nolus Re: banalny wygląd 16.03.10, 15:14 blond włosy, niebieskie oczy,typ słodkiej blondynki Odpowiedz Link Zgłoś
hankawoslo Re: banalny wygląd 16.03.10, 16:14 pewnie jestes ognista ruda lub brunetka. dla mnie banal to po prostu szara mysz, ubrania kiepskiej jakosci z bazarku, zero koloru na mysich wlosach, zero makijazu i dbania o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
agas301 Re: banalny wygląd 16.03.10, 16:35 hankawoslo napisała: zero koloru na mysich wlosach, zero makijazu i dbania o siebie z tym brakiem makijażu...no nie wiem czy brak musi koniecznie oznaczać banalny wygląd; moim zdaniem to nadmiar oznacza tandetę, kicz czyli banalny wygląd czyli umiar we wszystkim;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: banalny wygląd 17.03.10, 19:08 Tak, z kolei farba na głowie u Polek (platyna / krucza czerń) to bardzo "oryginalna" cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: banalny wygląd 16.03.10, 17:06 nolus napisała: > blond włosy, niebieskie oczy,typ słodkiej blondynki czyli ja;) tak zgadzam się,wygląda to banalnie i jest to taka"łatwa"uroda.Trzeba się trochę postarać,żeby nie wyglądać słodko,infantylnie,banalnie.Chyba,że ktoś lubi TAK Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: banalny wygląd 17.03.10, 14:03 no i ja też :) średnio fajny typ urody,bo ciężko go zapamiętać. ja się bawię makijażem i np. na imprezy robię sobie mocniejszy -czerwona szminka(a mam pełne usta), mocno podkreślone brwi i mocno wytuszowane rzęsy. i już nie można powiedzieć, że wyglądam banalnie,ale wiadomo - to jest typ makijażu na wieczór,a nie na dzień :/ w jakim sensie "łatwa" uroda? łatwo dostępna? :P słodka? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: banalny wygląd 17.03.10, 14:15 nolus napisała: np. na imprezy robię sobie mocniejszy -czerwona szminka(a mam pełne > usta), mocno podkreślone brwi brwi to dla mnie podstawa-ciemne i stosunkowe szerokie,odmienają całą twarz w jakim sensie "łatwa" uroda? łatwo dostępna? i teraz sie tłumacz,skoro sama tak napisałaś;) Ok,jakby to napisać...łatwa czyli nie wymagająca wysiłku w obiorze,przez analogię do łatwej sztuki,czy muzyki;) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: banalny wygląd 16.03.10, 18:40 mexi-cana napisała: > jaki to dla Was? przeciętny Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: banalny wygląd 16.03.10, 18:57 Typowy przyklad: Weronika Ksiazkiewicz i Agnieszka Glinka. NIby ladne, a banalne do bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: banalny wygląd 17.03.10, 14:06 weronika książkiewicz wcale nie ma banalnej urody - ratuje ją rosyjskie korzenie(specyficzny kształt oczu i bardzo wyraźne kości policzkowe=efekt drapieżności) Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: banalny wygląd 17.03.10, 14:17 annajustyna napisała: > Typowy przyklad: Weronika Ksiazkiewicz o tu bym sie nie zgodziła!Wprawdzie dziewczyna robi wszystko żeby zaprzepaścić swój potencjał,ale ma przecież nietypowe,wschodnie rysy i lekko skośne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
25wanilia Re: banalny wygląd 16.03.10, 20:43 Hmm, kobieta farbowana (najczęściej na blond lub pasemka) z wyprostowanymi włosami i grzyweczką. Teraz jeszcze w rurkach wpuszczonych w wysokie kozaki i do tego płaszcz z paskiem. Wszystkie wyglądają jak odbite na ksero. To są dla mnie szare myszy, bo niczym się nie wyróżniają. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: banalny wygląd 16.03.10, 21:01 No wiesz, o ile kolorem włosów można się wyróżnić o każdej porze roku, o tyle nie wyobrażam sobie noszenia teraz sandałków na koturnie i mini, żeby tylko nie wyglądać banalnie w kozakach :) Choć niewątpliwie bym się wyróżniała :) Buty + spodnie to raczej konieczność przy obecnych warunkach pogodowych. Wyprostowane do ulizu włoski i blond pasemka Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: banalny wygląd 16.03.10, 21:15 spodnie koniecznosc? nie przesadzajmy, wystarcza rajstopy z grubej bawelny, w miare ciepla spodnica i kurtka do polowy uda i jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: banalny wygląd 16.03.10, 22:07 > wystarcza rajstopy z grubej > bawelny, w miare ciepla spodnica i kurtka do polowy uda i jest ok:) Ale również banalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mexi-cana Re: banalny wygląd 16.03.10, 21:23 ano wlasnie, te rurki i kozaki faktycznie wszedzie teraz, ale z drugiej strony wielkiego wyboru przy takiej pogodzie nie ma, a rurki w kozakach mieszcza sie idealnie, no i cieplo jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: banalny wygląd 16.03.10, 22:48 Ja noszę kozaki pod spodniami typu boot cut, bo mnie wkurza to powszechne noszenie rurek w kozakach. Banalny typ urody - to taki, którego nie zapamiętujemy, po prostu. A banalny wygląd to brak wizji samego siebie, choć czasem jest tak, ze krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje ;-) Znam ja takich "artystów", którzy przesadnie podkreślają swoją oryginalność, a w środku pustka, aż brzęczy. Niektórzy dla odmiany nie lubią zwracać na siebie uwagi, więc ubierają się "zwyczajnie" :-) A w środku może być całkiem ciekawie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: banalny wygląd 17.03.10, 20:04 Ktoś kto wtapia się w tłum,nie wyróżnia się niczym szczególnym, taka "szara myszka". Odpowiedz Link Zgłoś