Dodaj do ulubionych

szorstka skora...

IP: *.54.174.251.tisdip.tiscali.de 21.04.04, 01:26
przedramion, nog, suche wlosy, rogowacenie piet itp. Katastrofa. Uzywam tony
lelkow do ciala, balsamow. Stosowalam juz rozne metody... Chcialabym jednak
czasem odpoczac.. po prostu wziac prysznic i polozyc sie spac. ! dniowa
przerwa w kremowaniu niweczy prace lilku tygodni. Probowalam ju roznych
kosmetykow, rowniez drogich, naturalnych metod...niestety nie moge poprawic
stanu skory na dluzszy czas niz 1-2 dni. Moze ktos zna jakis cudowny srodek?,
ktorego ja jeszcze nie wyprobowalam?...
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: szorstka skora... 21.04.04, 01:33
      Moja odpowiedż to specjalny leczniczy balsam do suchej skóry PERRENNIAL.Nu Skin.
      • gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: szorstka skora... 21.04.04, 02:05
        Specjalna lecznicza seria do suchej skory do nabycia tylko w aptekach. Nie
        pamietam nazwy. Nie Vichy.
    • Gość: Fema Re: szorstka skora... IP: *.bi.dial.de.ignite.net 21.04.04, 08:21
      moze brak Ci po prostu witaminy B albo innych skladnikow? wybierz sie do
      dermatologa.
      • Gość: pomocy Re: szorstka skora... IP: *.54.146.85.tisdip.tiscali.de 21.04.04, 08:47
        mam tez sklonnosci do alergii. Np. welna , pylki i inne. Kosmetyczka
        powiedziala, ze mam bardzo wrazliwa, cienka skore. Wlasciwie to tylko po
        pobycie nad morzem i intensywnym opalaniu mam delikatna, jedwabista skore, nie
        moga z tym jednak /jasna karnacja/.
        • Gość: Fema Re: szorstka skora... IP: *.bi.dial.de.ignite.net 21.04.04, 08:53
          ale kosmetyczka to nie to samo co dermatolog. A jesli masz sklonnosci do
          alergii to nie powinnas sie opalac,bo moze wystapic alergia na slonce. Poza tym
          dla cienkiej, delikatnej skory promieniowanie sloneczne to zabojstwo. Jesli
          mimo wszystko chcesz lezec na plazy to posmaru cialo kremem z wysokim filtrem
          (25 albo wiecej)
        • vitalia Re: szorstka skora... 21.04.04, 08:57
          Gość portalu: pomocy napisał(a):

> mam tez sklonnosci do alergii. Np. welna , pylki i inne. Kosmetyczka
          > powiedziala, ze mam bardzo wrazliwa, cienka skore. Wlasciwie to tylko po
          > pobycie nad morzem i intensywnym opalaniu mam delikatna, jedwabista skore,
          nie
          > moga z tym jednak /jasna karnacja/.
          To przyjedż latem nad morze i nie musisz koniecznie się zaraz wysmażać na
          plaży,ale tu powietrze przesycone jodem też pomaga.Jestem pewna,że Perrennial
          pomógł by Tobie,bo dziewczyna z rybią łuską bardzo sobie chwali efekty.
        • vitalia Re: szorstka skora... 21.04.04, 08:58
          A płyn do kąpieli BALNEUM ...Próbowałaś???
    • justy1 Re: szorstka skora... 21.04.04, 08:53
      może wybierz sie do dermatologa. opis może trochę wskazywać na nieprawidłowe
      rogowacenie lub może nawet na atopię.
      ogólnie nie zaszkodzi a+e oraz olej z ogórecznika doustnie. do smarowania np.
      SVR Xerialine. do mycia np. oliwka pod prysznic z lecytyną seba-med itp.
      • Gość: pomocy Re: szorstka skora... IP: *.54.139.78.tisdip.tiscali.de 21.04.04, 18:31
        pytanie do justy1: Czy wiesz cos blizej o atopii? Chodzi tu o egzeme?Jestes
        dermatolozka?pozdrawia i dzieki dla wszystkich
        • Gość: pomocy Re: Vitalio- dziekuje. IP: *.54.139.78.tisdip.tiscali.de 21.04.04, 18:35
          czy jestes dermatolozka
          • vitalia Re: Vitalio- dziekuje. 22.04.04, 00:15
            No nie zupełnie ale mam pewne przygotowanie w tym kierunku.pozatym jestem
            alergiczką,to wiem jak sobie radzić,ale teraz kwitną mirabelki i nic mi juą nie
            pomoże jak tylko zamknąć się w domu,,,szczelnie
        • justy1 Re: szorstka skora... 21.04.04, 21:36
          > pytanie do justy1: Czy wiesz cos blizej o atopii?
          tak. a co konkretnie chcesz wiedzieć, bo o atopii, atopowym zapaleniu skóry itp
          to ksiażkę można napisać.
          > Chodzi tu o egzeme?
          też.
          > Jestes
          > dermatolozka?
          farmaceutką
          • Gość: pomocy Re: szorstka skora...-Justy1 IP: *.54.139.161.tisdip.tiscali.de 23.04.04, 22:58
            Lekarz stwierdzil u mnie lojotokowe zapalenie skory?- Jaki lojotok skoro
            generalnie mam sucha? Przepisal mi Jakies tam kremiki dla dzieci , oraz puder w
            kremie serii AA... Nie pomoglo... Poszlam do innego lekarza przepisal Elokom...
            silny lek hormonalny.. Rzekomo jestem nerowa i gruczoly pracuja nadmiernie w
            tych okolicach... Czerwone plamy i lekkie pecherze zniknely jak reka
            odjal...,ale tylko na krotko. Uslyszalam tez, ze dlugotrwale smarowanie mascia
            skory prowadzi do trwalego jej uszkodzenia...A pecherze, albo zaczerwienienia
            pojawiaja sie i znikaja... Zwiedszilam juz ok. 6-ciu dermatoplogow, w tym
            klinike prywatna w Krakowie, oraz tuziny kosmetyczek...Podobno jest nowy krem
            niesterydowy dostepny bez recepty, przeczytalam gdzies, niestety zapomnialam
            nazwy. Mozez mi pomoc?
    • Gość: kk a moze kapiel w platkach owsianych IP: *.jci.com 21.04.04, 21:48
      duuuzo (1kg) wsypac do goracej wody.
      dziala kojaco na skore.
      przyznam ze sama nie probowalam, ale czasem myje twarz taka breja z platkow i
      na skore twarzy dziala swietnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka