Dodaj do ulubionych

szampony dla włosów blond

05.03.04, 10:34
co pani doktor sądzi - i co Wy sądzicie - o szamponach do włosów blond, które
mają podkreślać naturalny kolor włosów? np. Timotei, So Blonde, Venita itp.?
czy takie szampony są całkiem zdrowe, tzn. oparte jedynie na naturalnych
składnikach typu rumianek, cytryna, czy też zawierają chemiczne składniki
rozjaśniające? czy dają ciekawe efekty, tzn. rzeczywiście podkreślają kolor
włosów, dodają jaśniejszych pasemek?
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: szampony dla włosów blond 08.03.04, 09:51
      w górę... nikt nie stosował takich szamponów? to chyba dosyć zdrowa alternatywa
      dla chemicznego rozjaśniania włosów?
    • mila25 Re: szampony dla włosów blond 08.03.04, 11:14
      Ja stosowałam takie szampony (np.Avon,Yves Rocher do włosów ciemnych lecz jakby
      tylko dawały "poświatę" mojemu kolorowi włosów)
      Moim zdaniem najlepiej (wraz z takimi szamponami) stosować "Coś" jesze w celu
      uzyskania bardziej widocznych efektów. Chodzi mi np. o płukanki ziołowe (które
      bardzo ważne!: nie niszczą włosów)w skład których wchodzi m.in. rumianek i
      nagietek, jeśli chodzi o włosy blond.

Rumiankowa mieszanka ROZNJASNIAJĄCA,przygotowanie:
      2 garści kwiatu rumianku zalej 1/2 l wrzątku. Pozostaw do naciągnięcia przez
      ok. 20 minut pod nakryciem. Odcedź. Uprzednio umyte włosy pokryj uzyskanym
      preparatem, nie spłukuj.

Wypróbuj jeszcze nacieranie włosów naparem sporządzonym z podwójnej
      ilosci ziół (tzn. 2x tyle co producent zaleca na opakowaniu do sporządzenia
      naparu); nagietka i rumianku.
      Miałam w liceum kolezankę która (ale bardzo systematycznie) nacierała
      włosy tym naparem co w efekcie dało się zauważyć w postaci pięknie
      wypielegnowanych i superbłuszczących włosów blond. W każdym razie było widać,
      że "coś" z nimi robi.

Jezeli chodzi o gotowe produkty to jest odzywka koloryzująca typu Henna odcień:
      BLONDE np.firmy Venita. Trzymasz ją około.....2-3godz.!!!

P.S.
      A może Ty będziesz mi mogła jakoś pomóc; otóż mi chodzi o nadanie (sposobami
      domowymi również) włosom czarnym poświaty granatowej lub "dzikiej Śliwki" ?.
      Ale ważne: metodą naturalną, która nie zniszczy mi włosów????:)))

Monika
    • mila25 Re: szampony dla włosów blond 08.03.04, 11:16
      Ja stosowałam takie szampony (np.Avon,Yves Rocher do włosów ciemnych lecz jakby
      tylko dawały "poświatę" mojemu kolorowi włosów ale są-przynajmniej dla mnie-
      bezpieczne w stosowaniu)
      Moim zdaniem najlepiej (wraz z takimi szamponami) stosować "Coś" jeszcze w celu
      uzyskania bardziej widocznych efektów. Chodzi mi np. o płukanki ziołowe (które
      bardzo ważne!: nie niszczą włosów)w skład których wchodzi m.in. rumianek i
      nagietek, jeśli chodzi o włosy blond;

Rumiankowa mieszanka ROZNJASNIAJĄCA,przygotowanie:
      2 garści kwiatu rumianku zalej 1/2 l wrzątku. Pozostaw do naciągnięcia przez
      ok. 20 minut pod nakryciem. Odcedź. Uprzednio umyte włosy pokryj uzyskanym
      preparatem, nie spłukuj.

Wypróbuj jeszcze nacieranie włosów naparem sporządzonym z podwójnej
      ilosci ziół (tzn. 2x tyle co producent zaleca na opakowaniu do sporządzenia
      naparu); nagietka i rumianku.
      Miałam w liceum kolezankę która (ale bardzo systematycznie) nacierała
      włosy tym naparem co w efekcie dało się zauważyć w postaci pięknie
      wypielegnowanych i superbłuszczących włosów blond. W każdym razie było widać,
      że "coś" z nimi robi.

Jezeli chodzi o gotowe produkty to jest odzywka koloryzująca typu Henna odcień:
      BLONDE np.firmy Venita. Trzymasz ją około.....2-3godz.!!!
      P.S.
      A może Ty będziesz mi mogła jakoś pomóc; otóż mi chodzi o nadanie (sposobami
      domowymi również) włosom czarnym poświaty granatowej lub "dzikiej Śliwki" ?.
      Ale ważne: metodą naturalną, która nie zniszczy mi włosów????:)))

Monika
      • justa_79 Re: szampony dla włosów blond 08.03.04, 12:09
        mila, dzięki za podpowiedź. napar z rumianku już stosowałam, ale włosy
        rozjaśnił mi b. niewiele, a przede wszystkim nadał im paskudnie rudy kolor :(
        tak więc może wypróbuję inne z tych przepisów, np. z tymi ziemniakami czy
        nagietkiem. ale w ogóle zioła mają tendencję do nadawania rudego odcienia,
        dlatego skłaniam się teraz ku szamponom. obecnie używam odżywki Wax do włosów
        blond i też fajnie podkreśla kolor.
    • oksana.zarewicz Re: szampony dla włosów blond 22.03.04, 20:57
      Witam
      Producent zawsze podaje na opakowaniu skład kosmetyku. Można przekonać się, czy
      dany produkt zawiera wyłącznie składniki naturalne w dwojaki sposób: uważnie
      czytając dołączoną do niego informację lub bezpośrednio dzwoniąc na infolinię
      konkretnej firmy. Efekty tego typu szamponów możemy ocenić po ich bezpośrednim
      zastosowaniu lub po dłuższym okresie stosowania. Zależy to od wyjściowe stanu
      włosów (stopnia ich nawilżenia, zniszczenia oraz typu włosów – proste czy
      kręcone itd.)
      Pozdrawiam serdecznie
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka