kasia2273 15.12.09, 10:22 Jedyne co mnie oszołomiło to CENY.A zapach ja ich po prostu nie znam bo mnie na nie nie stać-NAJZWYCZAJNIEJ W ŚWIECIE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laracroft82 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 11:50 Dobry zapach jest lepszy niz nie jeden ciuch, warto raz porzadnie zianwestowac i cieszyc sie jakoscia, niz kupowac jakies smierdzidła, ktore szybko wietrzeje i na jedno wychodzi..a ceny nie sa jakies powalajace, tutaj podano chyba takie bardziej sephorowe, a w perfumeriach internetowych czy w promocjach np w superpharmie mozna kupic o wiele taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 11:51 ups niejeden oczywiscie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 15:20 laracroft82 napisała: > Dobry zapach jest lepszy niz nie jeden ciuch, warto raz porzadnie zianwestowac > i > cieszyc sie jakoscia, musze się zgodzic w 100%, kiedys uzywałąm tanich tandetnych podrób ale zachorowałam na oryginalne perfumy kiedy mąz pewnego dnia przywióżł mi z delegacji buteleczkę Chopard- Mira Bai, i tak do dziś to trwa, uwielbiam perfumy oryginalne, dlatego ze jakosc jest najwazniejsza, miło jest pachniec odrobina luksusu, przez moje rece przewijały się zapachy Diora, Armaniego, Gucci, Lancome'a, Calvina Kleina, Gabrieli Sabatini a ostatnio DKNY Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Najlepsze zapachy 2009 18.03.10, 18:47 Jezuuuuuuuuuuuu.....Mira Bai.....ubóstwiam,kocham,szaleje....szkoda,że już są niedostępne....przynajmniej w Polsce,a w każdym bądz razie na Śląsku...:-(((.Tak samo jak Alchemie....buu... Odpowiedz Link Zgłoś
miletka Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 11:51 A ja kupuję wszystkie wody toaletowe na Allegro (u dobrych sprzedawców) tam za 30 % ceny, wśród tych zapachów brakuje moich ukochanych Thierrego Muglera Angel albo Innocence. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinblonie Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 11:59 Kupiłem kiedyś na Allegro miracle dla żony... sprzedawca zapewniał, że oryginalne... zapomniał tylko dodać ze robione w Turcji... nie ryzykuję zakupów na Allegro, bo roi się tam od oszustów i naciągaczy niestety, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 13:10 Polecam zrobić tak jak ktoś już wyżej napisł. Iść do sephory - powąchać i sprawdzić cenę (wyższe nawet niż w Douglasie). A potem Ceneo - sprawdzić ceny i wybrać sklep internetowy z duużą ilością pozytywów. Mój ostatni zakup: Hugo Boss Deep Red, 90ml. Sephora - 300zł, sklep internetowy 148zł. Oryginał. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 15:22 marcinblonie napisał: > Kupiłem kiedyś na Allegro miracle dla żony... sprzedawca zapewniał, że > oryginalne... zapomniał tylko dodać ze robione w Turcji... nie ryzykuję zakupów > na Allegro, bo roi się tam od oszustów i naciągaczy niestety, a szkoda. dlatego najlepiej kupowac u Super sprzedawców- tylko i wyłacznie, u przygodnych sprzedawców na Allegro nie kupuje nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 14:15 A gdzie Dolce&Gabbana "The One"? Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 14:42 ludwigvanbeethoven napisała: > A gdzie Dolce&Gabbana "The One"? przeciez pisze jak byk - najlepsze zapachy 2009 roku, to niby jak sie maja tam znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 15:24 DKNY DElicious night przeciez to jest woda z 2008 roku, wiem bo dostałam ja pod choinke w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 15:26 Sensuous i irysowa Prada też sa z zeszłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 15:26 to samo tyczy się Euphorii Kleina Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 18:11 woda toaletowa Euphoria jest z tego roku Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 18:25 a moze czesc tych zapachów jest z koncówki roku 2008, dlatego wtrynili juz na 2009 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Najlepsze zapachy 2009 15.12.09, 19:01 Z tych zapachów najbardziej podoba mi sie Halle. Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Najlepsze zapachy 2009 18.03.10, 18:48 Bardzo lubię Euphorie...i Hugo Boss Orange...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Najlepsze zapachy 2009 28.12.09, 18:19 ale najlepsze według kogo? w zdecydowanej większości to raczej słabe kompozycje niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Najlepsze zapachy 2009 28.12.09, 18:59 elve napisała: > ale najlepsze według kogo? w zdecydowanej większości to raczej słabe kompozycje > niestety. Gdyby tytuł brzmiał najpopularniejsze zapachy z sieciowych perfumerii, to nie byłoby żadnych nieporozumień. Co do euphorii, to w tym roku została "odświeżona" i w takiej nowej-starej wersji weszła do perfumerii. I nadal pół Polski tym pachnie:) Nawet w pracy mam kilka koleżanek, które ciągną za sobą ogon euphorii idąc korytarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
ess.ka Re: Najlepsze zapachy 2009 28.12.09, 19:33 Po co przepłacacie za zapachy? Perfumy FM sa tanie i to są kopie, a nie podróby jak na Allegro niektórzy oferują. Ja kupuje własnie w FM i jestem zadowolona. Płace za zapach, a nie za piekne opakowanie, marketing, autograf znanej osoby i rzeszy posredników. Zapachy są trwałe, naprawde. Bardzo długo sie pachnie. I nie piszcie ze to zwykłe wody itd. Popatrzcie na skład perfumów FM i tych oryginałow. ja zapłace 33,5-55 za luksusowe, a ten sam kosztuje od 150-350zł!masakra. Tym samym psikam sie i nie oszczedzam, bo taka cena jest dla mnie okey, moge sobie pozwolic kupic więcej zapachów, a nie tylko 1 butelkę pachnidła. Popatrzcie na zaperfumowanie, perfumy FM maja zaperfumowania 16-20%, a te oryginalne? Nie podają? Ja napewno bede wierna zapachom fm, teraz planuje sobie kupic Versace i Bossa orange i wiele innych. Kto ma ochote nabijac kieszen tylko dlatego ze ładna butelka, proszę bardzo. Ja myślę bardziej oszczędnie. Mam znany zapach za małe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
laracroft82 do ess.ka 28.12.09, 21:14 błagam cie nie pisz kobieto ze te podroby ktore kupujesz to to samo co w perfumerii, tylko bez flakonu bo to smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: do ess.ka 29.12.09, 23:58 Kopia obrazu da Vinci pozostaje tylko kopią, albo jak kto woli podróbą. Tak samo kopia zapachu w wykonaniu jakiejś firmy FM pozostanie tylko kopią, czyli podróbą. I w czym niby jest lepsza od podróby z allegro? I to i to to kopia, podróba, falsyfikat - nazwijcie dowolnie. Niektórych stać na oryginały, inni kupują je dla flakonika, nazwiska kreatora. Pozwól ludziom decydować czy chcą oryginał czy podróbkę. Wolę tańszy, ale unikatowy zapach, a nie coś co pachnie a'la zapach bossa, versace czy diora. No cóż, ja na codzień kupuję Halloween, którego 100 ml w promocji kosztuje ok 80-90zł. To daje mniej niż 1 zł za 1 ml. Stoiska gdzie mogę kupic podróbki na ml. oferują cenę ok 1 zł za ml, a więc wcale nie mniej. Droższe zapachy (poza diorem i chanel, bo oni trzymają ceny) można kupic w granicach 150-200 zł za 100 ml, a 30-50 ml często kosztuje poniżej lub nieco ponad 100 zł. To niewiele więcej niż podróbki, a oprócz flakonika i otoczki marketingowej mogę nacieszyć oczy pięknym drobiazgiem i mam czyste sumienie, że nie daję zarobić oszustom. Przecież kradzież zapachu to to samo co kradzież muzyki, znaku towarowego na butach, ubraniu, oprogramowania. Wolałabym pachnieć najtańszą wodą z avonu albo drogerii niż podróbą diora, ale każdy decyduje sam czym się perfumuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kancelaria_p_prezydenta Re: Najlepsze zapachy 2009 29.12.09, 00:02 elve napisała: > w zdecydowanej większości to raczej słabe kompozycje Słabe kompozycje według kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Najlepsze zapachy 2009 29.12.09, 11:38 elve napisała: > ale najlepsze według kogo? pewnie wg dystrybutorów, którzy zapłacili za to, żeby w tym tekście pojawiły się te a nie inne zapachy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
anika2222 Najlepsze zapachy 2009 30.12.09, 22:48 Ja jestem w FM mam fajne zapaszki i nie narzekam moze nie wszystkie są alternatywnie podobne ale wiekszość a kupuje orginaly ten co go stac na to...... Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_1980 dolce vita, yria, evidence- moje typy:) 19.03.10, 12:04 na wieczór yria, mocny zapach, ale dla mnie super, evidence delikatny na dzień- zawsze te używałam. ostatnio mikołaj mi przyniósł dolce vita, rewelka. Odpowiedz Link Zgłoś
pasi-asta Re: dolce vita, yria, evidence- moje typy:) 19.03.10, 18:05 212 carolina herrera ja kupuję perfumy w super pharmie i na tagomago.pl Odpowiedz Link Zgłoś