Dodaj do ulubionych

piękny charakterystyczny zapach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 10:23
Jest taki zapach, damski, dość silny, trochę słodkawy, dość długotrwały i
naprawde bardzo charakterystyczny.. Nie wiem czy to są perfumy, a może płyn
do prania, ale często "GO" czuję np. w autobusie, albo na ulicy, gdy
przechodzi jakaś kobieta/dziewczyna... Jest naprawde super! Taki elegancki..
Tylko co to jest? Może miałyście podobne wrażenie?

Pozdrawiam cieplutko i pachnąco!!
Obserwuj wątek
    • charade Re: piękny charakterystyczny zapach 12.03.04, 10:43
      Może to Escape CK ? Wszędzie go czuć. Albo Coco Mademoiselle - to samo. Sprawdź
      te dwa.
    • Gość: dixi Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.04, 11:30
      a mnie ten oppis pachnie Kenzo Jungle, Sloniem albo Tygrysem :)
      charakterystyczny, wyczuwalny na kilometr :)
      • charade Re: piękny charakterystyczny zapach 12.03.04, 11:50
        No tak, ale Jungle nie pachnie jak proszek do prania :))) Najbardziej mi tu
        Coco Mademoiselle pasuje.
        • Gość: kiwi Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.ie.lodz.pl 12.03.04, 13:03
          Niestety, jest to Angel. Niestety. Wtedy należy przesiąć się do innego
          autobusu :))
          • charade Re: piękny charakterystyczny zapach 12.03.04, 13:23
            A tam Angel, on też nie pachnie jak płyn czy proszek do prania.
          • Gość: ali Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.tvn.pl 13.03.04, 12:09
            ja myslę że to może byc angel. slodki, piekny, charakterystyczny, orginalny ,
            wyrazisty... nie podobał mi się gdy go poznałam ale teraz używam i w niczym nie
            czuję się tak miło i tak pewnie jak wnim, zupełnie jakby mnie ubieral, no i na
            facetów też działa hihi;)
            • Gość: ali Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.tvn.pl 13.03.04, 12:11
              aha mój to angel innocent - delikatniejszy do angel, pozdrawiam
    • Gość: Klarysa Re: piękny charakterystyczny zapach IP: 62.233.181.* 12.03.04, 13:48
      A może to jest "Sephora Brown"?Ale ona jest raczej niemiłosiernie waniliowa...
    • Gość: e Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 19:50
      Coco madmoiselle czuć w każdym warzywniaku więc pewnie to to
    • beba2 Re: piękny charakterystyczny zapach 12.03.04, 21:51
      A mnie się kojarzy zapach Ceruttiego ( nie pomnę podnazwy),albo może Givenchy -
      Extravagance...?
      • lola211 Re: piękny charakterystyczny zapach 12.03.04, 22:17
        Cerutti 1881
      • lola211 Re: to musie byc Cerutti 1881 12.03.04, 22:20
        IMHO bingo , bebe2 , bo ten Cerutti ma w sobie cos ze swiezego prania:)), jest
        słodkawy, charakterystyczny, czesto spotykany, no i piekny!!
        • Gość: Patii Re: to musie byc Cerutti 1881 IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 22:53
          tzn jaki zapach? zgadujey? ahh to jak szukanie igly w stogu siana... moze
          lepiej podejsc do kogos i sie zapytac jak go poczujesz. bedzie prosciej, no i
          milo tej osobie ze ci sie podoba:)... zapach oczywiscie heheh
          • Gość: m. Bruno Banani - Not for everybody =) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 23:53
            podejrzewam, że to Bruno Banani - Not for everybody ... Nazwa ów zapachu działa
            na większość Polek ... Poza tym ta cena i dostępność ... To napewno o te
            perfumy chodzi. :)
          • Gość: apaszka testowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 09:01
            Dziekuje wam :) ide w takim razie dzisiaj do sefory testowac zapachy :) Macie
            racje, to moze byc 1881 :))
    • pierdziolek Re: piękny charakterystyczny zapach 13.03.04, 00:29
      Jak sioe obezre cebuli i piardne,wtedy jest ten piekny charakterystyczny zapach
    • Gość: Vera Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 09:47
      Ja stawiam na Poeme Lancome lub DIOR HYPNOTIC POISON, ewentualnie tez Diora
      Diune.To są najtrwalsze i najbardziej intensywne zapachy spotykane w środkach
      komunikacji miejskiej, zresztą miłe dla noska.
      pozdrawiam
      Vera
      • lola211 Re: piękny charakterystyczny zapach 13.03.04, 10:49
        A ile w nich zapachu prania? Według mnie 0.
        • Gość: Vera Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 18:27
          A czy w tych wcześniej wymienionych są według Ciebie zapachy proszku do prania?
          Ja nie znam żadnych perfum, które pachniałyby jak proszek czy płyn do płukania
          bo kto by je kupował? A założycielka wątku sama nie wie co to za zapach. Mam w
          dodatku nadzieję, że nie jest to płyn Lenor, który używa i to w dodatku w
          nadmiarze duża część osób, przemieszczająca się komunikacją miejską- strasznie
          tęgi zapach.
          Vera
          • lola211 Re: piękny charakterystyczny zapach 13.03.04, 18:47
            Wystarczy powąchac wspomniane Cerutti by wiedziec o co chodzi.Chyba nikt nie
            mysli o dokladnie skopiowanym zapachu proszku, chodzi o wyczuwalna nute, jedna
            z wielu, przywadzaca na mysl wlasnie swiezutkie pranie.W Cerutti tak własnie
            jest.Myslisz, ze jezeli w perfumach daje sie wyczuc mleczny aromat, to one
            pachną identycznie jak mleko? Ktoby mleko kupowal...
            • Gość: Aga Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 13.03.04, 20:32
              Hmm.Mojemu facetowi i mnie tez podobały sie takie jedne perfumki wyczuwalne co
              rusz na ulicy.I w koncu będac w londynie mowię mu: a co masz do stracenia-
              podejdz i zapytaj.No i zapytał takiego murzyna(całkiem miłego).No i się
              wyjaśniło ze to Carolina Herrera 212.A potem poszlismy do perfumerii,
              powąchaliśmy i stwierdzilismy, że gdyby ten murzyn nam nie powiedział to bysmy
              się nie domyslili że to te, nawet wąchając je, bo po paru minutach zmieniaja
              dopiero zapach na ten własciwy:)
              Mysle ze jak podejdziesz i zapytasz co to za perfumy, nikt sie nie obrazi i nie
              potraktuje cie niemilo.Pozdrawiam.
            • Gość: Vera Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 21:35
              Ja naszczęście nie mam chyba aż tak "wspaniałego powonienia", bo w Cerutti
              takiego zapachu nie wyczuwam i na całe szczęście bo to są jedne z moich
              ulubionych perfum. A kierując się takim tokiem myślenia to przecież płyny do
              płukania są kwiatowe,i większość perfum też ma te czy inne nuty kwiatowe
              (napewno te które wcześniej wymieniłam)a jednak dla mnie są to dwa inne światy.
              Vera
              • lola211 Re: piękny charakterystyczny zapach 13.03.04, 23:55
                Ty chyba nie bardzo rozumiesz sformulowania "zapach swiezego prania", bo widze
                ze odbierasz je negatywnie.A to bardzo mily aromat i nie ma wiele wspolnego z
                zapachem stricto plynu czy proszku.Nie chodzi o zapach płynu w butelce czy
                proszku w pudelku bezposrednio, tylko zapach wysuszonego swiezego prania, nie
                wiem jak dokładniej ci to wylozyc.
                Akurat mam pod reka Cerutti, ktore rowniez bardzo lubie i jeszcze raz
                potwierdzam, ze te nute w nich czuc.I to wcale nie jest wobec tych perfum
                zarzut, wrecz przeciwnie.
                • Gość: Vera Re: piękny charakterystyczny zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 13:31
                  Ależ naprawdę nic nie musisz mi wykładać. Po prostu zrozum, że opinie na dany
                  temat mogą być różne,Ty się z moimi nie musisz zgadzać a ja nie zgadzam się z
                  Twoją opinią jakoby Cerutti przypominał "zapach świeżego prania". Chyba proste.
                  Nie odbieram negatywnie zapachu czystego prania, chyba, że ktoś mocno przesadzi
                  z użyciem płynu do płukania. A w dodatku każde pranie może pachnieć inaczej w
                  zależności od tego w czym jest wyprane i wypłukane.
                  I powtarzam raz jeszcze dla mnie te dwa zapachy są nieporównywalne. A swoją
                  drogą zapachu mleka też nigdy nie wyczułam w perfumach.
                  pozdrawiam
                  Vera
                  • lola211 Re: piękny charakterystyczny zapach 14.03.04, 15:05
                    A swoją
                    > drogą zapachu mleka też nigdy nie wyczułam w perfumach.
                    Byc moze ich nie wąchalas.Albo rzeczywiscie masz mało wrazliwy nos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka