Dodaj do ulubionych

BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!!

30.03.04, 13:54
BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!!dziewczyny niesamowicie wypadaja mi
wlosy,zawsze mi wypadaly,i zawsze mialam zniszczone i oslabione,ale to co
zaobserwowalam dzisiaj rano po umyciu glowy przerazilo mnie!! naprawde sie
przestraszylam!! blagam pomozcie,co mam zrobic!!!!!!!!!!!!!! co stosowac????!!
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 13:59
      polecam to, co sprawdza się u mnie: szampon Dermena (ok. 26 zł), odżywka Wax
      (ok. 18 zł, oba w aptece), płukanie włosów po myciu naparem z pokrzywy, moja
      mama z kolei chwali picie skrzypu. nie rób żadnych niszczących włosy zabiegów,
      farbowanie, trwała, prostowanie, lokówka, suszarka itp. wykluczone. spróbuj też
      serii Radical Farmony, podobno niezła, i Vichy Dercos - szampon i ampułki. i
      wybierz się do dermatologa.
      • kathy20 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 30.03.04, 14:03
        ampulki Vichy juz probowalam,bylo ok!! niedawno skonczylam kuracje,a teraz po
        prostu boje sie ze zostane łysa;((((((((((myslisz ze tabletki typu
        revalid,wyciagi ze skrzypu moga pomoc??myslisz ze moga to byc skutki zlej
        diety??
        • Gość: justa Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 14:20
          to mogą być skutki b. wielu rzeczy, to może ocenić tylko lekarz - np.
          dermatolog oceni stan skóry głowy. dieta też może być jedną z przyczyn. poza
          tym, wypadanie włosów nasila się jesienią i na wiosnę. co do diety - możesz
          zrobić morfologię, żeby zobaczyć, czy nie brakuje Ci jakichś składników. u mnie
          np. tabletki ze skrzypem się nie sprawdzały, lepiej działał szampon i odżywka.
          moja mama chwali skrzyp, ale może jako zioła ma większą wchłanialność niż z
          tabletek. za włosy jej odpowiedzialne więcej składników niż sam skrzyp, pomóc
          może np. cynk (Zincas Forte), wit. H (B-pantoten).
          • Gość: Sandra Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 14:39
            Polecam Ci wizyte u dermatologa i endokrynologa.
            Moja oni przepisac ci do wcierania w skore glowy Loxon 5% i Alpicort E. Sa to
            toniki pobudzajace mieszki wlosowe, Alpicort ma dodatkowo żeński hormon wzrostu.
            Jesli przyczyna okaze sie hormonalna, a nie dermatologiczna, to te toniki tez
            sa wskazane.
            Endokrynolog prawdopodobnie da ci skierowanie na badanie testosteronu.

Ale ja tu sie rozpisuje, a moze to skutek radykalnej diety, albo silnego stresu?

Acha, tabletki witaminowe tez pomagaja, szczegolnie te ktore maja w skladzie
            inositol i biotyne.
            Pamietaj ze efekty widac najwczesniej po 3-4 miesiacach.

pozdrowionka
            • kathy20 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 30.03.04, 14:41
              dziekuje Ci kochana:)zalamalam sie:((
              • Gość: Sandra Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 15:03
                Ja tez bylam zalamana, wlosy wychodzily mi przy delitkanym przeczesaniu reką,
                to bylo juz spory czas temu. U mnie przyczyna byla hormonalna, biore Diane 35,
                ale dermatologa tez trzeba zobaczyc, mimo ze nie ma sie schorzenia skory glowy.
                Niewiele ludzi wie o tych preparatach do skory o ktorych pisalam przed chwila,
                kosztuja ok. 30-45 zl. ale maja dosc duze buteleczki.
                Teraz jade na ampulkach Vichy i tabletkach ze skrzypu, ale to juz raczej
                zapobiegawczo, bo pokonalam wypadanie. Ale mnie duzo daly hormony Diane 35.
                Wiem co czujesz, jak widzisz te wlosy na kratce odplywu wanny... :(

trzymaj sie, sluze radą:)
    • Gość: lilly Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.ds.uni.wroc.pl 30.03.04, 15:22
      Mi pomogły ziola ojcow bonifratow. To byl plyn na wzmocnienie cebulek wlosow.
      Efekt byl widoczny zanim zdazylam zuzyc pol butelki. Kosztuje ok. 12 PLN.
      • kathy20 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! 30.03.04, 15:25
        a jak to sie dokladnie nazywa i gdzie moge to dostac??
    • Gość: Sandra Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 16:41
      www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6dac35acf841e8db701bc89e7f85a7b3&cmd=details&itemid=3591

Wejdz sobie jeszcze tutaj, i zobacz opinie na temat ampulek Farmony do skory
      glowy :-)
    • Gość: kk Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: *.jci.com 30.03.04, 18:42
      zobacz tez czy wypadaja ('cebulki' na koncach) czy moze raczej sie lamia?
      moze masz b. zniszczone, przesuszone wlosy?
      • Gość: magda010 Re: BŁAGAM POMOCY!!!!!!!!!!!!BLAGAM!!! IP: 80.48.238.* 31.03.04, 08:30
        Koniecznie do lekarza. Nie bierzesz czasem pigulek anty? Np Cilest szczegolnie
        po uprzednim braniu Diane 35? To moga byc hormony, ale moga byc inne
        dolegliwosci. Endokrynolog i dermatolog wskazani.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka