byla o
      kapturku , ktory mial zle relacje z matka, potrzebowal psychologa i jadal w
      lesie psychodeliczne jagodki, aby ulzyc swym troskom?
      Bo jesli jeszcze jakas inna, to ja poprosze!

Pzdr.
      T.
      • kwieto Re: Wstydz sie Kwieto! 31.01.02, 22:06
        nie pamietam, pamietam ze byl tam narrator i chor, i chor sie czesto mylil, nie
        potrafil poprawnie powiedziec "czerwony kapturek" i spiewal np.

"good wolf
        bad girl"

a po interwencji narratora ze strachem:

"good good girl
        very bad wolf"

Wiecej wiele nie pamietam, a nie moge znalezc.. Na razie doszukalem sie jeszcze
        pieknego istruktarzu: "Telefongespräche" i swojej kartkowki z fizyki VI klasy
        podstawowki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka