Dodaj do ulubionych

Acnederm a kwasy

27.10.10, 22:01
Od wielu lat stosuję Acnederm. Mam 35 lat, skórę mieszaną ze skłonnością do niemiłych niespodzianek. Zainspirowana wątkami o kwasach mam pytanie: zastąpić Acnederm jakimś kremem z kwasem, czy dać sobie spokój? Bo razem Acnederm i kwasy to chyba za dużo szczęścia.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Acnederm a kwasy 27.10.10, 22:22
      Podstawowa sprawa: czy ten Acnederm działa i likwiduje problem, czy nie?

Bo jeśli działa i problemy z cerą są pod kontrolą, to raczej nie ma sensu zamieniać. Ale jeśli nie działa, to chyba najwyższa pora na zmianę. Tym bardziej, że silniejsze kwasy będą miały dodatkowo działanie przeciwzmarszczkowe (Acnederm chyba raczej nie).
      • mmoni Re: Acnederm a kwasy 27.10.10, 23:20
        Działa, ale chciałam właśnie sobie coś dołożyć na zmarszczki, jeżeli Acnederm na nie nie wystarcza.
      • issey_miyake Re: Acnederm a kwasy 27.10.10, 23:44
        nessie-jp napisała:

> Tym bardziej, że
        > silniejsze kwasy będą miały dodatkowo działanie przeciwzmarszczkowe (Acnederm
        > chyba raczej nie).

Kwas azelainowy ma świetne działanie w trądziku różowatym i pospolitym. Przeciwzmarszczkowo - niewiele. Więc warto zmienić.
    • issey_miyake Re: Acnederm a kwasy 27.10.10, 23:29
      mmoni napisała:

> Od wielu lat stosuję Acnederm. Mam 35 lat, skórę mieszaną ze skłonnością do ni
      > emiłych niespodzianek. Zainspirowana wątkami o kwasach mam pytanie: zastąpić A
      > cnederm jakimś kremem z kwasem, czy dać sobie spokój? Bo razem Acnederm i kwas
      > y to chyba za dużo szczęścia.

jeśli od wielu lat z powodzeniem go stosujesz, to możesz przejść na krem z kwasem np. glikolowym jak najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka