Dodaj do ulubionych

DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKAMI.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 17:59
Witam,

Chcę się poradzić w pewnej sprawie, zdrowotnej, rzecz jasna.
Od kilku lat cierpię na zapalenie mieszków włosowych. Leczyłam to przez długi
czas, ale bezskutecznie. Ostatnio znów wybrałam się do dermatologa, który
poradził mi depilację laserową, która ma podobno cały problem zlikwidować.
Lekarz twierdzi, że to jedyne rozwiązanie, wtedy będzie można się wziąć
za "naprawiane" skóry. Twierdzi, że woskowanie (któremu się poddaję) nie jest
dobre, bo wciąż zrywany jest naskórek i jest to właściwie "błędne koło".
Inaczej laser - nie będzie włosów (które wrastają itd), nie będzie problemu.
Czy ktoś, najlepiej lekarz, mógłby mi coś doradzić. A może ktoś miał podobny
problem? Zabieg jest bardzo drogi, ale jestem skłonna się mu poddać. Pytanie
tylko - czy jest sens. Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

Alicja
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 12:26
      • Gość: mala Re: DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKAM IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 09:15
        mnie też to interesuje...
    • Gość: kuna Re: DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKAMI IP: *.arkonskie.v.pl 20.05.04, 17:12
      Dołaczam się do pytania i ostrzegam przed Zbigniewem M. ze Szczecina - partacz
      jakich mało...
      • Gość: Alicja Re: DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:12
        Wszystkich to interesuje, ale nikt za bardzo się nie wypowiada. Byłam jeszcze u
        drugiego dermatologa, moim zdanie bardzo dobrego i też powiedział, że "jest to
        wyjście". Są takie "skóry", które po rpstu mają predyzspozycje do zapadania na
        tego typu dolegliwości i nic na to za bardzo nie można poradzić. Rozwiązaniem
        jest laser, który usunie problem raz na zawsze. A przy okazji problemy z
        mieszkami są do całkowitego wyleczenia tylko potrzeba CZASU i zakaz depilacji
        jakiejkolwiek na co najmniej 3 miesiące. Mus to mus.
        Pozdrawiam.
        • reno11 Re: DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKA 25.05.04, 14:34
          no to ja sie wypowiem. Mam spory problem z mieszkami, dotyczy to ramion,
          przedramion, ud, i w mniejszym stopniu łydek, słowem, na niemal wszystkich
          odktywanych częściach ciała. Dotąd żaden dermatolog mi nie pomógł, ale byc może
          nie trafiłam na naprawdę dobrego. (a propos Alicjo z jakiego miasta jesteś?). Co
          do depilacji laserowej to owszem pomaga choć nie zupełnie. Nie wiem czy masz
          spore owłosienie, czy nie, ja mam całkiem niezłe, więc zlikwidowanie zupełne
          włosów trwa b. długo, kosztuje b. dużo i nie ma gwarancji, że w ogóle zadziała.
          Ja depilowałam włosy na udach 2 razy, efekty są raczej marne (włosy odrobine
          przerzedzone, czerwone krostki nadal dorodne), na łydkach miałam 4 zabiegi i
          owszem pozbyłam się ok 70% włosów, ale problem mieszków zupełnie nie zniknął.
          Jeśli masz jasne włosy, to ta metoda depilacji w ogóle odpada. Przyznam, że
          przeczytane zdanie o mozliwości pozbycia sie problemuu w 3 miesiące napawa mnie
          sporą nadzieją. Alicjo, jeśli bedziesz widziała efekty leczenia, proszę żebyś
          napisała co stosujesz i jak to działa. Bedę wdzięczna. Pozdrawiam
    • reno11 Re: DEPILACJA LASEROWA & PROBLEMY Z MIESZKAMI 26.05.04, 08:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka