Dodaj do ulubionych

Lysanel Aktiv a Glyco A

02.03.04, 12:48
Witajcie!
Potrzebuję porady osób, które stosowły oba te preparaty. Lysanel (stosuję już
2,5 miesiąca) kupiłam sobie z nadzieją, że coś w końcu zmieni na lepsze na
mojej buźce. Strasznie jednak sie rozczarowałam (zresztą jak wczesniej
Effaklarem). Po Lysanelu buźka bardzo mi się wysuszyła ( pomimio, ze zawsze
łącznie stosowałam jakiś kremik nawilżający), nie widać praktycznie żadej
poprawy. Ani cera się nie rozjaśniła ,ani nie oczyściła, cerę mam taką samą
jak przed stosowaniem tego preparatu. Na szczęście kończy mi sie Lysanel.I w
związku z tym chciałabym spróbować czegoś innego.Ale nie chciałabym znowu
wyrzucić piniędzy w błoto. Zależy mi na wyrównaniu kolorytu skóry (mam
przebarwienia po niespodziankach)i zlikwidowaniu blizn potrądzikowych (co
prawda nie dużych)- lysanel sobie z tym nie poradził. Może Glyco A byłby
odpowiedniejszy? Proszę, podzielcie się doświadczeniami. Czy Glyco A również
tak bardzo wysusza skórę jak Lysanel Aktiv? Bedę wdzieczna za wszelkie
wskazówki.:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: Lysanel Aktiv a Glyco A IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 13:49
      Glyco A wysusza najbardziej ze wszystkich preparatów kwasowych jakie uzywałam
      (a uzywałam sporo, w tym także te niedostępne w Polsce). jak go pouzywałam na
      noc przez parę dni z rzędu, to sie przeraziłam, chociaż zawsze kładłam na niego
      jakiś krem. Teraz będę się intensywnie nawilżać i uzywać glyco A może co
      drugi,trzeci dzień. Co do efektów, to chyba trzeba poczekac jakiś czas. w
      każdym razie z glyco A ostrożnie.
      • livett Re: Lysanel Aktiv a Glyco A 02.03.04, 14:27
        Dziekuję za odpowiedź karina. W zasadzie myślałam, że ten preparat aż tak
        bardzo nie wysusza skóry. Na esentii przeczytałam o jego właściwościach m.in.
        było tam napisane, że Glyco A "skutecznie uelastycznia i nawilża skórę". Więc
        chyba coś tu sie nie zgadza.(chyba najbardziej opis tego preparatu :)
        Może ktoś jeszcze stosował ten preparat. Jestem bardzo ciekawa jakie były
        efekty u innych osób.
        • Gość: katrina Re: Lysanel Aktiv a Glyco A IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.04, 14:36
          też to czytałam. niestety, mojej nie nawilża ani tym bardziej nie uelastycznia.
          ale może trochę "oczyści" przy regularnym stosowaniu.
          • mijka Re: Lysanel Aktiv a Glyco A 03.03.04, 07:17
            A ja jestem z Glyco - A b. zadowolona. Używam go codziennie na noc. Buźki mi
            nie wysusza. W pierwszych dniach jedymie spowodował wyciągnięcie wszystkich
            zgrubień, zbierających się kiedyś tam pryszczy, co nie wyglądało zbyt fajnie.
            Po 4 dniach prawie, że znikły wszystkie i twarz jest rzeczywiśćie dużo bardziej
            elastyczniejsza i gładka.. Ja używam na to potem kremu na przebarwienia (i w
            ciągu dnia też), a rano HYDRACID C z SVR i krem SPF 100 i wytarczy.. Nie ma
            dużego łuszczenia
            • nana76 Re: Lysanel Aktiv a Glyco A 03.03.04, 14:00
              hej mijka,
              napisz cos więcej o tych kremach SVR,proszę:)
              kolezanka_z_miłego_forum
              • mijka Re: Lysanel Aktiv a Glyco A 03.03.04, 20:58
                Nanuś,
                trudno mi jeszcze cokolwiek napisać o tym kremiku (HYDRACID C - SVR), bo mam
                go może z tydzień i pakuję na niego (po 10 min.) Photoderm MAX SPF 100 Biodermy
                i punktowo na przebarwienia Epitheliale A - DERMY (potem oczywiście podkład i
                odrobina pudru.. :-)). Mam wiec wrażenie, że w tym przypadku (wraz z nocnym
                Glyco-A) te kremiki nawzajem się uzupełniają..

Pisałam, że buźka mi się nie złuszcza, ale dziś po nałożeniu podkładu (po raz
                pierwszy nowego Loreala) widziałam pierwsze oznaki tegoż.. Wszystko to jednak
                szybko zniknęło, gdy po powrocie do domu zrobiłam sobie peeling, a na koniec
                nawilżyłam twarz maseczką i kremem.

To co Ci mogę z czystym sercem polecić to kosmetyki Dermedic. Cudownie
                nawilżają i wygładzają suchą skórę czy też z pierwszymi oznakami zmarszczek..
                • mijka Re: Lysanel Aktiv a Glyco A 04.03.04, 16:37
                  Dziś jestem sobą zachwycona...:-))

Buźka jest cudownie gładka, rozjaśniona i bez żadnych krostek. Wszystko
                  zniknęło, a "gulki" które czułam tylko pod palcami prawie w całości
                  się "rozpuściły"..
            • Gość: aga Re: Lysanel Aktiv a Glyco A IP: *.icpnet.pl 03.03.04, 14:04
              A jakiego dodatkowo kremu uzywasz - tego na przebarwienia ? pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka