Dodaj do ulubionych

malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły,

20.11.09, 12:11
czyli, co robić i jak robić,żeby rzęsy były ładnie
rozdzielone,długie, wytuszowane niezbyt grubo, jakie szczoteczki i
ich kształty są wg. Was najlepsze, może silikonowe?
Obserwuj wątek
    • greeneyes86 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 20.11.09, 15:19
      A ja właśnie nie lubię silikonowych szczoteczek, miałam 3 różne i za chiny nie
      umiem tego obsługiwać, kleją mi się po nich strasznie rzęsy :] Ja lubię za to
      klasyczne, gęste szczoteczki (jak Max Factor 2000 cal. albo Maybelline Colossal
      Volum). Po pomalowaniu rozczesuję je szczoteczką po starym tuszu i jest git :)
    • sabriel Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 20.11.09, 20:45
      Można przypruszyć je pudrem przed wymalowaniem żeby się nie sklejały.
      Lubię szczoteczki gęste(wspomniany tu collosal, 200 calorie, effet faux cils
      YSL)ale silikonowe też(masterpiece max MF,false lash effect MF)
      • zawszezabulinka Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 21.11.09, 10:12
        ja czytalam tez o nakremikowaniu rzes (tzn nalozyc krem pod tusz) , ale nie
        pamietam na co mialo to byc.

a jesli chodzi o wspomniany puder pod malowanie, to bylo napisane pod fotka z
        gazety zeby uzyskac efekt bladych ust polaczonych z mocnymi, natuszowanymi rzesami
        • maggi9 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 00:29
          zawszezabulinka napisała:

> ja czytalam tez o nakremikowaniu rzes (tzn nalozyc krem pod tusz) , ale nie
          > pamietam na co mialo to byc.

Chyba na efekt rozmazanej pandy:)

Pudrowanie rzęs faktycznie daje niezłe efekty ale obniża dosyć mocno zywotność
          tuszu.
        • mietowe_loczki Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 14:05
          zawszezabulinka napisała:

> ja czytalam tez o nakremikowaniu rzes

Kremikiem?
    • nessie-jp Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 00:34
      Zygzakiem, szczoteczką z dość sztywnymi włoskami, dobrze oczyszczoną z nadmiaru
      tuszu (szczególnie na czubku potrafi się zebrać taki glutek).

No i tusz musi być szczególny: nie znoszę leistych, ciągnących się mazideł, dla
      mnie tusz musi być lekko suchawy, niemalże pudrowy w konsystencji, tak aby
      natychmiast zasychał na rzęsach.
    • jane-bond007 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 08:58
      szczotkę czy tusz to musisz sama sobie dobrać ale...

-korektor/fluid rozprowadzamy też na górnej powiece i rzęsach
      -maluję od nasady jednocześnie obracając szczotkę wokół własnej osi -
      mam nadzieję że to jest logicznie napisane :P
      -pomagam sobie małym lusterkiem trzymanym przy brodzie, widzę wtedy
      od dołu moje górne rzęsy
      - w razie sklejenia, rozczesuję igłą
    • zewszad_i_znikad Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 10:42
      Wetknę kij w mrowisko: malowanie rzęs jest niezdrowe. Natura
      wymyśliła rzęsy, żeby chroniły oczy przed pyłem, kurzem. Tusz wręcz
      przeciwnie - przyciąga pył, więc osłabia ochronną funkcję rzęs.

Możecie się malować, ale na pewno nie MUSICIE.
    • marianna_listopadowa Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 12:05
      naturalnie jestem blondynką, więc mam jasne rzęsy. farbuję włosy i pomalowanie
      rzęs tak by nie było widać u ich nasady, że są jasne wkurzało mnie niemiłosiernie.

teraz sama sobie farbuję rzęsy i brwi henną i pomalowanie rzęs zajmuje mi
      dosłownie 5 sekund ;) po hennie wszystkie włosy są widoczne (nie muszę
      specjalnie podkreślać tych w kącikach oczu), dlatego zrezygnowałam z tuszu na
      dolnej powiece - po prostu nie jest potrzebny. rzęsy na górnej powiece traktuję
      ruchem zygzakowatym, jednocześnie podkręcając szczoteczkę. oko jest podkreślone
      ale wygląda naturalnie - jakbym miała własne długie rzęsy :))
    • wisia78 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 12:09
      Nie rozdzielajcie igłą rzes, az ciarki mi przeszly... Ja kupiłam
      sobie w sephorze grzebyk do rzes. Z jednej strony jest plastikowy, a
      z drugiej z wlosia. Bardzo praktyczny i przydatny :) Polecam.
    • annataylor Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 12:58
      mnie się dobrze maluje tuszami z Avonu i Rimmel - maja wygodne w
      użyciu szczoteczki :) a to ważne dla mnie, bo zdolności manualnych
      nie mam :/

teraz kupiłam na próbę Loreal Telescopic, też jest fajna :)
    • malken Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 15:04
      Biedne, żałosne, urodziwe i maszkary:
      dawno minęły czasy podobania się facetom za wszelką cenę, to było
      dobre zaraz po II wojnie, gdy ich znacząco brakowało.Uważacie się za
      superwomenki, a tak naprawdę macie w tych małych rozumkach tylko
      ciuchy, kosmetyki, depilację i ewnentualnie posiadanie za wszelką
      cenę dzieciaka, z którym same nie wiecie, co zrobić, bo: się
      drze,sra, rzyga, sika i co tam jeszcze...Nie możecie być po prostu
      ładne, u i podmyte, z odrobiną dyskretnych perfum?
      • aga-kosa Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 15:46
        Malken ,żadna kobieta nie maluje ani nie stroi się dla
        mężczyzny.Normalny mężczyzna tych wysiłków ani nie widzi ani nie
        doceni .Ja się stroję i maluję żeby dokuczyć sąsiadce .Ona wszystko
        widzi ,komentuje ,zazdrości .Dopiero wtedy mam znakomite samopoczucie
        • lia.13 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 16:01
          celna uwaga, ubawiłam się setnie ;) I no dobra, podobnie jak ty, ja też nie
          maluję się ani nie ubieram seksownie tylko i wyłącznie dla siebie :P
      • lia.13 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 15:54
        Odpowiadając na Twoje pytanie - Nie.
        Nie bardzo rozumiem skąd nadal, w dzisiejszych czasach, gdy facet nie jest do
        niczego potrzebny, pokutuje pogląd, że kobieta maluje się, ładnie ubiera, czy
        ogólnie dba o swój wygląd dla mężczyzn. Oczywiście, jeśli kobieta CHCE być z
        mężczyzną, to fajnie, ale nie jest już do tego z obligowana, jak to było we
        wcześniejszych epokach, nie ma już tego podejścia, że kobieta MUSI być z mężczyzną.
        Rozejrzyj się dookoła siebie i zobaczy ile pięknych, realizujących się zawodowo
        kobiet wiedzie samotny tryb życia. One chcą być piękne dla siebie. Można zadać
        sobie pytanie po co panowie chodzą na siłownię, do fryzjera czy manikiurzystki
        albo kosmetyczki (owszem, coraz więcej mężczyzn tam chodzi). Po co używają
        kremów na noc czy pod oczy. Po co wstrzykują sobie botoks czy robią lifting (jak
        chociażby Ibisz). Czy robią to dla kobiet? Nie, po to by przedłużyć młodość, by
        budzić podziw u wszystkich, zarówno u kobiet jak i u mężczyzn.
      • laurelle Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 16:18
        Ty, pożal się, Boże, znawco kobiecej natury.. Stwierdzenie, że kobiety czynią te
        wszystkie zabiegi, żeby podobać się mężczyznom, to chyba nieudolna próba
        podbudowania własnego ego, hm..? Otóż muszę Cię wyprowadzić z błędu (przepraszam
        z góry - czasem dobrze żyć w błogiej nieświadomości..) - nie robimy tego dla
        Was, a dla siebie. Dobrze wiemy, że Wy myślicie tylko o tym, co mamy pod tą
        piękną, starannie dobraną przez nas sukienką, a zmiana koloru włosów czy makijaż
        to dla Was niemalże enigma.. Co do "dzieciaka" także muszę Cię rozczarować -
        nie, nie wszystkie mamy bzika na punkcie prokreacji.. Owszem, tu przyznam bez
        bicia, że sam proces tworzenia bywa zazwyczaj przyjemny i nie możemy się bez
        tego obejść na co dzień, ale nie każda z nas marzy od razu o płodzeniu potomka.
        Ja, osobiście, intensywniej myślę o zabezpieczeniu niż dziecku. Da się zauważyć,
        że masz jakiś problem w tej materii.. jakaś trauma, może..? ;) Aha, i na koniec
        dodam, gwoli wyjaśnienia wszystkich zagadek tego świata - Mikołaj też nie
        istnieje. Naprawdę. Przykro mi, że Cię rozczarowałam po raz kolejny.
        Reasumując - my, wszystkie tu obecne, zapraszamy na kozetkę, jeśli będziemy w
        stanie Ci pomóc ogarnąć ten skomplikowany, kobiecy świat, chętnie to uczynimy.
        Ja ze swojej strony pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :)
    • lia.13 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 15:59
      Ja nie cierpię silikonowych. Na początku kompletnie nie umiałam ich obsługiwać
      ;) Igłą bałabym się robić cokolwiek przy oku.
      Osobiście lubię gęste szczoteczki z długim włosiem, jak u Volume Express (chyba
      Rimmela).
      Jakiś czas temu nabyłam tusz Loreala z podwójną końcówką: gęstą szczoteczką z
      włosia z jasnym tuszem (taka baza) oraz szczoteczką silikonową z czarnym tuszem.
      Najpierw nakłada się bazę później tusz. Początkowo silikonowa szczoteczka
      straszliwie sklejała mi rzęsy. Teraz już wiem, że po nałożeniu bazy należy
      poczekać ze 2-3 minuty, aby ona dokładnie wyschła, po czym dopiero nakłada się
      czarny tusz. Wtedy wszystko jest ok ;)
      Aha, i nakładając bazę ruchem zygzakowym, dokładnie rozczesuję i rozdzielam
      rzęsy szczoteczką.
    • sapalka1 Re: malowanie rzęs tuszem, Wasze triki, pomysły, 22.11.09, 17:07
      A wybieracie inny kolor niż czarny? Ja lubię jeszcze ciemny brąz (na dzień),
      czerń zostawiam na wieczorne wyjścia.
      A maluję - zygzakiem i jest ok.
    • marrysienka kartonik 23.11.09, 07:19
      Widziałam coś takiego w filmikach na youtubie - dziewczyna używa kartonika, żeby
      móc dokładnie pomalować rzęsy bez obawy, że pomaluje jeszcze dużo innych rzeczy.

Np. www.youtube.com/watch?v=zupy7R4uR2g&feature=channel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka