Dodaj do ulubionych

Szlag mnie trafia

09.12.08, 21:23
Zamawiam zawsze przez internet, co za kulawy-dziurawy system. Jestem
wściekła, blokuje mi po zweryfikowaniu koszyka i dalej NIC. Czy to
cholerstwo wogóle działa w tych dniach? Mam ochotę trzasnąć tym
Oriflame w szmaty i kupywać kosmetyki w Rossmanie!
Obserwuj wątek
    • paul-usss Re: Szlag mnie trafia 09.12.08, 21:51
      Bywa że zawiesza się i teraz wiem sama że to dość często i mnie też strzela ale
      naszczescie nie składam juz zamowienia.... Zadzwoń do firmy i spytaj ....
      • iza_11 Re: Szlag mnie trafia 09.12.08, 21:54
        Myslałam , ze to cos z moim komputerem jest coś "nie tak" ale juz wiem ze to
        wina systemu Ori.dzikęki za info
        • albicilla Re: Szlag mnie trafia 10.12.08, 08:53
          Nie tyle wina systemu Oriflame co"wina" nas kupujących, system jest
          systematycznie przeciążony przez zamawiajacych i stad to blokowanie
          lub zawieszanie.
          Najszybciej zamawia się w nocy gdy wiekszość Konsultantek już śpi.
          Nie wiem czy wiecie,że w kat.17 pobito rekord zamowień już w 1 dniu
          i ta nawałnica trwa nadal.
          • justa_79 Re: Szlag mnie trafia 10.12.08, 13:51
            mnie też denerwują problemy techniczne (późnym wieczorem nie ma już tych
            problemów), pomyłki w pakowaniu paczek itp. itd. ale to tak, jakby narzekać na
            to, że kosmetyki Oriflame cieszą się tak dużym zainteresowaniem - a dla nas to
            przecież dobrze.
            • shiva772 Re: Albicilla 10.12.08, 20:50
              Skoro firma cieszy się takim powodzeniem to raczej powinna dbać o
              kupujących i konsultantki??? Ty mówisz że to nasza wina? Nie! to
              wina Oriflame bo powinna się usprawniać, system musi być na bierząco
              modyfikowany. Skoro to nasza wina to może nie powinnyśmy zamawiać wink

W naszych czasach podstawą wszelkiego handlu jest dobra strona
              internetowa. Niestety strona Oriflame nie spełnia naszych oczekiwań :
              (
              • justa_79 zgłaszajcie to 10.12.08, 23:38
                myślę, że sensowniejsze jest każdorazowe pisanie do Oriflame maila o
                niedziałającym systemie niż jednorazowy wątek na forum, który przeczyta może
                ktoś z firmy, a może nie.
                • ignorant11 Re: zgłaszajcie to 11.12.08, 09:15
                  justa_79 napisała:

> myślę, że sensowniejsze jest każdorazowe pisanie do Oriflame maila
                  o
                  > niedziałającym systemie niż jednorazowy wątek na forum, który
                  przeczyta może
                  > ktoś z firmy, a może nie.

Sława!

Nie schlebiajcie sobie, bo watpie aby ktos miał czas na czytanie.

Natomiast Oriflame systematycznie rozbudowuje serwis internetowy.

To zauwazy kazdy, to działa troche dłuzej, chocby tylko 1 rok.

A napiecia powstaja gdy dochodzi do skokowego wzrostu aktywnosci.

Ale ja nie mam jakis istotnych problemów.

Wzrost obrotów jest wrecz fantastyczny nawet w stosunku do
                  fantastycznego katalogu 16

Forum Słowiańskie
                  gg 1728585
              • albicilla Shiva772 11.12.08, 16:01
                shiva772 napisała:

> Skoro firma cieszy się takim powodzeniem to raczej powinna dbać o
                > kupujących i konsultantki??? Ty mówisz że to nasza wina? Nie! to
                > wina Oriflame bo powinna się usprawniać, system musi być na
                bierząco
                > modyfikowany. Skoro to nasza wina to może nie powinnyśmy
                zamawiać wink
                >
                > W naszych czasach podstawą wszelkiego handlu jest dobra strona
                > internetowa. Niestety strona Oriflame nie spełnia naszych
                oczekiwań :
                > (

Mam pytania smile
                1.Czy zauważyłaś w mojej wypowiedzi przy wyrazie WINA cudzysłów?
                2.Czy wiesz co taki cudzysłów oznacza (oprócz cytatu)?
                3.Czy nie masz poczucia humoru, mimo wszystko?

Firma być może nie przewidziała kryzysu na świecie, bo chyba
                jasnowidza nie zatrudnia u siebie, a co za tym idzie, nie
                przewidziała,że niektórzy kooperanci padną, stąd problemy np z
                niektórymi opakowaniami.

Planowanie ilości danych kosmetyków na dany rok robi się nie co
                katalog tylko wcześniej.
                Tak jak katalogi nie są drukowane z miesiąca na miesiac i dlatego
                oferują to co jest wyprzedane.
                Logistycy zawiedli , nie spodziewali sie takiego skoku sprzedazy w
                porównaniu z katalogami z ubiegłego roku.

Co do oczekiwań w stosunku do strony, ponieważ są osoby bardzo
                zadowolone i bardzo niezadowolone to nie powinnaś używać
                sformułowania "naszych oczekiwań", bardziej prawdziwe jest
                napisanie "moich oczekiwań" gdyż wyrażasz tu swoją opinię.
                • shiva772 Re: Shiva772 11.12.08, 20:05
                  Szczerze??? Wogóle nie mam poczucia humoru w tej sprawie. Te
                  kosmetyki miały być prostym, dodatkowym zajęciem. Nie są. Wysiaduję
                  jajka przed kompem, dostaję paczki z niezamówionymi rzeczami,
                  faktury na 40-50 groszy z powodu reklamacji. Wszystko to nie z mojej
                  winy. To nie jest chyba forum pochwalne na temat oriflame??
                  |Takie są realia że są cholerne problemy.
                  Nie wiem czy zauważyłaś??? Ja nie krytykuję tego że źle zaplanowali
                  towar, że tego czy owego nie ma!!! Ja poprostu piszę, że strona
                  chodzi fatalnie a to można zmienić bardzo szybko. I sorry ale
                  upieram sie przy słowie MY. NAM nie pasuje wydolność tej strony.
                  Widzisz te wpisy nade mną, inne konsultantki, czyli MY, mamy problem
                  z tą stroną bo jest słaba w obsłudze.
                  • shiva772 Re: Shiva772 11.12.08, 20:07
                    Domyślam się, że te osoby co "są zadowolone" z tej strony, mają czas
                    na to żeby siedzieć do północy w oczekiwaniu aż będzie mniejszy
                    ruch. Ja mam dwoje dzieci i pracuję, w nocy śpię.
                    • iza_11 Re: Shiva772 11.12.08, 21:07
                      Jasne, ja też nie mam zamiaru czatować na towar w nocy.To już lekka przesada
                      taka sugestia. Nie jestesmy dziecmi,zeby sie bawić w ten sposób. Dziwne , ze
                      którymkolwiek markecie dostawcy zdążyli, logistyka "wypaliła' itp, towaru pełno
                      na półkach i braków nie ma.
                      Mi już wstyd przed klientkami bo ciągle "braki" i musze sie tłumaczyć przed nimi.
                      • shiva772 Re: Shiva772 11.12.08, 21:24
                        Jeżeli chodzi o braki, to ja zawsze uprzedzam że może tak być, że
                        będzie brak. Wtedy nie świecę oczami. I często ktoś niestety
                        rezygnuje z zamówienia bo potrzebuje na prezent albo coś w tym
                        stylu. Teraz np. rozwalił mnie brak zestawu Enigma, kurczę tyle
                        miałam chętnych, gorycz tym większa, że to nowość, była spora
                        kampania wokół tego zapachu, sporo próbek babki wzięły... a tu
                        niestety kupią sobie coś innego na święta a jak widomo perfumy się
                        kupuje stosunkowo rzadko sad Aha no i brak Christmas Joy płynu do
                        kąpieli buuuuuu. Szkoda...
                        W sumie z zamówienia na ponad 900 zł wyszło mi niewiele ponad 600.
                      • justa_79 Re: Shiva772 11.12.08, 22:22
                        porozmawiaj z kimś, kto pracuje w drogerii czy w markecie, to
                        dowiesz się, jakie tam dopiero są problemy, pomyłki czy przekręty.
                        znasz tylko Oriflame, więc wydaje Ci się, że te problemy są duże,
                        ale naprawdę tak nie jest.
                        • ignorant11 Re: Shiva772 15.12.08, 16:11
                          justa_79 napisała:

> porozmawiaj z kimś, kto pracuje w drogerii czy w markecie, to
                          > dowiesz się, jakie tam dopiero są problemy, pomyłki czy przekręty.
                          > znasz tylko Oriflame, więc wydaje Ci się, że te problemy są duże,
                          > ale naprawdę tak nie jest.

Sława!

No i braki ma wiekszosc firm. Bo w zadnej nigdy nie ma pelnej oferty
                          katalogowej. Tyle ze w sklepie widzisz połki a braków niewidac...
                          smile)

To jednak dobrze ze Oriflame tak sietnie sie sprzedaje.

Szczególnie produkty okolicznosciowe musza byc wyprzedane, wiec brak
                          zawsze wystapi!

Ostatatnio przysłuchałem sie rozmowie dwóch Dyrektorów. Jeden
                          narzekal,że prezez braki mn9iej zarobił.., na co mu bardziej
                          doswiadczona kolezanka odpowiedziała,że brak były sa i beda i musi
                          sie z tym nauczyc zyc i robic biznes.

Po prostu towar do tego sluzy aby zostal WYPRZEDANY.

A ze mnie samemu sie to nie podoba gdy czegos nie dostane, to juz
                          inna sprawa.

Ostatnio czekalem i Klientka czekała na prezent ode mnie. W dopiero
                          głupiej sytuacji byłem bo mogło sie wydawac ze sie wykrecam z
                          prezentu...

Ale Moja Lojalna Klientka czekała, czaekała az sama zaproponowała
                          inny prezent...
                          Gdy zamówiłem okazało sie ze tego innego nie ma ale pojawił sie
                          poprzedni...
                          smile)

A złoscic sie nie co bo zlosc pieknosci szkodzi a my sie przeciez
                          zajmujemy URODA.

No i ja nie mam najmniejszych kłopotów ze strona.

W godzinach szczytu czasem jest przeciazenie ale to przeciazenie na
                          łaczxach netu bo dotyczcy wszystkich stron.

Forum Słowiańskie
                          gg 1728585
                        • flasterka drogeria czy market... 15.12.08, 18:54
                          kilka lat, do czasu urodzenia dziecka, prowadziłam sklep kosmetyczny, więc
                          trochę jestem w temacie smile Jeżeli czegoś nie było w jednej hurtowni,
                          kontaktowałam się z drugą lub trzecią, i towar na drugi dzień miałam na półce.
                          Kosmetyków Oriflame z przyczyn oczywistych nie możesz zamówić u innego dostawcy.
                          • ignorant11 Re: drogeria czy market... 15.12.08, 21:44
                            flasterka napisała:

> kilka lat, do czasu urodzenia dziecka, prowadziłam sklep
                            kosmetyczny, więc
                            > trochę jestem w temacie smile Jeżeli czegoś nie było w jednej
                            hurtowni,
                            > kontaktowałam się z drugą lub trzecią, i towar na drugi dzień
                            miałam na półce.
                            > Kosmetyków Oriflame z przyczyn oczywistych nie możesz zamówić u
                            innego dostawcy
                            > .

Sława!

Nie wiem o jakich firmach mowisz, wiem ze i Guerlain mmiewa braki w
                            innych branzach jest calkiem podobnie...

I to dobrze ze kosmetyków Oriflame nie mozna zamowic u innych...
                            smile)

Forum Słowiańskie
                            gg 1728585
                            • iza_11 Re: drogeria czy market... 15.12.08, 22:23
                              Jestem konsultantką Oriflame, ale ciesze sie , ze nie jestem zaślepiona firmą
                              Oriflame...jw
                              • ignorant11 Re: drogeria czy market... 16.12.08, 11:06
                                iza_11 napisała:

> Jestem konsultantką Oriflame, ale ciesze sie , ze nie jestem
                                zaślepiona firmą
                                > Oriflame...jw

Sława!

To miłosmile))

Forum Słowiańskie
                                gg 1728585
                          • ignorant11 A w carewfourze i tesco... 16.12.08, 12:54
                            Sława!

W carefourze wczoraj nie bylo... sledzi ZADNYCH!!!
                            smile)
                            A w tesco karpia...
                            smile)
                            I co ma tego wynikac?

Forum Słowiańskie
                            gg 1728585
                            • flasterka a w ofercie pozakatalogowej 16.12.08, 13:32
                              w Oriflame śledzi i karpi nie było?...
                              • ignorant11 Re: a w ofercie pozakatalogowej 16.12.08, 15:18
                                flasterka napisała:

> w Oriflame śledzi i karpi nie było?...

Sława!

Zamiast spamowac zajmij sie czyms pozytecznym zacznij lepic uszka do
                                barszczu, albo wysprzataj mieszkanie na swieta bedziesz miała
                                wieksza satysfakcje niz z pyskówek.

Forum Słowiańskie
                                gg 1728585
                                • flasterka żadnego poczucia humoru? 16.12.08, 15:30
                                  przecież to forum nie służy chyba tylko peanom pochwalnym na cześć FIRMY ? Trochę więcej luzu polecam przed Świętami wink . Na uszka trochę za wcześnie, a mieszkanie posprzątane. A u Ciebie jak?
                                  • ignorant11 Re: żadnego poczucia humoru? 16.12.08, 16:56
                                    flasterka napisała:

> przecież to forum nie służy chyba tylko peanom pochwalnym na cześć
                                    FIRMY ? Troc
                                    > hę więcej luzu polecam przed Świętami wink . Na uszka trochę za
                                    wcześnie, a mies
                                    > zkanie posprzątane. A u Ciebie jak?

Sława!

Spoko własnie wybieram... choinke a duzo czasu mi to zajmie bo
                                    wybieram z... paru tysiecy posiadanych.

A poczucie humoru mam tylko flaki mi sie wywracaja gdy czytam
                                    kolejne posty o tym jak ciezko bo zabrakło pomadki jakiegos koloru.

A przeciez to,że zabrakło znaczy ze zsotała wyprzedana i ze swietnie
                                    pracujecie!
                                    smile)

Bo zawsze powtarzam ze nasza rola handlowców jest... oprózniac
                                    magazyny.
                                    smile)

A na pociesenie jak swietnie pracujecie to ujawnie ze juz wyniki sa
                                    lepsze niz były za cały NB rekordowy katalog 16ty.

Dlatego zabrakło czegos tam bo...MUSIALO przy tak sietnych wynikach.

Oczywiscie mnie tez nie jest fajniue gdy wbijam kolejne zamówienie
                                    nowych Konsultantów i okazuje sie ze np 170PP redukuje sie do 70PP,
                                    ale juz nastepne było na 211PP a wysłało 210PP, wiec nie jest tak
                                    xle....

JA równiez chcialbym mic wyniki nie lepsze o 30% niz w kat 16ty, ale
                                    nawet o 50 czy 120% ale skoro jest bariera podazy, to jednak
                                    pocieszam sie ze to znacznie lepsze niz np bariera popytu...
                                    smile)

Jasne ze wolałbym miec nie swoje marne 100 tys PP ale 150tys...
                                    Ale skoro jednak nie to musze podejsc do sprawy filozoficznie i
                                    utyskiwanie i zloszczenie sie nic nie da...

Forum Słowiańskie
                                    gg 1728585
                    • jolunia01 Re: Shiva772 12.12.08, 21:03
                      Shiva, popieram Cię, drugi wieczór próbuję złożyć zamówienie i cały
                      czas, po długim ładowaniu sie strony, mam komunikat "An internal
                      server error occurred. Please try again later". Zła jestem.
                      • ignorant11 Re: Shiva772 15.12.08, 16:14
                        jolunia01 napisała:

> Shiva, popieram Cię, drugi wieczór próbuję złożyć zamówienie i
                        cały
                        > czas, po długim ładowaniu sie strony, mam komunikat "An internal
                        > server error occurred. Please try again later". Zła jestem.

Sława!

Tez tak mialem jakis czas temu ale okazało sie jest problem u mojego
                        operatora.

Forum Słowiańskie
                        gg 1728585
                        • andzia-74 Re: Shiva772 15.12.08, 16:20
                          ja jeszcze nie spotkałam sie z takim problemem
                          • albicilla Pojawiły sie komsetyki z braków. 15.12.08, 16:29
                            Przyznam,że z tym problemem sie spotkałam raz.
                            Jeden raz.
                            W tym czasie, kiedy Wy miałyście kłopoty z wejściem na stronę i z
                            brakami ja pomagałam mojej nowej Konsultantce robić zamowienie i co?
                            Weszłyśmy we dwie na jeden numer, zamowiłyśmy za 205pp i jakoś ani
                            nie siedziałyśmy po nocy, ani brakow nie było (przyznam,że byłam tym
                            faktem mocno zdumiona, bo spodziewałam się,że może połowy nie będzie.
                            Widać dziewczyna ma szczęściesmile.
                            Dziś w odddziale pojawiły się kosmetyki z braków i sztyft
                            nabłyszczajacy i zestaw z makademią i inne.
                            Sprawdzciesmile.
                            • paul-usss Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 12:39
                              Ale macie kurcze problemy,zdarza się z tymi brakami... Wystarczy sobie sprawdzić
                              na stronie oriflame zanim zrobisz zamówienie co będziesz miała w brakach... Nic
                              trudnego. Wszystko do przezwyczajenia,nooo gorzej jak ktoś się na coś napali...
                              To już co innego . Zasada jest taka : Rób zamówienie w pierwszym tygodniu
                              katalogu a nie będziesz miała wiekszych braków niż w trzecim czy drugim tyg.
                              katalogu. I to się sprawdza... A że święta to wybaczcie ale w każdej firmie tak
                              jest,jestem jeszcze w dwóch firmach i sytuacje są te same.
                              • ignorant11 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 12:50
                                Sława!

Nawet nie musisz szukac w brakach, bo przeciez system sam poda Ci
                                braki i back ordery potem tylko klikasz i patrzysz co z back
                                o0rederów moze wejsc na dana chwile...

Forum Słowiańskie
                                gg 1728585
                                • jolunia01 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 15:24
                                  ignorant11 napisał:

> Nawet nie musisz szukac w brakach, bo przeciez system sam poda Ci
                                  > braki i back ordery potem tylko klikasz i patrzysz co z back
                                  > o0rederów moze wejsc na dana chwile...

No, nie wiem. Chyba ja mam pecha do systemu, bo jak w końcu udało mi
                                  się złozyć w sobotę bladym switem zamówienie, to system nie
                                  informował, że nie dostanę szkatułki ani mydełak ryżowych, a w
                                  paczce ich nie dostałam. Dzisiaj, owszem, szkatułka jest na liście
                                  braków, ale mydełek tam nie ma. Żeby było śmieszniej - nie mam tych
                                  rzeczy w BO. I co ciekawe, jak odbierałam w BR paczkę to byłam
                                  kolejna osobą, która mydełek nie miała.
                                  • ignorant11 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 16:46
                                    jolunia01 napisała:

>
                                    > No, nie wiem. Chyba ja mam pecha do systemu, bo jak w końcu udało
                                    mi
                                    > się złozyć w sobotę bladym switem zamówienie, to system nie
                                    > informował, że nie dostanę szkatułki ani mydełak ryżowych, a w
                                    > paczce ich nie dostałam.

Niemozliwe! Zawsze podaje co w danej chwili zostaje zamówione tuz
                                    przezd "zatwierdź"

Dodatkowo mozesz sprawdzic w historii faktur co jest na danej
                                    fakturze. Te info ZAWSZE jest tylko trzeba z niego korzystac jesli
                                    chcesz wiedziec co Ci przyjdzie. Jeszcze raz powtarzam jest dostepna
                                    lista zamówionych skutecznie produktów przed zatwierdzeniem i potem
                                    w historii równiez.

Żeby było śmieszniej - nie mam tych
                                    > rzeczy w BO.

Nie wszystkie moga wchodzic do BO, bo niektóre produkty schodza
                                    zkatalogu i gdy sa wyprzedane to NIE MOGA wejsc do BO bo w BO sa
                                    tylko te które beda jeszcze dostepne czy w biezacycm czy nastepnym
                                    katalogu...

I co ciekawe, jak odbierałam w BR paczkę to byłam
                                    > kolejna osobą, która mydełek nie miała.

To przeciez oczywiste,ze jesli czegos zabraknie, zostanie wyprzedane
                                    to bedzie wyprzedane dla WSZYSTKICH, bo wszyscy sa równi i nikt nie
                                    ma przywlejów.
                                    • jolunia01 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 17:41
                                      ignorant11 napisał:

> jolunia01 napisała:
                                      >
                                      > > system nie informował, że nie dostanę szkatułki ani mydełak
                                      > > ryżowych, a w paczce ich nie dostałam.
                                      >
                                      > Niemozliwe! Zawsze podaje co w danej chwili zostaje zamówione tuz
                                      > przezd "zatwierdź"

A jednak możliwe. Co prawda po 3 wieczorach walki z systemem tak się
                                      ucieszyłam, że udało mi sie przejść do etapu zatwierdzania, że nie
                                      przeczytałam tego, co jest na podglądzie, niemniej faktem jest, że
                                      te mydełka - CAŁY CZAS DOSTĘPNE - z tajemniczego powodu nie ukazały
                                      się na zamówieniu w ostatniej jego fazie.
                                      >
                                      > Dodatkowo mozesz sprawdzic w historii faktur co jest na danej
                                      > fakturze. Te info ZAWSZE jest tylko trzeba z niego korzystac jesli
                                      > chcesz wiedziec co Ci przyjdzie.

Fakt, nie sprawdziłam, ale do głowy mi nie przyszło, żeby wiedząc co
                                      zamówiłam i wykreśliwszy z notatek to, co na podglądzie zamówienia
                                      miało "w brakach" sprawdzać i resztę.

> > Żeby było śmieszniej - nie mam tych rzeczy w BO.
                                      >
                                      > Nie wszystkie moga wchodzic do BO, bo niektóre produkty schodza
                                      > zkatalogu i gdy sa wyprzedane to NIE MOGA wejsc do BO...

No właśnie, mydełka cały czas są dostępne.

> > I co ciekawe, jak odbierałam w BR paczkę to byłam
                                      > > kolejna osobą, która mydełek nie miała.

Jw. - mydełka ryżowe cały czas są dostępne.

> To przeciez oczywiste,ze jesli czegos zabraknie, zostanie
                                      > wyprzedane to bedzie wyprzedane dla WSZYSTKICH, bo wszyscy sa
                                      > równi i nikt nie ma przywlejów.

Ja mam przywileje - u mnie na fakturze tych cholernych mydełek nie
                                      ma wcale, a dziewczynom brakowało w paczkach.
                                      • ignorant11 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 21:00
                                        jolunia01 napisała:

>
                                        > A jednak możliwe. Co prawda po 3 wieczorach walki z systemem tak
                                        się
                                        > ucieszyłam, że udało mi sie przejść do etapu zatwierdzania, że nie
                                        > przeczytałam tego, co jest na podglądzie, niemniej faktem jest, że
                                        > te mydełka - CAŁY CZAS DOSTĘPNE - z tajemniczego powodu nie
                                        ukazały
                                        > się na zamówieniu w ostatniej jego fazie.

???????????????

> Fakt, nie sprawdziłam, ale do głowy mi nie przyszło, żeby wiedząc
                                        co
                                        > zamówiłam i wykreśliwszy z notatek to, co na podglądzie zamówienia
                                        > miało "w brakach" sprawdzać i resztę.

????

Sprawdzasz co Ci weszło przed "zatwierdź" ile masz PP itp.

Potem mozesz wrócic do sprawy juz po zamówieniu i wysłaniu wracasz
                                        do hgistorii...

Nie sugeruje,ze muisz czy nawet ze powinnas, ale pokazuje jedynie ze
                                        mozesz.

>

>
                                        > No właśnie, mydełka cały czas są dostępne.

To jak mialy wejsc do BO..?

Chyba cos Ci nie gra z kompem?

> Jw. - mydełka ryżowe cały czas są dostępne.

To moze bład systemu, bo tylko onspolny dla wszystkich.

I co napisałas do działu obsługi..

Ja dzwonie gdy tylko cos mi gra albo komus z moich.

Czasem jest mój bład czasem jakis bład systemu szczególnie przy
                                        nowych funkcjach...

>

>
                                        > Ja mam przywileje - u mnie na fakturze tych cholernych mydełek nie
                                        > ma wcale, a dziewczynom brakowało w paczkach.

?????????

Trzeba zgłosic usterke.

Ja tego nie naprawie. Ja moge tylko pogadac...
                                        • jolunia01 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 17.12.08, 19:19
                                          ignorant11 napisał:

> jolunia01 napisała:

> > Ja mam przywileje - u mnie na fakturze tych cholernych mydełek
                                          > > nie ma wcale, a dziewczynom brakowało w paczkach.
                                          >
                                          > ?????????
                                          >
                                          > Trzeba zgłosic usterke.

Nie chciało mi się, nie mam czasu ani ochoty na zamawianie następnej
                                          paczki. Na piątek zamówiła mi dziewczyna z BR - ciekawe czy będą.

> Ja tego nie naprawie. Ja moge tylko pogadac...

Ja też tylko mogę pogadać, ale jak się wyżalę i poczytam na forum,
                                          że nie tylko mnie problemy dotknęły, to mi troche lżej - w grupie
                                          raźniej. smile
                                          • ignorant11 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 17.12.08, 23:07
                                            jolunia01 napisała:

> >
                                            > > Trzeba zgłosic usterke.
                                            >
                                            > Nie chciało mi się,

Ale chciało Ci sie pisac na forum???

Przeciez to taki sam wysiłek a nawet wiekszy i na dodatek
                                            znaczniemniej skuteczny...

nie mam czasu ani ochoty na zamawianie następnej
                                            > paczki. Na piątek zamówiła mi dziewczyna z BR - ciekawe czy będą.

Zamówiła na siebie?

Czy z Konsultantki spadłas na pomocnika Konsultantki...

A Ty dałas zabrac sobie PP dziewczynie z BRa, niektóre tylko po to
                                            zakładaja BRy aby przejmowac PP i Kandydatów a nwet przepinaja
                                            KOnsultantów...

>
                                            > > Ja tego nie naprawie. Ja moge tylko pogadac...
                                            >
                                            > Ja też tylko mogę pogadać, ale jak się wyżalę i poczytam na forum,
                                            > że nie tylko mnie problemy dotknęły, to mi troche lżej - w grupie
                                            > raźniej. smile

Tyle ze na forum nikt Ci sprawy nie zalatwi a Oriflame zajałby sie
                                            Twoimproblemem.

Zreszta jak firma moze rozwiazac Twój problem skoro o nim nie wie???
                                            • jolunia01 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 18.12.08, 08:35
                                              ignorant11 napisał:

> jolunia01 napisała:

> > > Trzeba zgłosic usterke.
                                              > > Nie chciało mi się,
                                              > Ale chciało Ci sie pisac na forum???

A, owszem, bo dopisałam sie w istniejącym wątku, żeby pokazać absurd
                                              sytuacji, a zamówić NOWĄ paczkę, tylko z mydełkami (których z
                                              baaaardzo tajemniczego powodu nie było na fakturze) to bezsensowne
                                              działanie i konieczność domówienia absolutnie mi niepotrzebnego
                                              produktu albo poniesienie kosztu przekraczajacego wartośc mydełek.
                                              >
                                              > Przeciez to taki sam wysiłek a nawet wiekszy i na dodatek
                                              > znaczniemniej skuteczny...

Nie zamierzam oceniać skutecznosci pisania na forum. A skuteczność -
                                              wybacz - Ori mnie skutecznie zniechęca do interwencji, nikt nie
                                              odpisuje na maile, a dzwonić nie będę, bo z komórki za drogo mi
                                              wychodzi.

> >nie mam czasu ani ochoty na zamawianie następnej
                                              > > paczki. Na piątek zamówiła mi dziewczyna z BR - ciekawe czy będą.
                                              > Zamówiła na siebie?
                                              > Czy z Konsultantki spadłas na pomocnika Konsultantki...
                                              > A Ty dałas zabrac sobie PP dziewczynie z BRa,

Owszem, na siebie i och! straszna strata 3PP.

> niektóre tylko po to zakładaja BRy aby przejmowac PP i Kandydatów
                                              > a nwet przepinaja KOnsultantów...

Nie cierpię na manię prześladowczą, a jak raz na 2-3 lata nie
                                              zarobie 3-5PP to naprawdę przezyję.
                                              >
                                              > > > Ja tego nie naprawie. Ja moge tylko pogadac...
                                              >
                                              > > Ja też tylko mogę pogadać, ale jak się wyżalę i poczytam na
                                              > > forum, że nie tylko mnie problemy dotknęły, to mi troche lżej -

> Tyle ze na forum nikt Ci sprawy nie zalatwi a Oriflame zajałby sie
                                              > Twoimproblemem. Zreszta jak firma moze rozwiazac Twój problem
                                              skoro o nim nie wie???

Bardzo wątpię. Firma ma w nosie moje problemy. Ew. dostanę, choć nie
                                              za każdym razem, info, że sprawa została przekazana do odpowiedniego
                                              działu.
                                      • justa_79 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 22:11
                                        miałam podobną sytuację - najpierw miałam zafakturowane pudry, których w mojej
                                        paczce nie było, bo ponoć w magazynie też ich już nie było, a później miałam
                                        brak w paczce żelu nabłyszczającego i jeszcze jedna osoba składała przy mnie
                                        identyczną reklamację.
                                        • ignorant11 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 22:48
                                          justa_79 napisała:

> miałam podobną sytuację - najpierw miałam zafakturowane pudry,
                                          których w mojej
                                          > paczce nie było, bo ponoć w magazynie też ich już nie było, a
                                          później miałam
                                          > brak w paczce żelu nabłyszczającego i jeszcze jedna osoba składała
                                          przy mnie
                                          > identyczną reklamację.

Sława!

Dziwne.., ale widac mozliwe. Ale chyba przy duzym ruchu?

Moze bład pakowaczki, albo systemu?

Forum Słowiańskie
                                          gg 1728585
                                          • justa_79 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 17.12.08, 01:35
                                            na pewno jakiś błąd, albo przy pakowaniu, albo przy aktualizacji stanu
                                            magazynowego w systemie. w związku z tak wieloma zamówieniami, zatrudniono nowe
                                            osoby do pakowania i może to brak wprawy czy coś w tym stylu, albo po prostu
                                            nadmiar pracy.
                                • jolunia01 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 16.12.08, 15:26
                                  > system sam poda Ci
                                  > braki i back ordery potem tylko klikasz i patrzysz co z back
                                  > o0rederów moze wejsc na dana chwile...

I dodam jeszcze, że system w wiekszości informuje o planowanym
                                  terminie "objawienia się" brakujących produktów znakiem zapytania.
                                  • justa_79 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 17.12.08, 23:31
                                    niestety, to jest ten problem. ja wtedy zakładam, że nie należy się tego
                                    produktu spodziewać w najbliższym czasie. a jest to kłopotliwe, bo tydzień to
                                    można poczekać na produkt, a miesiąc czy dwa to już problem.
                                    • andzia-74 Re: Pojawiły sie komsetyki z braków. 17.12.08, 23:39
                                      tak a propo braki w ori mnie nei dziwią ale za to brak znaczków na
                                      list zwykły dziś na poczcie mocno mnie zadziwił big_grin
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka