Dodaj do ulubionych

farbowanie siwych włosów

04.06.10, 17:53
Czy to jest normalne,żeby co 2-3 tygodnie pojawiały mi sie 1-1,5 cm odrosty
siwych włosów? Zastanawiam sie czy to nieudolność fryzjerki czy one tak mi
szybko rosną?Mam wrażenie,że farba nie jest kladziona zaraz przy skórze i
dlatego po kilkunastu dniach znowu wyłażą mi siwe włosy:( Kiedys wystarczało
jak zrobilam baleyage co 2 miesiące a teraz 3 tygodnie i już lece do
fryzjera.Czy też tak macie?
Obserwuj wątek
    • enith Re: farbowanie siwych włosów 04.06.10, 18:18
      Włosy rosną od jednego do dwóch centymetrów na miesiąc. Tak, jest bardzo prawdopodobne, że szybko rosną ci włosy i dlatego też widać odrosty po paru tygodniach, zwłaszcza, jeśli farbujesz włosy na jeden kolor, do tego ciemny. Balejaż i pasemka są pod tym względem znacznie lepsze, bo odrosty nie rzucają się aż tak bardzo w oczy. A co do kładzenia farby przy skórze głowy, to nie potrafisz ocenić tego zaraz po farbowaniu? Po wyjściu od fryzjera nadal widzisz siwki? Jeśli tak, fryzjerka nakłada farbę niedokładnie.
    • nessie-jp Re: farbowanie siwych włosów 04.06.10, 18:36
      Fryzjerka nawet nie powinna nakładać farby na skórę głowy. Lepiej wyjdziesz na
      tym, że nałoży ci o kilka milimetrów od korzonka włosa, niż gdyby miała smarować
      skórę szkodliwą farbą. Farba włosom nie szkodzi, ale żywej skórze i całemu
      organizmowi już tak. Dlatego właśnie lepiej pogodzić się z nieco szybszymi
      odrostami. Bo ile byś "zaoszczędziła" odrostów na tym, że położyłaby na samej
      skórze głowy? Tydzień? Kilka dni? Jeśli włosy szybko ci rosną, to pewnie jeszcze
      mniej.

Jeśli chcesz koniecznie mieć kładzioną farbę od samiutkiej skóry głowy, to
      postaw raczej na roślinne (henna, amla, indygo)
      • niunia0929 Re: farbowanie siwych włosów 06.06.10, 22:13
        Włosy fabuje na blond z kilkoma jasnym pasemkami.Jak wychodze od fryzjera to
        kolor jest ok i siwków nie widać.Zastanawia mnie tylko czemu raz siwe włosy
        pojawiają się po np.3 tyg na samym przodzie a innym razem na samym czubku?
        Dlatego myślałam,ze to może bląd fryzjera bo chyba rosną równo z każdej strony
        głowy? :)Swoją drogą to przerąbane mieć siwe włosy zwłaszcza,że u mnie w
        rodzinie pojawiały nam sie juz po 20 roku życia :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka