Dodaj do ulubionych

ŁUSZCZENIE NASKÓRKA

IP: *.morag.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 09:56
Mam problem. Używam żelu do mycia twarzy Loreal,następnie toniku też Loreal,a
następnie kremu do twarzy firmy AVON - ŹRÓDŁO MŁODOŚCI. Po jakimś czasie
zauważyłam,że skóra na twarzy zaczyna się łuszczyć razem z kremem. Co prawda z
dnia na dzień jest tego coraz mniej.Czy tak ma być? Czy ona się w ten sposób
regeneruje ? Czy może mam zmienić któryś z kosmetyków?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: ŁUSZCZENIE NASKÓRKA IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 28.02.02, 13:19
      Wydaje mi się że masz po prostu bardzo przesuszony naskórek i powinnaś
      zainwestować w preparaty silnie nawilżające.Może zmień ten krem Avonu na dobry
      krem nawilżający np.Algamarina Dermiki czy Eris.Stosuj maseczki nawilżające.Nie
      wiem jaki masz tonik Loreala -jeżeli ten matujący to on również wysusza
      naskórek.
    • Gość: Paulina Re: ŁUSZCZENIE NASKÓRKA IP: *.ost-poland.com.pl 28.02.02, 13:38
      A moze to zrodlo mlodosci zawiera retinol? Wystarczylo ze raz zastosowalam
      probke PowerA i skora na nosie luszczyla mi sie przez tydzien, nigdy wiecej.
    • Gość: Dorota Re: ŁUSZCZENIE NASKÓRKA IP: *.gdynia.mpsz.pl 28.02.02, 18:24
      Ja od dawna mam problem z łuszczącymi się płatkami nosowymi, wygląda to
      okropnie, jakbym miała brudny nos, prawdę mówiąc stosowałam już setki kremów i
      maseczek nawilżjących, ale nic nie pomaga. Myślę że może to niedobór jakiejś
      witaminy, albo składnika mineralnego.
      • Gość: marta Re: ŁUSZCZENIE NASKÓRKA IP: *.ipt.aol.com 02.03.02, 04:45
        Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Ja od dawna mam problem z łuszczącymi się płatkami nosowymi, wygląda to
        > okropnie, jakbym miała brudny nos, prawdę mówiąc stosowałam już setki kremów i
        > maseczek nawilżjących, ale nic nie pomaga. Myślę że może to niedobór jakiejś
        > witaminy, albo składnika mineralnego.

miałam ten sam problem 9wspomniałam o tym w innym poście) i jedyne co pomogło to
        regulerny peeling!!!! jeśli musisz nawet co dwa dni, użyj delikatnego
        enzymatycznego, nałóż na miejsca gzie się łuszczy i piekniej. Dopiero po
        spłukaniu peelingu i przetarciu jej tonikiem nakładaj maseczkę lub krem.
        Polecam krem Atoderma firmy BioDerma (w aptekach) ja namiary na niego dostałam
        od dermatologa i do dziś jestem mu za to wdzięczna. Krem jest do suchej skóry,
        raczej na noc bo twarz się po nim świeci, ale naprawdę pomaga. Pozostawia na
        skórze warstewkę ochronną; to jest tak naprawdę bardziej emulsja niż krem (jeśli
        chodzi o konsystencję). No i ma higieniczne opakowanie z pompką, co moim zdaniem
        jest dużym plusem.
    • Gość: marta Re: ŁUSZCZENIE NASKÓRKA IP: *.ipt.aol.com 02.03.02, 04:47
      ale byków nastawiałam...jak się człowiek spieszy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka