ona_1983 16.05.04, 14:30 powiedzcie ktore tipsy są lepsze akrylowe czy żelowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18lipiec Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 14:35 Nie tipsy zelowe albo akrylowe, bo co innego tipsy, co innego przedluzanie paznokci metoda akrylowa lub zelowa. Ja polecam akryl. Trwalszy, ladniejszy i tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
anexxa Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 15:21 no, akurat wygląd żelu czy akrylu zależy w dużej mierze od zdolności tipserki. ale fakt, jest tańszy i chyba trwalszy. xx. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa1 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 16:22 akryl trwalszy, ale zel ladniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 17:08 akryl ladniejszy jak dobra profesjonalistka zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluebaby Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.sokolowice.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 20:02 Akryl bardzo niszczy płytkę i może spowodować deformację paznokci. Przy każdym "dopełnianiu" należy dokładnie spiłować i "wycieniować" paznokieć po to, żeby nie zrobił się "szponowaty" (zbyt gruby, wypukły). Akryl jest nie zdrowy i na dłuższą metę lepiej jest tolerowany żel. Akryl może często powodować grzybicę paznokci. Wiem, bo moja koleżanka zakłada tipsy i robiła kiedyś akrylowe. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 17.05.04, 21:27 Akryl bardzo niszczy płytkę i może spowodować deformację paznokci. Nieprawda.Tylko przy nieumiejetnej tipserce. Przy każdym "dopełnianiu" należy dokładnie spiłować i "wycieniować" paznokieć po to, żeby nie zrobił się "szponowaty" (zbyt gruby, wypukły). Nieprawda, spilowujesz akryl a nie paznokiec. Akryl jest nie zdrowy i na dłuższą metę lepiej jest tolerowany żel. Mam akryl juz 2 lata i nie widze niczego zlego w moich paznokciach,a scigalam go w tym czasie 2 razy. Akryl może często powodować grzybicę paznokci. Brak akrylu rowniez. Wiem, bo moja koleżanka zakłada tipsy i robiła kiedyś akrylowe. Wiem bo sama mam i wtedy jest najlepiej sie wypowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.tele2.pl 16.06.04, 16:37 to twoja koleżanka jest kiepska i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 17.05.04, 20:25 Do żelu mniej się niszczy płytkę. Może dużo zalezy od tipserki, ale ja jeszcze nie widziałam ładnie zrobionego akrylu. A żel owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.agh.edu.pl 17.05.04, 22:55 A ja myślę, że najładniejsze są własne, zdrowe, zadbane i wypielęgnowane paznokcie :) Wiem, bo sama takie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 14:36 A ja mam zelowe juz 6 miesicy i jestem barzdo z nich zadowolona. Chce miec je na stale. Kto sie nie zna nie wiem ze nie sa to moje naturalne paznokcie :-) Dlatego wszystkim je polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 15:19 a które sie szybciej niszczą przy pracach domowych takich jak sprzatanie, mycie naczyń??? i ile to kosztuje? co ile trzeba uzupełniać?? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 16:02 Ja mam zelowe i wogle nie widze zeby sie niszczyly. Robie w nich wszsytko poza myciem w silnych detergentach bo wtedy moga sie rozpuscic. Dlatego do takich prac zakladam rekawiczki. Ale bez problemu myje naczynia czy robie pranie reczne. Poza tym na tych paznokciach lakier nie schodzi-nie odpryskuje. minimalnie scieraja sie koncowki, ale cala plytka zawsze jest ladnie pomalowana. Ja co tydzien przy nich robie tzn. spilowuje zel (miejsce gdzie jest zel i juz go nie ma - tzreba wyrownac i wygladzic) i maluje. tzreba tak maxymalnie co tydzien zeby sie nie zapowietrzyly. Wtedy sa swieze i ladnie wygladaja. co 4 tygodnie uzupelniam. U mnie zalozenie 70 zl a uzupelnienie 50 zl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 do iskierki! 11.06.04, 18:50 u ciebie? tzn gdzie? :) może jesteś z krakowa? to ty zakładasz tipsy czy tylko sie tak wyraziłaś?pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: do iskierki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:19 ja mialam akryle a teraz mam zele.Moje doswadczenia: akryle odklejaly sie juz po tygodniu podchodzily powietrzem wygladaly nienaturalnie lamaly sie przy silniejszym uderzeniu moja wlasna plytka za kazdym razem byla spilowywana do granic mozliwosci, az porobily sie krwiaki pod paznokciem(jeszcze troche a mialabym uszkodzona macierz) jeszcze miesiac i bym miala grzybice-tak ocenila inna manikiurzystka niz ta, u ktorej robilam-dostawala sie woda pod akryl i paznokiec zaczynal kwitnac zele piekne naturalnie wygladajace nie "mecza"moich paznokci cyborgi-uderzylam sie juz milion razy-akryle juz dawno by szlag trafil-zele trzymaja sie rewelacyjnie bardziej plaskie niz szponowato wygladajace akryle Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 20:48 Fakt. Zele sa bardzo twarde. ja ciagle o cos uderzam paznokciami a ani sladu. Czasem tak ze az mnie calu dzien i noc boli paznokiec i nic sie nie dzieje, nic nie widac. Wszystko Ok. Tak, zakladam tipsy ale w Poznaniu niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 21:12 ah mi tez sie marza, :) powiedzcie jak trzeba o takie zelowe dbac, bo nie mam pojecia i chcialabym wiedziec na co sie decyduje. czy mozna je malowac pozniej takimi lakierami ze sklepow? nie akimis specjalnymi? aha i czy dlugosc takiego zelka tez mozna sobie zazyczyc? bo ja nosze soczewki i raczej takich bardzo dlugich bym nie chciala. :( Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 21:35 Jasne ze mozesz sobie dobrac dlugosc. Mi jak przeszkadzaja w pisaniu na klawiaturze tez skracam. najlepszy jest taki pilnik gruboziarnisty bo idzie to szybciej niz takim cienszym:-) A lakiery mozesz miec najtansze za 3 zl. Ja takich uzywam. nic sie nie dzieje, nie odpryskuje. Nie tyzreba ich jakos specjalnie pielegnowac. raz w tygodniu zmyj zmywaczem bezacetonowym (WYŁACZNIE TYM!!!) i wypiluj. Potem je pomaluj. Mozesz sobie zrobic francuski na stale wiec wystarczy jak polakierujesz je bezbarwnym albo jakims innym jasnym lakierem (ladne sa z anntyrefleksem) i gotowe. Niektorzy mowia ze mozna smarowac skorki i paznokcie oliwka ale ja stosuje krem do rak w ciagu dnia, a na noc nakladam grubsza wartstwe. Zreszta jak nie mialam tipsow tez tak robilam. A krem mam zwykly z Kolastyny bo go lubie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:57 ja nosze soczewki i pisze na kompie i mam pazury podchodzace pod-powiedzialabym- szpony :)Ale nic nie poradze-cale zycie obgryzalam na maxa paznokcie wiec jak juz zalozylam sobie zele to takie dlugasne.I ciesze sie nimi na maxa.Nic z nimi nie robie.Nie piluje co tydzien bo mi sie w sumie nie chce ;)Ale mi tez wolno rosna wiec tak nie widac odrostow.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 22:08 Emm ale to nie o to chodzi ze one wolno rosna tylko ze sie zapowietrzaja. Widac ze juz nie sa takie "swieze" i ladne . Poza tym to pzredluza ich zywotnosc i mozna pozniej je uzupelniac. poza tym lakier tez jest nieswiezy. Jak bedziez je pilowac po dluzszym okresie to wiecej zelu ci odpadnie (chodzi o ten odrost) i bedzie tzreba szybciej uzupelniac i szybciej wydac kase :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 22:14 a czy pilniczek moze byc metalowy? bo teraz mam taki ale mam swoje paznokcie i mi odpowiada do nich, czy do zelkow tez moze byc czy inny trzeba kupic? a mis sie marza takie sliczne pazurki z frenczem ale i malutkim kwatuszkeim albo z diamencikeim ahhhhhhh :)))))) chce tez :))) tylko nie wiem kto mi zrobi takie w lublinie :( ktos moze ma jakas sprawdzona pania z lublina? Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 22:19 To swoich naturalnych paznokci nie powinnas uzywac metalowych pilnikow tylko szklane albo papierowe. ja lubie te papoierowe. sa one do wielokrotnego uzytku. Kupujesz do 5 zl. Ten jest lepszy do tipsow bo szybko piluje. Te inne sa za delikatne a szczegolnie metalowe. Bedziesz je takim kilka godzin pilowac :-) Musi byc gruboziarnisty bo zel jest twardy i gruby. A taki french jest pzresliczny. Ja uweielbiam francuiski i na serdecznych palcach poprzyklejane cyrkonie. Cudo!! Niestety nie znam nikogo w Lublinie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 22:18 ja mam chyba serio jakies cyborgi-nic sie z nimi nie dzieje, nie zapowietrzaja sie ani nic.Praktycznie od momentu uzupelnienia mam spokoj na 4 tyg.Musze tylko regularnie chodzic na uzupelnienie, nie wolno mi przekroczyc terminu.A co do pilniczka to nie wiem czy moze byc metalowy.Ja takiego nie uzywam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 22:27 ja wiem ze nie powinno sie uzywac metalowych ale lubie :) hehe a papierowe boze to jakbym papier scierny sobie zaaplikowala :) az mi ciarki przechodza :) no cyrkonie ahhhhh :)))) i takie sliczne kwaituszki moze :)))) rozowe hhihi ale sie rozmarzylam :) ile trwa w gabiniecie zalozenie? czyli 100 trzeba pewnie liczyc przy zalozeniu z bajerami nie? Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 23:33 Czesc dziewczyny Rany az mi gesia skorka sie robi jak czytam Wasze posty (Bez obrazy) Od ponad 2 lat jestem stylistka paznokci i to co tu czytam mija sie z prawda nigdy nie sadzilam i nie bede ze akryl niszczy paznokcie. Dzis jest juz po 23 i jestem padnieta po pracy ponad 9 godzin pilowania (akrylu)nie mam sily wam wszystkiego wyjasniac co i jak. Jutro napisze wieczorkiem po pracy i wyjasnie wszysko bo moim zdaniem nie macie racji ja od x czsoe robie akryl i mam duze doswiadczenie na ten temat. Pozdrawiam Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 23:47 fajnie Helenko, ja zadalam pytanie w tamtym temacie zalozonym przez ciebie. Jak bedziesz miec czas to odpisz please :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mroofka2 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:51 własnie! koniecznie tam zajrzyj, bo ja też miałam pytanko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.06.04, 03:57 Ja tez chce zalozyc tipsy.. ale ciagle sie waham. To ciagle uzupelnianie.. no i ktore wybrac, zelowe, akrylowe. Kolezanka, ktora wlasnie skonczyla kurs robienia pazurkow, powiedziala mi, ze jej nauczycielka powiedziala, ze akrylowe bardziej niszcza pazurki. Ta kolezanka tez miala kiedys akrylowe i sama wie, jak bardzo zniszczyla sobie swoje pazurki. Teraz zamierza zrobic sobie zelowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 12.06.04, 08:57 Akrylowe czy zelowe? Musisz sama sprawdzic. Kazdy moze miec wlasne zdanie. Trzeba przetestwoac. ci co maja akryl beda bronic akrylu, a ja mam zelowe wiec polecam zelowe. Naprawde sa bardzo mocne i wytrzymale. Jak nie sprawdzicie to sie nie dowiecie. Ceny zaleza od miasta. Mozna zrobic od 60 zl (widzialam w Poznaniu i Krakowie) do 200 (tyle widzialam w Warszawie) z pomalowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 14.06.04, 07:36 czesc Kochane ostatnimi czasy tak jestem zalatana ze nie mam czasu odpisywac buuuuuuuuuu ,ale juz nie raz pisalam na tematy paznokciowe w necie wiec poszperalam w swioch starych watkach i znalazlam cos odnosnie tego tematu bo mysle ze nie ma sensu pisac tego jeszcze raz podaje namiary na temacik z przed kilku miesiecy gdzie troszke pisalam na ten temat, a teraz lece odpisywac dalej na moje forumowe dziecko czyli ulubiony temacie Wszystko o paznokciach................ nazbieralo sie troszke i musze nadrobic a to juz poniedzialek trza sie szykowac do pracy podpilowac raczki klientek:) pozdrawiam buziaczki Helenka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=10659321&v=2&s=0 ups nie zrobil sie skrocik buuuuuuu,a chcialam abyscie sobie poczytaly musze jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.06.04, 08:34 Moja koleżanka zrobiła sobie akylowe paznokcie. Niestety nie jest zadowolona, bo są grube, szponiaste i wyglądają na sztuczne od razu. Ja mam żelowe i naprawdę jestem zadowolona, cieńkie, naturalne nie za długie i jak długo trzyma się lakier. To oczywiście kwestia gustu co kto lubi. Odpowiedz Link Zgłoś