Dodaj do ulubionych

LOOK w nowej wersji. co myslicie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:34
co myslicie?
nie podoba mi sie (a stary bardzo lubilam)
skoro ma byc taki, to nie bede juz zalowac, ze nie miesiecznik, tylko
kwartalnik - nie bede kupowac wcale :-)
co mi sie nie podoba:
- grafika (bardziej wymyslona, za duzo kolorow)
- za duzo psychologii watpliwej jakosci i plot zamiast pielegnacji (po co mi
drugi Twoj Styl)
- stary zespol do urody byl lepszy
Obserwuj wątek
    • Gość: varda okropny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:07
    • soffica Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? 16.04.04, 11:49
      A to chyba nie kupię, chociaż miałam ochotę, bo stary bardzo lubiłam. Co się
      pozmieniało? Nie mogę przekartkować w kiosku, bo dodali jakiś krem do rąk i
      Look jest zafoliowany.
    • ptasia Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? 16.04.04, 13:01
      też się rozczarowałam. kupowałam wcześniej co ok. 2 numer, zazawyczaj, żeby się
      zrelaksować i zdobyć ciekawe, KONKRETNE informacje na temat
      produktów/pielęgnacji itd. a tu: chaos, za dużo artykułów
      pseudopsychologicznych, za mało konkretnych informacji np. na temat zabiegów,
      dużo krótkich artykulików, poza tym tematycznie pomieszane. brak dossier, które
      było kiedyś na początku. makijaże niby są opisane, ale nie tak step by step,
      jak we wcześniejszych wersjach, tylko bardziej pobieżnie. rozmyli obraz pisma, a
      szkoda - to samo zdaje się stało się z Shape'em, który też czasami lubiłam
      czytać - np. żeby zmotywować się do ćwiczeń. właściwie zadowolona jestem tylko z
      kremu do rąk Ziaji, którego jakoś nigdy wcześniej nie miałam, a jest całkiem
      przyjemny.
      • paputerek Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? 16.04.04, 13:19
        z shapem stało się coś podobnego, dobijają mnie srony na których oprócz zdjęcia
        są 2 linijki tekstu, czy za to płacę?
        od takich drobniutkich zdawkowych info i przekolorowanych zdjęć można dostać
        oczopląsu...
        i jeszcze jedno w shape prawie zniknąły treningi a przecież była to gazeta
        typowo o fitnessie.
        denerwująca ta komercjalizacja
        • gocha221 Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? 17.04.04, 13:17
          ja z shape'a zrezygnowalam juz dosc dawno. Kupowalam go przez rok i po roku sie
          okazalo ze oni powtarzaja wszystkie artykuly. W kwietniowym zawsze program walki
          ze skorka pomaranczowa, w majowym zawsze szybki program poprawy sylwetki, tak
          aby zaimponowac na plaży itd. zadnych swiezych info dla stalych czytelniczek.
          Niedawno go przegladalam i faktycznie odeszli mocno od fitnessowej tematyki. po
          co sa cale dzialy o psychice, urodzie itd.?? za duzo tego. po drugie za te kilka
          stron, głównie zdjęc, bo textu to tam niewiele, troche za drogo sobie licza.
        • maga19 Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? 18.04.04, 09:32
          Ja z Shape'em mam to samo. Kupowałam go przede wszystkim dla prezentowanych
          ćwiczeń. A pani Ibisz zrobiła z niego piękne pismo do przeglądania (z pokazami
          sztuczek fotograficznych - bo czy tak wyglądają rzeczywiste kobiety?)I do tego
          jeszcze cena... Szkoda gadać. Pozdr. Magda
    • paputerek Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? 16.04.04, 13:14
      straszne pogorszenie!!!
      artykuły z profesjonalnych zamieniły się takie "usłyszałam od koleżanki";
      totalna beznadzieja.
      Grafika w stylu cosmo, może się komuś podoba ale ja wolę przejrzystość i
      przemyślane kompozycje a nie taki miszmasz...
      Zmniejszenie słowa pisanego na rzecz zdjęć
      Jak ktoś mógł dopóścić do takiego spadku formy??? czy naprawdę spece od urody
      uważają, że jesteśmy takie głupie?
      i to ma być pismo na poziomie? serwujące rady typu : niechciane włosy można
      ogolić, wydepilować woskiem albo laserem. Nowatorska i kompetentna informacja...

Może niech każda z nas niezadowolona napisze do Looku to wróci dawna wersja?

pozdrawiam wszystkie zwolenniczki starego Look i
      nie istniejącego już Votre Beaute
    • balbina_alexandra Dno 16.04.04, 20:40
      Look było jedynym polskim pismem kobiecym które kupowałam w miarę regularnie,
      głównie z sentymentu do Votre Beaute które było moim ulubionym magazynem.
      Bardzo lubiłam te dziennikarki i one tez pisały do niedawna w Looku. Dziś
      kupiłam ten najnowszy - szok - ekipa wymieniona totalnie. Tak jak dziewczyny
      napisały - toatlny chaos i brak organizacji, za mało konkretnych rzeczowych
      informacji i artykulów, całe pismo sklada się z porozrzucanych tu i ówdzie
      fotek, totalna porażka i bardzo przypomina mi Twój Styl, którego nie lubię i
      który mnie mocno nudzi. Przestaję kupować.
      • Gość: gOSIA Re: Dno IP: *.chello.pl 16.04.04, 21:06
        zGADZAM SIĘ Z wAMI DNO ODWRÓCONE DO GÓRY NOGAMI POZOSTAJE DNEM!!!Uwielbiałam
        Votre Beaute,z ciężkim sercem przeżuciłam się na Looka ale to co się teraz
        dzieje to po prostu parodia.Nie dziwię się że ofoliowali pismo bo gdybyśmy
        miały możliwość przejrzenia pewnie do magazynu wróciłby cały nakład.No nic w
        przyszłym miesiącu zaoszczędzę.Cieszę się także że skończyła mi się w tym
        miesiącu prenumerata Twojego Stylu.Może poprzednia redaktor Pani Kaszuba
        była "wiedźmą" ale pismo kształtowało gusty a teraz gusta je.Zeszło na psy jak
        moja niegdyś Zetka[radio Zet]po rozpadzie zespołu.Teraz to takie mydło i
        powidło.Propo Looka rozumiem że ludzie są wzrokowcami faceci bardziej niż
        kobiety --to może Lookboy ????Obrazki na całą stroną ,kilka linijek
        tekstu ,artykuły jesli już są to tendencyjne ,bez ładu i składu info o
        antykoncepcji na poziomie szkoły średniej,opis kosmetyków typowo etykietkowy --
        to już lepiej przejść się do perfumerii--zdrowo dla nóg.Po prostu tragedia.Twój
        Styl to też się zrobił nie do przyjęcia jeśli dziewczyny pamiętacie"stare
        czasy" tego pisma.Jak widac co było nie wróci.Nie kupuję Gali czasem przeglądam
        w internecie artykuły[to zdecydowanie górnolotne określenie]i zdecydowanie Twój
        Styl przypomina to pismo chyba tylko cena powinna być adekwatna do tych
        wypocin.Panie z Twojego Stylu za dużo sobie liczą.No nic przerzuciałam się
        jakiś czas już parę lat na ELE może nie jest rewelacyjne ale w porównaniu do
        Stylu zdecydowanie jest przed nim.Aczkolwiek też mu czegoś brakuje.A Twój syl
        miał kiedyś taki poziom.Ech....................
    • Gość: gość Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? IP: 217.8.176.* 16.04.04, 21:10
      O cholera wlasnie odkrylam w stopce redakcyjnej, ze juz nie mam nazwiska mojej
      kolezanki. Ciekawe co sie stalo, ze wymienili ekipe, a pismo zjechalo znacznie
      w dol. A bylo tak pieknie
      • Gość: magda Re: LOOK w nowej wersji. co myslicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 08:50
        ciesze sie ze nie jestem osamotniona :-) chociaz podobno zadowoleni nie pisza.
        wracajac do Twojego Stylu - rzeczywiscie, pogorszyl sie okropnie. to jakie jest
        najlepsze pismo kobiece na naszym rynku??? (chyba zaloze taki watek)
        • Gość: angka2 obecnie tylko Pani i Zwierciadlo IP: 81.219.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 10:52
          Kupowalam sporo pism kobiecych, bo mnie to jak nic innego odstresowuje.Ale
          obecnie faktycznie nigdzie nie ma nic do czytania- jedynie Pani i Zwierciadlo
          sa na jakims poziomie. W tym miesiacu postanowilam juz tylko je kupic.
          Angka2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka