Dodaj do ulubionych

tipsy akrylowe czy żelowe?

16.05.04, 14:30
powiedzcie ktore tipsy są lepsze akrylowe czy żelowe?
Obserwuj wątek
    • 18lipiec Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 14:35
      Nie tipsy zelowe albo akrylowe, bo co innego tipsy, co innego przedluzanie
      paznokci metoda akrylowa lub zelowa.
      Ja polecam akryl. Trwalszy, ladniejszy i tanszy.
      • anexxa Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 15:21
        no, akurat wygląd żelu czy akrylu zależy w dużej mierze od zdolności tipserki.
        ale fakt, jest tańszy i chyba trwalszy.

xx.
    • niebieskaa1 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 16:22
      akryl trwalszy, ale zel ladniejszy
      • 18lipiec Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 16.05.04, 17:08
        akryl ladniejszy jak dobra profesjonalistka zrobi.
        • Gość: bluebaby Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.sokolowice.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 20:02
          Akryl bardzo niszczy płytkę i może spowodować deformację paznokci.
          Przy każdym "dopełnianiu" należy dokładnie spiłować i "wycieniować" paznokieć
          po to, żeby nie zrobił się "szponowaty" (zbyt gruby, wypukły).
          Akryl jest nie zdrowy i na dłuższą metę lepiej jest tolerowany żel.
          Akryl może często powodować grzybicę paznokci.
          Wiem, bo moja koleżanka zakłada tipsy i robiła kiedyś akrylowe.

Marta
          • 18lipiec Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 17.05.04, 21:27
            Akryl bardzo niszczy płytkę i może spowodować deformację paznokci.
            Nieprawda.Tylko przy nieumiejetnej tipserce.

Przy każdym "dopełnianiu" należy dokładnie spiłować i "wycieniować" paznokieć
            po to, żeby nie zrobił się "szponowaty" (zbyt gruby, wypukły).
            Nieprawda, spilowujesz akryl a nie paznokiec.

Akryl jest nie zdrowy i na dłuższą metę lepiej jest tolerowany żel.
            Mam akryl juz 2 lata i nie widze niczego zlego w moich paznokciach,a scigalam
            go w tym czasie 2 razy.

Akryl może często powodować grzybicę paznokci.
            Brak akrylu rowniez.

Wiem, bo moja koleżanka zakłada tipsy i robiła kiedyś akrylowe.
            Wiem bo sama mam i wtedy jest najlepiej sie wypowiedziec.
          • Gość: Ania Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.tele2.pl 16.06.04, 16:37
            to twoja koleżanka jest kiepska i tyle.
    • lady Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 17.05.04, 20:25
      Do żelu mniej się niszczy płytkę. Może dużo zalezy od tipserki, ale ja jeszcze nie widziałam ładnie zrobionego akrylu. A żel owszem.
    • Gość: Anka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.agh.edu.pl 17.05.04, 22:55
      A ja myślę, że najładniejsze są własne, zdrowe, zadbane i wypielęgnowane
      paznokcie :)
      Wiem, bo sama takie mam :)
    • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 14:36
      A ja mam zelowe juz 6 miesicy i jestem barzdo z nich zadowolona. Chce miec je
      na stale. Kto sie nie zna nie wiem ze nie sa to moje naturalne paznokcie :-)
      Dlatego wszystkim je polecam
    • mroofka2 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 15:19
      a które sie szybciej niszczą przy pracach domowych takich jak sprzatanie, mycie
      naczyń??? i ile to kosztuje? co ile trzeba uzupełniać??
    • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 16:02
      Ja mam zelowe i wogle nie widze zeby sie niszczyly. Robie w nich wszsytko poza
      myciem w silnych detergentach bo wtedy moga sie rozpuscic. Dlatego do takich
      prac zakladam rekawiczki. Ale bez problemu myje naczynia czy robie pranie
      reczne. Poza tym na tych paznokciach lakier nie schodzi-nie odpryskuje.
      minimalnie scieraja sie koncowki, ale cala plytka zawsze jest ladnie
      pomalowana. Ja co tydzien przy nich robie tzn. spilowuje zel (miejsce gdzie
      jest zel i juz go nie ma - tzreba wyrownac i wygladzic) i maluje. tzreba tak
      maxymalnie co tydzien zeby sie nie zapowietrzyly. Wtedy sa swieze i ladnie
      wygladaja. co 4 tygodnie uzupelniam. U mnie zalozenie 70 zl a uzupelnienie 50
      zl :-)
      • mroofka2 do iskierki! 11.06.04, 18:50
        u ciebie?
        tzn gdzie? :) może jesteś z krakowa? to ty zakładasz tipsy czy tylko sie tak
        wyraziłaś?pzdr
        • Gość: Emm Re: do iskierki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 19:19
          ja mialam akryle a teraz mam zele.Moje doswadczenia:
          akryle
          odklejaly sie juz po tygodniu
          podchodzily powietrzem
          wygladaly nienaturalnie
          lamaly sie przy silniejszym uderzeniu
          moja wlasna plytka za kazdym razem byla spilowywana do granic mozliwosci, az
          porobily sie krwiaki pod paznokciem(jeszcze troche a mialabym uszkodzona
          macierz)
          jeszcze miesiac i bym miala grzybice-tak ocenila inna manikiurzystka niz ta, u
          ktorej robilam-dostawala sie woda pod akryl i paznokiec zaczynal kwitnac
          zele
          piekne
          naturalnie wygladajace
          nie "mecza"moich paznokci
          cyborgi-uderzylam sie juz milion razy-akryle juz dawno by szlag trafil-zele
          trzymaja sie rewelacyjnie
          bardziej plaskie niz szponowato wygladajace akryle
    • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 20:48
      Fakt. Zele sa bardzo twarde. ja ciagle o cos uderzam paznokciami a ani sladu.
      Czasem tak ze az mnie calu dzien i noc boli paznokiec i nic sie nie dzieje, nic
      nie widac. Wszystko Ok.
      Tak, zakladam tipsy ale w Poznaniu niestety :-(
      • Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 21:12
        ah mi tez sie marza, :)
        powiedzcie jak trzeba o takie zelowe dbac, bo nie mam pojecia i chcialabym
        wiedziec na co sie decyduje. czy mozna je malowac pozniej takimi lakierami ze
        sklepow? nie akimis specjalnymi?

aha i czy dlugosc takiego zelka tez mozna sobie zazyczyc? bo ja nosze soczewki
        i raczej takich bardzo dlugich bym nie chciala. :(
        • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 21:35
          Jasne ze mozesz sobie dobrac dlugosc. Mi jak przeszkadzaja w pisaniu na
          klawiaturze tez skracam. najlepszy jest taki pilnik gruboziarnisty bo idzie to
          szybciej niz takim cienszym:-) A lakiery mozesz miec najtansze za 3 zl. Ja
          takich uzywam. nic sie nie dzieje, nie odpryskuje. Nie tyzreba ich jakos
          specjalnie pielegnowac. raz w tygodniu zmyj zmywaczem bezacetonowym (WYŁACZNIE
          TYM!!!) i wypiluj. Potem je pomaluj. Mozesz sobie zrobic francuski na stale
          wiec wystarczy jak polakierujesz je bezbarwnym albo jakims innym jasnym
          lakierem (ladne sa z anntyrefleksem) i gotowe. Niektorzy mowia ze mozna
          smarowac skorki i paznokcie oliwka ale ja stosuje krem do rak w ciagu dnia, a
          na noc nakladam grubsza wartstwe. Zreszta jak nie mialam tipsow tez tak
          robilam. A krem mam zwykly z Kolastyny bo go lubie :-)
          • Gość: Emm Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:57
            ja nosze soczewki i pisze na kompie i mam pazury podchodzace pod-powiedzialabym-
            szpony :)Ale nic nie poradze-cale zycie obgryzalam na maxa paznokcie wiec jak
            juz zalozylam sobie zele to takie dlugasne.I ciesze sie nimi na maxa.Nic z nimi
            nie robie.Nie piluje co tydzien bo mi sie w sumie nie chce ;)Ale mi tez wolno
            rosna wiec tak nie widac odrostow.Pozdr.
            • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 22:08
              Emm ale to nie o to chodzi ze one wolno rosna tylko ze sie zapowietrzaja. Widac
              ze juz nie sa takie "swieze" i ladne . Poza tym to pzredluza ich zywotnosc i
              mozna pozniej je uzupelniac. poza tym lakier tez jest nieswiezy. Jak bedziez je
              pilowac po dluzszym okresie to wiecej zelu ci odpadnie (chodzi o ten odrost) i
              bedzie tzreba szybciej uzupelniac i szybciej wydac kase :-)
              • Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 22:14
                a czy pilniczek moze byc metalowy? bo teraz mam taki ale mam swoje paznokcie i
                mi odpowiada do nich, czy do zelkow tez moze byc czy inny trzeba kupic?
                a mis sie marza takie sliczne pazurki z frenczem ale i malutkim kwatuszkeim
                albo z diamencikeim ahhhhhhh :))))))

chce tez :)))
                tylko nie wiem kto mi zrobi takie w lublinie :( ktos moze ma jakas sprawdzona
                pania z lublina?
                • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 22:19
                  To swoich naturalnych paznokci nie powinnas uzywac metalowych pilnikow tylko
                  szklane albo papierowe. ja lubie te papoierowe. sa one do wielokrotnego uzytku.
                  Kupujesz do 5 zl. Ten jest lepszy do tipsow bo szybko piluje. Te inne sa za
                  delikatne a szczegolnie metalowe. Bedziesz je takim kilka godzin pilowac :-)
                  Musi byc gruboziarnisty bo zel jest twardy i gruby.
                  A taki french jest pzresliczny. Ja uweielbiam francuiski i na serdecznych
                  palcach poprzyklejane cyrkonie. Cudo!!
                  Niestety nie znam nikogo w Lublinie :-(
              • Gość: Emm Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 22:18
                ja mam chyba serio jakies cyborgi-nic sie z nimi nie dzieje, nie zapowietrzaja
                sie ani nic.Praktycznie od momentu uzupelnienia mam spokoj na 4 tyg.Musze tylko
                regularnie chodzic na uzupelnienie, nie wolno mi przekroczyc terminu.A co do
                pilniczka to nie wiem czy moze byc metalowy.Ja takiego nie uzywam :)
                • Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 22:27
                  ja wiem ze nie powinno sie uzywac metalowych ale lubie :) hehe
                  a papierowe boze to jakbym papier scierny sobie zaaplikowala :) az mi ciarki
                  przechodza :)

no cyrkonie ahhhhh :)))) i takie sliczne kwaituszki moze :)))) rozowe hhihi
                  ale sie rozmarzylam :)

ile trwa w gabiniecie zalozenie? czyli 100 trzeba pewnie liczyc przy zalozeniu
                  z bajerami nie?
    • stylistka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 11.06.04, 23:33
      Czesc dziewczyny
      Rany az mi gesia skorka sie robi jak czytam Wasze posty (Bez obrazy)
      Od ponad 2 lat jestem stylistka paznokci i to co tu czytam mija sie z prawda
      nigdy nie sadzilam i nie bede ze akryl niszczy paznokcie. Dzis jest juz po 23 i
      jestem padnieta po pracy ponad 9 godzin pilowania (akrylu)nie mam sily wam
      wszystkiego wyjasniac co i jak. Jutro napisze wieczorkiem po pracy i wyjasnie
      wszysko bo moim zdaniem nie macie racji ja od x czsoe robie akryl i mam duze
      doswiadczenie na ten temat.

Pozdrawiam
      Helenka
      • Gość: bleble Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.06.04, 23:47
        fajnie Helenko, ja zadalam pytanie w tamtym temacie zalozonym przez ciebie. Jak
        bedziesz miec czas to odpisz please :)
        • Gość: mroofka2 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 23:51
          własnie! koniecznie tam zajrzyj, bo ja też miałam pytanko:)
    • Gość: nina Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 12.06.04, 03:57
      Ja tez chce zalozyc tipsy.. ale ciagle sie waham. To ciagle uzupelnianie.. no i ktore wybrac,
      zelowe, akrylowe. Kolezanka, ktora wlasnie skonczyla kurs robienia pazurkow, powiedziala mi,
      ze jej nauczycielka powiedziala, ze akrylowe bardziej niszcza pazurki. Ta kolezanka tez miala
      kiedys akrylowe i sama wie, jak bardzo zniszczyla sobie swoje pazurki. Teraz zamierza zrobic
      sobie zelowe.
    • iskierka4 Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 12.06.04, 08:57
      Akrylowe czy zelowe? Musisz sama sprawdzic. Kazdy moze miec wlasne zdanie.
      Trzeba przetestwoac. ci co maja akryl beda bronic akrylu, a ja mam zelowe wiec
      polecam zelowe. Naprawde sa bardzo mocne i wytrzymale. Jak nie sprawdzicie to
      sie nie dowiecie.
      Ceny zaleza od miasta. Mozna zrobic od 60 zl (widzialam w Poznaniu i Krakowie)
      do 200 (tyle widzialam w Warszawie) z pomalowaniem.
    • stylistka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? 14.06.04, 07:36
      czesc Kochane ostatnimi czasy tak jestem zalatana ze nie mam czasu odpisywac
      buuuuuuuuuu ,ale juz nie raz pisalam na tematy paznokciowe w necie wiec
      poszperalam w swioch starych watkach i znalazlam cos odnosnie tego tematu bo
      mysle ze nie ma sensu pisac tego jeszcze raz podaje namiary na temacik z przed
      kilku miesiecy gdzie troszke pisalam na ten temat, a teraz lece odpisywac dalej
      na moje forumowe dziecko czyli ulubiony temacie Wszystko o
      paznokciach................ nazbieralo sie troszke i musze nadrobic a to juz
      poniedzialek trza sie szykowac do pracy podpilowac raczki klientek:)

pozdrawiam
      buziaczki
      Helenka

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=10659321&v=2&s=0
      ups nie zrobil sie skrocik buuuuuuu,a chcialam abyscie sobie poczytaly
      musze jeszcze raz
    • Gość: beatka Re: tipsy akrylowe czy żelowe? IP: *.wroclaw.mm.pl 17.06.04, 08:34
      Moja koleżanka zrobiła sobie akylowe paznokcie. Niestety nie jest zadowolona,
      bo są grube, szponiaste i wyglądają na sztuczne od razu. Ja mam żelowe i
      naprawdę jestem zadowolona, cieńkie, naturalne nie za długie i jak długo trzyma
      się lakier. To oczywiście kwestia gustu co kto lubi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka