pipa.filipa 18.06.11, 21:30 Czy zgadzacie się z poniższymi stwierdzeniami?: a) opalenizna dodaje lat b) opalone jasne blondynki wyglądają bardzo tandetnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sophia5 Re: Opalenizna dodaje lat 18.06.11, 23:52 Generalnie zgadzam sie, choc uwazam, ze delikatna opalenizna jest ok. Najlepiej z tubki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 11:50 Naturalnie opalone naturalne blondynki nie wyglądają tandetnie. Tandetne jest przesadzanie z solarium. Lekka opalenizna wygląda dobrze i zdrowiej niż zupełnie blade ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrinn Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 13:44 Naturalnie opalone słońcem, naturalne, a nie farbowane blondynki wyglądają ładnie i wcale nie staro. Przykład: Australijki. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 13:52 ja nie zgadzam sie ani z jednym ani z drugim, to jest jakas generalizacja. Opalenizna jak cos to raczej ujmuje wieku- wizualnie, chociaz fotostarzenie skory to inna sprawa,i przesadzanie z opalaniem moze przyczynic sie do szybszego starzenia sie skory. Ja wole siebie opalona niz zupelnie blada- a chociaz nie naleze do bladziochow to mieszkam w kraju gdzie slonca jak na lekarstwo, i jak sie raz na jakis czas opale to wygladam 100x lepiej (jestem jasna, farbowana blondynka, ostatnio- wracam do mysiego blondu hehe, ktory jasnieje na sloncu i tak ). Odpowiedz Link Zgłoś
rannie.kirsted Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 17:12 ja uwazam ze wiekszosc polek wyglada lepiej lekko opalona niz blada. polki przewaznie maja jasna karnacje o takim zoltawo-ziemistym oddcieniu - nieopalona nie wyglada najlepiej. jezeli chodzi o odcienie skory, ktorym opalenizna nie jest do niczego potrzebna to na pewno porcealono jasna cera typu zima, no i piegate rudzielce. ale akurat pan zim i rudzielcow naturalnych jest w polsce jak na lekarstwo. wiekszosc to wlasnie blado zolta karnacja, i taka zdecydowanie lepiej wyglada LEKKO opalona niz blada. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Opalenizna dodaje lat 20.06.11, 07:34 Zgadzam sie, zwlaszcza ze ja z tych zoltawo-oliwkowych, niekoniecznie ziemistych. Naturalna czy z tubki opalenizna u osob o takim odcienku skory wyglada dobrze, lepiej niz blada skora. Tandetnie i postarzajaco wyglada solaryjna opalenizna a la skwarek, w polaczeniu z wyzywajacym makijazem i strojem, a nie opalenizna jako taka. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 15:04 Ja się w sumie zgadzam:) Lekko muśnięta słońcem skóra może nie, ale taka porządna opalenizna-spalenizna;) owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
tesknietroche Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 19:30 Jasna, alabastrowa skóra (a la Stefania Rudecka) to moje marzenie ale mogą sobie na to pozwolić dziewczyny o nieskazitelnej, wydepilowanej do perfekcji i bardzo zdrowej skórze. Żałuję że nie urodziłam się w XIX wieku i że nie mogę spacerować po ulicach z parasolką w dłoni w środku lata nie narażając się na pośmiewisko :) Jestem brunetką, opalam się szybko i pomimo aplikowanie blokeraów już na początku czerwca wyglądłam jak hiszpańska chica. Opalona skóra wygląda zdrowo ale pod warunkiem że to naturalna opalenizna. Tę sztuczną można bez problemu rozpoznać po pomarańczowo-bliżejnieokreślonym kolorze na blondynkach czy brunetkach. Z tubki nigdy nie próbowałam. Odpowiadając więc na Twoje pytanie - skóra muśnięta naturalnym słońcem nie wygląda tandetnie, niezależnie od tego czy jest się brunetką czy blondynką, byle nie przesadzić :). Inna sprawa że opalenizna staje się passe... Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Opalenizna dodaje lat 19.06.11, 20:07 opalenizna z tubki byle nie przesadzona tez wyglada fajnie, i zalezy tez jakiego kosmetyku sie uzywa, najlepszy jaki testowalam byl Clarins, po prostu efekt zdrowej opalenizny z morza srodziemnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Opalenizna dodaje lat 20.06.11, 10:19 delikatna - ujmuje SPALONE wyglądają tandetnie (surfujace Australijki ;)- sexy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
shilaa Re: Opalenizna dodaje lat 21.06.11, 13:49 > a) opalenizna dodaje lat Zdecydowanie. Wystarczy zobaczyc jak bardzo zniszczona skore maja Wloszki, Hiszpanki. Pisalam niedawno w innym watku, ze nie moge sie nadziwic, w negatywnym sensie, w jak fatalnym stanie maja skore na twarzy i na ciele moje kolezanki Wloszki, w wiekszosci mlode kobiety 20-35 lat. Wygladaja potwornie staro. Ale sa tez hipokrytkami, bo stan ich skory jest jednym z ich najwiekszych kompleksow i wiele z zawisci pluje jadem na Slowianki, Skandynawki, ale z drugiej strony same sie do tego przyczyniaja - smaza sie cale lato na sloncu na bardzo ciemny braz, a zima w solarium. > b) opalone jasne blondynki wyglądają bardzo tandetnie Zalezy jak opalone... spalone wygladaja bardzo tandetnie, tak samo jak spalone brunetki. Dla mnie - a jestem jasna blondynka o bardzo dlugich wlosach i porcelanowej skorze i cerze -blondynki lekko opalone 'brzoskwiniowo' wygladaja swietnie i zdrowiej. Niestety musze bardzo uwazac, bo mieszkam na poludniu Wloch i musze sie mocno chronic przed sloncem. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Opalenizna dodaje lat 21.06.11, 21:56 Lat dodaje niezdrowo blada skóra. Opalone blondynki wyglądają o wiele lepiej blade blondynki. No chyba, że ktoś ma śliczną delikatną piegowatą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikiqu Re: Opalenizna dodaje lat 22.06.11, 18:23 a) tak, jasna skóra wygląda młodziej, z tym że lekka opalenizna jest ok! ale mocna już wygląda gorzej b) tak, ponieważ blondynki przeważnie opalają się na czerwono :] Odpowiedz Link Zgłoś