frotka13 27.06.06, 18:46 SAMI ZOBACZCIE I MOZE W KONCU COS Z TYM ZROBIMY GOSC SPRZEDAL ZA PONAD 30 TYS ZL www.allegro.pl/item110916972_avon_always_summer_zafoliowane_od_zaraz_75ml.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gudz666 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.06.06, 18:53 A co konkretnie chcesz zrobić? Bo pisanie do Avonu nic nie da Odpowiedz Link
piotr_aga Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.06.06, 18:59 wlasnie, tez mi sie wydaje ze nic sobie z tego nie zrobia Odpowiedz Link
paaati14 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.06.06, 19:11 33zł a nie 33 tysiące!!! Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.06.06, 19:20 chyba nie zrozumiałaś, nie chodzi o cenę perfum, tylko o łączną wartość kradzionego towaru. cenę perfum przemnóż przez liczbę wystawionych sztuk w danej aukcji, a następnie przez liczbę aukcji tego sprzedawcy. Odpowiedz Link
paaati14 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.06.06, 19:49 faktycznie nie zrozumiałam, przepraszam. Odpowiedz Link
frotka13 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.06.06, 19:37 wszystkiemu winne jest allegro dziala jak paserr.nikt nic z tym tam nierobi od 2 lat sam avon niby nic niewie sciemniacze a mozna to zalatwic przez urzad skarbowy ipg czyli policje skarbowa slyszalem ze sie wzieli za allegro ale widac allegro go kryje bo pewno im prowizji z 5000 zl wplacil z tego co obliczylem avon jest stratny pond 100000 zl jakby to konsultanki sprzedaly normalnie. Odpowiedz Link
ivva1 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 29.06.06, 00:03 ale komu buchnął taką ilośc i to samej drożyzny? to musiał byc chyba napad na jakiś sklep Avonu? Kupic tego nie mógł, bo nawet jak miałby 35% to gra nie warta świeczki. No chyba ze dopłaca do interesu żeby pojechac na wycieczke z Klubu Róży!!!! Odpowiedz Link
pulpitka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 29.06.06, 09:27 to chyba sam się podkłada pod Urząd Skarbowy, który przecież monitoruje Allegro i robi kontrolowane zakupy a po drugie to na pewno ta sprzedaż jest nielegalna i jeśli Konsultanci sprzedając po kosztach (minus max.opust) po to tylko by być w Klubie Róży to sami się podkładają pod Urząd Skarbowy, biorąc pod uwagę powyższe oraz fakt, iż za nagrody z Klubu Róży też płaci się podatek, jeśli ich wartość jednostkowa jest większa niż 700zł, więc jakby nie patrzeć jest to nierozsądne podejście ale każdy robi jak uważa ... Odpowiedz Link
frotka13 liczy sie tylko kasa i tyle 30.06.06, 10:55 jestem w avonie 6 lat i wiem ze tylko kasa sie liczy i tyle ic pozatym oni sie nielicza z konsultantkami .kiedys cos jeszcze mozna bylo zrobic.a co do allegro to jest to zorganizowana szajka wloncznie z kierownictwem na wysokim stopniu w tamtym roku podobno straty z magazynu wyniosly 246000 zl!!!! troszku to jest a to tylko to co zaksiegowane 99% pewna informacja dodam na koniec Odpowiedz Link
chicarica Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 30.06.06, 11:24 Z Urzędem Skarbowym to nie taki duży problem, pewnie ma konto założone na fałszywe dane. To samo z pochodzeniem towaru. Pewnie zapisał się do Avonu na fałszywe dane i zamówił mnóstwo produktów, za które wcale nie ma zamiaru zapłacić. Dlatego może je sprzedać tak tanio. Dotarły do mnie plotki że tak złodzieje robią. Odpowiedz Link
lilac_wine Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 30.06.06, 11:35 ale dlaczego Avon nie reaguje na sygnały o tego typu zachowaniach? Na pewno wiedzą co się dzieje. Dlaczego dopuszczają do strat? Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 30.06.06, 11:55 A jak chcesz im udowodnić, że to kradzione? Odpowiedz Link
lilac_wine Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 30.06.06, 12:31 nieważne kradzione czy nie, ale czy Avon nie ma w regulaminie zakazu sprzedaży kosmetyków na targowiskach itp? Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 13:45 Ma. Ale co z tego? Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 30.06.06, 12:56 onka75 napisała: > A jak chcesz im udowodnić, że to kradzione? poprosić o pokazanie faktury. lilac_wine napisała: > nieważne kradzione czy nie, ale czy Avon nie ma w regulaminie zakazu sprzedaży > kosmetyków na targowiskach itp? jest. tylko Avon, w przeciwieństwie do innych firm, zupełnie tego nie egzekwuje. Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 13:47 I co, ma Ci ją pocztą wysłać, mailem czy faxem? I niby dlaczego miałaby to robić? Ma klientów, z tego co widać sporo. Nie ma powodu się tłumaczyć. A Avon jej o to nie poprosi, bo uparcie twierdzą, że kradzieży u nich nie ma. Odpowiedz Link
pulpitka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 30.06.06, 12:36 i to właśnie jest największa paranoja Avonu nikt nie sprawdza autentyczności dokumentu tożsamości - dowodu osobistego - przy podpisywaniu umowy, nie robi się kserokopii takiego dokumentu i stąd właśnie możliwość zakładania przez OMS / KRD / Liderów wielu takich dzikich kont, których nikt nie weryfikuje Avon, jak sama się kiedyś dowiedziałam - liczy się ze stratami i dla nich jest to normalne - tak przynajmniej krótko i zwięźle powiedziała mi moja OMS tylko najbardziej przykre jest to, że Avon NIC NIE ROBI, by temu zapobiec co by nie mówić złego o Oriflame to jedno co mogę dać im na duzy plus to fakt, że starają się w jakiś widoczny sposób wyrzucać z firmy takich dyrektorów, konsultantów, którzy sprzedają na aukcjach, targowiskach itd. przecież na Allegro jest program dla firm: www.allegro.pl/country_pages/1/0/ochrona_praw.php gdzie przecież Avon mógłby w nim uczestniczyć i monitorować takie hurtowe aukcje Odpowiedz Link
xtinka1 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 01.07.06, 10:42 dla mnie ta aukcja mówi sama za siebie: www.allegro.pl/item112223545_avon_program_liftingujacy_okolice_oczu_extra_cena.html Odpowiedz Link
patusia22 do xtinka1 01.07.06, 11:01 przecież na tej aukcji są wystawione próbki a nie kremy w słoiczkach Odpowiedz Link
goscha Re: do xtinka1 01.07.06, 11:47 Ale i tak wychodzi o taniej bo 20 próbek powinno kosztować 15,60. Odpowiedz Link
jajcara3 Re: do xtinka1 12.07.06, 14:38 ale tam nigdzie nie jest napisane że to 20 próbek. Jakbyście miały te p[róbki to byście wiedziału że w jednej zgrzewce jest 5x2x2ml, a pakiet kosztuje 3,90. To się conajmniej opłaca. Odpowiedz Link
justa_79 Re: do xtinka1 12.07.06, 18:09 jak to nie jest napisane, że to próbki? cytat z aukcji: "Kosmetyk na tej aukcji dostępny jest w postaci próbek 20 x 1 ml - 10ml żelu i 10ml kremu". Odpowiedz Link
jola_wroc Re: allegro 12.07.06, 23:58 a co do kosztów allegro to większośc ludzi ma przelewy z banku za darmo a wysyłka ok 6zł przy zakupie chocby kuracji wyszczuplającej - w katalogu za ok 80zł a na aukcji za ok 32zł i tak się opłaca, poza tym wiele osób umawia się na odbiór osobisty. Odpowiedz Link
goscha Re: do xtinka1 13.07.06, 09:17 > w jednej zgrzewce jest 5x2x2ml, Mamy te próbki. W jednym kwadraciku absolutnie nie ma 2 ml. 0,5 ml to maksimum. Odpowiedz Link
jajcara3 Re: do xtinka1 13.07.06, 09:20 To proponuję abyś zadzwoniła na infolinię Avonu, tam się dowiesz że każda ma po 2ml (5x2x2ml) Odpowiedz Link
jajcara3 Re: do xtinka1 13.07.06, 09:21 I owszem, jest napisane że to próbki ale nie jest napisane że 20 sztuk - jest napisane że 20x1ml a to jest różnica Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 13:50 Ta aukcja to w ogóle fenomen. Zwłaszcza, że poprzedni miały inne ceny. Nie rozumiem dlaczego ktoś kto ma ciepły towar zmienia jego ceny?! Odpowiedz Link
lucia4444 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 01.07.06, 11:28 ale ale to jeszcze nic. powiedzcie skąd sie na allegro wzial zegarek który jest do wygrania w najnowszym konkursie fotograficznym ogłoszonym w panoramie allegro.pl/item113194471_najnowszy_fason_damski_zegarek_avon_nowosc.html??????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link
katiii23 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 01.07.06, 11:54 www.allegro.pl/item113208737_krem_aktywny_lifting_twarzy_nowosc_avon_clinical.html Odpowiedz Link
lilac_wine Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 01.07.06, 15:27 Ciekawe ile klientek stwierdziło, że nie będzie kupować u konsultantki tylko na Allegro o wiele, wiele taniej. Odpowiedz Link
13g3 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.07.06, 14:53 A dobrze wam tak.Ja już dawno przeniosłam swoje dziewczyny do polskiej firmy.W tensam sposób sprzedaje jakość 100% lepsza.I naprawde można zarobić.Zauważyłam że 95% konsultantek nie potrafi liczyć.A w ameryke patrzy jak w obrazek.Patrzcie tak dalej.Macie jeszcze jakieś pytania? sprytus1@wp.pl Odpowiedz Link
piotr_aga Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.07.06, 16:07 a mi Was zal drogie konsultantki wiem jak to jest, sama zajmowalam sie wspolpraca z ta firma, koncze juz gdyz znalazlam cos lepszego dla siebie (lepiej zarabiam oraz nie slysze juz narzekan klientek na pogarszajaca sie jakosc) kiedys kolezanka pregladala na allegro produkty avonu i powiedzial mi ze nam konsultantkom ladnie sie powodzi skoro sprzedajemy na allegro produkty czasem 60% tansze! oczywiscie jest przekonana ze tyle opustu maja konsultantki... na nic byly moje tłumaczenia stwierdzila ze skoro sprzedaja 60% taniej niz w katalogu i nie wrzucaja tego po to by nie miec, mysli ze niektorzy maja jeszcze tansze, w sumie tak to wyglada niestety avon nie robi nic, mozna by miec pewne watpliwosci co do tego czy avon rzczeywiscie jest przeciwko, preciez to dzialanie na szkode firmy, jesli ma to gdzies to jaki z tego wniosek? kurcze dziewczyny, szkoda slow chetnie pomoge wprowadzic Was do tej firmy w ktorej ja jestem, nie bede jej zbytnio zachwalac bo to forum avonu, nie chce sie komus narazic, jesli macie pytania piszcie do mnie na gg odpowiem na wszystkie głowy do góry! pozdrawiam Odpowiedz Link
jola_wroc Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.07.06, 18:31 a oriflame nie ma na allegro? Odpowiedz Link
joasia_23 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.07.06, 19:44 Oriflame również jest na Allegro, jak i na targowiskach, w supermarketach etc. Poza tym nie dziwię się , że klientki nie narzekają na pogarszającą się jakość kosmetyków Oriflame bo ona jest tak zła, że już gorsza być nie może. Odpowiedz Link
jola_wroc Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.07.06, 21:25 wiec właśnie ja tam nie narzekam ani na avon ani na oriflame, ale nie przesadzaj że ori jest takie bee, bo ja mam sporo klientek zarówno z tego jak i z tego Odpowiedz Link
joasia_23 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.07.06, 21:35 Szampon, po którym wypadło mi mnóstwo włosów, niepieniący się żel pod prysznic i płyn do kapieli, nieskuteczne antyperspiranty, cienie do powiek zbijające się zaraz po nałożeniu, natychmiast odpryskujące lakiery do paznokci, które na dodatek strasznie niszczą paznokcie .... długo by jeszcze wymieniać. Cena nieadekwatna do jakości, nie dziękuję, nigdy więcej Oriflame. Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 13:55 Bo w Ori zdecydowanie lepsza jest pielęgnacja, kosmetyka kolorowa faktycznie jest do bani i to od dawna. A tusze, cienie i lakiery to już porażka. Kremy, zwłaszcza z tych droższych mają już lepszą jakość. Odpowiedz Link
piotr_aga Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 08:33 hej! prawda, oriflame jest na allegro ale my mamy ludzi do ktorych mozemy wysylac maile ze skarga i takie wlasnie osoby sa automatycznie zawieszane w przywilejach oriflame czego w avonie nie ma.... i tylko o to mi chodzilo, nie chcialam od razu ataku na produkty oriflame ktore Wam nie odpowiadaja.... Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 13:57 A jak zawiesza się człowieka, który działa na czyjeś dane? Mogę handlować na allegro na matkę albo koleżankę. Jak dojdziesz, że to ja? No i czemu mówisz o "polskiej firmie". Ori nie są polskie. Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 14:37 a w którym miejscu piotr_aga napisała o polskiej firmie? chyba nicki Ci się pomyliły Odpowiedz Link
onka75 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 14:13 A może i się pomyliły. Odpowiedz Link
hepinka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 14:43 tak czy siak wystarczy wklepać nazwę Oriflame i też wyskakuje XXX wyników chyba nie da się nic z tym zrobić, ja już odpuściłam Odpowiedz Link
pulpitka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 17:03 dokładnie, ani Avon ani Oriflame nic konkretnego nie robią możne z tą różnicą, że Oriflame staaaaara się coś robić, a Avon całkowicie spoczą na laurach i jedyne co robi to wszystkim Konsultantom odpisuje, że to nie ich problem, że nic nie mogą zrobić itd. itp. zresztą poza aukcjami to i jedna firma i druga, a pewnie i inne mają także więcej takich "kwiatków" jak np. hurtowe składania zamówienie przez Koordynatorów/Liderow/OMS (w Avonie) i Konsultantów/Dyrektów (w Oriflame) Niektórzy Konsultanci obu firm nawet sobie nie wyobrażają jak duże robią zakupy, ups, jak duże zakupy robią na nich ich sponsorzy Moja koleżanka też by nie wiedziała, gdyby nie upomnienie które przyszło z Avonu, że zalega prawie 1000zł. Odpowiedz Link
elfia4 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 03.07.06, 23:55 Może nagłośnienie sprawy z allegro w mediach odniosłoby jakiś skutek? Tylko to niestety także czarny PR i firma długo odbudowywałaby zaufanie klientek. Choćby by uniknąć nagłośnienia sprawy powinni reagować na te aukcje. Odpowiedz Link
pulpitka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 00:10 na pewno rozgłos w mediach zmusiłby i Avon i Oriflame do podjęcia działań, ale jak sama napisałaś mogłoby to się odbić się na klientach jednak jakiś kawałek czasu temu sporo było slychać w mediach o procesach ówczesnych OKSek, o awarii w fabryce w Garwolinie i jakoś klientek to nie wystraszyło gdyby w mediach powiedziano o paserstwie, o kradzieżach, czyli po prostu o pochodzeniu tego towaru na Allegro (w większości) to może nawet odstraszyłoby to klientki od zakupów tam Odpowiedz Link
piotr_aga Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 00:14 elfia4 napisała: > Może nagłośnienie sprawy z allegro w mediach odniosłoby jakiś skutek? Myslę ze wtedy by odniosło Tylko to > niestety także czarny PR i firma długo odbudowywałaby zaufanie klientek. oj ciezko by bylo... Choćby > by uniknąć nagłośnienia sprawy powinni reagować na te aukcje. w ogole to dziwne ze trzeba by bylo czyms zagrozic by zaczęli reagować ( masz całkowitą rację! zgadzam się z Tobą pozdrawiam Odpowiedz Link
piotr_aga Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 00:18 myslę, że A i O mimo wszystko bedzie trudno cokolwiek zmieniac no bo jak ktos wczesniej jesli ktos sprzedaje na mame, babcie, ciocie, kuzynke... ciezko bedzie dojsc do tego kad to pochodzi... zajmie to i duzo czasu i duzo pieniedzy A i O moglyby sie zjednoczyc i zrobic reklame typu: nie kupuj na allegro, przyjdz do naszych konsultantek (wystarczy dobry plan a skutecznosc moze byc zadawalajaca) to byloby swietne, zwlaszcza ze ludzie pomysleliby ze to w koncu konkurencja a jednak sie jednoczy pozdrawiam Odpowiedz Link
hepinka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 14:48 taka reklama nic nie da po co kupować u konsultantki skoro można kupić 40 % taniej? prędzej osoby nieufne wobec aukcji zainteresują sie tym kanałem dystrybucji na temacie najwięcej korzysta Allegro oraz Poczta Polska ostatnio moja dawna klientka chwaliła się, że kupiła 2 rzeczy o 10 zł taniej [w sumie 10 zł] niż u mnie [a miała u mnie stały upust plus próbki itp]; tylko jak doda 5,50 na przesyłkę plus opłatę za przelew to niestety dołożyła... no ale zrobiła mi "na złosć" hehehe [sama była w ori ale zrezygnowała bo nie chciało jej się szukać klientek i liczyła że zamówienia spadną z nieba] a reklama "nie kupuj na allegro" nie wchodzi przecież w grę; za takie szkalowanie portalu aukcyjnego odszkodowanie szło by w miliardy $$$ Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 15:12 przecież to nie musi być dosłownie "nie kupuj na allegro" bo wiadomo, że to by nie przeszło. ale np. "nie kupuj z podejrzanych źródeł" - brzmi już inaczej albo coś w stylu: "tylko kosmetyki kupione bezpośrednio u konsultantki mają naszą gwarancję jakości". Odpowiedz Link
hepinka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 04.07.06, 18:03 nie łudzę się, że róznica 40 % w cenie nagle przestanie być dla kupujących istotna jakoś uczciwosć wobec siebie samych jak i innych nie jest w naszym kraju powszechna [niestety] Odpowiedz Link
sonice apel do konsultantek!!! ALLEGRO 18.08.06, 10:41 oferta tej Pani mowi sama za siebie. allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4807079 a moze gdyby się zebrac, razem wystosowac cos do avonu, prasy itp. odniosłoby to skutek... mowie o kradzionych kosmetykach, a nie prawdziwych konsultantkach, ktore uprawiają działalnosc charytatywną i sprzedają bez zadnego zysku -ich sprawa-, bo maja na to faktury itp. czekam na odzew (inaczej wynosze sie z tej firmy, jesli bede czekosc potrzebowac, kupie na allegro Odpowiedz Link
mama.oli1 Napisałam do avonu oto odpowiedź 18.08.06, 22:21 Szanowna Konsultantko, Pragniemy Pani podziękować za zaangażowanie i okazaną troskę o nasze wspólne interesy. Sprzedaż kosmetyków z logo Avon na aukcjach internetowych jest niezgodna z zasadami sprzedaży bezpośredniej, według których fukcjonuje nasza firma. Trudno jest nam bowiem określić pochodzenie wystawianych na aukcjach produktów z logo naszej firmy. Jednocześnie jesteśmy pewni, iż system ochrony i monitoringu w naszej fabryce w Garwolinie uniemożliwiają dokonywanie kradzieży. Dokonując zakupu takowych kosmetyków, Klient nie może mieć pewności, że otrzymane przez niego produkty są oryginalne i pełnowartościowe. Dodatkowo, w przypadku gdy nie spełniają jego oczekiwań, pozbawiony jest wynikającego z gwarancji Avonu - bezpieczeństwa zakupu, gdyż wystawiane na aukcjach produkty nie podlegają zwrotom. Jest to jedna z zalet zamawiania produktów za pośrednictwem Konsultantów, której nie daje sprzedawca prowadzący aukcję. Allegro nie ponosi odpowiedzialności za wystawiane produkty, jedynie udostępnia aukcję internetową jako narzędzie ich sprzedaży. Natomiast zasady sprzedaży bezpośredniej, łamane są już przez osobę umieszczająca dany kosmetyk na aukcji. Odpowiedz Link
papunia Re: Napisałam do avonu oto odpowiedź 18.08.06, 22:25 takiej odpowiedzi można było się spodziewać. Nie ma siły jej komentować Odpowiedz Link
corpse Re: Napisałam do avonu oto odpowiedź 18.08.06, 22:46 no tak,odpowiedz piekna ale co z niej wynika???nic... mogliby w koncu opracowac jakas strategie w rozwiazywaniu tego typu problemow a nie objasniac zasady allegro ehhh szkoda gadac... Odpowiedz Link
jaurszula Re: Napisałam do avonu oto odpowiedź 19.08.06, 08:39 dokładnie ....ech...bez komentarza....ręce opadają.. Odpowiedz Link
bratek13 Re: Napisałam do avonu oto odpowiedź 03.09.06, 01:22 Załamka na max.... gdyby komuś chciało się poszperać to gdzieś na wiosnę ja również zamieściłam otrzymaną od Avonu odpowiedz na pytanie odnośnie pochodzenia kosmetyków na Allegro, ich cen i sprzedających....tragiczne jest to, że ta odpowiedź brzmiała IDENTYCZNIE!!!!!!nie mam co do tego najmniejszych watpliwości.... Jest to tylko i wyłącznie przykre że firma tak nas traktuje Odpowiedz Link
mama.oli1 Tracę przez to klientów 18.08.06, 11:17 Zastanawiałam się dlaczego niektóre klientki nie robią już u mnie zakupów, a robiły duże. Dowiedziałam się, że kupują na allegro i to o wiele taniej Odpowiedz Link
jaurszula Re: Tracę przez to klientów 18.08.06, 15:21 może u tej pani będziemy składać zamówienia....z taką marżą... Odpowiedz Link
beti1970 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 31.08.06, 00:39 słuchajcie ja też napisałam do nich meila i patrzcie co dostałam: Szanowna Konsultantko, Pragniemy Pani podziękować za zaangażowanie i okazaną troskę o nasze wspólne interesy. Sprzedaż kosmetyków z logo Avon na aukcjach internetowych jest niezgodna z zasadami sprzedaży bezpośredniej, według których fukcjonuje nasza firma. Trudno jest nam bowiem określić pochodzenie wystawianych na aukcjach produktów z logo naszej firmy. Jednocześnie jesteśmy pewni, iż system ochrony i monitoringu w naszej fabryce w Garwolinie uniemożliwiają dokonywanie kradzieży. Dokonując zakupu takowych kosmetyków, Klient nie może mieć pewności, że otrzymane przez niego produkty są oryginalne i pełnowartościowe. Dodatkowo, w przypadku gdy nie spełniają jego oczekiwań, pozbawiony jest wynikającego z gwarancji Avonu - bezpieczeństwa zakupu, gdyż wystawiane na aukcjach produkty nie podlegają zwrotom. Jest to jedna z zalet zamawiania produktów za pośrednictwem Konsultantów, której nie daje sprzedawca prowadzący aukcję. Allegro nie ponosi odpowiedzialności za wystawiane produkty, jedynie udostępnia aukcję internetową jako narzędzie ich sprzedaży. Natomiast zasady sprzedaży bezpośredniej, łamane są już przez osobę umieszczająca dany kosmetyk na aukcji. Z pozdrowieniami, Dorota Waszczak Obsługa Internetu Avon Cosmetics Polska więc dokładnie to co inne osoby!!!!!!!! Odpowiedz Link
beti1970 jeszcze napisałam list i go mam zamiar wysłać! 31.08.06, 00:40 Szanowni Państwo!– zwracam się do Państwa z zapytaniem dlaczego firma Avon, jej Zarząd nie czynicie nic aby zdecydowanie ukrócić proceder sprzedaży na portalu aukcji internetowych ALLEGRO – produktów avon pochodzących najprawdopodobniej z kradzieży. www.allegro.pl/item122620979_avon_zloty_krem_pod_oczy_najtaniej.html www.allegro.pl/item122111618__avon_modelujaco_liftingujacy_krem_do_biustu_.html www.allegro.pl/item121709567_najtaniej_pur_blanca_avon_seria_limitowana.html oto tylko kilka przykładów. Ceny sprzedaży tych produktów stanowią najczęściej około 1/3 ceny katalogowej. Takich aukcji są tam setki. Na aukcjach są wystawiane ilości hurtowe, po kilkadziesiąt, kilkaset sztuk tego samego produktu. Oczywiście nawet mając rabat najwyższy do osiągnięcia – czyli 35%, konsultant nie jest w stanie kupić w firmie Avon tego kosmetyku tak tanio jak jest tam sprzedawany. Nie mówiąc już o tym że sprzedając za takie ceny poniósł by stratę. Poza tym wszyscy konsultanci podpisują umowę z Waszą firmą, w umowie tej jest jasno określone ze sprzedaż ma być prowadzona bezpośrednio czyli do rąk klienta poza stałymi miejscami sprzedaży. Napisałam kilka meili do osób wystawiających te kosmetyki w tak niskich cenach – czy uzyskam od nich fakturę vat lub inny dowód sprzedaży na zakupione od nich kosmetyki. Odpowiedzi są różne: nie prowadzę działalności, nie jestem konsultantem avon itd. O czym to świadczy? O tym że produkty te pochodzą z kradzieży. Kiedyś rozmawiałam z jakąś konsultantką i ona mi powiedziała że na Allegro produkty Avon pochodzą z Tira z którego spadają. Są to kosmetyki „które spadły z Tira”. Więc – jak to jest ? gdzie te kosmetyki spadają – może ja sobie też pozbieram. Proszę Państwa – jest jedno prawo w Polsce , każdego obowiązuje. Jeśli Wy nie robicie kompletnie nic aby to ukrócić jak możecie się spodziewać zaufania do Was ze strony waszych uczciwych konsultantek? Co to za firma która nie dba o swoich przedstawicieli handlowych? Jeśli się sprzedaje coś incydentalnie wówczas nie trzeba prowadzić działalności gospodarczej, ale jeśli ja sprzedaję 100 sztuk danego kosmetyku to ja nie odsprzedaję swojego mienia niepotrzebnego mi tylko handluję i to konkretnie. I powinnam prowadzić działalność gospodarczą. Wystarczy zwrócić się do Zarządu Portalu Allegro z zapytaniem o ujawnienie danych osobowych osób sprzedających masowo kosmetyki Avon na allegro po sporo zaniżonych cenach. Następnie zwrócić się do Urzędów Skarbowych właściwych wg miejsca zamieszkania tych osób czy też firm z zapytaniem czy te osoby mają zgłoszoną i prowadzą działalność gospodarczą. Następnie sprawdzić czy posiadają dowody zakupu (faktury Vat) na kosmetyki. I po problemie. Jestem pewna – że co najmniej połowa tych kosmetyków pochodzi z kradzieży. Jeśli ja pytam czy jak kupie kosmetyki czy dostanę fakturę a dostaję odpowiedź że ktoś nie jest konsultantem Avon, nie prowadzi działalności – to przepraszam bardzo – ale skąd on je ma? To już jest prokurator na takie sprawy. A Wy nic? Nic Was to nie obchodzi – Szanowni Państwo? Byleby sprzedaż szła do przodu. Nie mówiąc o tym, że jak my mamy sprzedawać kosmetyki skoro co druga kobieta mi powie – ale ja na Allegro to za pół ceny kupię bez niczyjej łaski! Nie tylko jest to dumping – czyli łamanie zasad zdrowej konkurencji (które to zasady są ustawowo określone), jest to najprawdopodobniej paserstwo, prowadzenie działalności w szarej strefie, łamanie wszelkich zasad określonych w umowie z firmą Avon. Albo te osoby handlują produktami ukradzionymi z Waszej firmy, albo zdobytymi w jakiś inny sposób, ale sprzedaż odbywa się z pogwałceniem prawa podatkowego, Waszych warunków sprzedaży oraz zasad zdrowej konkurencji. Mam nadzieję że dostanę wyczerpującą odpowiedź na mój list i wreszcie zostaną poczynione kroki aby ten proceder zdecydowanie ukrócić. Odpowiedz Link
beti1970 zróbmy coś 31.08.06, 00:42 może zbierzmy podpisy pod tym listem, albo niech każda go skopiuje i wyśle listem poleconym, jak Zarząd dostanie sto takich listów to musi zainterweniować do jasnej cholery! Odpowiedz Link
pulpitka Re: zróbmy coś - dodatkowy pomysł 31.08.06, 01:31 beti - popieram Ciebie w 100%!!! list napisałaś wspaniały i uważam, że faktycznie kazda Konsultantka powinna go wysłać uważa, że każda / każdy z nas powinien skopiować treść listu beti, wydrukować go w kilku(nastu) egzemplarzach i dać do podpisu znajomych Konsultantkom i polecić im, by wysłały go do firmy można tez pod jednym listem zebrać podpisy wielu Konsultantek i wysłac go jak zbiorową petycję, bo faktycznie ta sytuacje jest anormalna!!! czy ktoś z Was zna autentyczny przykład, że Avon ukarał kogoś za handel kosmetykami niezgodnie z umową, tzn. na aukcji internetowej, na targowisku itp. ??? przecież w tej firmie nikt na to nie zwraca uwagi !!! to po pytam się jest ta umowa i jej martwe zapisy ? jakoś na Allego działa program WSPÓŁPRACA W OBRONIE PRAW (czy coś podobnego), gdzie własnie firmy monitorują aukcje pod kątem wystawianych towarów przez siebie produkowanych / dystrybuowanych i eliminują nieuczciwych sprzedawców, a Avon ma to widocznie w dalekim poważaniu naprawdę musimy ten tekst rozdystrybuować w naszych okręgach, wśród znajomych KK, KRD, OMS, bo Allegro rzeczywiście najbardziej psuje nam rynek Odpowiedz Link
tullinka Re: zróbmy coś - dodatkowy pomysł 31.08.06, 09:32 Wszystko fajnie dziewczyny,staracie sie i zbieracie zamowienia za ceny katalogowe.Ja tez tak kiedys zbieralam i mialam zamowienia na 1000 zl ale tylko przy okazji Bozego Narodzenia.Juz nie jestem konsultantka,za to 'naganiam' kupujacych wlasnie takiemu komus z allegro ja na tym dobrze wychodze a jak nie u nas to u kogos innego kupily by taniej.Kosmetyki nie sa kradzione,przynajmniej te od nas,poprostu mamy z tego 2-5% zarobku od najwyzszego upustu,a i tak prezenty zawsze sa dla nas. Avon pewnie i tak sie tym nie przejmuje,im zalezy zeby zeszlo,niewazne jak. Odpowiedz Link
mg1984 Do Beti1970 31.08.06, 11:32 Bardzo jestem ciekawa co Avon odpisze na TAKI list.Mam nadzieje,ze nie bedzie to jak zwykle oklepane kilka zdan,praktycznie wogole nie na temat,tak jak to oni potrafiaJezeli dostaniesz odpowiedz to wklej ja na forum,albo przeslij mi na gazetowego.Dzieki! PS.To bardzo dobry pomysl z tym kopiowaniem i wysylaniem listu.Proponowalabym zalozyc nowy,osobny watek na ten temat,zeby kazda wchodzaca na to forum osoba mogla go przeczytac.Pozdrawiam i trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
anetapan Re: zróbmy coś - dodatkowy pomysł 31.08.06, 15:20 wiesz co powinnaś się wstydzić , bo nie dość że byłaś KK i wiesz jak wygląda staranie się o klientów to jeszcze "naganiasz" klientów komuś z Alegro. Skoro przyznałaś się do tego to może jeszcze powiesz skąd zatem pochodzą te kosmetyki - prosto z magazynu, bo co ...termin mają krótki...opakowania są zniaszczone...a może to te zwroty. Chociaż 100 szt. perfum to ciężko wyjaśnić...proszę może coś dodasz? Odpowiedz Link
tullinka Re: zróbmy coś - dodatkowy pomysł 31.08.06, 15:43 Maja dosc dlugi termin waznosci,akurat wczoraj przyszly i maseczki sa z data produkcji czerwiec 06,to tak dosc niedawno.Skad??Z Katowic.Moze nie dosc dokladnie wyjasnilam,poznalam ta osobe przez allergo teraz utrzymujemy kontakt bezposredni bo jest z mojej okolicy.Zanim stosowalismy upusty bylo roznie,raz dobra sprzedaz raz slaba,teraz nie ma slabych katalogow.Wszyscy sa zadowoleni,my boc zawsze nam cos 'skapnie' a dziewczyny ktore zamawiaja z upustu tez sie ciesza,bez niego by nie kupowaly,albo duzo zadziej.Wlasnie dlatego ze wiem jak to wygladalo zdecydowalam sie na taka forme propagowania avonu wsrod znajomych.I nie sprzedajemy po 100szt. perfum.Chociaz teraz maseczki blotne bily rekord bo i w katalogu niska cena a u nas jeszcze nizsza,a to dla wielu produkt numer jeden.Jeszcze jakies zarzuty?? Odpowiedz Link
beti1970 moje uwagi na ten temat 31.08.06, 16:50 Dziewczyny - mi chodzi o kilka kwestii. przede wszystkim - jeśli ja piszę do kogoś na allegro kto wystawia perfumy męskie black suede touch - za około 29 zł. jesli on je może kupić najtaniej za 32 złote - to pytam grzecznie jak się mu to kalkuluje? poza tym nie wystawia faktur - bo nie prowadzi działalności. to przepraszam ale jak nie prowadzi działalności skoro handluje na skalę masową (kilkaset sprzedanych artykułów). wg przepisów powinien mieć zdecydowanie działalność. lub na moje pytanie czy dostanę fakturkę - otrzymuję odp. że ktoś nie jest konsultantem avon i nie prowadzi działalności - to skąd on to ma? z nieba spadło? i o to mi chodzi. bo jeśli ktoś nawet na tym allegro by handlował w cenach katalogowych, prowadził działalność i wystawiał faktury - to jest jeszcze do zniesienia, ale takie rzeczy to jest bydło totalne. ale obawiam się że to jest na rękę avonowi. to sprzedawanie na allegro, dlaczego? dlatego że część tych osób robi totalne obroty kupując hurtowe ilości kosmetyków, a ceny są tak obliczone - że nawet cena z 35% rabatem za dany kosmetyk w dalszym ciągu jest bardzo opłacalna dla producenta. w związku z tym im nie przeszkadza że ktoś kupuje w hurcie i sprzedaje sobie jak chce. a że reszta konsultantek cierpi na tym to już ich nie interesuje kompletnie. ja handluję również innymi kosmetykami (nie sieciowymi) i powiem wam tak - np. tusze do rzęs bardzo dobrej jakości - takie jak avon lub lepsze kupuję po 3-4 zł. sprzedaję po 9-10, cienie do powiek np. dwa cienie po 2gramy w pudeleczku z lusterkiem kupuje za 2,48 zł. sztuka! a sprzedaję po 5 zł. itd. i z avonu wogóle kolorówki nie sprzedaję bo to nie ma sensu. więc jesli oni takie same cienie - sprzedają nawet po 10 zł. w promocji i po 35% rabacie to wiecie jakie mają na tym bicie zysku? dlatego im jest wszystko jedno. ja to się juz tak wkurzyłam że nawet zasięgnęłam porady prawnej i dowiedziałam się że my jako konsultantki możemy napisać tzw. pozew zbiorowy do Sądu że avon - firma nie dotrzymuje warunków umowy które sam narzuca - czyli nie egzekwuje od sprzedających kosmetyki - przestrzegania warunków umowy oraz powoduje łamanie warunków zdrowej konkurencji. Odpowiedz Link
goscha Re: moje uwagi na ten temat 31.08.06, 17:46 W Polskim prawodawstwie niezmiernie trudno jest wyjśc z pozwem zbiorowym. Mówili nawet o tym niedawno przy okazji zakażeń przy dializach. Kosmetyki są zdecydowanie mniej ważne od zdrowia, więc i pozew mniej się opłaca. A przecież każda z nas nie wyjdzie z pojedynczym pozwem. Mnie strasznie wkurza Avon i Allegro. Mierzi mnie złodziejstwo. Moje klientki też na szczęście tak do tego podchodzą. Ale dopóki będzie popyt na kradzione to i będą kradli. A Avonowi to dynda. Odpowiedz Link
majeczkaa Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 31.08.06, 17:44 Pewnie mnie zjedziecie zaraz od góry do dołu, ale co tam... Cieszę się, że jest Allegro i masę tańszych produktów z Avonu. Kupowanie w katalogu tych produtków to rozbój w biały dzień. Dawno temu z tego zrezygnowałam! Ceny są mocno zawyżone, a jakość produktów średnia. Ponieważ nie stać mnie na marki wysokopółkowe, więc muszę/chcę używać Avonu. Nie krzywduję sobie tego. ) Nie wiem skąd w was tyle złości, że ktoś Wam robi konkurencję, że ma 100 szt. czegoś tam na sprzedaż? Że nie idą wam produkty z katalogu, bo potencjalny Iksiński woli na Allegro kupić. I tak mu się opłaca i wciąż wychodzi taniej... A żeby paradoksu było więcej to moja osobista konsultatnka z Avonu(!) również zamawia ze mną kosmetyki Avonu Z Allegro. Kosztami wysyłki się dzielimy. Nie wierzycie? Trudno, ale to prawda. ) I dodoszenie na "kolegów z branży" to okropny sposób pozbywania się konkurencji. Zwłaszcza, że sama firma Avon NIE JESY ZAINTERSOWANA przeciwdziałaniu takiemu procederowi. Nie ma co bić piany. ) Pozdrawiam nie-konsultantka, a klientka. Odpowiedz Link
goscha Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 31.08.06, 17:49 My się nie oburzamy na konsultantów, którzy wystawiają. To nie jest konkurencja, bo żadna konsultantk nie ma takich cen. Gdyby to faktycznie była sprzedaż hurtowa na allegro i osiąganie w ten sposób wysokich opustów i odsprzedaż z niewielką marżą, to byłaby to tylko nieuczciwa konkurencja. Ale to jest złodziejstwo, bo nikt nie może konkurować ze złodziejami, chyba, że sam zacznie kraść. Odpowiedz Link
jajcara3 Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 01.09.06, 16:40 Mam ja do Ciebie pytanie wobec powyższego postu: czy ty idziesz do pierwszego lepszego sklepu i robisz w nim zakupy czy też raczej szukasz gdzie jest taniej? Ja podobnie jak wiekszość logicznie myślących ludzi robię zakupy tam gdzie mogę zaoszczędzić więc nie wyskakuj że sprzedaż z mniejszym zyskiem to nieuczciwa konkurencja bo się tylko wygłupiasz. Ja też sprzedaję na Allegro nieraz nawet z 32% rabatem i nie interesuje mnie co myślą o tym inne konsultantki. Interesuje mnie tylko mój biznes i to ile na nim zarabiam, a prowadzę działalność gospodarczą i jestem konsultantką i napraw edrażnią mnie teksty że każdy kto sprzedaje taniej niż jest w katalogu to złodziej! Odpowiedz Link
pulpitka Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 02.09.06, 14:14 masz rację, jeśli sprzedaje po kosztach to jego sprawa i nazywanie tego złodziejstwem lub w podobny sposób nie jest ok ale pamiętaj, że Ty sprzedajesz z uwzględnieniem najwyższego progu opustowego i to można zrozumieć, np. pozbywasz się zapasów ale jak można zrozumieć osoby, ktore sprzedają po 100 sztuk tego samego produktu z uwzglednieniem niemal 40-50% opustu, który na sprzedawane przez nich produkty nigdy nie był udzielany, a przecież jeszcze dochodzi prowizja dla Allegro uważam, że tylko takie osoby powinny być napiętnowane Odpowiedz Link
jola_wroc Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 02.09.06, 14:48 a moze ktos chce jechac na wycieczke z klubu róży... i doklada do interesu... a potem ma wszystkie przywileje Odpowiedz Link
pulpitka Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 02.09.06, 14:57 a powiedz mi Jolu - a jakie ma później przywileje ? z tego co wiem to po zakończeniu edycji, czyli już od katalogu pozostanie wszystkich Klubowiczom jeden przywilej - wybrania prezentu w katalogu 11, bo zaczyna się wszystko od nowa a z tą wycieczką to nie byłabym taka pewna - samobojcą jest ten, co sądzi, że bez działalności, sprzedając na Allegro, gdzie jest ewidentny ślad sprzedaży przez taką osobę - pojedzie na wycieczkę, nie zapłaci podatku, a Avon pokryje za niego koszty podatku wiem od OMS, że oni dokładnie rozliczają te nagrody, podają do US dane uczestników wycieczki (jeśli mówimy o wycieczce dla Złotego KR), bo inaczej nie mieliby podstaw prawnych, by zaliczyć do swoich kosztów wydatek na wyjazd Klubowiczów Złotego poziomu zresztą najlepszy dowód to fakt, że w zeszłym roku do Laponii nie pojechała jedna Klubowiczka, bo właśnie był problem z podatkiem, a Avon nie był w stanie podać kwoty wycieczki, a dziewczyny co pojechały po fakcie dowiedziały się, że podatek obowiązuje od kwoty 16.000zł lubię jasne zasady, a jeśli chodzi o KR to te zasady jasne i czyste nie są niestety i już niejedna KK nacięła się i miala problemy sam fakt, że kończy się katalog 10, a Avon nie wie, co będzie od katalogu 11 z KR chyba o czymś świadczy Odpowiedz Link
jaurszula Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 04.09.06, 20:55 bez przesady...z pewnością nie takimi ilościami....magazynowe ilości...hm Odpowiedz Link
tullinka Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 31.08.06, 18:32 Ja do tego co majeczkaa napisala. Ja Cie nie zjade,ja popieram!! Sam avon sie nie interesuje tym co sie na allegro dzieje to czemu klientki nie moga zyskac?? Fakt,pewne ceny nawet mnie dziwia,ale u takich osob nie kupuje bo istnieje mozliwosc produktu niepelnowartosciowego,a po co ryzykowac.Jak juz wczesniej pisalam mam bardzo uczciwy uklad z konsultantka,wiem ze kupuje w avonie,uczciwie tylko ma ten najwiekszy upust ze wzgedlu na duze zamowienia.Mi sie oplaca jej sie oplaca i innym ktorzy u niej zamawiaja pewnie tez,bo gdyby nie to skad by miala zamowienia?? Wyzalacie sie i zloscicie na allegro,a co z paniami ktore na targu sprzedaja produkty avonu??Tez duzo taniej??To jeszcze gorsze bo te kosmetyki tam w sloncu stoja cale dnie i potem ludzie takie 'zasmazone' kupuja.Z tego co wiem ten sposob tez jest nielegalny a dziala.Mieszkam w Tychach,jeden targ otwarty dzien w dzien drugi 2 razy w tygodniu, do tego kilka bazarkow a na kazdym miimum 2-3 panie.I co z tym avon robi.Jak zwykle nic.Skoro nic na tym nie zarabiacie to pozegnajcie sie z firma i zakupy na allegro.Ale juz nie zrzedzcie na tych co maja pomysl jak na tym wyjsc na swoje.Zrobcie cos zeby tez bylo wasze na gorze. Teraz to pewnie mi zmyja glowe ;p Odpowiedz Link
goscha Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 31.08.06, 19:22 Zmyją nie zmyją. Tylko powiedz skąd coponiektórzy mają taniej niż najwyższy opust dostępny dla konsultantek? Sprytni i sprawni, którzy organizują zamówienia - OK, mają prawo. Na nich się nie złoszczę, przynajmniej ja. Ale co z tymi co odsprzedają "charytatywnie"? Odpowiedz Link
tullinka Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 31.08.06, 19:34 Takich osob nie bronie,nie wiem jak im sie to oplaca i skad maja kosmetyki,nadal jednak na allegro i poza jest sporo tych ktozy maja 35% a sprzedaja z 30% czy wiecej i oni tez sa antakowani. Odpowiedz Link
jajcara3 Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 01.09.06, 16:45 Ktoś kiedyś na Allegro zapytał mnie jak to jest mozliwe że jeden produkt sprzedaję aż tak tanio? Ponieważ nie jest to żadna tajemnicą - udzieliłam odpowiedzi: czasami jest coś takiego w avonie jak sprzedaż wiązana - ja właśnie z tego korzystam. Poza tym często kupuje kosmetyki w atrakcyjnych cenach na zapasik, a dzięki temu mogę je później odsprzedać z większą korzyścią Ot i cały sekret niziutkich cen A co do tych perfum to faktycznie zaskakuje mnie skąd kilka osób ma aż tak niskie ceny, nawet z ofert wiązanych czy promocyjnych nie wyjdzie taka cena... A może to osoby które starają sie Złoty Klub Róży? Odpowiedz Link
goscha Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 01.09.06, 17:58 I dopłacają do interesu krocie, żeby dostać parasol? Ale na ofertach wiązanych nie pojawiają się wszystkie kosmetyki z katalogu. Odpowiedz Link
pulpitka Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 02.09.06, 14:10 i zacznijmy od tego, że sprzedaż - nieważne czy na Allegro, czy na straganie czy u kogoś w domu - jest sprzedażą! a każda sprzedaż po przekroczeniu pewnego pułapu obrotu, np. dla zaczynających działalność w tym roku to 20.000zł - wymaga użycia kasy fiskalnej, a zanim to nastąpi to trzeba założyć działalność jeśli zatem taka osoba, która sprzedaje np. 100 wód po 40zł za sztukę i ma takich aukcji kilka, które co raz odnawiają się to oznacza, że powinna mieć na pewno działalność i być moze także kasę fiskalną a skoro tutaj znalazlo się kilka "obrończyń" tych Allegrowiczów, których ceny są mocno podejrzanie niskie to niech same zrócą uwagę na powyższy fakt poza tym to sprawa dotyczy wszystkich KK, nie tylko tych, którzy sprzedają przez Allegro, choć na tym portalu aukcyjnym najłatwiej jest udowodnić, że ktoś prowadzi sprzedaż zarobkową, którą można traktować jako działalność gospodarczą Nawet KK, która sprzedaje w rozsądnych cenach kilkanaście takich samych produktów nie powie mi, że nagle pozbywa się kosmetyków z domu a meritum sprawy jest takie, że to Avon powinien się tym zająć, skoro inne firmy bez problemu współdziałają z Allegro celem wyeliminowania patologii z tego serwisu to czemu Avon nie miałby postąpić tak samo ? Jeśli ktoś chce kupować taniej to niech zostanie KK, a inni niech dadzą zarabiać tym KK, które to robią zawodowo i profesjonalnie, bo tak to jedni drugich wyniszczają Odpowiedz Link
joasia_23 Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 02.09.06, 19:57 Dokładnie tak. W przeciwnym razem zostaną osoby, które sprzedają kradzione kosmetyki oraz te, które robią to charytatywnie. Odpowiedz Link
lilka212 Re: Wolna amerykanka, a nie skandal. ;)) 03.09.06, 11:49 skoro producentowi firmy to nie przeszkadza to nie ma sensu interweniowac.... sami pomyslcie wy zarabiacie nawet 40 % z produktow a oni tez musze miec zarobek.. wiec ile te kosmetyki sa w rzeczywistosci warte? ile kosztuje wyttworzenie?? oni maja tyle kasy ze maja to gdzies.... o zarobki martwic mozemy sie tylko my... Odpowiedz Link
jaurszula Re: wkrótce mikołaj na alegro będzie darmocha.. 04.09.06, 20:59 jak tak dalej pójdzie będziemy dzałać w czynie społecznym...eh... Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 19.09.06, 11:11 właśnie dzisiaj usłyszałam od koleżanki, po podaniu jej ceny kremu z katalogu - "ale ten krem jest na allegro za niecałe 40 zł z kosmetyczką i miniproduktami, więc ja się wstrzymam". dziękujemy Ci, Avon i allegro. Odpowiedz Link
ivva1 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.09.06, 22:58 a co powiecie na to! Daje do myślenia,ciekawe gdzie się podziały pudełka......... www.allegro.pl/item129510158_crystal_avon_nowosc_50_mil_nowe_najtaniej.html Odpowiedz Link
jajcara3 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.09.06, 23:21 Też dziś na to zwróciłam uwagę... Najciekawsze jest to, że na wszystkich swoich aukcjach sprzedaje bez pudełek... Odpowiedz Link
anetaavon Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 28.09.06, 10:57 No ciekawee nawet na 35% tak tanio nie wychodzi ani na dodatkowych programach zarobkowych, prosze niech AVON coś z tym zrobi bo coraz trudniej coś sprzedać..... Odpowiedz Link
kakao2006 CO SĄDZICIE O AUKCJACH TEJ OSOBY? Z beczki obok ;) 06.10.06, 07:18 Co sądzicie o aukcjach tej osoby? www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5719348 Kupiłam od niej balsam+żel do golenia, mimo iż bywam w Świdniku codziennie i to parę ulic od miejsca zamieszkania tej dziewczyny to nie chce się zgodzić na odbiór osobisty, żąda natomiast wpłaty na konto (narzeczonego na dodatek, nie swoje). No i ta jej zerowa liczba komentarzy... Czy możliwe jest, że chce ona naciągnąć ludzi na produkty Avonu? Dość korzystne ceny czyli ma bardzo duży upust! Proszę o odpowiedzi Odpowiedz Link
justa_79 Re: CO SĄDZICIE O AUKCJACH TEJ OSOBY? Z beczki ob 06.10.06, 11:44 powinno Ci to dać do myślenia, że nie chce się zgodzić na odbiór osobisty. tym bardziej, że nie ma jeszcze żadnych komentarzy. zawsze możesz być pierwszą osobą, która wtopiła kasę Odpowiedz Link
ivva1 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 06.10.06, 18:18 nie wiem czy zwróciliście uwagę również na to,że jej produkty nie cieszą się zbytnim zainteresowaniem. Może właśnie dlatego ,że większośc kupujących kontaktuje się ze sprzedawcą i nikt nie chce dostac "kota w worku"! Odpowiedz Link
rose_red Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 21.10.06, 19:44 allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2216784 Odpowiedz Link
jajcara3 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 22.10.06, 07:58 A widziałyście odpowiedzi na komentarze neutralne i negatywne tej osoby? Ale jak widać wielu osobom wystarczy dać niższą cenę a przymykają oko na grubiańskie wypowiedzi... No cóż, w końcu to klienci kształtują rynek... Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 23.10.06, 10:00 aż dziwne, że ludzie kupują u kogoś takiego. ja bym nie chciała mieć nic wspólnego z taką osobą. w dodatku perfumy bez kartoników...??? daje to dużo do myślenia odnośnie ich pochodzenia. Odpowiedz Link
jaurszula Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 23.10.06, 10:31 dokładnie..a sposób odpowiedzi na negatywy jest poprostu prostacki i żałosny...że też jeszcze widnieje na alegro..za taki wulgaryzm powinnien być usunięty!!!! Odpowiedz Link
lady.k Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 22.10.06, 14:51 www.allegro.pl/search.php?string=avon+%2B+najtaniej&category=1429&country=1&p=0 Odpowiedz Link
tullinka Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 24.10.06, 10:24 WoW!! takie ceny to chyba za 'kosmetyki co z tira spadly'?? Odpowiedz Link
piotr_aga Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 26.10.06, 16:15 www.allegro.pl/item134086532_avon_wyszczuplajacy_krem_antycellulitowy_perfumy.html jak to mozliwe???????????????????????????// przeciez w katalogu sa za ok 40 zl??????????????????? a zobaczcie ilu chętnych??? przecież w taki sposób konsultanci tracą klientów!!!!!!wiadom, że ludzie wolą kupić to samo taniej na allegro niz u konsultantki za ten krem razem z przesyłką zapłacą ok 20 zł szok ;/ Odpowiedz Link
sillvanel Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 26.10.06, 21:46 normalnie to jest wkurzające . Jestem konsultantka i przez takich oszustów tracimy tylko klijentów niektorzy wola na allegro kupic cos taniej niz z katalogu i jak tu mamy pracowac ? Ludzie zrobmy cos z tym !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KONSULTANTKI ŁĄCZCIE SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
justa_79 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 26.10.06, 21:58 ostatnio przeczytałam na forum, że ktoś woli na allegro kupić Crystal Aurę za 48 zł niż z katalogu za 80 zł ktoś inny z kolei w kosmetyki Avonu zaopatruje się... na stadionie, bo tam jest taniej. Odpowiedz Link
k0k Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.10.06, 07:37 ta a potem piszą że kosmetyki avon są beee bo: 1. uczulają (jak leżą w lecie na +35 a w zimie na -10) to się nie dziwię 2. przeterminowane (no bo jak się narobi zapasów to potem długo schodzą na stadionie) 3. okazują się podróbami, bez opakowań 4. nie ma gwarancji zwrotu/wymiany drogie klientki wybór należy do was, poza tym moje klientki dostaję ZAWSZE próbki w ilosciach kilka sztuk za każde zamówienie czasem jest to np. cały pakiet jaki KK mogą zamawiać w promocyjnej cenie raz na kilka miesięcy pełnowartościowy kosmetyk dlatego nie rozumiem tych ludzi którzy wybierają bazar. Konsultantki mają przecież świeże kosmetyki wyprodukowane czasem kilka dni przed dostawą, sprawdzam zawsze na etykietce datę produkcji i żadko się zdarza żeby minęło więcej niż góra 2-3 miesiące od daty produkcji. na szczęście mam klientki dla których liczy się JAKOŚĆ a co do ceny zawsze można się dogadać no ale skąpy dwa razy traci - dlatego allegro jest tak popularne, naiwnych nigdy nie braknie zanim każdy się sparzy Odpowiedz Link
sarunia21 ja kupuje od kolsultantki AVON ale na allegro 27.10.06, 19:37 jest ona z tego samego miasta co ja i wszytskie produkty katalogowe mam u niej taniej o 35% dlatego kazdy woli kupowac na allegro bo jest taniej te osoby co sprzedaja na alegro tez sa konultantkami i korzystaja na znizkach bo na takim alegro robia obrót co najmniej z 8tys zł Odpowiedz Link
dori19851 Re: ja kupuje od kolsultantki AVON ale na allegr 27.10.06, 20:14 tak tak wierz ze sa kolsultantkami, skoro tobie dają 35% upustu to ciekawe jaki maja dla siebie utarg heh . A moze jest to kradziony produkt, albo który spadł z tira no to wtedy zgodze sie ze zarabiaja tyle kasy na sprzedzrzy na allegro i sa tak dobre i dają klijentkom 35% upustu. Odpowiedz Link
dori19851 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 27.10.06, 11:09 www.allegro.pl/item134086532_avon_wyszczuplajacy_krem_antycellulitowy_perfumy.ht ml > > jak to mozliwe???????????????????????????// > przeciez w katalogu sa za ok 40 zl??????????????????? > a zobaczcie ilu chętnych??? przecież w taki sposób konsultanci tracą > klientów!!!!!!wiadom, że ludzie wolą kupić to samo taniej na allegro niz u > konsultantki > za ten krem razem z przesyłką zapłacą ok 20 zł > szok ;/ Normalnie mozliwe, pewnie ta osoba jest kolsultantka kupiła krem w promocji tej ,z ę jak kupisz cos z seri Solutions to kupisz kem antycelulitowy za 1ł. Ona kupiła jakis produkt, moze sobie wzieła a ten krem za 1zł wystawiła po cenie 12.45.I np taki peeling jak zamówiła aby dostac krem anty. to ma prawie za darmoche. Ja to sie np dziwię takim osobom, które zamawiają np taki krem na allegro za 12.45zł. Oni chyba nie potrafią liczyć. No bo jak zamówisz krem za 12.45+ koszt wysyłki 7zł to wychodzi 19.45zł,ZA SAM KREM!!!! To wolałabym kupić u swojej kolsultanki ( jak mam, a nawet jak nei tto mozna łatwo znaleść, tyle ich jest, że hoho ). Peeling za 17.90 i krem za 1zł ( bo jest w katalogu 12 taka fajna oferta )i wychodzi 18.90, jak by nie było 1 zł taniej no i 2 produkty!!!! No ale pewnie czasmi zdarza się, że kolsultanki nie mówią o takiej ofercie klijentkom i wystawiaja na allegro, bo wtedy mozna niezła kaske zbić,a jak sie wystawi 2 takie produkty krem anty i np peeling. to sobei obliczcie ile wystawiajacy zarabia. Nie wziełam jeszcze jednej opcji pod uwagę, że nie którzy nie płaca za przesyłke bo wystawiający mieszka w tej samej miejscowosci co kupujący, ale sam fakt ja bym wolała dołożyc te 6.90 i miec jeszcze peeling i skorzytałabym z takiej promocji bo sie czesto nie zdaza. Niektórzy to naprawdę nie myślą hehe, ale to ich sprawa. Odpowiedz Link
ewa_cz5 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 29.10.06, 11:33 Nie chcę tu nikogo bronić bo sama jestem oburzona tymi cenami na allegro ale zastanawiałam się skąd te niskie ceny. Pewnie niektóre spadają z tira, ale przyszła mi do głowy też pewna opcja, ze jeśli ktoś jest konsultantką Avon, może na allegro wystawić kosmetyk jeszcze przed jego zamówieniem dzięki temu podbija sobie zamówienie.Kupujący na allegro- dopiero zamawiają go a sprzedawca po zakończeniu aukcji składa zamówienie.Składając na Cok czeka się tylko dwa dni więc po tym czasie można rozesłać paczki do kupujących. Dzięki temu systemowi mają upust 35%, i tak wiele KR z niekiedy oszałamiającym obrotem. Mogę sie mylić ale kupując peeling z 35% mamy go po 10,99 + o,90 za krem wydajemy 11,89 a sprzedajemy sam krem za 12,45, więc zarabiamy mało bo 0,56 + zysk z wysyłki ale mamy też do sprzedania peelingi i to jest zysk. Mogę się mylić ale sama zastanawiałam się nad taką sprzedażą ale mam swoje stałe klientki i nie chce mi się bawić w allegro i paczki.Poza tym nie lubię nie zdrowej konkurencji.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
patusia22 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.11.06, 22:54 www.allegro.pl/item138439316_avon_krem_liftingujacy_thermafirm_nie_probki_.html Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 02.11.06, 23:47 Prowizje allegro trzeba też płacić = za każdą sprzedanąrzecz i za każdą wystawioną aukcje. Do tego tacy sprzedawcy często wystawiają produkty z wyróznieniem czy na pierwszej stronie danej kategorii ,a to już kosztuje nawet powyżej 10 zł. Jakim sposobem? hmm dla mnie dalej pozostaje to tajemnicą, w jaki sposób zarabiają na tym. A nawet jak NIC nie zarabiają to przecież chyba nie dokładają? Odpowiedz Link
nicoletta771 Re: SKANDAL SUPER SPRZEDAWCA ZA KRADZIONY AVON 21.01.07, 17:58 Ręce opadają Popatrzcie na to: www.allegro.pl/item159188860_avon_krem_aktywnie_liftingujacy_nowy.html Odpowiedz Link