Dodaj do ulubionych

Krem do suchej cery

IP: *.e-wroc.com 28.02.04, 18:04
Który krem polecacie do suchej cery i z filtrem z apteki?
Zastanawiam się nad tym DERMEDIC do cery suchej o przedłużonym działaniu.
Dziękuję za rady
Obserwuj wątek
    • Gość: Pomocna dłoń Re: Krem do suchej cery IP: 62.233.181.* 28.02.04, 18:39
      Słuchaj,nie wszystko co z apteki jest dobre,o czym ewidentnie wg mnie swiadczą
      pomyśły firmy "Vichy"( dla alergika zgiń,przepadnij).Też mam koszmarnie suchą
      skórę ,ale zauważyłam ,że doskonele jej robią prepataty z lnem,szczególnie
      Pollena EWA "Krem lniany póltłusty"(takie duże zółto -niebieskie pudelko) Nie
      raz mnie to ratowało,więc polecam,bo jest lepsze niż wiele przereklamowanych
      cudów za bajońskie sumy .Cała seria lnina tej firmy to cudo dla skóry suchej i
      przesuszonej!
      • Gość: isa Re: Krem do suchej cery IP: *.artcom.pl / *.b.jawnet.pl 28.02.04, 20:16
        Ja też jestem alergiczna, ale akurat mnie Vichy nie przeszkadza. B. lubię ich
        kremy nawilżające + nawilżający podkład... za to Dermedikiem nie byłam
        zachwycona... :/
      • masikm Re: Krem do suchej cery 01.03.04, 01:43
        Gość portalu: Pomocna dłoń napisał(a):

> Słuchaj,nie wszystko co z apteki jest dobre,o czym ewidentnie wg mnie
        swiadczą
        > pomyśły firmy "Vichy"( dla alergika zgiń,przepadnij).Też mam koszmarnie suchą
        > skórę ,ale zauważyłam ,że doskonele jej robią prepataty z lnem,szczególnie
        > Pollena EWA "Krem lniany póltłusty"(takie duże zółto -niebieskie pudelko) Nie
        > raz mnie to ratowało,więc polecam,bo jest lepsze niż wiele przereklamowanych
        > cudów za bajońskie sumy .Cała seria lnina tej firmy to cudo dla skóry suchej
        i
        > przesuszonej!

Zgadzam się, że nie zawsze z apteki to dobre kosmetyki. Sprzedają tam takie
        samo g... co w drogeriach, ale i tez odwrotnie. Vichy to raczej dobra marka z
        dobrymi produktami ale nie każden produkt każdemu dopasuje. Uczulenia nawet
        najlepsze firmy nie są w stanie wyeliminować, są jedynie w stanie
        zminimalizować poprzez unikanie w składzie substancji, które najczęściej moga
        powodować uczulenie.
        Ja myslę, ze między innymi Oriflame ma dobre kosmetyki i przede wszystkim
        naturalne. Dobrze sprawdza się z nowej serii Swedish Care (jest ona zupełnie
        inna od poprzedniej wersji, która to nie budziła zachwytów) z olejkiem z nasion
        maliny moroszki.
        Myslę, ze każden bedzie miał swoie inne typy, które mu sie sprawdziły.

pozdrawiam
    • Gość: Zosia Re: Krem do suchej cery IP: *.gdynia.mm.pl 29.02.04, 13:50
      używalam przez jakiś czas Dermedic do suchej cery. pięknie pachnie,
      rzeczywiscie natłuszcza i długo utrzymuje swoje dziłanie na skórze. Oprócz
      drugiego aptecznego LIPOBASE to jedyne kremy do suchej cery, które moge używać.
      z dermedic jednak zrezygniowałam ze względu na zyt wysoką cenę. vichy odradzam -
      wyrzucone pieniądze, bynajmniej w moim przypadku.
    • umaa Re: Krem do suchej cery 29.02.04, 14:10
      firma clinique ma bardzo fajny krem nawilazajacy, niestety nazwy nie pamietam
      ale moge Ci powiedziec ze jest w rozowym sloiczku
    • madzia.c Re: Krem do suchej cery 29.02.04, 14:49
      Polecam krem nawilżający Garnier "Z żywą wodą z owoców"-cudowny i wspaniale
      pachnie,także krem "Komfort suchej skóry" z miodem akacjowym i
      L`oreal "Hydrafresh"!Ceny niezbyt wygórowane a efekt wspaniały!
      • Gość: isa Re: Krem do suchej cery IP: *.artcom.pl / *.b.jawnet.pl 29.02.04, 15:06
        Mnie akurat Garnier uczulił, ale też podpisuję się pod L'orealem "Hydrafresh" :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka