Dodaj do ulubionych

Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu :/

14.11.09, 12:05
Mam podkrążone, "zabiedzone" oczy, wygladajace na zmeczone (chodzi o
dolna powieke i podkowy). Wydaje mi sie, ze na zdjeciach za dobrze
tego nie widac ale problem jest. Jak moglabym poradzic sobie z tym
problemem? Oprocz maskowania korektorami, co radzicie? dzieki, bo
juz nie moge patrzec na siebie w lustrze. Sprobujcie obejrzec te
fotki skupiajac sie na dolnych powiekach i doradzcie cos :( ps ale
dziwne sa zdjecia samych oczu ;) oczywiscie bez makijazu i tak sie
zlozylo, ze niedlugo po wstaniu z lozka. Jak sie kliknie, zdjecie
sie powieksza.

img199.imageshack.us/gal.php?g=pa130023.jpg
Obserwuj wątek
    • buraczek86 Re: ps. mam 23 lata 14.11.09, 12:14
      jw
    • jarka63 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 14.11.09, 16:45
      Przede wszystkim masz bardzo ładne oczy, duże, bystre i wyraziste.
      Te podkowy pod nimi to moim zdaniem opuchlizna, chociaż faktycznie
      na zdjęciach niewiele widać (wyolbrzymiasz problem?).Możesz jej
      przeciwdziałać kremem trzymanym w lodówce, masażem, drenażem (to już
      u kosmetyczki), możesz też zrobić podstawowe badania, bo
      podpuchnięte oczy bywają objawem wielu różnych schorzeń.
    • agnieszka_szymon Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 14.11.09, 20:40
      Może nie wysypiasz sie, albo mało wody pijesz, opuchniete oczy tez
      mogą być jak je sie z duża iloscia soli
    • ladyjm Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 14.11.09, 21:42
      zrob badania krwi. tez mialam takie worki i sie okazalo, ze mialam problemy z
      watroba z powodu brania pigulek anty.
      • buraczek86 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 16:48
        lajdym a jakie dokladnie badania mam zrobic? Ostatnio robilam sobie
        badania hormonow.
        Jarka, na zdjeciach tego tak moze nie widac ze w lustrze pierwsze co
        widze to te zmeczone oczy. Jesli patrzy sie na fotki ogolnie,
        calosciowo, problem jest mniej widoczny, lepiej widac jak sie
        skupimy na samych dolnych powiekach. Ponadto mam taka podkowe ktora
        siega idealnie od wewnetrznego kata oka do zewnetrznego, idelny
        połokrąg :/
        • issey_miyake Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 16:50
          wygląda mi to na alergiczną chorobę narządu wzroku
          • buraczek86 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 16:56
            issey prosze cie moglabys powiedziec cos wiecej? bo alergiczka
            jestem, tyle ze zawsze mialam problem z kichaniem w lecie a nie z
            oczami "permanentnie"
            • issey_miyake Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 21:46
              Musisz trafić do dobrego alergologa, by mógł postawić rozpoznanie. Musiałby
              przeprowadzić dokładne badanie przedmiotowe, a także w razie potrzeby zalecić
              specjalistyczne testy alergiczne. Masz skórę suchą, na ciele? Suchy kaszel?
              Świszczący oddech?
              • nostress.ka21 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 22:00
                issey_miyake napisała:

Masz skórę suchą, na ciele? Suchy kaszel?
                > Świszczący oddech?

A co to ma do rzeczy?
                Przepraszam, że się wtrącam nie do swojego wątku, ale ja właśnie tak mam.
                Alergii nie mam niby, ale powyższe problemy + te opuchnięte oczy, u autorki to
                pikuś w porównaniu ze mną :( No i podobno przesadzam i taki mój urok :(
                • issey_miyake Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 22:11
                  To objawy alergii ocznej. Zdarza się, że mogą być mylnie rozpoznane i leczone. W
                  celu postawienia dokładnego rozpoznania lub jego potwierdzenia zaleca się
                  wykonanie badań dodatkowych, m.in. punktowych testów skórnych, badania poziomu
                  przeciwciał IgE w surowicy krwi i czasami także we łzach, badań cytologicznych
                  zeskrobin spojówkowych, spojówkowych testów prowokacyjnych.
                  • nostress.ka21 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 22:37
                    Czyli jednym słowem trzeba znaleźć odpowiedniego alergologa...
                    Dziękuję za wskazówkę ;)
          • brygida-rr Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 22:11
            issey, jestes po wydziale lekarskim? jaką masz specjalizację?
            • issey_miyake Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 15.11.09, 23:49
              brygida-rr napisała:

> issey, jestes po wydziale lekarskim? jaką masz specjalizację?

nie mogę ujawinić, zagryzą mnie wtedy
              • buraczek86 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 16.11.09, 12:15
                dzieki issey, czyli ja tez musze sie wybrac do dobrego alergologa ;)
                ehh. Skora sucha, ale bez swiszczacego oddechu.
                • issey_miyake Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 16.11.09, 12:50
                  Objawy alergii ocznej mogą dawać cały szereg objawów zmiennych w czasie. Trzeba
                  wykluczyć dużo innych chorób, np. jaskrę, choroby powiek, zespół suchego oka.
                  Alergeny odpowiedzialne za uczulanie w skórze mogą różnić się od tych, które
                  wywołują odczyny zapalne w oku.
                  Żeby zdiagnozować co oczy uczula robi się spojówkowy test prowokacyjny. Czasami
                  wykonuje się też analizę składu łez. Dobrze by było, byś była pod kontrolą
                  alergologa, ale i okulisty.
                  • letizia2 Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 16.11.09, 14:16
                    Zrób morfologię+żelazo i spr.tarczyce. Ja tez mam takie worki pod oczami jak
                    szaleją mi hormony.
              • brygida-rr Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 16.11.09, 17:38
                issey, nie przesadzaj, nikt Cie nie zje. niech sie dowiem, ze mam kolezanke w branzy
                • issey_miyake Re: Zdjęcia moich podkrążonych, zabiedzonych oczu 16.11.09, 23:01
                  Nie przesadzam Brygida, kiedyś to uczyniłam (żałuję) i nie mam ochoty dwa razy
                  wchodzić do tej samej rzeki.
        • ladyjm badania 16.11.09, 17:20
          te badania krwi to tzw próby wątrobowe. badaja one poziom enzymow watrobowych
          ALAT i ASPAT. norma to ponizej 40, a ja np mialam 84 alat i 53 aspat!!! razem z
          tymi badaniami dobrze tez zrobic badanie moczu, ktore sprawdzi, ze nie ma
          problemow z nerkami (problemy z nerkami rowniez moga skutkowc opuchliznami).
          zrob te badania zanim nakupujesz sobie niewiadomo ile kremow po oczy. jesli to
          faktycznie watroba albo nerki kremy nic nie pomoga. juz nie wspomne o tym, ze to
          b wazne narzady!
          • buraczek86 Re: badania 17.11.09, 14:26
            to powinnam najpierw isc nie do okulisty czy alergologa, tylko
            pewnie do lekarza pierwszego kontaktu (rodzinnego)? Bo pewnie musze
            miec skierowanie zeby sie pobadac. Czuje, ze mnie wygoni, bo
            ostatnio bralam od niego tyle skierowan, ze szok ;))) Acha, hormony
            badalam pod kierunkiem tradziku (ropny, glownie na brodzie), moze to
            wszystko powiazane jest :/
            • letizia2 Re: badania 17.11.09, 15:14
              Jakie hormony badałaś? Tarczycy tsh, ft3, ft4?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka