plisowanka 01.05.10, 11:45 Znacie jakieś filmiki pokazujące jak taki tusz do rzęs nakładać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagarmosen Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 05.05.10, 07:13 po co tobie filmik?? ja ci powiem_byl to bardzo dobry tusz ,troszke zmoczyc szczoteczke i delikatnie nalozyc warstwe tuszu ,potem znow do osiagniecia pozadanego efektu!!!!Rzesy nie SKLEJAJa SIE i sa dlugie pod same niebo :))Zawsze mialam taki w niebieskim pudeleczku. Odpowiedz Link Zgłoś
plisowanka Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 08.05.10, 18:07 Właśnie tak nakładam i rzęsy są jakby w ogóle nieumalowane. Skoro są filmiki pokazujące jak nakładać standardowe tusze, to tym bardziej powinny być takie dotyczące tuszy w kamieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 08.05.10, 18:55 Jedyne co wiem, z lektury z czasów PRL-u, to że nie należy w taki tusz pluć :)))) Kto czytał "Szóstą Klepkę" Musierowicz ten pewnie pamięta, jak Cesia pluła w tusz siostry, żeby się umalować... Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 10.05.10, 16:48 nessie-jp napisała: > Jedyne co wiem, z lektury z czasów PRL-u, to że nie należy w taki tusz pluć > :)))) Kto czytał "Szóstą Klepkę" Musierowicz ten pewnie pamięta, jak Cesia pluł > a > w tusz siostry, żeby się umalować... O właśnie to chciałam napisać:D Odpowiedz Link Zgłoś
malka200 Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 09.05.10, 22:03 a gdzie taki tusz kupić? bo od czasów Pewexu i yardleya nie widziałam takich :)) myślałam, że już nie ma..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 09.05.10, 23:56 www.allegro.pl/item1025729783_celia_tusz_do_rzes_i_kresek_w_kamieniu.html A jak on się trzyma??? Cena zabójcza;) Chyba jednak nie poradziłabym sobie z czymś takim, choć czasy PRL i różnych dziwów z nim związanych doskonale pamiętam. Zresztą to nie wynalazek PRL, ale kojarzy się, aj, kojarzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
plisowanka Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 10.05.10, 17:24 malka200 napisała: > a gdzie taki tusz kupić? bo od czasów Pewexu i yardleya nie widziałam takich :) > ) > myślałam, że już nie ma..... O dostępność to się nie martw. Ze sklepów internetowych ma je m.in. esentia, a ze stacjonarnych każda szanująca się mała drogeria. Jak widać tusz do rzęs w kamieniu przeżywa swój renesans. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: nakładanie tuszu do rzęs w kamieniu 10.05.10, 22:23 Tusz Celii w kamieniu to klasyka ;-) Ja pamiętam jeszcze z dzieciństwa, kiedy tusze tej samej firmy były w takim ładnym, małym szarobeżowym etui, które mieściło małą tubkę z tuszem i szczoteczkę, i tym malowała się moja mama. A wcześniej miała właśnie tusz w kamieniu, do którego, oczywiście, pluła, jak jej wszystkie koleżanki ;-) Wiem, że tusz w kamieniu miał kilka lat temu Arcancil, podobnie, jak x lat wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: bleee, feeee 12.05.10, 15:55 ło Jezu, co to jest????? Ja pikolę, masakra jakaś:( Kupiłam, myślę sobie spróbuję, może coś w tym jest. Czasem stare kosmetyki są najlepsze. Ufajdałam wszystko w promieniu metra. Ręce jak górnik. Próbowałam to dziadostwo nałożyć tą szczotką: na sucho, na mokro. Feee. Uciapane górne powieki. Spróbowałam spiralką - to samo. Największa jazda ze zmyciem tego.... Nawchodziło w oczy, szczypią jak jasna cholera. Bleeeee. Czy któraś a Was naprawdę tego używa??? Odpowiedz Link Zgłoś
plisowanka Re: bleee, feeee 12.05.10, 20:45 W necie wiele osób pisze, że jak się posiądzie umiejętność nakładania tego tuszu, to rzęsy są ładnie wydłużone i przede wszystkim nieposklejane. No właśnie, tylko najpierw trzeba się tego nauczyć, a nie ma skąd, bo nie ma filmików instruktażowych... Oprócz tego ten tusz ma podobne bardzo ładne kolory - czarny jest głęboko czarny, a brązowy faktycznie brązowy - nie tak jak inne tusze, które brąz mają tylko w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś