Dodaj do ulubionych

CHLEBUS__DERMATOLOG

IP: *.chello.pl 27.01.04, 21:01
Wszyscy tak pieją nad nią a ja się nacięłam.Wasze opinie [te osoby które się
u niel leczyły z trądzika].Podzielcie się spostrzeżeniami
Obserwuj wątek
    • Gość: Trishna Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.01.04, 21:05
      To dziwne, ja uważam że jest bardzo dobra,co się stało?
      • Gość: vts Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.chello.pl 27.01.04, 22:50
        Ja też uważam, że jest dobra(w przeciwieństwie do dr Buchowicz , Ambroziaka i
        nie pamiętam niestety nazwiska, ale pani ta przyjmuje w salonie Bell na
        Pięknej), moja skóra wygląda dużo lepiej, ale ja już rok się u niej leczę,
        (roaccutane, kwasy,itp.)teraz idę na yellow peel. Co się stało? dlaczego jesteś
        niezadowolona?
    • Gość: Monika Z Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.chello.pl 30.01.04, 01:09
      napiszę jutro co i jak
    • Gość: iza_belka Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.future-net.pl 30.01.04, 11:08
      Trafiłam do niej po dwóch latach chodzenia do różnych dermatologów w Warszawie,
      z których żaden nie miał zielonego pojęcia, jak mi pomóc. Dostawałam od każdego
      górę maści i kremów z zaleceniem: smarować 2-3 tygodnie i przejdzie, prowadzi
      pani stresujący tryb życia, nie jeść konserwantów, itp.idiotyzmy. Od dr.Chlebus
      dowiedziałam się na co choruje moja twarz, ile czasu i jak będzie mnie leczyła
      i wszystko sprawdziło się co do joty. Przestrzegałam każdego jej zalecenia,
      przez 4 miesiące gorącego lata nakładałam sobie na twarz maść cholesterolową,
      potem zielony korektor i sypki puder. Ja, która nie wyobrażałam sobie wyjścia z
      domu bez podkładu na twarzy, po kilku miesiącach mogłam się pokazać prawie
      saute. Należy tylko pamiętać o jednym: żaden lekarz nie zmieni naszej cery.
      Moja jest mieszana z rozszerzonymi porami i skłonnością do zaskórników i tak
      już będzie. Mogę się starać,żeby była zdrowa, ale nigdy nie będzie wyglądała,
      jak na zdjęciach reklamowych.
      Ewa Chlebus uratowała mi twarz.
      • Gość: fajv Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 00:19
        ile kosztuje i trwa kuracja roaccutane? czy to skutkuje? Czy wizyta u tej
        dermatolog jest droga?
        • Gość: eli Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.02.04, 09:51
          10mg.-roaccutanu kosztuje od 170-210pln, (w zależności od apteki 20mg. około
          250pln)kuracja trwa min. 6 miesięcy(pod koniec kuracji lek przyjmuje się co
          drugi lub co trzeci dzień, czyli opakowanie starcza na 2-3 miesiące)niestety,
          kuracja jest baaardzo kosztowna,trzeba być finansowo przygotowanym. Wizyta u
          pani doktor-80pln
          • Gość: milo Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:27
            czyli ile miesięcznie to wynosi?
    • Gość: Monika Z Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.chello.pl 02.02.04, 22:38
      Dobra przepraszam że tak długo nie dawałam znaku zycia .Piszę o co mi chodzi.
      Mam dużo szacunku dla Pani doktor przez Pewien czas była dla mnie Bogiem być
      może dla niektórych jest i pozostanie.
      Bezapelacyjnie ma osiągnięcia na polu m.in walki z trądzikiem.Sama polecałam
      ją wielu osobom i wiem że część z nich była tak samo zachwycona jak ja.
      A teraz do sedna sprawy:trafiłam do Pani doktor tuz po maturze ,trądzik nie
      dawał mi życ to był ewidentny koszmar --na pierwszy ogień poszła Tetracyklina,
      kuracja była wielomiesięczna,czułam się ok , potem były maści
      metranidazol ,Differin,tabletki Unidox etc.; twarz miałam niezłą ,wągry były
      ale nastąpiła znaczna poprawa skóry ,na początku wizyty Pani doktor lojalnie
      mnie ostrzegła że rok potrwa kuracja--bardzo się ucieszyłam bo kiedy do niej
      trafiłam byłam gotowa na długie smarowanie itd byle skuteczne.
      Pani doktor stała się wtedy moim bożkiem-Boże co to była za radość zero
      śladów ,ładna promienna cera.
      Niestety po kilkunastu miesiącach nastąpiło pogorszenie i to znaczne używałam
      rozmaitych kremów Avene zaleconych przez Panią dokto ,sytuacja lekko się
      unormowała.
      Niestety nie na długo Koniec końców zaleciła mi Roaccutane.I to stało sie
      powodem tego że ja porzuciłam.
      Kazała mi zrobić podstawowe badania,ok Przyszłam do niej nie sprawdziała ich
      nawet ,zaczęłam brać ten środek ;to co się po nim działo naprawdę ciężko
      opisać ,aż żałuję że nie zrobiłam zdjęć!!!!!!!!!!!!!!!
      Wiedziałam z ulotki że może nastąpić wysyp i nastąpił[monstrualny]ok
      postanowiłam go przeczekać.Po 2 miesiącach sytuacja unormowała się .Ale tylko
      na twarzy na plecach zaczęły wyprawiać się cuda ,jakieś przetoki z ropą
      wygladało to jak trądzik odwrócony, odstawiłam preparat[to znaczy skończył się
      i dopiero mie 1,5 miesiąca wróciłam do Roaccutanu
      • Gość: Monika Z Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.chello.pl 02.02.04, 23:03
        I co dalej [wiem,przepraszam że tak długo] hirsutyzm utrzymuje się
        dalej ,zespól suchego oka leczę od stycznia 2003 roku,jutro mam lekarza
        ginekologa także dowiem się co i jak!!!
        Nie mówię że macie do niej nie chodzić czy coś w tym rodzaju .Bardzo Was
        prosze tylko o ostrożność i oto że jeśli coś jest nie tak to nie powinniście
        zwlekać z konsultacją[ewentualnie]tak długo jak ja.
        Prawdę mówiąc ja TROCHĘ SIĘ ZAWIODŁAM I DLATEGO ZREZYGNOWAŁAM Z USŁUG[CHODZĘ
        DO DR NOSZCZYK]
        Odchorowałam to bo chodziłam do Chlebusowej ponad 4 lata zrobiła dużo dobrego
        dla mnie[być może ja mam i będę mieć taką skórę,nie wiem straciłam nadzieję a
        i finansowo jest w tech chwili u mnie w rodzinie krucho]
        I jeszcze takie moje spostrzeżenia:
        chodziłam tam długo więc pozwolę sobie [być może osoby które leczą się od
        dłuższego czasu przyznają /nie /mi rację.
        Bywałam jeszcze w gabinecie w Al.Solidarności--non stop były poślizgi czasowe
        [w tym nowym Nova Derm też],jest to trochę wkurzające zwłaszcza gdy umawiasz
        się --sami znacie te dłuuuuuuuuuuugie oczekiwanie na wolny termin[ja łaziłam
        czasem na wcisk bez kolejki] i mimo właściwego zapisu czekasz i czekasz ---
        miałam parę razy wrażenie że przyjmują więcej pacjentów niż to możliwe,po co
        więc taka horda ,zapisy kiedy po prostu nikt nad tym nie panuje i rądzą się
        draki??
        Po drugie rozmawiałam [w trakcie czekania na wizytę] z innymi pacjentami i
        trochę mnie dziwi jedna rzecz:wiele osób tak jak i ja jechało na tetracyklinie
        i nawet jednemu chłopakowi mówiłyśmy na czym on niedługo będzie "jechał",potem
        przy kuracji Roaccutanem to samo znów gro osób leczone tym samym.
        Po trzecie nie jestem święta czasem kłamię ale po co osoba która źle się
        czuję ,Naprawdę chce wyleczyć trądzik miałaby kłamać na temat swego
        samopoczucia, zwłaszcza że nigdy nie miała Pani doktor pretekstu aby mnie o to
        podejrzewać???{było mi notabane przykro bo nie poddawałam w wątpliwość jej
        wykształcenia , niestety jestem z tych co siedzą cicho itd--jedna dobra rzecz
        teraz nie daję sobą pomiatać ,tylko dlatego że jestem młoda ]
        To wszystko co chciałam napisać-naprawdę w nią wierzyłam ,uważam jednak że
        nie ,.należy być ślepo zapatrzonym ja mam teraz dystans to tyle.
        • Gość: Trishna Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.04, 09:36
          To przykro. Mnie wyleczyła Roaccutanem właśnie, ani przez moment żle się nie
          czułam, nie nastąpiło tez pogorszenie stanu cery. Wyglada na to ze jesteś
          jednym z tych nielicznych przypadków u których roaccutan tak żle działa.

Faktem jest ze dr Chlebus jest dośc pewna siebie, mimo to można się z nią
          dogadać. Większośc lekarzy do których chodziłam całkowicie ignorowało moje
          skargi na ogromną wrażliwość cery i alergię i dopiero Chlebus spojrzała na ten
          przypadek inaczej i tak dobrała kurację żeby uwzględnić nadwrażliwość skóry.

To co się dzieje w recepcji to już inna sprawa.
          Kobieta która tam siedzi jest totalnie niekumata,kompletnie nie panuje nad
          sytuacją a zachowuje się jakby łaskę wszystkim robiła , powinna wylecieć na
          zbity pysk; umawia kilka osób na ta sama godzine, pacjentki same roztrzygają
          kto po kim itd, w efekcie ciagle są awantury.
          Ostatnio zapisywałam się dwa miesiące wcześniej na konkretna godzinę, w
          efekcie musiałam czekać półtorej godziny na przyjęcie, przepuszczac osoby
          które zjawiły się godzinę po mnie a na moje pytania o co chodzi, dostałam
          ochrzan od pani recepcjonistki i komentarz: 'że ona nie będzie mi sie
          tłumaczyć'
          • Gość: Monika Z Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.chello.pl 03.02.04, 12:22
            Bardzo się cieszę że Tobie pomogło stosowanie Roaccutanu,jak sama stwierdziłaś
            ja niestety nie mogę go używać.Mam Do Ciebie pytanie --jak długo go brałaś
            [dawka itd] i czy nie masz nawrotów [ile czasu go już nie bierzesz]
            Bardzo dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
            • Gość: trishna Re: CHLEBUS__DERMATOLOG IP: *.aster.pl / *.acn.pl 03.02.04, 12:31
              Brałam 10 mg przez pierwszy miesiąc codziennie, potem co drugi dzien, potem
              jedną na tydzień, w sumie ok pół roku, skończyłam w grudniu, na razie jest
              dobrze. To bardzo niska dawka, ale miałam mały problem, tyle że ze względu na
              alergię i wrażliwość nie nie tolerowałam leków zewnętrznych.
              jak postępy w leczeniu u nowej dr? Czy robiłaś posiew z krostek? czasem w
              takich przypadkach wychodzi gronkowiec
              • Gość: zagubiona Do:MonikiZ IP: *.acn.pl 03.02.04, 19:37
                Przeczytałam Twoją relację z dużym zainteresowaniem - od kilku dni planuje
                zapisać się właśnie do dr. Chlebus, ale zaczynam mieć teraz wątpliwości. Od ok.
                1/5 roku chodzę do p. dermatolog do Alfy i niestety nie widzę żadnych
                rezultatów (w gębi duszy myślałam, że wizyta u dr. Chlebus okaże się dla mnie
                zbawieniem i wszystkie moje kłopoty związane z cerą szybko się skończą). Czy
                mogłabyś jednak podać mi namiary na dr. Noszczyk? Byłabym bardzo wdzięczna. Czy
                długo trzeba czekać na wizytę?
                • Gość: Monika Z Re: Do:MonikiZ IP: *.chello.pl 03.02.04, 21:19
                  Hej juz daję Ci namiary na Panią doktor Noszczyk.
                  Bardzo mi przykro jeśli zasiałam wątpliwości ---opisałam tylko jak wygląda
                  sytuacja,ja też miałam ją za panaceum na całe zło.Powiem Ci co mnie uderzyło
                  od razu jak tylko zjawiłam się u doktor Noszczyk[przedewszystkim zostałam
                  przyjeta na czas--wierz mi u Chlebusowej to rzadkość!!!Pano doktor Noszczyk
                  jest poważnie przejęta losem pacjentki--popłakałam sie u niej [[nerwy mi
                  puściły czasami te krosty doprowadzają mnie do ostateczności]],pocieszała i
                  obejrzała moją skórę pod specjalnym aparatem itd
                  Porównując z doktor Chlebus mam po prostu wrażenie że jak człowiek staje się
                  specjalistą ,osobą wręcz rozrywaną to chyba trochę "woda sodowa"uderza i tak
                  się stało właśnie u Chlebus.Przepraszam ale płaci się niemałe
                  pieniądze ,zapisuje się człowiek punktualnie a tu jak w poście powyżej 1,5
                  czekania--lekka przesada!!!
                  Ale wracając do meritum sprawy tel do Melitusa[dr Noszczyk] 8 33 74 38
                  [Żoliborz] ,podaję Ci adres strony internetowej : www.melitus.pl powodzenia
                  z całego serca aha 10 lutego Pani doktor bierze urlop ,może zdążysz--powiedz
                  że to bardzo ważna sprawa ,że bardzo Ci zależy --mnie tak przyjęli w wakacje
                  czekałam tylko 1,5 tygodnia.Trzymaj się!!!!!!!!!
                  • Gość: mira Re: Do:MonikiZ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.04, 23:16
                    a ile kosztuje wizyta u pani doktor?
                    • Gość: Monika Z Re: Do:MonikiZ IP: *.chello.pl 04.02.04, 15:17
                      Sprawdż na stronie www.melitus.pl[raptem drożej 20 zł niż u dr Chlebus]
                      • Gość: mel Re: Do:MonikiZ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 23:59
                        a jakie badnaia krwi trzeba zrobic przed wizytą jesli chailabym brac
                        roaccutane? zwykła morfologia czy cos jeczze? przed wizyta w melitus
                        • Gość: Monika Z Re: Do:MonikiZ IP: *.chello.pl 15.02.04, 19:45
                          Nie pisałam bo sprawy z oczyma sie skomplikowały.Na Twoim miejscu unikałabym
                          jak zarazy tego świństwa-wbrew pozorom wcale nie rozwiązuje problemów z
                          trądzikiem- ale w gruncie rzeczy to kwestia indywidualna jeśli chodzi o
                          tolerancję tego leku.Robi się trójglicerydy,aminotransferaZY ORAZ cholesterol
                          [aczkolwiek to nie Ty ale lekarz musi wybrać metodę leczenia]Pozdrawiam nie
                          bedzie mnie jakiś czas na forum --leczę oczy jak długo nie wiem
                  • Gość: zagubiona Re: Do:MonikiZ IP: *.acn.pl 04.02.04, 12:15
                    Bardzo Ci dziękuję. Zaraz dzwonię i umawiam się na wizytę. Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka