Gość: KASIA IP: *.atol.com.pl 26.02.02, 00:02 Jak pozbyć sie "gęsiej skórki" czy krostek na przedramionach? Juz nie mam siły! Dziekuję z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aneta Re: Gęsia skórka IP: *.astercity.net / 10.130.129.* 26.02.02, 07:50 ten sam problem pojawil sie ostatnio na forum dermatologia,jak na razie jednak bez odpowiedzi eksperta.ale tam tak zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: Gęsia skórka IP: 213.134.140.* 26.02.02, 09:41 Gruboziarnisty peeling + oliwka J&J pomaga wogole na gladka skore, wiec moze i na to pomoze??? Sprobowac nie zaszkodzi. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: Gęsia skórka IP: 195.95.19.* 26.02.02, 09:44 Szorowac (szorstka myjka, peelingiem lub innym "drapakiem"), nawilzac i natluszczac. A przede wszystkim zmienic proszek do prania na taki dla alergikow i nie uzywac plynu do plukania tkanin (chyba ze dla alergikow). Wyprobowalam na sobie :-) Pozdrawiam, Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Gęsia skórka IP: *.astercity.net / 10.130.129.* 26.02.02, 09:56 a jakie sa proszki i plyny dla alergikow,oprocz jelpa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: Gęsia skórka IP: 195.95.19.* 26.02.02, 10:17 Ja sama uzywam JELPa i jestem zadowolona. Dla alergikow, dzieci i niemowlat jest jeszcze Cocolino i Lovela, z plynow dla alergikow jest Cocolino i Silan (z aloesem). W ostatecznosci do bielizny mozna uzywac platkow mydlanych, ale nie wolno wowczas prac w pralce automatycznej. Zauwazylam, ze wyjatkowo podrazniajace sa proszki Bryza i OMO, ale to jest kwestia bardzo indywidualna. A na szorstka skore pomoze tez zazywanie kapsulek z olejem z wiesiolka. Wiesiolek to w ogole bardzo pozyteczne ziolko dla kobiet: i na skore i na napiecie przedmiesiaczkowe tez. Pozdrawiam, Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: Gęsia skórka IP: *.dami-rz.pl 26.02.02, 17:51 Wiele lat temu w okresie dojrzewania miałam gęsią skórkę na pośladkach i zwalczyłam ją maścią z wit.A kupowaną w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś