Gość: zuzanna IP: *.chello.pl 11.03.04, 15:23 Wykonuję profesjonalne makijaże wraz z fryzurami.Szczegóły na www.makijaze.wizytowka.pl Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joanna Re: Makijaże ... IP: *.uml.lodz.pl 11.03.04, 15:38 Byłam na Pani stronie i zauważyłam, że pracuje Pani na kosmetykach firmy Isadora. Czy mogłabym się dowiedzieć, która z wymienionych przeze mnie palet cieni jest w tonacji ciepłej:golden cacao, classik nougats, patina, retro chrom, classic brown, wild jungle, gold, golden plum, golden petals. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Makijaże ... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 16:00 joanna, a jak to zrobiłaś, że znasz nazwy palet, a nie wiesz, jakie to są kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Makijaże ... IP: *.uml.lodz.pl 12.03.04, 08:07 Weszłam na stronę Isadory, tam nie piszą w jakiej są tonacji. Tylko Avon ma taki podział, a szkoda, że inne firmy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: Makijaże ... IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 10:16 ale skoro widzisz kolory na stronie, to chyba sama możesz poznać, jaki to odcień? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek Re: Makijaże ... IP: 81.219.226.* 12.03.04, 14:30 skoro pani zuzanna Ci nie odpowiedziała, to może ja spróbuję:) niestety kolory zestawów cieni na stronie www są trochę nienaturalne i trudno z całą pewnością określić ich tonację. w skrócie i w ogromnym uproszczeniu to kolory z tonacji chłodnej mają taki odcień jakby domieszano do nich odrobinę niebieskiej lub fioletowej barwy, ciepłe - jak po domieszaniu cieopłej słonecznej żółci lub pomarańczy. tzw. butelkowa zieleń jest chłodna, ale khaki już ciepła, kolor gorzkiego kakao czy czekolady jest chłodny, a brąz tzw. herbaciany czy kasztanowy wręcz przeciwnie. nie wiem czy Ci to coś pomogło, ale może Pani w perfumerii mogłaby ci jakoś pomóc? isadora produkuje kosmetyki w kolorystyce pasującej do skandynawskich i słowiańskich typów urody, więc większość cieni i szminek ma raczej tonację chłodną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Makijaże ... IP: *.mtvk.pl 11.03.04, 15:58 Szkoda, ze na stronie nie ma zadnych zdjec przykladowych makijazy czy fryzur. Tak w ciemno to nikt raczej nie zaryzykuje... Odpowiedz Link Zgłoś