Gość: Bien IP: *.crowley.pl 29.03.04, 15:57 Poszukuję dobrego kremu zmiękczającego stopy, co możecie polecić? ( raczej niedrogi, w miarę możliwości). Co stosować, żeby mieć gładziutkie, miękkie i ładne stópki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: Co na STOPY? 29.03.04, 16:07 Już mam!!! Udało mi się kupić Dermesę (płyn na pękającą skórę stóp i rąk)ok.14 zł.Wieczorem zabieram się za testowanie.Ciekawa jestem czy naprawdę jest tak rewelacyjna jak czytałam na Wizażu i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
violla36 Re: Co na STOPY? 29.03.04, 23:40 Także polecam Dermese. Działa bardzo szybko i super efekty, ale jeden warunek- zastosować się do ulotki! Dwa razy wieczorkiem dobrze nawilżyć i raz rano. I tak do póki nie wygoią się pęknięcia (2-3 dni) Słyszałam, że u niektórych po 4- 5 ale to pewnie w zależności kto jak się przykładał do tego no i od głębokości pęknięć. Potem to już raz dziennie, raz na dwa dni. Ja już po testach :) Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co na STOPY? IP: *.ch.pw.edu.pl 01.04.04, 10:19 Na pękajace piety jest doskonały taki sposob: zetrzeć zgrubienia tarką do stóp i zastosować maść daktarin - dostępna w aptece bez recepty za 15zł. Maść świetnie wygładza a do tego zabezpiecza przed grzybkiem. Niestety ale pekające pięty mogą być efektem grzybicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Co na STOPY? 29.03.04, 23:41 Maść Dernilan jest też niezła,w aptece dostaniesz,kosztuje niecałe 6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kari56 Re: Co na STOPY? 31.03.04, 18:58 Ja kupiłam 2 dni temu Dermese, zobaczymy jak będzie za kilka dni. Narazie pięty ładnie sie goją, myślę, że jeszcze ze dwa dni i powinno być super. Jestem mile zaskoczona. Bez zapachu, dobrze się wchłania i prawie od razu po użyciu widać efekty. Miałam problemy z dostaniem, ale następnego dnia ściągneli do apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevermind Re: Co na STOPY? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 19:23 UFF! Szczerze mówiąc to z pewną obawą otwierałam ten wątek z niejasnym przeczuciem, że znowu będę miała wątpliwą przyjemność spotkać tutaj naszą nadobną wyrocznię o pseudonimie 1szylider, wychwalającą pod niebiosa kosmetyki Oriflame. Na szczęście nic takiego się nie stało, za co jestem niezmiernie wdzięczna opatrzności... Sądzę, że aby mieć gładkie stopy, powinnaś zacząc od porządnego peelingu – takie ma w swojej ofercie Scholl, Yves Rocher, Avon...Stosuj też kremy nawilżające i zmiękczające (ja, niestety, nie mogę Ci polecić żadnego dobrego – miałam już Avon, YR, dwa rodzaje Erisu, Bielendę, Ziaję i żaden w pelni nie spełniał moich oczekiwań. Chociaż nad Bielendą można się zastanowić – nie trzeba jej oszczędzać, bo kosztuje 4 zł i ma sporą pojemność.) Raz na jakiś czas możesz też im zafundować kąpiel w przeznaczonym do tego płynie (pamiętam tylko Avon i Oriflame bodajże) lub kulkach (Yves Rocher), a potem wmasować dokładnie olejek (Yves Rocher) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Co na STOPY? IP: *.kabela.oprit.rug.nl 31.03.04, 19:21 ja juz od dluzszego czasu uzywam kosmetykow do pielegnacji stop Avonu - i jestem b. zadowolona - krem zmiekczajacy oraz balsam rozgrzewajacy z cynamonem. A w ciagu dnia dezodorant do stop Scholla.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikro Re: Co na STOPY? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 09:59 Ja znowu mam złe doświadczenia z schollem - poza tym że krem śmierdzi na pół domu to efektów praktycznie zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Co na STOPY? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.04, 21:25 ja zdecydowanie stawiam na maść na pękające pięty firmy SCHOLL. Miałam pięty popękane okrutnie, a ten preparat sprawił, że są jak u niemowlęcia.Osobiście polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni_k Re: Co na STOPY? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 10:31 Krem Neutrogena do stóp. Mam już druga tubkę, zdecydowanie najlepszy, pięknie zmiękcza twardą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: Co na STOPY? IP: *.71.107.41.213.rev.coltfrance.com 01.04.04, 10:41 Tylko Neutrogena, jest rewelacyjna. Naprawdę już po tygodniu moje stoyp stały się gładkie, a po paru dniach dłuiżej i pięty i zdarta skóra na małych palcach. Krem kosztuje 12 zł i jest bardzo wydajny. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
skay5 Re: Co na STOPY? 01.04.04, 11:54 na poważne problemy tylko SVR-krem z mocznikiem nie pamiętam dokładnie nazwy ale chyba któryś Xerial! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.lomanczyk Program-srogram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 13:57 Wiedziałam że tego wątku nie opuścisz, spamerze! Dziewczyny, zgłaszać do abuse@gazeta.pl !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bien Re: Co na STOPY? IP: 81.219.117.* 01.04.04, 15:01 też słyszałam wiele dobrego o Xerialu, ale to nie na moją kieszeń :) Ktoś mi doradził maść Hasceral... ale chyba podrożała? Miała kosztować ok 6-7 zł. a w aptekach, w których dzisiaj byłam, kosztuje niecałe 10 :( Niby niewiele drożej, ale jednak- po prostu nie wiem czy warto. A co do Neutrogeny- faktycznie też nad nią myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betti Re: Co na STOPY? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 15:28 Zdecydowanie dermesa - nie tylko łagodzi, ale je poprostu regeneruje, i ten stan nie powraca, a potem co dwa dni lekko przesmarujesz i pięty jak u dziecka. Ja zaczełam już drugą buteleczkę i jestem bardzo zadowolona, żadnych zaciągniętych rajstop, twardej skóry, nie mówiąc o pęknięciach itp. rzeczach z którymi walczyłam od chyba 10 lat. Buźka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela700 Re: Co na STOPY? IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 19:39 Jeśli chcesz mieć gładkie stópki w krótkim czasie to powinnaś kupić sobie Dermesę.To jest nowy produkt.Niedawno go odkryłam i jestem naprawdę bardzo zadowolona(mam gładkie stópki,a pięty jak u bobasa i nie posiada zadnego ostrego zapachu).To jest chyba nowy produkt,więc narazie może będzie go ciężko dostać,no ale w Warszawie napewno jest na ul.Zajączka.Na dodatek jest niedrogi.Narazie widzę same zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Co na STOPY? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 20:17 Dermesa- nic dodać -nic ująć. Może wreszcie będę mogła z mężem normalnie pochodzić po górach. Zeszły rok to był masakra- uwielbiam góry -a te wredne pięty nie pozwalały mi chodzić po nich- żadne maści, roztwory, kremy nie pomagały -ciągle pękały. 2 godziny na szlaku i koniec :(. Kupiłam ten kosmetyk jakieś 2 tygodnie temu i na dzień dzisiejszy mam nóżki lux! NIe mogę się już doczekać, kiedy ruszę na górskie szlaki- idzie wiosna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bien Re: Co na STOPY? IP: *.aij.pl / *.crowley.pl 07.04.04, 21:33 Hm, nie jestem jakoś przekonana do Dermesy- nie mam problemu z pękającą skórą i zadziorkami, tylko chciałabym ją zmiękczyć- jest zbyt twarda po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Co na STOPY? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 00:37 Ja napisał o ekstremum - nie tylko pęknięcia szybko kasuje, ale szorstką czy twardą skórę - ale oczywiście wybór należy do Ciebie- ja tylko podpowiadam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: pytanie o Dermesę? IP: *.chello.pl 08.04.04, 16:32 Ja nie mam problemu z pękającymi piętami, natomiast okropnie twardymi małymi palcami. Ścieram je, smaruję kremami(Avon, Scholl, SvR) przez kilka dni są ładne i mięciutkie i potem znowu robi się twardy naskórek. Wygląda to fatalnie i stąd moje pytanie do dziewczyn używających Dermesę: czy ten płyn jest w stanie poradzić sobie ze zgrubiałą skórą na palcach, szczególnie tych małych? Wiem jest niedrogi i w zasadzie mogę kupić w ciemno ale jeżeli nie pomoże na to,to jest mi nieprzydatny.Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: pytanie o Dermesę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 18:35 Jeżeli chodzi o twarda skórę to super ją zmiękcza- Przynajmniej na piętach (no i dłoniach męża :)). Tak, więc myślę, że z czymś takim powinno pójś gładko. Tylko przy zakupie poproś o ulotkę bo tam jest więcej informacji o stosowaniu. Podpowiem tylko, żę przez pierwsze kilka dni intensywnie nawilżaj- skóra się zregeneruje -stanie normalna a potem raz dziennie czy raz na dwa dni, żeby podtrzymać ten efekt (to już zależy od skóry). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopik Re: pytanie o Dermesę? IP: *.chello.pl 08.04.04, 20:27 ja polecam krem do stóp NEUTROGENA jest rewelacyjny, super pielegnuje, miodzio po prostu, nie znam nic lepszego. jesli nie masz problemow z pekajaca skora to chyba nic wiecej ci nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: pytanie o Dermesę? IP: *.chello.pl 08.04.04, 22:51 Dzięki dziewczyny:) Chyba wypróbuję oba preparaty po kolei;)Choć do kremów straciłam trochę zaufanie(miałam wszystkie 3 Scholle, które miały być również rewelacyjne:(, Avon, Sudocrem,SvR z mocznikiem i nic.Z piętami tak jak pisałam nie mam problemu ścieranie tarką wystarczy i są miękkie, tylko te małe palce- koszmarne odciski i troszkę na dużych, ale tylko z boku(wiem,że zniszczyłam, a właściwie zmasakrowałam je kiedyś nosząc niewygodne buty)i teraz te odciski nie chcą wogóle zejść. Ale mam nadzieję, że i mnie w końcu coś pomoże:)Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alinka214 Re: Co na STOPY? 13.04.04, 20:58 Dobrze się wchłania? Kiedy widać efekty ? Jest tego trochę na rynku, ale nie wiadomo co wybrać. O każdym są różne efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
alinka214 Re: Co na STOPY? 13.04.04, 21:00 a i jeszcze jedno -ile kosztuje ta Dermesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Co na STOPY? IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 13.04.04, 22:53 alinka214 napisała: > a i jeszcze jedno -ile kosztuje ta Dermesa? ok 15 zl Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Co na STOPY? 13.04.04, 22:57 Ok.14 zł.Już przetestowałam - jest rewelacyjna.Nie miałam co prawda popękanej skóry,ale tak szorstką,że żadne tarki,ani kremy nie dawały rady(tylko na chwilę poprawiały stan skory).Nareszcie mam gładkie stopy i ręce przy okazji (zniszczone od płynu do naczyń).Na pewno nie kupię nic innego w najbliższej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Co na STOPY? IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:13 a ja już mam zamówiony w aptece i jutro odbieram:)i zaczynam kurację:) Odpowiedz Link Zgłoś