Dodaj do ulubionych

WALKA z CELLULITEM!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 21:50
Kobietki błagam poleccie cos naprawde dobrego i konkretnego do walki z ta
niedobra szpecaca zarazą. Chodzi mi o jakis dobry krem usuwajacy w wzglednie
krotki czas cellulit! Piszczie co sie nadaje co polecacie,, a czego
absolutnie nie. Zbliza sie wiosna i lato i chce sie tego jak najszybciej
pozbyc!!! Dodam ze jestem szczupla osoba a moje uda sa w dosc zaawansowanym
cellulicie!!! Slicznie dziekuje za rady:)
Obserwuj wątek
    • ab1960 Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 14:28
      temat cellulitu wraca jak bumerang. Dziewczyny na foru polecają różnych firm,
      widoczne też skuteczne. Z mojego doświadczenia (nie tylko własnego) mogę
      polecić żel-krem na cellulit z oferty polskiej firmy kosmetycznej na bazie
      wyciągów homeopatycznych. Od razu powiem że to wymaga przede wszystkim
      systematyczności i trochę cierpliwości min.miesiąc, dwa. Nie podam tu ich nazwy
      bo zaraz posadzają mnie o spam. Masz ochotę wiedzieć jak je stosować, jak się
      nimi masować i gdzie kupić(firmowe sklepy w całej Polsce) to napisz do mnie:
      ab1960@gazeta.pl
    • asiek_asiekowaty Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 15:05
      Nie słuchaj ab i jej reklamy kosmetyków ATW, ona tak zawsze. :) Szczerze mówiąc
      mam ten problem i mam zamiar się za niego porządnie zabrać. Przestałam się już
      łudzić, że istnieje jakiś cudowny krem. Stawiam jednak na systematyczność i
      masaże, przydałyby się ćwiczenia, ale nie znoszę ćwiczyć, wolę ruch, który daje
      mi przyjemność - jakiś sport, aerobik. Duuużo na wielu forach o tym czytałam i
      mam zamiar zaopatrzyć się w gąbkę antycellulit Syrena i oliwkę LipoCellBlocker
      Ziaja (już ją miałam: tania, wydajna, przyjemna). Miałam już cała serię Ziaji,
      ale nie widzę efektów. :/ Myślę, ze właśnie zabrakło masażu i ruchu oraz za
      krótko to trwało (miesiąc), a "terapia" antycellulit wymaga czasu i efekty są
      widoczne znacznie później. Jeśli teraz nie pomoże, to już nic nie pomoże
      chyba. :/ A z polecanych kosmetyków antycellulit najczęściej wymieniane są:
      Norel, Ziaja i Kolastyna Special3 (ampułki). Z resztą tanie - do 30 zł.
      Powodzenia. :)
      • ab1960 Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 15:29
        nie mam ochoty na pyskówki z Tobą ani z żadną inną , ale na jakiej podstawie
        twierdzisz że to co polecam nie działa? Poza tym zawsze twierdziłam że
        smarowanie sammi kosmetykami nie wystarczy należy tak jak mówisz zastosować
        odpowiedni automasażalbo masaż u masażystki (dużo zależy od tego jaką ma się
        tkankę), czasami zmienić dietę, dołożyć do tego trochę gimnastyki czy ruchu.
        Oczywiście nie bez znaczenia jest także systematyczność i konsekwencja w
        stosowaniu preparatów - bo cellulit nie pojawił się z dnia na dzień a takie
        najczęściej mamy oczekiwania- raz się "pomiziać" i jak za dotknięciem
        czarodziejskiej różdżki zniknął, wszystko jedno czy z takiej czy innej firmy.
        Ja polecam te które sprawdziłam na sobie, na innych- którzy chcieli spróbować.
        Na tych preparatach pracują masażystki i kosmetyczki które także bardzo sobie
        je chwalą.
        Masz ochotę to napisz do mnie to może osobiście wymienimy poglądy i
        doświadczenia, być może skorzystam z Twoich rad. Jestem kobietą otwartą na
        sprawdzone nowości niestety cellulitu już nie mam to może polecisz mi coś
        innego. Pozdrawiam Cię a mój e-mail napewno znasz a jak nie to znajdziesz.
        Chętnie skorzystałabym z porad jak i czym sie malować bo ATW kolorówki nie
        posiada, niestety czytam suche nazwy tuszy cieni żadnego konkretu.
        • Gość: justa Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 15:53
          ab, to mnie zdziwiłaś, że ATW kolorówki nie posiada, bo mam katalog z zeszłego
          lata i tam są kosmetyki kolorowe. czyżby firma z nich zrezygnowała? a co do
          tego, jak się malować, to rady znajdziesz na wizażu.
          • ab1960 Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 16:56
            dziekuję za podpowiedź z pewnością skorzystam ( wizaż) natomiast co do
            kolorówki na ten moment prawie jej już nie ma.
        • asiek_asiekowaty Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 16:14
          Nie wiem, czy działa, ale żadna firma kosmetyczna w swojej ofercie nie ma
          wszystkich kosmetyków idealnych i odpowiednich dla każdego, a z Twoich
          wypowiedzi wynika, że ATW jest dobre na wszystko. Wybacz, ale tymi reklamami
          zrobiłaś tu już duże zamieszanie. Ciekawa jestem, czy próbowałaś wszystkich
          kosmetyków ATW i czy faktycznie wszystkie są tak rewelacyjne? Nie mogłaś
          wszystkich próbowac, bo dziwne np. żebyś używała zarówno kremu do skóry
          tłustej, wrażliwej, suchej, dojrzałej i trądzikowej... albo kremu do nóg na
          naczynka, jeśli naczynek nie masz. Itd... Nie urządzam żadnych pyskówek, daleko
          mi do tego, ale ciężko liczyć na konstruktywną wymianę doświadczeń z osobą,
          która uparcie trzyma się swojej roli reklamowania ATW. Poprostu straciłas przez
          to wiarygodność. Może polecisz jakieś dobre kosmetyki innej firmy niż ATW? Z
          ATW moja mama ma krem - przyjemny, ale żadne cudo - ot zwykły kremik, jakich
          wiele...
          • ab1960 Re: do asiek 01.03.04, 17:19
            oczywiście że wszystkich nie wypróbowalam, ale bardzo dużą ich część
            przynajmniej jeżeli chodzi o cialo. Poza tym mam rodzinę czteroosobową w tym
            syna w wieku dojrzewania i widzę co dzieje sie jak systematycznie stosuje
            kosmetyki a co jak ich nie używa mam także klientki o "otwartych" umyslach
            chętnych do spróbowania nowości i większość jest zadowolona.
            Nigdy nie twierdzilam że są idealne na wszystko i dla wszystkich.
            Gdybyś zechciala dopuścić do siebie choć część tych informacji które staram sie
            przekazać, zauważylabyś że są to inne kosmetyki. Dlaczego? bo produkowane są na
            bazie wyciągów homeopatycznych(wyciągi z żywych roślin), poprostu inzczej
            dzialają niż kosmetyki produkowane z roślin suszonych. Idzie wiosna a wraz z
            nią pojawią się nowe roślinki, zrób sobie następujący eksperyment: zaparz sobie
            w jednej szklance herbatą miętową ze świeżych listków i w drugiej taką z
            suszonej mięty przekonasz sie jaka jest różnica.
            Jestem doradcą kosmetycznym i jeżeli coś komuś polecam biorę odpowiedzialność
            za to co polecam dlatego proszę o osobisty kontakt to wszystko bo ze względu na
            ich wyjatkowość należy mieć trochę informacji o danej osobie jak pielęgnuje
            skórę, jaki prowadzi tryb życia, czy jest systematyczna, itd.
            A sam krem czy balsam to zgadzam się jeszcze raz z Tobą to nie wszystko.
            Jeszcze raz mimo wszystko milego popoludnia
            Ps. co do kremu dla Twojej Mamy być może nie polecono jej odpowiedniego, moze
            oczekiwał czegoś innego a ktoś polecił jej ten bo był w promocji? ale jak
            wspomniałam sam krem to nie wszystko ważne jest mycie, tonizacja + dodatkowe
            zabiegi i wtedy możemy podyskutować.
            • asiek_asiekowaty Re: do asiek 01.03.04, 18:51
              Wiem, czym ATW różnią się od innych kosmetyków. Z tego, co się dowiedziałam (od
              konsultantki) nie zawierają konserwantów (dlatego są jedynie w sprzedaży
              bezpośredniej, bo mają stosunkowo krótką datę ważności i mogłyby nie zejść w
              sklepach). Myślę, że to dobre roziwązanie szczególnie dla alergików.
              Zdecydowanie ten krem (o którym pisałam) nie nadaje się dla mojej mamy, jest za
              lekki, mama ma ponad 40 lat, a to krem prędzej dla mnie - delikatnie
              pielęgnujący i faktycznie zostawia skórę matową, dodatkowo ma śliczny zapach.
              Problem z tymi kosmetykami jest taki, że jest do nich moim zdaniem ciężki
              dostęp, nie są tak znane i reklamowane jak powiedzmy Avon i nie mają też
              zachęcających opakowań. Dodatkowo nienajniższe ceny i to działa odstraszająco.
              Najlepiej poleć z ATW jakieś absolutne hity tej firmy, coś, czego nie mają
              inne. Może się skuszę...
              • ab1960 Re: do asiek 02.03.04, 13:22
                witam Cię Asiek, wrócę do polecanych przeze mnie preparatów, otóż są sklepy
                firmowe w całej Polsce nie tylko są dostępne w sprzedaży bezpośredniej,
                widocznie konsultantka wolała zarobić niż Cię o tym poinformować (ale to jej
                sprawa) a w sklepie średnio kupisz o 24 % taniej- to chyba nie należą do super
                drogich?
                One rzeczywiście są bez chemicznych konserwantów (konserwowane są wyciągiem z
                czerwonej borówki) a ostatnio pojawiło się kilka kremów całkowicie bez
                konserwantów nawet naturalnych. Z tym terminem to rok przydatności to też chyba
                wystarczający czas na zużycia opakowania.
                A co do hitów to nic Tobie nie polecę bo każda z nas myślę że czegoś innego
                oczekuje od kosmetyku i to co dla mnie jest super to dla Ciebie niekoniecznie
                (choćby ze względu na nasz bardzo różny wiek) Pozdrawiam
              • amufflon Re: do asiek 15.03.04, 20:27
                Cześć,
                widzę, ze Twoja konsultantka nie powiedziała Ci o jednej fundamentalnej
                różnicy, o tym, że kosmetyki ATW jako jedyne sa produkowane z homeopatycznych
                wyciagów z roślin. Rośliny te są pozyskiwane z ekologicznych upraw alpejskich.

Masz rację, że nie wszystkie kosmetyki ATW są rewelacją. Ja wypróbowałam wiele
                z nich, znam tez opinie mojej rodziny i moich klientek. Wiem, ze absolutnym
                pewnikiem są: kremy wyszczuplające XXL, przeciwzmarszczkowe (najlepszy Krem
                trójfazowy na noc) i żel punktowy przeciwtrądzikowy. Bardzo dobra seria
                nawilżajaca, której obecnie sama uzywam to Aqua Virtualle (krem do twarzy i pod
                oczy), seria Antystres też jest całkiem dobra.
                Kosmetyki ATW, na których się zawiodłam to szampon i odzywka z Ziołem azteków
                oraz krem przeciw rozstępom.

Jeżeli chcesz, możemy więcej porozmawiać o kosmetykach ATW. Mój e-mail:
                agnes105@wp.pl. Pozdrawiam
    • Gość: magda Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.dial.de.easynet.net 01.03.04, 15:19
      nie oszukujmy sie, krem nie pomoze zwalczyc celulitu, moze nalwyzej wygladzic
      skore ale celulitu nie usunie! niezlym srodkiem sa masaze (pod prysznicem,
      szorstka gabka, prawie do czerwonosci, potem chlodny prysznic), ruch (rower,
      stepper, jogging) i dieta (pozegnaj sie ze slodyczami, czerwonym miesem, kawa,
      mocna herbata).ale to tylko moze zmniejszyc celulit, ale go nie usunie. po
      prostu kobiety tak maja,zwiazane jest to z podwyzszonym poziomem estrogenu.
      • Gość: K. Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.mtvk.pl 01.03.04, 15:28
        Lekarze mowia ostatnio, ze cellulitis jest naturalnym stanem tkanki tluszczowej
        u kobiet i ze nalezy go zaakceptowac. Mamy go prawie wszystkie, wiec dlaczego
        wydaje sie nam wypaczeniem, a nie norma? Te gladkie opalone uda na okladkach
        pism sa najczesciej wygenerowane komputerowo i nie powinny wpedzac nas w
        kompleksy.
        Ja stosowalam wiele roznych preparatow, a efektow prawie nie bylo. Ostatnio
        zakupilam Body Creator Shseido. Jest calkiem dobry, ale jedna butelka starcza
        na 2 tygodnie, a kosztuje 183zl! Jeszcze nie zwariowalam, zeby wydac ponad
        700zl na 2 miesieczna kuracje.
        • asiek_asiekowaty Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 15:58
          Nie wierzę, że nie widziałaś nigdy kobiety z idealnie gładką skórą bez
          cellulitu. Otóż są takie. Nie wiem odkładnie, jakie są statystyki, ale cellulit
          ma zdecydowana większość kobiet, co nie znaczy, że wszystkie. Skłonności do
          tego albo się ma, albo nie... Jeśli nie wierzysz, że możesz się cellulitu
          pozbyć, po co kupujesz tak drogie kosmetyki do walki z nim?! Ja wierzę, że
          można poprawić wygląg skóry i rozbić grudki tłuszczu pod skórą. Tym razem
          naprawdę mocno się postaram, żeby wygrać. :) Jestem dość zgrabną, młodą i
          uważaną za atrakcyjną osobą i naprawdę cellulit czy rozstępy mnie szpecą. :/
          • Gość: K. Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.mtvk.pl 01.03.04, 16:35
            > Nie wierzę, że nie widziałaś nigdy kobiety z idealnie gładką skórą bez
            > cellulitu. Otóż są takie. Nie wiem odkładnie, jakie są statystyki, ale
            cellulit
            > ma zdecydowana większość kobiet, co nie znaczy, że wszystkie.

Napisalam "prawie wszystkie", a to nie to samo co "wszystkie".
            Co do kupowania kosmetykow, to na wielu tanich sie zawiodlam. Drogie sa duzo
            skuteczniejsze, co nie znaczyz, ze cellulit po nich znika jak za dotknieciem
            czarodziejskiej rozdzki. Minusem jest cena- kosmetyki antycellulit. maja to do
            siebie, ze trzeba je stosowac regularnie i przez kilka miesiecy, a na wydanie
            kilku tysiecy zlotych na taka kuracje malo kogo stac. Sytuacja jest wiec
            patowa, bo i tak zle, i tak niedobrze :)
            Jesli wierzysz, ze pozbedziesz sie cellulitu calkowicie, to okej, powodzenia!
            Ja niestety juz nie wierze.
            • asiek_asiekowaty Re: WALKA z CELLULITEM!!! 01.03.04, 18:59
              Z tym całkowitym pozbyciem się cellulitu to sprawa względna. Co rozumiesz przez
              całkowite? Nie wierzę w to, że będę miała idealnie równo rozłożoną tkankę
              tłuszczową bez żadnych grudek, ale myślę, że na pewno można te grudki rozbić na
              tyle, żeby, powiedzmy, nie "przebijały" przez skórę. Myślę, że jest szansa, że
              skóra będzie wyglądać estetycznie i gładko. Z resztą zauważ też, jak różnie
              skóra wygląda w różnym świetle. I powiem, że w dziennym wygląda naprawdę nieżle
              w porównaniu do sztucznego. Przede wszystkim chyba dlatego, że sztuczne tworzy
              wyrażne cienie i po prostu naprawdę nie jestem w stanie w takim oświetleniu na
              siebie patrzeć - czy to u mnie w domu, czy w supermarketach. Normalnie w
              niektórych miejsach mam takie dołeczki, bleee. :/ No a ogólnie wygląda to tak,
              jakbym miała prążkowane uda. :/ Takie falowane. :/ Nie chce tego! Wrrr...
        • Gość: Jola Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: 213.25.149.* 09.03.04, 11:10
          cześć, powiedz coś więcej o efektach po Body creatorze, mam ochote go kupić ale
          boje sie , ze to nastepne nie małe wyrzucone pieniadze
          pozdrawiam Jola
          • Gość: Sandra Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 12:38
            Body Creator jest niesamowity, jesli cos moze pomoc to tylko on, skora jest jak
            po liftingu!!
            jak bede miala meza milionera, to bede go stale uzywac:) tylko gdzie go
            znalezc! :)
            • Gość: Iza Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl / *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 15:35
              A dlaczego nie pomyślisz, żeby sama zostać milionerką?
              • Gość: Sandra Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 21:03
                Pozostawie to bez komentarza..ale... niech Ci bedzie! :)..jestem..hmmm..
                leniwa, próżna do cna, wyzyskuję mężczyzn, lubię jak na mnie pracują, lubię ich
                wykorzystywać..i ..a moze dopowiesz sobie Izo resztę?

pozdrawiam
    • Gość: celulitka** Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 21:37
      Zdaje sobie sprawe, ze cellulit nie zniknie na zawsze . Wiem ze jesli sie juz
      pojawil to zawsze bedzie juz ze mna ;), Chodzi mi o to zeby byl duzo duzo
      mniejszy,,mniej widoczny ,, Wiem ze za pozno sie wzielam ze zaniedbalam
      sprawe,,ze trzeba bylo go tepic od razu zanim sie rozwinal,,ale niestety mialam
      slomiany zapal i wszytsko czego sie tknelam bylo dobre ale nie na dluzsza mete.
      Ale slyszlaam tez o tym ze sa jakies masaze w gabinetach kosmetycznych ktore
      rozbijaja cellulit i przynosza naprawde niezle efekty,,ktore potem mozna
      utrzymywac stosujac dobre kremy.
    • paputerek Re: WALKA z CELLULITEM!!! 09.03.04, 20:31
      witam, moja sylwetka była wykorzystana do reklamy preparatu Neutrogeny
      Anticelulit (ubiegły rok, kwiecień, maj, czerwiec, gazeta dla kobiet) i
      zostałam wybrana do tej reklamy bo nie mam celulitu. Sylwetkę zawdzięczam
      ćwiczeniom (siłowni, basen) i pewnie genom. Dziewczyny kosmetyki mogą pomóc ale
      bez diety i ruchu efekty (jeśli wogóle będą) będą krótkotrwałe.
      Używałam różnych specyfików raczej profilaktycznie i na pojędrenienie i oprócz
      efektu nawilżenia nic nie zauważyłam.
      • Gość: justa Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 10:22
        paputerek, w reklamie kremu na cellulit? wow, gratuluję, to chyba marzenie
        każdej dziewczyny, nadawać się do takiej reklamy :) a przyznaj się, byłaś
        poprawiana komputerowo? :) i jak w ogóle dostałaś się do reklamy, jesteś
        modelką w jakiejś agencji?
        • paputerek Re: WALKA z CELLULITEM!!! 10.03.04, 14:43
          dziękuję, rzeczywiście fajnie wystąpić w takiej reklamie, która wisi nawet u
          mnie na ścianie;D
          dostałam sie do tej reklamy bo wybrano moje zdjęcie (zrobione bez retuszu) ze
          zdjęć próbnych. A o castingu dowiedziałam się od koleżanki, której mąż jest
          fotografem i to on wykonywał to zdjęcie. Z tego co się orientuję zdjęcie nie
          było retuszowane, zresztą widziałam orginał, wywołany próbnie szybko przy mnie
          i pokrywa się z reklamą.
          Do zdjęcia byłam tylko malowana czymś zbronzowiającym bo z natury jestem raczej
          morelowa;
          Nie jestem modelką, choć mam wymiary "modelkowe".
          pozdrawiam;)
    • Gość: justa Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 10:31
      a czytałyście artykuły Basi na wizażu o cellulicie? tam można znaleźć ciekawe
      podpowiedzi: www.wizaz.pl/cellulitis_nowosci.php
    • Gość: justa Re: WALKA z CELLULITEM!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 11:29
      i jeszcze jeden: www.wizaz.pl/cellulit.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka