Dodaj do ulubionych

Za suche cienie

05.01.11, 18:25
Czy jest jakiś sposób aby poprawić jakość rozprowadzania zbyt suchych cieni do powiek?? Mam bardzo ładny granatowy cień, niestety nakłada się plamami, które trudno rozetrzeć, w efekcie oko jest "łaciate" i wygląda to fatalnie, nie da się go równi rozprowadzić.
Obserwuj wątek
    • zonia30 Re: Za suche cienie 05.01.11, 22:47
      Nie słyszałam nigy o za suchych cieniach ;) może to wina złego aplikatora którym je nakładasz. Spróbuj palcem albo pędzelkiem jeśli używasz klasycznej pacynki. Niektóre cienie mozna nakładać na mokro a niektóre tylko na sucho. Moze masz cień do nakładania na mokro? Moze masz za tłustą powiekę i cień zostawia plamy. Nałoż wcześniej podkład na powieki lub bazę.
      • trelemoreleee Re: Za suche cienie 05.01.11, 23:57
        No jak to :) A ja słyszałam. Cienie mają różną konsystencję, jedne są jedwabiste i miękkie a ten jest jakby twardy w nakładaniu. Nie ma to nic wspólnego z pędzelkiem lub moja powieka bo inne cienie nakłada mi się dobrze. Cień jest ładny i szkoda mi z niego zrezygnować.
        • kasha77 Re: Za suche cienie 06.01.11, 11:31
          to spróbuj baze(np.artdeco)jesli dalej bedzie bez zmian znaczy,że oprócz koloru nic fajnego w tym cieniu nie ma.
    • jut-ra Re: Za suche cienie 06.01.11, 13:44
      Naprawdę wiele zależy od tego, czym nakładasz. Do cieni - zwłaszcza ciemnych, przy których trzeba być bardziej precyzyjnym - najlepszy jest odpowiedni pędzelek.
      Albo masz lipne cienie.
    • znana.jako.ggigus Re: Za suche cienie 06.01.11, 13:56
      spróbuj pędzelkiem (weź najpierw solidną porcję cienia na pędzelek, a potem lekko otrzep pędzelek na wierzchu dłoni, po malowaniu się powinnaś mieć łaciate ręce, można umyć, ale za to nałożysz ładnie i równomiernie cienie) albo wypróbuj nałożyć je palcem, do dużych powierzchni nadaje się idealnie środkowy palec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka