Dodaj do ulubionych

Kręcone włosy a szampon

11.01.11, 13:50
Tak się zastanawiam czy szampony przeznaczone specjalnie do loków, faktycznie coś dają? Ja całe życie używam szamponów "normalnych" (z reguły wybieram te do włosów suchych)
Pytam się bo być może coś tracę? Czy są szampony, które same z siebie podkreślają skręt i sprawiają, że loki są ładne? A może wystarczy zwykły szampon a kombinować z odżywką, maską?

Jak myślicie? Jeśli macie jakieś sprawdzone kosmetyki do włosów kręconych to proszę wpiszcie - szukam teraz czegoś idealnego do moich włosów.
Obserwuj wątek
    • poczatkujaca_travellerka Re: Kręcone włosy a szampon 11.01.11, 14:59
      Polskie to chyba raczej nie;
      Generalnie rzecz ujmując wybierz jak najłagodniejszy szampon (np. Hipp, Babydream), koniecznie stosuj odżywkę/maskę, znajdź w necie coś o olejowaniu włosów.
      Polecam dział dla zakręconych na wizażu: obszerne FAQ, pigułka, dużo informacji o kosmetykach, składnikach, 'trikach' polepszających skręt itd.
      • agu_uga Re: Kręcone włosy a szampon 11.01.11, 21:48
        Moim kreconym wlosom specjalne szampony robia nic. Za to od dluzszego czasu bardzo sobie chwale zestaw Pantene Intensywna Regeneracja: szampon, a potem odzywka bez splukiwania. Ladnie pachwie, wloski miekkie i kreca sie uroczo, czego chciec wiecej?
    • isab.elle Re: Kręcone włosy a szampon 26.01.11, 13:24
      Polecam Senscience Curl Define szampon!
    • white.apple Re: Kręcone włosy a szampon 26.01.11, 13:51
      Spójrz tutaj
    • catsi Re: Kręcone włosy a szampon 26.01.11, 20:08
      Ja widziałam różnicę po szamponie Nivea do loków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka