Dodaj do ulubionych

pędzel do podkładu Sephora

11.10.10, 23:26
Kupiłam ten pędzel poirytowana nietrwałością gąbek do nakładania podkładu. Większość z nich rozpadała się po pierwszym praniu. Niestety nie mogę z tym pędzlem dojść do ładu - zostawia smugi, nie wiem, czy to ja coś źle robię czy z nim jest coś nie tak. Nie ma znaczenia czy nakładam wcześniej bazę czy nie. Zawsze jest tak samo.
Obserwuj wątek
    • sabriel Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 20:23
      U mnie po jakimś czasie ten pędzel wylądował w koszu.Też idealnie nie rozprowadzał podkładu, robił smugi.
      Teraz mam flat topa pixie i jestem zadowolona.
      • kasha77 Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 20:30
        bo pędzel nie jest do każdego podkładu(akurat sephora ma bardzo dobre pędzle),najlepiej używac pędzli przy podkładach płynnych,do gęstszych najlepsze są palce nasze lub gąbka (zwilżona!!).druga rzecz,że może bierzesz za dużo podkładu naraz.lepiej dołożyc i budowac krycie.
        • anaiss Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 22:02
          Dzięki za rady, mam teraz Bourjois Healthy Mix, a ten do specjalnie gęstych faktycznie nie należy. Latem mordowałam się z nakładaniem filtrów mineralnych Avene, z nimi było chyba trochę lepiej.
          Za gąbkami nie przepadam, bo muszę je często prać/wymieniać i stwierdziłam, że pędzel jest bardziej i ekonomiczny i estetyczny.
          • kasha77 Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 22:24
            a ten avene to był puder?
            • anaiss Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 22:45
              nie, to był ten tynkarski filtr mineralny
              • kasha77 Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 23:30
                rozumiem,bo czasami robią też podkłady które można nakładac tylko pędzlami syntetycznymi lub tylko z naturalnego włosia(wlasnie tak jest z mineralnymi),nie wiem czemu,ale tak jest.
      • anaiss Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 22:03
        Sabriel, opinie np. na wizażu tak samo podzielone - jedne piszą, że wspaniale, żadnych smug, drugie, że wręcz odwrotnie.
        • cdnastapi Re: pędzel do podkładu Sephora 12.10.10, 22:13
          A ja muszę powiedzieć, że jestem z tego pędzla zadowolona. Szybko rozprowadza podkład, w bardzo delikatny sposób bez nadmiernego pocierania. Ułatwia precyzyjnie nakładanie w miejscach np przy brwiach czy ustach. Bardzo szybko można go wyczyścić i równie szybko schnie. Dla mnie jest ok.
    • klakierka Re: pędzel do podkładu Sephora 13.10.10, 08:01
      Jeśli jest to tradycyjny płaski pędzel do podkładu taki języczkowy to one zazwyczaj robią smugi, jak dla mnei rewelacyjnie nakładają podkład skunksy :) i flat topy ( tu polecam np. everyday minerals czy pixie albo niedrogi a podobno rewelacyjny hakuro).
      • sabriel Re: pędzel do podkładu Sephora 13.10.10, 19:48
        Miałam tylko jeden typowy pędzel do podkładu, właśnie z sephory. Ale też wydaje mi się, że one dokładnie nie rozkładają podkładu.Ja akurat wolę do tego flat topa.Tutaj wybór jest naprawdę spory(klakierka już wymieniła niektóre firmy) i cenowo też się to różnie przedstawia więc spróbować można.
        • anaiss Re: pędzel do podkładu Sephora 16.10.10, 15:38
          A czy w te flat topy nie wsiąka za dużo podkładu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka