Dodaj do ulubionych

Płyny micelarne.

22.12.10, 19:00
Jakie są dobre? Tylko apteczne? Czy w takim, dajmy na to, Rossmanie znajdzie się coś porządnego?
Obserwuj wątek
    • california_rose Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 20:08
      z rossmannowych to ponoć Bourjois jest calkiem, calkiem - polecany na wizazu i cena przystepna, pozniej bioderma ale to apteczny.
      • kota_behemota Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 20:34
        Używam wyżej wspomnianego Bourjois - kosztuje jakies 13 pln i krzywdy mi nie robi. Dobry jest też ponoć micel z Maybelline. Osobiście odradzam płyn micelarny z Ziai - Ziaja Sopot.
        • anna_dab Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 20:45
          Używam AA i Daxa - bardzo sobie chwalę, AA chyba lepszy ;)
          • greeneyes86 Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 22:15
            O tak- i Dax i AA są bardzo fajne (a mam cerę mieszaną z rozszerzanymi naczynkami), tanie i dobre. No i polskie ;)
    • jarka63 Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 20:50
      Dla mnie nie ma lepszego niż Dax Perfecta.
    • marzeka1 Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 20:51
      Właśnie kończę rossmannowy Bourjois i jutro kupię kolejną butelkę, dobrze oczyszcza zarówno twarz, jak i makijaż oczu. Wcześniej używałam Ziai, niebieski i czerwony płyn- też nie narzekałam.
      • iwonagos Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 21:23
        Ze dwa lata używałam biodermy sensibio, raz mi zabraklo, kupilam w rossmanie zjaje i nie widzialam różnicy. ostatnio nabyłam w rossmanie w promocji Bourjois i jest tez super.
    • wilma.flintstone Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 21:01

• wilma.flintstone Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 21:02

3 w 1 Lancome'a. Bezkonkurencyjny.
        • kaskak0 Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 23:32
          a ile mniej/więcej kosztuje?
    • kaskak0 Re: Płyny micelarne. 22.12.10, 23:31
      Z tymi aptecznymi ( i jednocześnie drogimi ) to różnie bywa. Ostatnio w Superpharmie babka namówiła mnie na płyn do demakijażu z serii PlantaSystem, nie pamietam dokładnie który(zielony). I powiem, że jest beznadziejny. Równie dobrze mogę przetrzeć twarz wodą mineralną, ten sam efekt będzie. A jestem za to bardzo zadowolona z płynu Maybelline, który dostałam kiedyś gratis do zakupu jakiegoś tuszu do rzęs. Jest o niebo lepszy od tego za chyba 80 zł.
      • malwina79 Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 00:10
        Tylko Bioderma i Avene.
        • madzialenka_live Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 11:41
          Dlaczego tylko Bioderma i Avene?
          ja uzywam drogeryjnych i są równie dobre. Bardzo lubię sopot Ziaji, dobry jest również AA i Eveline.
          • issey_miyake Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 13:14
            madzialenka_live napisała:

> Dlaczego tylko Bioderma i Avene?
            > ja uzywam drogeryjnych i są równie dobre. Bardzo lubię sopot Ziaji, dobry jest
            > również AA i Eveline.

Nie każdy może używać tych drogeryjno-perfumeryjnych. Najlepsze ma Bioderma (Sensibio, Sebium, Hydrabio - każdy dobry dla innej skóry) i SVR.
      • przeciwcialo Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 17:39
        Półlitrowego Planet system do cery naczynkowej nie mogę zmęczyc. Koszmarny.
    • przeciwcialo Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 17:37
      Po kilku próbach wiem że to kosmetyki nie dla mnie, tusz zmywaja kiepsko, lepią się . Nie lubie.
      • razlemongrass Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 19:15
        Dax jest dobry, AA tutaj zachwalany wg mnie strasznie się klei na twarzy, buzia jest jakaś taka lepka. Ziaja sopot bardzo lubię, dobrze zmywa tusz i skutecznie oczyszcza twarz.
        • malwina79 Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 22:18
          Dlatego tylko Bioderma i Avene, że najlepiej zmywają makijaż i nie lepią się. W dodatku są bardzo wydajne. Testowałam micele drogeryjne (ze względu na niższą cenę) i skutkiem były zapchane pory, wągry i szary odcień cery. Jeśli ktoś ma naście lat to może mu drogeryjne wystarczją i nie odczuwa tak dużo lepszej jakości aptecznych.
          • lonely.stoner Re: Płyny micelarne. 23.12.10, 23:34
            ja lubie bardzo Sopot Ziaji. super.
    • cdnastapi Re: Płyny micelarne. 25.12.10, 08:19
      A ja odkryłam niedawno rewelacyjny z La Roche-Posay, dostałam gratis do kremu i byłam zachwycona. Potem kupiłam w promocji 2sztuki w cenie jednej 34zł. Chyba już pozostanę mu wierna, bardzo szybko zmywa nawet gruba warstwę tuszu, delikatny, praktycznie bez zapachu i bez parabenów :)
    • stellapolacca Re: Płyny micelarne. 25.12.10, 15:35
      najlepszy moim zdaniem jest czerwony z biodermy. kiedyś też przyszło mi zakupić płyn z ziaji, też niezły, ale to nie to samo, co bioderma.
    • wanilijka Re: Płyny micelarne. 29.12.10, 23:19
      Mnie udało się użyć tylko tego z Ziaji [niebieski] i z Daxa... A gdzieś po drodze używałam jeszcze micelarnego żelu do mycia twarzy i - nie rozumiem zachwytów nad żadnym z tych wynalazków. Ale może jestem wyjątkiem.
      • iwu Re: Płyny micelarne. 29.12.10, 23:33
        Jestem na etapie testowania czerwonej Biodermy i Bourjois. Wydaje mi się, że Bourjois lepiej zbiera zanieczyszczenia, natomiast Bioderma jest niezwykle delikatna i świetnie wygładza skórę. Dlatego rano używam Biodermy, a wieczorem Bourjois. :)
        Mam jeszcze butlę Avene; teraz 400ml jest w cenie 200.
    • to.ja.esmeralda Re: Płyny micelarne. 30.12.10, 23:03
      Tylko Bioderma Sensibio. Ok 45 pln, ale bezkonkurencyjny nawet dowrazliwej i naczynkowej cery
      • issey_miyake Re: Płyny micelarne. 30.12.10, 23:13
        to.ja.esmeralda napisała:

> Tylko Bioderma Sensibio. Ok 45 pln, ale bezkonkurencyjny nawet dowrazliwej i na
        > czynkowej cery

teraz mają promocje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka