Dodaj do ulubionych

Zapytanie o solarium

01.05.11, 13:43
Biore tabletki Aknenormin na moj tradzik (efekt zadawalajacy) i teraz mam pytanie gdyz mam wesele i chcialabym troche przyciemnic swoja skore oczywiscie zaslaniajac twarz
na chwile obecna odstawilam lek na 3 tygodnie aby skora mi sie zregenerowala (w konsultacji z dermatologiem)
czy przy tych lekach moge isc na solarium ? bo juz oto nie zapytalam :(
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 14:37
      Solarium raczej pobudza sprawy trądzikowe niż je leczy, więc i efekt może zniweczyć leczenie trądziku dopiero co ukończone.
    • lubie.makarony Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 15:08
      zapytaj farmaceuty
      • neostrat.a Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 16:16
        Nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł. Sama jestem po kuracji izoteretynoiną i pamiętam, że moja dermatolog stanowczo odradzała opalanie i na słońcu i na solarium, w trakcie kuracji i pół roku po. Skóra jest wyjątkowo cienka i wrażliwa, możesz nabawić się przebarwień.
      • batutka Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 20:11
        lubie.makarony napisała:

> zapytaj farmaceuty

taaaa - moja mama ostatnio kupowała lek (już nie pamiętam na co) i zapytała farmaceuty czy może go brać jak ma chorą tarczycę
        farmaceuta powiedział,że nie, jak najbardziej może
        w domu dopiero przeczytała,że absolutnie lek nie jest dozwolony, kiedy ktoś ma nadczynnośc tarczycy
        takich mamy farmaceutów
        ja również, za każdym razem, jak się o coś pytam farmaceuty, rozwija on ulotkę i czyta, żeby mi odpowiedzieć na pytanie
    • zamysleniee Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 20:14
      Skóra po tym jest bardzo wrażliwa. Możesz mieć lekkie przebarwienia, zależy jak masz wrażliwą skórę. Idź na opalanie natryskowe.
      • agnes_nyc Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 22:43
        przebarwienia mam na twarzy a ja podczas opalania chce zaslonic twarz tak aby mi sie nie opalila opalic chce tylko troche ciala i tez bez szalenstw z solarium 4-5 wizyt

widze ze jednak musze sie skonsultowac z dermatologiem

dzieki
        • neostrat.a Re: Zapytanie o solarium 01.05.11, 23:00
          Nie chodzi tylko o stare przebarwienia i nie tylko na twarzy. Podczas leczenia tym środkiem skóra na całym ciele jest wrażliwsza, przebarwienia mogą Ci się zrobić wszędzie, na dekolcie, szyi, brzuchu, tyłku, nawet jak zasłonisz twarz. Moim zdaniem nie ma co ryzykować dla jednego wesela, bo możesz później gorzko żałować. Ale oczywiście to Twoje zdrowie i Twój wybór, jeśli nie możesz się obyć bez solarki...
          • agnes_nyc Re: Zapytanie o solarium 02.05.11, 07:26
            moge sie obyc bez solarki tylko to moje wesele i chcialabym w tym dniu wygladac :)

nie jestem solarka ktora nie moze sie odbyc ostatni raz bylam z 3 lata temu :)
            • lupa_87 Re: Zapytanie o solarium 02.05.11, 12:00
              W Twoim przypadku poleciłabym Ci opalanie natryskowe (tylko ręczne nie mechaniczne) - ja na swój ślub się opalałam i wyszła rewelka. Nie wspomnę już o tym, że na podobny efekt na solarium musiałabym czekać jakieś pół roku albo i rok systematycznego chodzenia.
              • gazeta_mi_placi Re: Zapytanie o solarium 02.05.11, 12:43
                Opalanie natryskowe bardzo brudzi jasne i białe ubrania.
      • gazeta_mi_placi Re: Zapytanie o solarium 02.05.11, 12:43
        Nie polecam opalania natryskowego, owszem jest na pewno zdrowsze dla skóry niż solarium, ale efekt jest taki sobie.
        Trudno nałożyć równo barwnik, z czasem natryskowa "opalenizna" schodzi bardzo nierówno (powstają nieestetyczne blade plamy), bardzo brudzi zwłaszcza jasne i białe ubrania (nawet jeśli od zabiegu minął tydzień, nie żartuję), te plamy na ubraniach bardzo ciężko schodzą.
        Zdecydowanie odradzam.
        • lonely.stoner Re: Zapytanie o solarium 02.05.11, 15:02
          to moze wystap ze swoja jasna skora?? zrobisz dobry makijaz i bedziesz ladnie wygladac, a zamiast solarium to moze balsam brazujacy?? kup sobie np. Dove (ja go uzywam i jest fajny), pouzywaj przez tydzien co dziennie i zrob zdjecie 7 dnia- zobaczysz jaki kolor wyjdzie na zdjeciu i zdecydujesz czy nie za sztuczny. Ten balsam Dove buduje reglarnie kolor, wiec bez obaw, jak zobaczysz np. po 3 dniu ze wystarczy to przestaniesz uzywac.
          • agnes_nyc Re: Zapytanie o solarium 02.05.11, 20:56
            natryskowe opalanie odpada bo nie widzialam u mnie takowego :(

co do brazera dove to strasznie brudzi ubranie raz zalozylam biustonosz bialy do przymiarki sukni slubnej i niestety zostal mi na biustonoszu wiec tez nie za bardzo chce mi sie mazac

kiedys mialam brazer johnsons i byl ok wiec chyba go zakupie ponownie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka