Dodaj do ulubionych

clean& clear

IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 29.03.04, 23:32
dziewczyny czy ktoras miala piling clean & clear ten na wagry z reklamy w tv
jak tak to piszcie jaki on jest i czy warto
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: clean& clear 29.03.04, 23:41
      Moim zdaniem cała seria to jakieś nieporozumienie,żeby nie powiedzieć
      dziadostwo.Nie kupowałam i nie będę,bo skład chemiczny mają obłędny.
      • beba2 Re: clean& clear 30.03.04, 10:20
        Zapomniałam dodać magicznego hasła : "jak dla mnie".Po kilkakrotnym użyciu
        toniku (u bratowej),podrażniło mi skórę i nasiliło trądzik.Potem dopiero
        skojarzyłam ,że to po tym toniku i sprawdziłam skład(choć kolejność powinna być
        inna).Zawiera m.in. kwas salicylowy (trochę złuszcza) i jakiś dziwaczny alkohol
        oraz glicerynę.Żaden z tych składników na pewno nie usunie zaskórników,a
        gliceryna zostawia lepką powłoczkę na twarzy,która doskonale zatyka
        pory.Uczucie lekkiego szczypania ,o którym mówi producent to pewnie efekt
        mentolu (ale on nie oczyszcza skóry,a jedynie chwilowo chłodzi i przyjemnie
        pachnie).Ja po prostu wolę sprawdzone dermo kosmetyki,ale jeśli komuś służy
        stosowanie preparatów c&c to oczywiście czemu nie? Tylko,że moim zdaniem to po
        prostu strata pieniędzy i nie daję się (zbyt często:) naciągać na chwyty
        reklamowe typu :cudownie oczyszcza w jedną noc.
        O płynie do mycia twarzy i peelingu tylko słyszałam opinię bratowej (jak dla
        mnie jest wystarczająco miarodajna).Ale wiadomo,że każdemu służy co
        innego.Pozdrawiam
    • Gość: pyzia Re: clean& clear IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 23:56
      a ty czego uzywasz bo ja uzywam żelu clean&cler w sumie uwazam go za dobry a
      czemu mowisz ze jest zły??? nie wiem jak peeling
    • Gość: kasia.lomanczyk Re: clean& clear IP: 213.199.221.* 30.03.04, 08:42
      Ja używam w okresie przedmiesiączkowego wysypu pryszczy toniku Clean&Clear na
      wągry i może efektu usunięcia wągrów nie ma, ale na pewno ten tonik dobrze
      oczyszcza skórę.
      Używałam też płynu do zmywania twarzy, kremu do buzi i żelu do mycia twarzy z
      pilingiem - całkiem OK.
    • arwenika Re: clean& clear 30.03.04, 09:11
      Ja uzywałam peelingu delikatnie złuszczającego i jest całkiem dobry a co
      ważniejsze nie podrażniał mojej wrażliwej cery!!!!!
      Ps.Teraz wszystko ma chemie!!!!!
    • Gość: Karina Re: clean& clear IP: *.gl.digi.pl 30.03.04, 09:55
      Jest delikatny i chyba skuteczny, zauważylam poprawę na twarzy mojego syna,( ma
      trądzik), kończy drugie opakowanie, uzywa peelingu codziennie wieczorem, ale
      wiadomo że mężczyźni sa gruboskórni;)
      • Gość: justa Re: clean& clear IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 11:14
        hmmm.. a na tym peelingu jest napisane, że można go używać codziennie? zwykle
        peeling przy cerze tłustej stosuje się 2 razy w tygodniu, przy suchej
        odpowiednio rzadziej.
        • Gość: koko Re: clean& clear IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 30.03.04, 14:05
          a ile ten piling do twarzy kosztuje ja caly czas mam nadzieje ze troche zetrze
          mi te okropne wagrzyska pozdr
    • arieta Re: clean& clear 30.03.04, 11:16
      Ja bardzo długo używałam kremu do twarzy z tej serii i byłam bardzo zadowolona,
      rewelacyjnie nawilżał, i co dla mnie było wtedy ważne nie powodował wysypu
      wągrów i małych paskudnych grudek. Teraz mam 23 lata i używam silniejszych
      kremów, bo jednak tamten nie ma według mnie żadnych właściwości odżywczych
      (zreszta to seria dla nastolatek). Używałam kiedyś próbki toniku z tej serii
      ale strasznie mnie uczuliła, cały dzień chodziłam czerwoniutka jak nigdy. Więc
      to chyba poprostu trzeba na sobie delikatnie, może za uchem przetestować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka