Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla cery suchej z problemami

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 11:46
dziewczyny, może pomożecie, bo sama nie potrafię doradzić facetowi... ma cerę
suchą i wrażliwą, na policzkach z boku się łuszczy, a w strefie te stale są
zaskórniki, sporadycznie pojawiają się pryszcze, wiek 25 lat, płeć męska ;)
jakimi kosmetykami pielęgnować taką cerę - jaki krem, żel do mycia twarzy,
peeling? chodzi głównie o pozbycie się zaskórników i oczyszczenie cery w taki
sposób, żeby jej dodatkowo nie wysuszyć. większość kosmetyków
antybakteryjnych jest przeznaczona do cery tłustej, ew. mieszanej, więc tu
chyba nie będą odpowiednie.
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 11:48
      aha, i żeby były stosunkowo niedrogie, najlepiej ok. kilkunastu złotych, bo
      drogich nie kupi :)
    • Gość: justa Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 09:44
      up... posiadaczki suchej cery, poradźcie coś :)
    • Gość: justy Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 10:00
      trzeba będzie używać różnych kosmetyków w różnych częściach twarzy. do mycia
      delikatny zel,np. toleriane, physiogel czy piękno natury kolastyny. na suche
      partie krem typu dax re-lipis, nurtilogie a na strefę T coś z kwasami,np.
      effaclar k. dużo z tym "zabawy", ale to daje efekty, w przeciwieństwie do
      preparatów "inteligentnych", które nawilązja suche partie i wysuszają tłuste
      (akurat).
      • Gość: justa Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 16:18
        justy, dzięki, Kolastyna pewnie mu podpasuje, reszta trochę za droga.
        czekam na dalsze opinie :)
        • justy1 Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami 03.03.04, 16:31
          Re-lipid daxa to też niedrogie kosmetyki
    • hennessy1 Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami 03.03.04, 16:42
      Do suchych partii twarzy polecam Oligovital AA, bardzo lekki kremik, który
      szybko się wchłania ( swojego mężczyznę też nim traktuję :), kosztuje ok. 16
      zł. Do tłustych części nie wiem co Ci polecić, bo sama mam suchą, ale moja
      koleżanka jest bardzo zadowolona z Garnier ( taka niebieska seria ). A
      najważniejsze to pilnuj, żeby twój mężczyzna nie mył twarzy zwykłym mydłem (
      oni przeważnie myją twarz pod prysznicem tym samym mydłem co d..., zgroza ), bo
      właśnie od tego może mieć ją tak wysuszoną, sama z tym walcze :) Pozdrawiam.
    • Gość: Zosia Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami IP: *.gdynia.mm.pl 03.03.04, 19:32

kupuję w aptece krem LIPOBASE. Jest to krem b. tłusty do b. suchej i
      alergicznej, wrażliwej cery.
      Wchłania sie dość długo, ale jest rewelacyjny. Mam bardzo suchą cerę i też nie
      mogłam sobie z nią poradzić. Jak posamrowałam twarz o 7 rano to o 10 już
      szczypało. Testowałam i używałam wielu kremów, cholernie drogich np. Vichy i
      nie dawało to żadnych rezultatów. Po latach prób dopiero zaprzyjazniona
      dermatolog poradzila mi ten krem. Do nabycia tylko w aptekach, kosztuje ok. 16
      zł za 30 ml. Jest w tubce.
    • Gość: justa Re: kosmetyki dla cery suchej z problemami IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 09:59
      dzięki za info, dziewczyny. ta środkowa partia jego twarzy nie jest tłusta, w
      ogóle się nie błyszczy ani nic, jak przy typowej cerze mieszanej, tyle, że są
      na niej takie czarne zaskórniki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka