Gość: koko IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.03.04, 23:32 dziewczyny czy ktoras miala piling clean & clear ten na wagry z reklamy w tv jak tak to piszcie jaki on jest i czy warto Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: clean& clear 29.03.04, 23:41 Moim zdaniem cała seria to jakieś nieporozumienie,żeby nie powiedzieć dziadostwo.Nie kupowałam i nie będę,bo skład chemiczny mają obłędny. Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: clean& clear 30.03.04, 10:20 Zapomniałam dodać magicznego hasła : "jak dla mnie".Po kilkakrotnym użyciu toniku (u bratowej),podrażniło mi skórę i nasiliło trądzik.Potem dopiero skojarzyłam ,że to po tym toniku i sprawdziłam skład(choć kolejność powinna być inna).Zawiera m.in. kwas salicylowy (trochę złuszcza) i jakiś dziwaczny alkohol oraz glicerynę.Żaden z tych składników na pewno nie usunie zaskórników,a gliceryna zostawia lepką powłoczkę na twarzy,która doskonale zatyka pory.Uczucie lekkiego szczypania ,o którym mówi producent to pewnie efekt mentolu (ale on nie oczyszcza skóry,a jedynie chwilowo chłodzi i przyjemnie pachnie).Ja po prostu wolę sprawdzone dermo kosmetyki,ale jeśli komuś służy stosowanie preparatów c&c to oczywiście czemu nie? Tylko,że moim zdaniem to po prostu strata pieniędzy i nie daję się (zbyt często:) naciągać na chwyty reklamowe typu :cudownie oczyszcza w jedną noc. O płynie do mycia twarzy i peelingu tylko słyszałam opinię bratowej (jak dla mnie jest wystarczająco miarodajna).Ale wiadomo,że każdemu służy co innego.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzia Re: clean& clear IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 23:56 a ty czego uzywasz bo ja uzywam żelu clean&cler w sumie uwazam go za dobry a czemu mowisz ze jest zły??? nie wiem jak peeling Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.lomanczyk Re: clean& clear IP: 213.199.221.* 30.03.04, 08:42 Ja używam w okresie przedmiesiączkowego wysypu pryszczy toniku Clean&Clear na wągry i może efektu usunięcia wągrów nie ma, ale na pewno ten tonik dobrze oczyszcza skórę. Używałam też płynu do zmywania twarzy, kremu do buzi i żelu do mycia twarzy z pilingiem - całkiem OK. Odpowiedz Link Zgłoś
arwenika Re: clean& clear 30.03.04, 09:11 Ja uzywałam peelingu delikatnie złuszczającego i jest całkiem dobry a co ważniejsze nie podrażniał mojej wrażliwej cery!!!!! Ps.Teraz wszystko ma chemie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: clean& clear IP: *.gl.digi.pl 30.03.04, 09:55 Jest delikatny i chyba skuteczny, zauważylam poprawę na twarzy mojego syna,( ma trądzik), kończy drugie opakowanie, uzywa peelingu codziennie wieczorem, ale wiadomo że mężczyźni sa gruboskórni;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: clean& clear IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 11:14 hmmm.. a na tym peelingu jest napisane, że można go używać codziennie? zwykle peeling przy cerze tłustej stosuje się 2 razy w tygodniu, przy suchej odpowiednio rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: clean& clear IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.03.04, 14:05 a ile ten piling do twarzy kosztuje ja caly czas mam nadzieje ze troche zetrze mi te okropne wagrzyska pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
arieta Re: clean& clear 30.03.04, 11:16 Ja bardzo długo używałam kremu do twarzy z tej serii i byłam bardzo zadowolona, rewelacyjnie nawilżał, i co dla mnie było wtedy ważne nie powodował wysypu wągrów i małych paskudnych grudek. Teraz mam 23 lata i używam silniejszych kremów, bo jednak tamten nie ma według mnie żadnych właściwości odżywczych (zreszta to seria dla nastolatek). Używałam kiedyś próbki toniku z tej serii ale strasznie mnie uczuliła, cały dzień chodziłam czerwoniutka jak nigdy. Więc to chyba poprostu trzeba na sobie delikatnie, może za uchem przetestować. Odpowiedz Link Zgłoś