adela84 03.01.10, 13:57 jakis czas temu zlamalam nos :( prawie nie bylo przemieszczenia, jednak z boku wierzcholka kosci nosa zostal mi garbek i chcialabym go usunac. jakich lekarzy / jakie kliniki polecacie? jestem z warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genie.in.the.bottle Re: NOS - operacja 03.01.10, 14:59 Skoro jestes po zlamaniu nosa, to mozesz wybrac sie na konsultacje do szpitala orlowskiego ( ul.czerniakowska) i zrobic zabieg w ramach NFZ.Ładnie im nosy wychodza.Jezeli chodzi o prywatne kliniki,to w wawie najlepsza jest klinika dr.Szczyta.Ogolnie jedna z najlpeszych w polsce.Znany i chwalony jest rowniez za granica.Tez zanstawawiam sie nad plastyka nosa,a ze jestem zwiazana ze sluzba zdrowia i wiem jak wyglada taka operacja i z czym sie wiaze,to troche zwlekam z podejciem decyzji.Ale jezeli sie zdecyduje to tylko u Szczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
garraretka A dlaczego zwlekasz? 11.01.10, 13:35 genie.in.the.bottle moglabys napisac cos wiecej na ten temat? Temat to bliski memu sercu bo dziecieciem bedac paskudnie upadlam na nos (z ponad metrowej drabinki na placu zabaw - prosto na nos - oj bolalo ;) ) no i po tej przygodzie ta czesc mojej twarzy nie wyglada najlepiej. A ze wiek juz mam zaawansowany - lat 28 - to dojrzalam do mysli o korekcie. Ale wlasnie - czego sie moge spodziewac i z czym to sie wiaze - skoro zwlekasz z decyzja to domyslam sie, ze jakies hmmm niezbyt przyjemne doznania mnie czekaja? Odpowiedz Link Zgłoś
madzix-mala Re: NOS - operacja 11.01.10, 11:05 Udaj się do Dr Marii Sowy Molskiej w Centrum Chirurgii Malia przy ul. Marszałkowskiej. To świetny chirurg Plastyk. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.czarnaa Re: NOS - operacja 11.01.10, 13:06 na stronie beauty w polsce jest forum, napewno znajdziesz tam mnóstwo informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.malina Re: NOS - operacja 11.01.10, 13:56 Miałam taki zabieg . Naprawdę nic strasznego, wszyscy dookoła mówili że będzie bardzo boleć , ale nie bolało ,przynajmniej nie bardzo :) Po zabiegu musiałam mieć dwa tygodnie zwolnienia, bo miałam sine okolice nosa , no i przez pierwszych parę dni musiałam nosić sztywny opatrunek na nosie Odpowiedz Link Zgłoś
anus85 Re: NOS - operacja 11.01.10, 16:09 ja tez mam pytanie do doświadczonych w tej dziedzinie-otoz moj ksztalt nosa moglby byc troche inny, tzn.chcialabym zlikwidowac lekki garb, ale poza tym mam inny problem.Moje dziurki są niesymetryczne, czubek nosa lekko zakrzywiony i niestety prawa dziurka slabo oddycham i nie czuję zapachów.Czy to wina krzywej przegrody nosowej?Jak wtedy wygladalaby korekta nosa?Da sie polaczyc w jednym zabiegu korekte przegrody i zmiane ksztaltu nosa? Jakie sa ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
zanaa Re: NOS - operacja 12.01.10, 11:50 da sie polaczyc...wtedy jest pelna korekta nosa z usuwaniem garbka, modelowaniem czubka...ja taka mialam.....powiem tylko jedno...nie ma co sie wahac, jezeli jest to problem....operacja bezbolesna... Odpowiedz Link Zgłoś
monikatra Re: NOS - operacja 14.01.10, 13:47 Mój przypadek: 2 msce temu dostałam w nos z głowki przy zabawie z córką. Bolało jak nie wiem co. A teraz czuje jakies skrzywienie w nozdrzu, ale na zewnatrz nic sie nie zmienilo. Czesto mam strupki w nosie, a jak spie na lewej stronie to mam zatkany nochal... Złamanie?? Ooo marze o oaperacji plastycznej nosa, bo mam murzyński. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: NOS - operacja 14.01.10, 18:56 Marzysz o operacji, ale juz do lekarza na kontrole, czy masz zlamanie, to juz nie pojdziesz? Takie rzeczy sie zalatwia bezposrednio po zdarzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
olkaaaa Re: NOS - operacja 15.01.10, 09:59 Zgadzam się z zanaa oiperacja pikus zero bólu bo przeciez spisz po op nastepnego dnia jestes juz w domu i lezysz :P po tyg zciągają gips tzw opatrunek, a po tyg nosio cudo Odpowiedz Link Zgłoś