Gość: kawa IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 18.03.04, 09:27 co warto kupić w Body Shop'ie , wybieram sie do Londynu i chciałabym kupić sobie cosik . poradzcie prosze kawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia39 Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 10:19 w ciemno: Body Butter, Body Scrub. Nie zachwycily mnie kremy z linii: Vitamin C, Vitamin E - zadnych widocznych efektow. Udanych zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: co z Body Shop'u IP: 157.25.130.* 18.03.04, 10:26 odwiedz warszawskie Body Basics - Reduta i Wilenska , to kosmetyki z tej samej linii co Body Shop.... Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 11:08 Gość portalu: kate napisał(a): > odwiedz warszawskie Body Basics - Reduta i Wilenska , to kosmetyki z tej samej > linii co Body Shop.... to NIE jest to samo. inna firma, inna jakość. mają wyglądać jak Body Shop, ale ani zapachy ani jakość nie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
jop Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 11:56 Gość portalu: kate napisał(a): > odwiedz warszawskie Body Basics - Reduta i Wilenska , to kosmetyki z tej > samej linii co Body Shop.... Bzdura, to jest tanie badziewie nawet nie przypominąjce The Body Shop. JoP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: co z Body Shop'u IP: 157.25.130.* 18.03.04, 12:00 ...a robią to na tej samej linii z Body Shopem... w jednej fabryce ... tylko marka na Europe Centralna inna ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: co z Body Shop'u IP: 195.94.201.* 18.03.04, 13:08 Nieprawda. Body Basics jest z Czech, a Body Shop angielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: co z Body Shop'u IP: 157.25.130.* 18.03.04, 15:01 Kasiu, w Czechach jest faktycznie Head Office ale firma jest angielska, a kosmetyki w 60% robione w Anglii ,35% w Holandii a 5% w Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoP Re: co z Body Shopu IP: 213.17.128.* 18.03.04, 13:32 Niestety, mylisz się. Body Basics nie jest w żaden sposób powiązane z The Body Shop (poza próbą imitowania znanej marki). The Body Shop stanowczo odcina się od jakichkolwiek prób wchodzenia do CEE, w marką taką czy inną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: + Re: co z Body Shopu IP: 157.25.130.* 18.03.04, 15:12 masz rację ale nikt nie pisał o jakimkolwiek powiązaniu !!!! To zupełnie oddzielna firma , której kosmetyki są robione m.in. też w tej samej fabryce co BS. Tak jak Volvo i Mistubishi tak i kosmetyki robi się w tych samych zakładach . A pisać o imitacji to teraz trzeba bardzo ostrożnie .Bez urazy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: co z Body Shop'u IP: 81.210.125.* 18.03.04, 10:46 Body Butter!!! Kup sobie od razu kilka opakowań, bo to kosmetyk-cud. Najmniej mi odpowiada COCONUT, ale sezamowy, orzechowy, sojowy są naprawdę rewelacyjne. Moim zdaniem to najlepsze balsamy/kremy do ciała. Bardzo fajne peelingi do ciała (w identycznych pudełkach jak Body Butter). Lubię też peeling do stóp miętowo-pumeksowy (w okrągłym niebieskim opakowaniu). Mają fajne bezbarwne błyszczyki do ust. Nie polecam natomiast szamponów do włosów i kosmetyków do twarzy. udanych zakupów! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 11:11 koniecznie body butter! inne do ciała: mydła, płyny do kąpieli, olejki w sprayu (też różne zapachy) lubię zapach Moonflower, jest cała linia zapachowa kolorówki nie lubię (poza highlighterami do oczu), do twarzy różnie - rzeczy które miałam były OK, ale bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: co z Body Shop'u IP: 157.25.152.* 18.03.04, 11:32 Ja z Body Butter nie byłam zachwycona (miałam kokosowy i winogronowy), są ciężkie, dobre do suchej skóry i na noc; mocno pachną, z perfumami się moga gryżć. Polecam piling do twarzy z olejkiem z zielonej herbaty, rewelacja. Super są też absorbentki, jest ich z 6 rodzajów (!), do każdego typu skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia39 Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 11:44 testowalam te absorbentki - wg mnie dziadostwo, jak przykladanie papieru sniadaniowego do twarzy. Nie ma porownania z Johnson&Johnson. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia39 Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 11:34 Hej dziewczyny, wlasnie szukam na swoim body butter daty waznosci, ale jej tam nie ma!!! Nie zwrocilam na to uwagi w sklepie, czy mozecie sprawdzic na waszych kosmetykach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Zapach White musk! n/t IP: *.ext.eurgw.xerox.com 18.03.04, 12:10 Shea butter jest swietne do suchej skory na lydkach, blotting papers lavendel sa bardzo dobre do wrazliwej skory, lawendowe saszetki do szuflad...innych rzeczy tam nie kupuje:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grace Re: co z Body Shop'u IP: 157.25.130.* 18.03.04, 12:11 szkoda ze nie sa zainteresowani wejsciem do Polski .. to dla wielu zawod..prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: co z Body Shop'u IP: 81.210.125.* 18.03.04, 12:13 Oj szkoda, szkoda... Może jesteśmy ich zdaniem za biedni? Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 13:58 w austriackim mówili mi ostatnio, że mają jednak zamiar wejść, jak my wejdziemy do UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: co z Body Shop'u IP: *.ras11.ilchi.alerondial.net 18.03.04, 16:18 Genialna jest seria do pielegnacji twarzy Grapeseed co skory normalnej/suchej (ja mam sucha). Odpowiadaja mi rowniez szampony i odzywki tej firmy (swietna jest odzywka bananowa - wyglada jak miazsz a bananow, cos zupelnie niesamowitego). Maselka tez sa swietne, choc mi sie szybko skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika AFRICA SPA IP: *.ists.pl / *.ists.pl 18.03.04, 17:56 Bardzo dobra linia Africa Spa - balsam, peeling, maseczki, etc. Jest to jedna z niewielu rzeczy, które zawsze kupuję w Anglii i Irlandii. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fil Re: co z Body Shop'u IP: *.finemedia.pl 18.03.04, 22:01 Absolutnie wszystko pielegnacyjne a nic kolorowe! Kolorowe maja fatalna jakosc. Szczerze zazdroszcze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: co z Body Shop'u 18.03.04, 22:32 - body butter, moje ulubione to: kokosowe, winogronowe, kakaowe - zele do mycia juicy fruites, tak naturalnie zadne nie pachna - polecam tez olejki do masazu/kapieli, ja uzywam winogronowego, cudny - seria waniliowa (perfumki, balsam, zel do mycia) tez jest swietna - truskawkowa seria, szczegolnie na lato - kosmetyki do stop, szczegolnie balsam z mieta i limonka - balsamiki do ust o zapachach body butter, mam kakaowy, pychotka - kadzidelka cynamonowe - uzywam kremu aelosowego na dzien, mam wrazliwa skore sklonna do wysuszen, u mnie sie bardzo dobrze sprawdza - peeling kardamonowo-sezamowy, jego uzywanie to istna uczta dla zmyslow, o ile ktos lubi slodkie korzenne zapachy - spray do poscieli i pomieszczen, nie jest wszedzie dostepny, mi udalo sie kupic na wyprzedarzy kazdy po 3 euro, mam bambusowy i hiacyntowy, wystarczy 2-3 razy psiknac a caly pokoj na dlugo pieknie i swiezo pachnie Jak widac, jestem fanka Body Shopu :) Kolorowki tez nie polecam. Tzn sa w porzadku, ale za te pieniadze mozna w Polsce kupic wiecej malowidel o podobnej jakosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilka Re: co z Body Shop'u IP: *.242.81.adsl.skynet.be 18.03.04, 22:42 Koniecznie body butter!! Ten do skory suchej SHEA jest swietney. Vichy Lipidose 2 moze sie przy nim schowac!! Mozesz sie rowniez zaopatrzyc w swietne myjki, gabki do masazu, rekawice, maseczke zelowa na oczy, specjalna maske zaslaniajaca oczy (swietne do spania w samolocie!). Polecam tez kulki do kapieli (waniliowe - pycha!), spray do poscieli, kosmetyki do stop. Nie polecam szamponow i kolorowki. Jak widac jestem nastepna fanka Body Shopu. Udanych zakupow zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: co z Body Shop'u IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.03.04, 09:25 wielkie dzięki rzeczywiście moje ciałko potrzebuje czegoś więcej niż tylko balsamu więc to "masełko" do ciała brzmi bardzo obiecująco. a czy mają coś dobrego pod oczy - kremik jakiś ? pozdrawiam kawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: co z Body Shop'u IP: 81.210.125.* 19.03.04, 11:07 Kurczę, a oni mają dylemat, czy wejść do Polski!!! Ja chcę do Body Shopuuuu:-))) Odpowiedz Link Zgłoś