Dodaj do ulubionych

sklep internetowy Avon - wierzyc?

IP: 195.136.49.* 29.01.04, 13:52
Czesto kupuje Avon ale drazni mnie moja konsultantka. No i znalazlam w necie.
Nie podaje nazwy strony bo to by chyba byla reklama. Doczytalam sie tam, ze
sprzedaja juz 4 lata. Maja pokazane na stronach rzeczy, ktorych nie ma w
katalogu. No i chcialabym kupic ale sie boje, ze dostane cegle w paczce. Ci,
ktorzy juz z tej strony korzystali, pewnie wiedza o ktora pytam. Podzielicie
sie doswiadczeniami?
Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • nutak Re: sklep internetowy Avon - wierzyc? 29.01.04, 14:35
      podaj adres strony to moze ktos skorzysta...
      • Gość: Edith Re: sklep internetowy Avon - wierzyc? IP: 195.136.49.* 29.01.04, 14:41
        Nie wiem czy mozna.

jak ktos moderuje to najwyzej wykasuje.

Sklep jest na www.kosmetyki.net.pl
        • franula Re: sklep internetowy Avon - wierzyc? 29.01.04, 14:44
          zawsze mozesz zaprosic inna konsultantke - po co placic za przesylke?
          • dzidecka Re: sklep internetowy Avon - wierzyc? 29.01.04, 14:53
            Nigdy z tej strony nie zamawiałam ale często tam zaglądam i sądze, że jest
            wiarygodna.
          • Gość: Edith Avon w necie - www.kosmetyki.net.pl - wierzyc? IP: 195.136.49.* 29.01.04, 14:58
            Sluszna uwaga.
            Aczkolwiek nie przepadam za nasiadowkami nad katalogiem. Ale pomijajac -
            poogladalam ta strone i nawet z przesylka wyszlo mi taniej niz u konsultantki.
            Maja np. w poprzednich opakowaniach te same kosmetyki a cena jest duzo nizsza.
            Maja tez rzeczy, ktorych nie ma w katalogu i tez sa sporo taniej.
            Tylko ja nadal nie wiem czy mozna im zaufac - czy jest na sali ktos, kto tam
            juz kupowal?
            • Gość: markta Re: Avon w necie - www.kosmetyki.net.pl - wierzyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 15:10
              ja kupuję tam od kilku lat i tylko raz miałam problem - zeszłej jesieni nie
              dostalam zamówienia (kasy nie straciłam bo płatne przy odbiorze), za co mnie
              później przeprosili - podobno mieli jakąś reorganizację i na kilka tygodni
              zawiesili działalność. Teraz juz znowu jest ok.
              • Gość: Maciek Re: www.kosmetyki.net.pl - tez ich lubie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.04, 15:27
                Fakt, faktem, że strona jest przemyślana i co najważniejsze mają wybór rzeczy
                które są nawet taniej niż w katalogu, że nie wspomnę o okazjach typu - w
                poprzednim opakowaniu. Nie jestem pantoflarzem - żona prosi żeby jej kupować to
                przynajmniej mam wpływ na cenę.

Sosnowiec żąda dostępu do morza!
                • Gość: Edith www.kosmetyki.net.pl - kupuje! IP: 195.136.49.* 29.01.04, 15:58
                  Nie pozostaje mi chyba zatem nic jak tylko wejsc, wybrac i kliknac - kupuje!!

Dziekuje za pomoc.

(Aczkolwiek jak ktos wie cos jeszcze o stronie to chetnie sie dowiem)
                  • brzoskwinka22 Re: www.kosmetyki.net.pl - kupuje! 29.01.04, 16:59
                    nie wiem czy wiesz ale kosmetyki AVONU sa sprzedawane tylko i wylacznie u
                    konsultantek. pisalam niedawno maila do siedziby AVONU i tam powiedzieli mi to
                    samo: tylko u konsultantek! wiec nie bylabym tego taka pewna ze kosmetyki
                    kupione na tej stronie beda faktycznie dobre...ale sprobowac zawsze warto!
                    pozdrawiam
                    • Gość: a avon przez internet IP: 80.51.47.* 29.01.04, 17:46
                      www.avon.de oficjalna strona avonu w Niemczech i shop online, www.avon.com i
                      amerykanski shop online. Tylko nasz polski avon udaje ,że trzeba jak za Króla
                      Ćwieczka prowadzić sprzedaż przez umyślnego.Dobrze,że znalazła się współczesna
                      sprzedająca na www.kosmetyki.net.pl
                      • miriam_73 Re: avon przez internet 29.01.04, 17:52
                        Ale bredzisz kochana "a". Avon Polska też ma swoja stronę i w "Strefie
                        konsultantki" można spokojnie dokonywać zakupów. Zatem, naprawdę nie jesteśmy
                        aż tak daleko za Murzynami.
                        A do inicjatorki wątku - jeśli masz dość swojej konsultantki, to po prostu
                        sama nią zostać. Przecież Cię to do niczego nie zobowiązuje. Można przecież
                        kupować kosmetyki na własny użytek.
                        • masikm Re: avon przez internet 29.01.04, 23:54
                          miriam_73 napisała:

> Ale bredzisz kochana "a". Avon Polska też ma swoja stronę i w "Strefie
                          > konsultantki" można spokojnie dokonywać zakupów. Zatem, naprawdę nie jesteśmy
                          > aż tak daleko za Murzynami.

Czy w strefie konsultantki może dokonać zakupu osoba nie będąca konsultantem?
                          Wydaje mi się, że chyba nie, ale nie wiem nie sprawdzałem.

> A do inicjatorki wątku - jeśli masz dość swojej konsultantki, to po prostu
                          > sama nią zostać. Przecież Cię to do niczego nie zobowiązuje. Można przecież
                          > kupować kosmetyki na własny użytek.

Czy nie jest tak, że jeżeli kupuje na własny użytek to zamówienie może być
                          mniejsze od 160zł a wówczas kupuje po cenie katalogowej a dodatkowo płacę za
                          koszty przesyłki? W takiej sytuacji taniej mnie wyjdzie kupno u konsultantki bo
                          odpadają mi koszta transportu.

Zupełnie inaczej jest w Oriflame. Tam po cenie bez 30% marży kupuje konsultant
                          już od pierwszego produkty
                        • Gość: a Re: cos nie tak IP: 62.233.181.* 30.01.04, 17:32
                          czyli muszę być konsultantką, zarejestrować się, płacić podatki i.t.d. a za
                          granicą są to normalne sklepy internetowe pod szyldem Avonu.
              • 1szylider To przecież sklep konsultatki... 29.01.04, 17:27
                Witam!

Pozatem jak nie lubisz swojej konsultantki, to sama się zapisz do avonu.

A juz myslałem, że avon robi w trąbę swoje konsultantki, ale to zbyt remowana
                firma, aby szla na aż taka nielojalnośc wobec konsultantek, ale kto wie, może
                to nie jest sklep konsultantki...

Po tym wszystkim co tutaj napisano o ich "jakości"...

Oczywiśćie sprzedaż przez internet, bez kontaktu osobistego to
                nieporozumienie...

Chcesz wejśc na forum sprzedaży bezpośredniej, to klinij tu:
                MLM, biznes po godzinach...

Pozdrawiam i zapraszam!
                1szylider
                • Gość: Edith www.kosmetyki.net.pl- zamowilam! IP: 195.136.49.* 29.01.04, 17:37
                  A ja sie namowilam i zamowilam.
                  No i dostalam po pol godziny odpowiedz (zadalam pare pytan).
                  To faktycznie konsultantka prowadzi - napisane jest w info. I napisala mi, ze
                  przesylke wysla, jak tylko domowia brakujace produkty w Avonie, czyli chyba z
                  tego samego zrodla co wszystkie konsultantki!
                  Zatem czekam na paczke. (weszlam przez filtr Walentynki i sie obkupilam)
                  A weszlam na ten link z poprzedniego posta i tam jest Oriflame.
                  Moze zamwiac i tu i tu?
                  ;-)
                • lola211 Re: do 1szylidera, pogromcy Avonu 29.01.04, 18:57
                  > Po tym wszystkim co tutaj napisano o ich "jakości"...

A mogłbys sprecyzowac co napisano i gdzie, bo domyslam sie , ze nie
                  oceniasz "jakosci" konsultantek na podstawie jednej negatywnej opinii jednej
                  osoby?
                  Wszak w Oriflame same kompetentne i miłe doradzaja, czy sie myle?
                  • 1szylider Re: do 1szylidera, pogromcy Avonu 30.01.04, 00:12
                    lola211 napisała:

> > Po tym wszystkim co tutaj napisano o ich "jakości"...
                    >
                    > A mogłbys sprecyzowac co napisano i gdzie, bo domyslam sie , ze nie
                    > oceniasz "jakosci" konsultantek na podstawie jednej negatywnej opinii jednej
                    > osoby?
                    > Wszak w Oriflame same kompetentne i miłe doradzaja, czy sie myle?
                    • lola211 Re: do 1szylidera, pogromcy Avonu 30.01.04, 10:52
                      Zauwazyłam, ze za cel postawiles sobie zdyskredytowanie konkurencyjnej dla
                      Oriflame firmy.Moze zamiast przestrzegac forumowiczki przed zakupem tuszu do
                      rzes(jakze ochoczo wklejasz linki wyłacznie negatywnych opinii)bardziej
                      skupisz sie nad rozwiazaniem ich problemów poprzez polecanie super hiper
                      swietnych produktów Oriflame.
                      Na FU jestem od dłuzszego czasu i na palcach 1 reki policzyc mozna polecane i
                      zachwalane przez dziewczyny produkty firmy która reprezentujesz.Dlaczego,
                      skoro sa tak swietne kosmetyki, bez porównania ponoc lepsze niz ten kiepski
                      Avon mało kto jest w stanie cokolwiek polecic?
                      Zgadzam sie z tym, ze od strony marketingowej lepszym pomysłem jest siec, a
                      nie sprzedaz bezposrednia, bo w Avonie zarobic sporo sie udaje tylko
                      nielicznym, ale widocznie im to nie przeszkadza, ich sprawa.Jezeli ktos chce
                      zarobiac na zycie w networku ma do wyboru mase firm, konsultantkom Avonu
                      chodzi raczej o zakup kosmetyków na własny uzytek z pieniedzy uzyskanych z
                      marzy, a nie o utrzymywanie sie ze sprzedazy.
                      Zapewniam tez,ze zebranie zamówienia na 160 zł. w miesiacu nie jest
                      szczególnie trudne, to raptem 3-4 klientki.
                      Twoje wieszanie psów na Avonie spowoduje tylko utrwalenie negatywnego
                      wizerunku firmy Oriflame w oczach klientek, nikt nie lubi tak posunietego
                      braku obiektywizmu, co niestety jest nagminne wsród "sekciarstwa"
                      marketingowców sieciowych.
                      Polecaj kosmetyki Oriflame, oczywiscie te które naprawde na to zasługuja,
                      uzyskasz o wiele lepszy efekt niz dyskredytujac produkty Avonu.
                      • 1szylider Ja nie dyskredytuje Avonu... 30.01.04, 22:36
                        Witam!

Przytoczyłem tylko opinie zebrane z forum...

A dlaczego nie piszą o Oriflame?

Bo gdy ktoś mapiekną cerę dzięki Oriflame, to jest zadowolony i NIE MA
                        PROBLEMÓW z kosmetykami, więc nie goni na forum krzyczeć, że piękną cerę...

Aby rozjasnić Tobie nieco w Twoich poglądach powiem Ci, że Oriflame ma
                        porównywalną sprzedaż do Avonu i wcale nie musi szukać klientek na forum ani
                        robić innych cudów...

Z drugiej strony powinno dać Ci do myslenia taka masa baaaaaaaardzo
                        niepochlebnych opinii o Avonie, jak równiez to, że pochlebne opinie pochodzą
                        tylko i wyłącznie od konsultatek Avonu.

Jest prawdą iż Avon zalewając rynek tania i masowa produkcja nieco nas
                        wyprzedził, ale prognozuje iz ciągu kilku miesiecy, max do dwóch lat od dzisiaj
                        sprzedaz Avonu złamie się, tak więc te sukcesy Avonu są krótkotrwałe i
                        iluzoryczne...

I Avonistki czują to, choć jeszcze nie dopuszczaja tej myśli do siebie.

To widać po tym forum i wściekłych atakach Avonistek i na moje forum i naszą
                        firmę.., ale kampania negatywna, która prowadzi Avon od lat pod naszym adresem
                        obróci się przeciwko Avonowi.
                        Symptomy są tego złamania sa już widoczne.

Pozdrawiam i zapraszam!
                        1szylider
                        • kasia.lomanczyk Re: Ja nie dyskredytuje Avonu... 30.01.04, 23:30
                          1szylider napisał:
                          > Przytoczyłem tylko opinie zebrane z forum...

Nie bede tutaj dyskredytowac Oriflame (sama lubie kilka ich produktow) ale
                          zamierzam bronic Avonu, poniewaz uwazam ze uprawiasz agresywny i
                          niesprawiedliwy marketing. Dlaczego przytoczyles tylko negatywne opinie o
                          Avonie? Bylo tez sporo pozytywnych. Jestes tendencyjny.

>
                          > A dlaczego nie piszą o Oriflame?
                          >
                          > Bo gdy ktoś mapiekną cerę dzięki Oriflame, to jest zadowolony i NIE MA
                          > PROBLEMÓW z kosmetykami, więc nie goni na forum krzyczeć, że piękną cerę...

***********************************************************
                          Bzdura. Pojawia sie tutaj rowniez sporo watkow chwalacych kosmetyki.
                          >
                          > Aby rozjasnić Tobie nieco w Twoich poglądach powiem Ci, że Oriflame ma
                          > porównywalną sprzedaż do Avonu i wcale nie musi szukać klientek na forum ani
                          > robić innych cudów...

Przeciez Ty wlasnie szukasz klientek na forum, i to dosc prymitywnymi
                          sposobami. Wiadomo, ze kazda pliszka swoj ogonek chwali, ale Ty robisz to
                          wyjatkowo tendencyjnie, wielokrotnie mijajac sie z prawda i uzywajac bardzo
                          agresywnej retoryki.
                          >
                          > Z drugiej strony powinno dać Ci do myslenia taka masa baaaaaaaardzo
                          > niepochlebnych opinii o Avonie, jak równiez to, że pochlebne opinie pochodzą
                          > tylko i wyłącznie od konsultatek Avonu.

*****************************************************************
                          To ciekawe, bo czytalam sporo pozytywnych opinii pochodzacych od klientek
                          wlasnie.
                          >
                          > Jest prawdą iż Avon zalewając rynek tania i masowa produkcja nieco nas
                          > wyprzedził, ale prognozuje iz ciągu kilku miesiecy, max do dwóch lat od
                          dzisiaj

Stary, nie powiem gdzie mozesz sobie schowac te swoje prognozy, bo biznesmen z
                          Ciebie nedzny - nie masz nawet pojecia o marketingu.

>
                          > sprzedaz Avonu złamie się, tak więc te sukcesy Avonu są krótkotrwałe i
                          > iluzoryczne...
                          >
                          > I Avonistki czują to, choć jeszcze nie dopuszczaja tej myśli do siebie.
                          >
                          > To widać po tym forum i wściekłych atakach Avonistek i na moje forum i naszą
                          > firmę.., ale kampania negatywna, która prowadzi Avon od lat pod naszym
                          adresem
                          > obróci się przeciwko Avonowi.
                          > Symptomy są tego złamania sa już widoczne.

**************************************************************
                          Nie bylo zadnych wscieklych atakow. Jedyne wsciekle ataki jakie zaobserwowalam,
                          byly w Twoim wykonaniu i dlatego nie zostales przyjety mile na forum Avon, na
                          ktorym panuje jak dotad calkiem mila atmosfera. Strasznie sie miotasz,
                          czlowieku. Wyluzuj troche, nabierz odrobine dystansu, przeciez to sa TYLKO
                          kosmetyki, nie trzeba z nich robic filozofii zyciowej... Czy fakt, ze kupie
                          kosmetyk danej firmy automatycznie oznacza, ze musze stac sie jej wyznawca?!
                          Sama sprzedaje Avon, ale nie jestem fanatyczka tych kosmetykow. Nie wspomne juz
                          o tym, ze reklamowanie swojej firmy poprzez dyskredytacje konkurencji jest dosc
                          nieetyczna technika i psuje dobre imie firmy. Inna sprawa, ze my (dilerki Avonu)
                          czesto jestesmy po prostu uczciwe i nie chcemy wciskac kitu - nie oszukujmy
                          sie, kazda firma ma swoje lepsze i gorsze kosmetyki i chyba lepiej jest
                          poinformowac klientke, ze nie powinna danego kosmetyku zamawiac. Tak nawiasem
                          mowiac, wygladasz mi na typ akwizytorka, pozal sie Boze biznesmena z Koziej
                          Wolki, postawa jakze typowa dla wszelkiego rodzaju "liderow" sprzedazy
                          bezposredniej. Popatrz na swoje forum, piszesz na nim tylko Ty, nikt juz nie
                          chce z Toba dyskutowac, bo sie po prostu nie da. Watpie zebys zrozumial o co mi
                          chodzi, bo ludzie tacy jak Ty maja klapki na oczach, ale mysle ze osoby
                          czytajace ten watek wiedza o co chodzi.
                          Podkreslam, nie mam NIC do Oriflame, firma jak firma, kosmetyki ma jakie ma -
                          jedne bardzo dobre, inne srednie, jeszcze inne calkiem kiepskie. Nie posune sie
                          do krytyki ich, poniewaz nie chce pogrywac na Twoim poziomie. Natomiast mysle
                          ze Ciebie samego moge skrytykowac, bo naprawde zrobiles sie dosc agresywny i
                          nie da sie z Toba dyskutowac.
                          Polecam Ci za to dwie baaaaardzo pouczajace lektury: "Smierc komiwojazera"
                          Arthura Millera i "Glengarry Glen Ross" ktorej autora nie pamietam dokladnie.
                          Moze to da Ci do myslenia. To sztuki teatralne o ludziach takich jak Ty.
                        • lola211 Re: Ja nie dyskredytuje Avonu... 30.01.04, 23:49
                          Widze, ze bardzo jestes zdesperowany, tak bardzo, ze nie potrafisz logicznie
                          myslec.

> Przytoczyłem tylko opinie zebrane z forum...

Wybiórczo, tendencyjnie.

> A dlaczego nie piszą o Oriflame?
                          Własnie dlatego, ze nie kupuja i nie uzywają tych kosmetyków- pytanie dlaczego?

> Bo gdy ktoś mapiekną cerę dzięki Oriflame, to jest zadowolony i NIE MA
                          > PROBLEMÓW z kosmetykami, więc nie goni na forum krzyczeć, że piękną cerę...

Bład w rozumowaniu.Na forum gosci wiele osób, które radza innym, nie tylko te
                          które porad szukaja.Przejrzyj watki- wiekszosc z nas dzieli sie
                          spostrzezeniami na temat produktów wartych kupienia i zastosowania, czasem
                          przestrzega przed bublem, ale zapewniam ze jezeli jakis produkt jest dobry, to
                          forumowiczki chetnie o tym napisza.Sama nie mam problemów z cera i chetnie
                          udzielam wskazówek co mi pomaga ten stan utrzymywac.A zatem gdyby dzieki
                          produktom Oriflame moja uroda kwitła, predko podzieliłabym sie tym odkryciem z
                          dziewczynami.One postapiłyby podobnie- sądze po tym, co mozna tu poczytac.

> Aby rozjasnić Tobie nieco w Twoich poglądach powiem Ci, że Oriflame ma
                          > porównywalną sprzedaż do Avonu i wcale nie musi szukać klientek na forum ani
                          > robić innych cudów...

Tak sie składa, ze co jakis czas pojawiaja sie tu watki osób zapraszajacych na
                          pokazy- wszyscy z Oriflame.Tak wiec nieprawda jest co piszesz.

> Z drugiej strony powinno dać Ci do myslenia taka masa baaaaaaaardzo
                          > niepochlebnych opinii o Avonie, jak równiez to, że pochlebne opinie pochodzą
                          > tylko i wyłącznie od konsultatek Avonu.

Znowu nieprawda.Maaasa to ile? Ja zauwazam opinie w wiekszosci
                          pozytywne.Negatywne takze wystepują, i zapewniam cie, ze spory w tym udział
                          konsultantek- nie mają oporów, by zjechac bubel Avonu, jesli na to
                          zasługuje.Ciekawe, ze jesli komus nie pasuje kosmetyk Oriflame, to zwalasz to
                          na brak umiejetnosci konsultantki(nie umie dobrac), natomiast w przypadku
                          Avonu nie widzisz juz takiej okolicznosci łagodzacej.To prawo działa tu
                          równiez- niewłasciwy dobór kosmetyku=niezadowolenie.
                          A buble trafiaja sie kazdej firmie, tylko nie kazdy jest w stanie to przyznac.

> I Avonistki czują to, choć jeszcze nie dopuszczaja tej myśli do siebie.

Bardziej sie przejmujesz niz one same.Avon działa od wielu lat i dobrze sobie
                          radzi, co do kryzysu to dotyczy on raczej Oriflame.

> To widać po tym forum i wściekłych atakach Avonistek i na moje forum i naszą
                          > firmę.., ale kampania negatywna, która prowadzi Avon od lat pod naszym
                          adresem
                          > obróci się przeciwko Avonowi.
                          > Symptomy są tego złamania sa już widoczne.

Kpisz, czy o droge pytasz?
                          Kompromitujesz sie takimi tekstami, bo akurat to ty powinienes cos na temat
                          zajadłego atakowania konkurencyjnej firmy wiedziec, wszak po to znalazłes sie
                          na tym forum.
                          Pokaz mi watki sprzed twojej tu obecnosci jakiejs Avonistki atakujacej
                          Oriflame.
                          • 1szylider Nie będę odpowiadał na Wasze wściekłe ataki 31.01.04, 02:25
                            Witam!

I do tego ad personam.

A opinie i materiały z F Uroda będę zbierał takie jak mi sie podoba.

A Wy dziewuszki jak chcecie iśc pomiędzy ludzi, to najpierw dowiedzcie się, nie
                            mówie duzo, ale choćby elementarnej wiedzyo kulturze dyskusji.

Dla mnie odpowiadanie na Wasze pyskówki pełne zajadłości, wyzwisk i klamstw
                            jest poniżej wszelkich standartów...

OVER!

Pozdrawiam i zapraszam!
                            1szylider
                            • lola211 Re: Typowa reakcja, gdy argumentów brak 31.01.04, 10:49
                              Ale nie szkodzi, szyliderze, widac ten typ tak ma.
                              Prosiłabym jednak na przyszłosc o zachowanie minimum grzecznosci i nie
                              okreslanie mnie per "dziewuszka", ja ciebie w ten sposób nie lekcewaze.Jako ze
                              wiesz co znaczy kultura w dyskusji mniemam, ze moja prosbe spełnisz.
                              Co do rzekomych pyskówek, wyzwisk i kłamstw to po prostu nie wiem o czym
                              piszesz, musze dokładniej wczytac sie w posty, moze do mnie dotrze.
                          • kasia.lomanczyk Re: Ja nie dyskredytuje Avonu... 31.01.04, 09:02
                            Tak myslalam, ze nie zrozumiesz o co chodzi. Za to mysle, ze czytajace ten
                            watek osoby doskonale zrozumialy. Trzymaj sie i powodzenia na Twoim
                            jednoosobowym forum! Ciekawe czy ktokolwiek w ogole zechce tam pisac.
    • amoka Re: sklep internetowy Avon - wierzyc? 29.01.04, 21:46
      Witaj,
      Wszystko zależy, na kogo trafisz. Masa ludzi sprzedaje kosmetyki przez
      internet, nie tylko Avon czy Oriflame ( ja na przykład sprzedaje Loreala i
      inne ) . Jeśli ktoś poważnie do tego podchodzi to nie ma powodu do obaw. Ale
      poważne traktowanie takiego biznesiku jest koniecznością , jeśli chce sie to
      robić na dłużej - wiadomo, że połowa klientek kupuje " z polecenia " :-)
      Pozdrawiam.
      • masikm Re: Trochę regulaminu 30.01.04, 00:10
        amoka napisała:

> Witaj,
        > Wszystko zależy, na kogo trafisz. Masa ludzi sprzedaje kosmetyki przez
        > internet, nie tylko Avon czy Oriflame ( ja na przykład sprzedaje Loreala i
        > inne ) . Jeśli ktoś poważnie do tego podchodzi to nie ma powodu do obaw. Ale
        > poważne traktowanie takiego biznesiku jest koniecznością , jeśli chce sie to
        > robić na dłużej - wiadomo, że połowa klientek kupuje " z polecenia " :-)
        > Pozdrawiam.

Ja nie wiem jak jest w innych firmach ale w Oriflame jest to zabronione.
        Poniżej skopiowana część regulaminu tej firmy

W rozdziale SYSTEM SPRZEDAŻY punkt 4 brzmi:
        "Sprzedaż produktów pośrednikom, w systemie sprzedaży detalicznej, w sklepach
        internetowych, na bazarach, targowiskach i w jakiejkolwiek formie, lub innym
        systemie sprzecznym z istotą sprzedaży bezpośredniej jest zabroniona i
        sprzeczna z zasadami działania w Klubie Oriflame."

W rozdziale AUTORYZACJA; PRAWA AUTORSKIE pojawił się nowy punkt o stronach
        internetowych:
        "Internetowe strony konsultantów dotyczące ich współpracy z Oriflame mogą być
        umieszczone jedynie na serwerze Oriflame, który nie oferuje funkcji sklepu
        internetowego."

Czasami ze strony niektórych osób spotykamy się z czymś zupełnie przeciwnym ale
        wówczas mamy doczynienia z kimś co łamie zasady do których się zobowiazał.
        Czy w takim razie taka osoba jest wiarygodna?
        • 1szylider Re: Trochę regulaminu 30.01.04, 00:26
          masikm napisał:

> amoka napisała:
          >
          > > Witaj,
          > > Wszystko zależy, na kogo trafisz. Masa ludzi sprzedaje kosmetyki przez
          > > internet, nie tylko Avon czy Oriflame ( ja na przykład sprzedaje Loreala i
          >
          > > inne ) . Jeśli ktoś poważnie do tego podchodzi to nie ma powodu do obaw. A
          > le
          > > poważne traktowanie takiego biznesiku jest koniecznością , jeśli chce sie
          > to
          > > robić na dłużej - wiadomo, że połowa klientek kupuje " z polecenia " :-)
          > > Pozdrawiam.
          >
          >
          > Ja nie wiem jak jest w innych firmach ale w Oriflame jest to zabronione.
          > Poniżej skopiowana część regulaminu tej firmy
          >
          > W rozdziale SYSTEM SPRZEDAŻY punkt 4 brzmi:
          > "Sprzedaż produktów pośrednikom, w systemie sprzedaży detalicznej, w sklepach
          > internetowych, na bazarach, targowiskach i w jakiejkolwiek formie, lub innym
          > systemie sprzecznym z istotą sprzedaży bezpośredniej jest zabroniona i
          > sprzeczna z zasadami działania w Klubie Oriflame."
          >
          >
          > W rozdziale AUTORYZACJA; PRAWA AUTORSKIE pojawił się nowy punkt o stronach
          > internetowych:
          > "Internetowe strony konsultantów dotyczące ich współpracy z Oriflame mogą być
          > umieszczone jedynie na serwerze Oriflame, który nie oferuje funkcji sklepu
          > internetowego."
          >
          > Czasami ze strony niektórych osób spotykamy się z czymś zupełnie przeciwnym
          ale
          >
          > wówczas mamy doczynienia z kimś co łamie zasady do których się zobowiazał.
          > Czy w takim razie taka osoba jest wiarygodna?
          >

Witam!

Dokladnie tak, bo sklep internetowy jest tylko dla zaopatrzenia konsultatów.

I na serwerze Oriflame znajduje sie w strefie wymagającej zalogowania jako
          konsultant.

Natomiast osoby, które wyprowadzają sklep poza serwer Oriflame są na bakier z
          lojalnością wobec firmy, więc nie jest wykluczone, że rowniez klientów...

Pozatem jest pytanie jak realizować reklamacje itp, to przecież niepotzrebane
          dodatkowe obciązenie kosztami...

Ja to realizuję w ten sposób iż chetna osobe zapisuję do KLubu Oriflame i wtedy
          ona sama sobie kupuje bezpośrednio od Oriflame po cenach bez mojej 30% marży,
          ma dostep do bieżącego katalogu i szkoleń i porad kosmetycznych u fachowców
          zatrudnionych w firmie.

A gdy zechce dzialać, to wtedy jadę do niej nieraz przez pól Polski i dodatkowo
          utrzymuję wszelki możliwy kontakt, doradzam, doszkalam, pracuję nad jej
          sukcesem...

Ale to dla chetnych...

Pozdrawiam i zapraszam!
          1szylider

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka