Dodaj do ulubionych

suche powieki

25.01.11, 13:26
Poradźcie coś kobiecie ca 50, której strasznie łuszczą się przesuszone powieki dolne & górne. Kremy i żele na/pod oczy różne ćwiczyłam. Także oliwkę. Zmywam oczy dwufazowym Ziai, może to ona? Wcześniej był L'Oreala i się nie łuszczyło.
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: suche powieki 25.01.11, 15:04
      > Zmywam o
      > czy dwufazowym Ziai, może to ona? Wcześniej był L'Oreala i się nie łuszczyło.

No toż przecież nie zmywaj, skoro chcesz się przekonać, czy od tego ci się łuszczy. Myślisz, że ktoś ci zdalaczynnie stwierdzi, że to od tego? :)

Odstaw ten płyn całkowicie na dwa tygodnie i się przekonaj.

Nic nie piszesz o kosmetykach do makijażu (zakładam, że stosujesz dość intensywne, skoro wymagają zmywania płynem dwufazowym). Na wszelki wypadek możesz je też odstawić.
      • rock-1 Re: suche powieki 25.01.11, 15:26
        taka mądra to i ja jestem, odstawiłam wszystko (po kolei. Dwufazowy dlatego, że dotąd lekko mi natłuszczał. Maluję się bez przesady - tusz Hypnose Lancome, z rzadka cień. Za taką radę-nieradę to ja bardzo dziękuję.
        • nessie-jp Re: suche powieki 25.01.11, 17:53
          Słuchaj, ja naprawdę chętnie ci pomogę, ale naprawdę musisz w tym wziąć udział.

Najpierw piszesz, że może to od tego płynu. Potem piszesz, że odstawiłaś i nie pomogło. No to skoro odstawiłaś, to przecież nie od tego płynu! :)

Czym myłaś twarz wtedy, gdy odstawiłaś płyn Zaji?

Najlepsza rada w takich sytuacjach to przez dłuższy czas odstawić naprawdę wszystko
      • rock-1 Re: suche powieki 25.01.11, 15:27
        mam 2 nicki:), więc się czasem mylę:)
    • jagoda_pl Re: suche powieki 25.01.11, 17:44
      Mnie na łuszczącą skórę na powiekach pomagają tylko maści do okulisty, m.in.Cutivate.
      • rock-1 Re: suche powieki 25.01.11, 19:02
        dzięki, spróbuję u okulisty:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka