Dodaj do ulubionych

co po 12% ISIS?

05.02.11, 20:39
j/w.jestem po 3 opakowaniach 12%Isis,myślę,że kupię jeszcze jedno a co potem...?czy 4 opakowania to za mało? a może coś na zamianę? po Isis mam jeszcze buzię lekko zaczerwienioną zaraz po i lekkie łuszczenie,ale chciałabym już coś innego spróbowac.więc...?
Obserwuj wątek
    • lejdi35 Re: co po 12% ISIS? 05.02.11, 21:12
      jeśli mozesz.,to napisz co dobrego zrobił ten krem?
      • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 05.02.11, 22:39
        1.mniejsze pory
        2.spłycone zmarszczki(a zaczynala mi się juz robic taka artystyczna bruzda między brwiami)
        3.gładsza twarz-napięta bardziej skóra
        4.wygładzenie "słoi"na szyji
        minusy czasowe:
        podrażnienie(zaczerwienienie),łuszcząca sie skóra-nie cały czas,wyciągnięcie na wierzch głebokich zaskórników-ale to może byc tez działanie triacneal bo stosuję go zamiennie.
        dodam,że mam 33 lata:)
        • lejdi35 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 16:35
          Dzieki kasha...doczytałam dalej,ze nakładasz go na jakiś czas,i zmywasz..jak to dokładnie wyglada?>.chcę zacząć uzywac kwasy,a do tej pory stosowałam tylko słaby kwas BanDi,który wcale mnie nie podraznił.Moge teraz uzywać GlycoA?
          • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 17:37
            bo Bandi to 5% kwasu migdałowego- o ile mi wiadomo,jesli sie myle poprawcie mnie,u mnie migdałowy też nie wywołuję podrażnienia,ale też nie ma jakiegos super dzialania.a Isis to 12% glikolowego i tu juz CZUJE i widzę,że działa.pytaj Issey czy możesz bo ja się nie znam:)u mnie glikolowy to była pierwsza rzecz jaką stosowalam z kwasami i jakos zyje:)
            • issey_miyake Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 20:56
              kasha77 napisała:

> bo Bandi to 5% kwasu migdałowego- o ile mi wiadomo,jesli sie myle poprawcie mni
              > e,u mnie migdałowy też nie wywołuję podrażnienia,ale też nie ma jakiegos super
              > dzialania.a Isis to 12% glikolowego i tu juz CZUJE i widzę,że działa.pytaj Isse
              > y czy możesz bo ja się nie znam:)u mnie glikolowy to była pierwsza rzecz jaką s
              > tosowalam z kwasami i jakos zyje:)

bo migdał jest bardzo lekki, nie daje podrażnień w ogóle i daje mizerne efekty (tylko w przewlekłym stosowaniu). Isis owszem daje czasami ostro popalić :), ale nie u każdego :).
          • issey_miyake Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 17:37
            lejdi35 napisał:

> Moge teraz uzywać GlycoA?

mozesz
    • issey_miyake Re: co po 12% ISIS? 05.02.11, 22:30
      kasha77 napisała:

> j/w.jestem po 3 opakowaniach 12%Isis,myślę,że kupię jeszcze jedno a co potem...
      > ?czy 4 opakowania to za mało? a może coś na zamianę? po Isis mam jeszcze buzię
      > lekko zaczerwienioną zaraz po i lekkie łuszczenie,ale chciałabym już coś innego
      > spróbowac.więc...?

zacznij od NeoStrata Krem ultra nawilżający AHA 10%
      • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 05.02.11, 22:40
        dzięki Issey:)i to już na całą noc mogę? bo Isis zmywam i nakładam Cethapil.
        • issey_miyake Re: co po 12% ISIS? 05.02.11, 23:27
          kasha77 napisała:

> dzięki Issey:)i to już na całą noc mogę? bo Isis zmywam i nakładam Cethapil.

to ja bym najpierw przerobiła 4 opakowanie Isis kładąc na całą noc i nie łącząc z Triacnealem, Neostrata jest naprawdę mocna i możesz doznać szoku po zastosowaniu jej na noc :)
          • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 05.02.11, 23:45
            ahaa.ok to skończę triacnel,kupię jeszcze jedno op.Isis i potem będę myślała o Neostratcie.
          • kena1 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 11:59
            Issey, Neostrata 10% jest mocniejsza od Glyco 12%? Dlaczego?
            • issey_miyake Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 14:16
              kena1 napisała:

> Issey, Neostrata 10% jest mocniejsza od Glyco 12%? Dlaczego?

Neostrata ma lepszej jakości kremy z kwasami, przez to są mocniejsze. Ta 10% to nie sam glikolowy, ale połączenie 8% + 2% cytrynowy.
    • jzabro Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 19:53
      A jaki jest sens stosować coraz wyższe stężenia kwasów? Nie wystarczy na stałe Glico A? Po co zwiększać dawkę?
      • lejdi35 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 20:18
        ja uzywałam BanDi nie z kwasem migdałowym,tylko tego drugiego ;-)nazwy nie pamietam...jakas kracja na noc.Podraznienia nie było,ale efektów spektakularnych tez nie.Ja,pomimo 37 lat nie mam zmarszczek,ale chciałabym ujednolicic trochę cerę,rozjasnic,no i dobrze oczyscic i zwezic pory.Byłabym zdecydowana na Glyco A,ale...nie stosuje zadnych kremow z filtrami,nigdy nie potrafiłam zrobic na nich maijazu,nie lubie tych kremów,chociaz wiem ze sa potrzebne.Boje sie czy po kuracji Glyco A o tej porze roku nie nabawie sie przebarwien.Jak myslicie-da sie bez filtrów?
        • maricaq4 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 20:28
          no właśnie ja stosuje Glyco A 12% używam też filtra Avene 50SPF ale makijażu nie za bardzo się da zrobić,jeszcze ja mam tłustą cere masakra jakaś.
          • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 22:54
            Bioderma ma krem z filtrem 50 dla cery tłustej,spróbuj.
        • kena1 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 20:49
          Spróbuj jakąś bazę pod makijaż położyć. Ja używam Bare Escentuals i sprawdza się rewelacyjnie. Stosuję krem Biodermy 50 i bez bazy była tragedia z błyszczeniem, a po nałożeniu na to bazy i pudru mineralnego, jest OK, tak jakbym wcale nie miała na twarzy wysokiego (i tłustego) filtra.
        • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 22:55
          ja bym nie ryzykowała
      • kasha77 Re: co po 12% ISIS? 06.02.11, 22:56
        nie koniecznie chcę zwiększyc,chciałabym spróbowac czegos innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka