Dodaj do ulubionych

Co na cellulit?

IP: *.bratniak.krakow.pl 27.02.02, 10:43
Właśnie skończył mi się żel na cellulit z Avonu, ale poza wygładzeniem skóry
nie zauważyłam specjalnych efektów. Zastanawiam się nad żelami Vichy, ale nie
wiem który wybrać. A może są jakieś innych firm, skuteczniejsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Co na cellulit? IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 27.02.02, 11:55
      Bardzo polecam żel wyszczuplający i na cellulitis Dax Cosmetics-z serii Alga
      Contur (taki w zielonej tubce z czerwoną nakrętką).Bardzo dobrze się wchłania,a
      efekty są naprawde spektakularne.Jest nawet lepszy od Clarinsa czy Diora-a
      kosztuje 16-18 zł.
      • conti Re: Co na cellulit? 27.02.02, 11:57
        Zamówiłam sobie z Y.Roche żel termo...cos tam. Czy jest dobry?
        • Gość: egi Re: Co na cellulit? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:09
          Dla mnie był taki sobie, bo ja miałam "spory" problem. ALe jeśli to nie jest
          jeszcze stan zaawansowany to powinno być ok. Jeśli jednak masz tendencję do
          pękających naczynek, to zalecam ostrożność, bo jednak działa on na zasadzie
          rozgrzewania.
      • Gość: CAMILA Re: Co na cellulit? IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 11:52
        Mialam ten krem z dax cosmetics, ale nie moge
        powiedziec zeby mi jakos spektakularnie pomogl. Jedyne
        co to skora byla milsza w dotyku.
        teraz mam l'oreal. ale jeszcze nie wiem czy jest ok, bo
        mam go od wczoraj
    • Gość: izabella Re: Co na cellulit? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.02, 12:08
      ja użuwałam Vichy D-Stock i byłam zadwolona, chociaż w moim przypadku głównie
      chodzi o wygładzenie skóry, bo przez kilka dni w miesiącu mam kłopoty z
      przemianą materii i skóra na udach robisię szorstka, koleżanka, kóra ma dużą
      nadwagę ok. 20-25 kg też używała Vichy ale także bardzo polecała Lipikar. Na
      forum bardzo polecany był Dax Cosmetics, też przymierzam się do przetestowania.
      Powodzenia w walce z tą wstrętną pomarańczową skórką. Notabene to nie
      sprawiedliwe, że tylko my z tym musimy walczyć i wydawac na kosmetyki masę
      pieniędzy nie zawsze widząc pozytywny efekt. Koniec narzekania, głowa do góry.
      Pa pa
      • ada1 Re: Co na cellulit? 27.02.02, 14:20
        Dobry jest też Vichy Gluko-Block, ale dosyć drogi :-(
    • Gość: egi Re: Co na cellulit? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 16:13
      Używałam już różności, ale dopiero od kiedy zaczęłam chodzić na zabiegi
      zmniejszające to "coś", to mogę stwierdzić, co mi pomaga utrzymać się w
      "formie". Stosuję krem Talgo (Talgomince) -do kupienia w gabinetach. Niestety w
      detalu drogi (na szczęście mam dobre układy z kosmetyczką), więc zamiennie
      używam D-stock Vichy albo coś z serii Norel. Na mnie to ostatnie całkiem fajnie
      działa, a jest stosunkowo niedrogie.
    • ptasia Re: Co na cellulit? 27.02.02, 17:52
      miałam yves r. lift dynamic, ale nie ten żel tylko balsam, który miał tez
      działać anty-cellu i nie działał w ogóle, ale ten żel podobno jest lepszy.
      Stosowałam też Bielendę - Bikini - działa całkiem OK na początku, tj. do
      pewnego stopnia, którego nie przekracza. Mam teraz oliwkę Ziaji za jakieś
      śmieszne pieniądze i jestm b. zadowolona, z tym, że ja ją dość mocno wmasowuję.
      D-stock miałam dość krótko (kumulacja próbek, mini-buteleczek=ok. 2-3 tyg), ale
      był OK, tj, działał. Polecam też takie szczotki do masażu, są w każdej
      drogerii. Jednak cellulit nigdy nie znika całkowicie, to wszystko w gruncie
      rzeczy działania zapobiegawcze. Pzdr :-)
      • Gość: ixi Re: Co na cellulit? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.02.02, 19:36
        Wydaję mi się że w przypadku tych wszystkich preparatów na cellulitis większe
        znaczenie ma sam proces masowania, wklepywania, niż cudowne składniki zawarte w
        tych specyfikach.
        Ja na razie odstawiłam te cudeńka i zamierzam po prostu używać zwykłego balsamu
        do ciała z bardziej intensywnym masażem okolic narażonych na cellulitis.
        Zobaczę, czy efekt bardzo będzie się różnił od specjalistycznych preparatów.
        • kasiulek Re: Co na cellulit? 28.02.02, 00:31
          A ja po raz kolejny tutaj napisze o przypadku mojej siostry, ktora szybko
          zrzucila niepotrzebne kilogramy i wylazl jej wtedy celulit. Poradzila sobie z
          nim (prawie totalnie) przy pomocy tego termozelu z Yves Rocher, wcierajac go
          pilnie 2 razy dziennie przez jakies 1,5 - 2 mies., uprzednio masujac sie ostra
          rekawica typu loofa. Efekty naprawde byly, az trudno w to uwierzyc. Teraz
          siostra co jakis czas powtarza profilaktycznie cala kuracje (1 tuba zelu co
          kilka miesiecy) i celulit paskudny nie wraca!!!
        • Gość: ania Re: Co na cellulit? IP: 217.98.124.* 25.03.02, 09:27
          ixi dokladnie taka sama jest moja opinia.probowalam roznych specyfikow i
          chociaz najwieksze zmiany zauwazylam po zelu termo YR to i tak najwiecej daja
          mi automasaze.sopsob dosyc bolesny-przesuwanie faldki do gory-i mam troche
          siniakow ale efekty widac nawet juz po kilku dniach.polecam!
    • mimoza Re: Co na cellulit? 28.02.02, 08:22
      Witam !
      Ja stosuję od miesiąca D-Stock Vichy. Trudno mi szczerze mówiąc ocenić jego
      działanie. Wydaje mi się że bardziej widać wyszczuplające działanie żelu niż
      antycelulitowe. Czytałam w internecie że bardzo dobry jest żel Norel, ale sama
      nie stosowałam. Poza tym polecam www.wizaz.pl/ a tam "cellulit
      dogłębnie". Pozdrawiam.
    • ala29 Re: Co na cellulit? 28.02.02, 15:46
      Kiedyś jak byłam bardzo młodą osóbką będąc u kosmetyczki usłuszałam rozmowę 2
      kosmetyczek, które na piękną figurę i skórę polecały: picie wody mineralnej,
      spożywanie kefiru, dużo ruchu, ćwiczenia wzmacniające mięsnie i nacieranie
      skóry po kąpieli oliwką dla dzieci, stosuję się do tego co wtedy usłyszałam od
      jakiś 15 lat i gwarantuję efekty, a i jeszcze jedno nigdy nie najadam się do
      syta to b. ważne.
      • Gość: Ali Re: Co na cellulit? IP: *.acn.waw.pl 28.02.02, 17:02
        Napewno jest to prawda. Ja nie mam dużych kłopotów, jednak po zimie zawsze
        muszę z nim trochę powalczyć. Sosowałam Vichy - mnie nic nie dawał, próbowałam
        Avon i jakieś inne dostępne w sklepach, ale nie pamiętam, bo i nie warte były
        zapamiętania. Napewno dobrze oceniam Norel. W tym roku, po urazie kolana
        musiałam chodzić przez dwa miesiące regularnie na rehabilitację. Chodziło o
        wzmocnienie mięśni ud. Nie używałam żadnych kremów, tylko ćwiczyłam. I w tym
        roku nie mam śladu celulitisu! A więc chyba preparaty swoją drogą, ale nie
        zapominajmy o ćwiczeniach! Ja już chodzę na siłownię.
    • Gość: ha Re: Co na cellulit? IP: 195.205.48.* 07.03.02, 16:21
      Krem na wyciągach homeopatycznych firmy A.T.W.Wchłania się bardzo dobrze/mogą
      stosować osoby ze skłonnościami do pękających naczynek/.Cena 19.50zł.
      • Gość: yaga Re: Co na cellulit?- oliwka Ziaja IP: 213.206.132.* 08.03.02, 15:23
        Czy któraś z was stosuje oliwkę firmy Ziaja. Jakie efekty i czy trzeba to sudo
        długo wmasowywać, :)
    • debe Re: Co na cellulit? 26.03.02, 05:37
      ja rowniez bylam bardzo zadowolona z Norel; u mnie cellulit byl wlasciwie
      bardzo maly, bardziej dobijajace byly rozstepy. Krem troche ciezko sie wciera,
      ale dziala, po skorce nie ma sladu, a rozstepy sa wlasciwie niewidoczne (mam
      tez kilka na biodrach, ktore z lenistwa wczesniej omijalam wiec widze roznice);

wczesniej kosmetyczka polecila mi Guinot, zel, zuzylam cala tubke, jedynym
      efektem byla gladsza skora

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka