Dodaj do ulubionych

cera latem...

23.07.11, 22:27
Mam cere mieszana,rozszerzone pory,blyszcze sie,czasami jakis fragment twarzy jest czerwony,jednoczesnie jest bardzo wrazliwa,sucha/odwodniona.Niespodzianki pojawiaja sie raz w miesacu...
Przez okres jesienno-zimowy stosowalam kwasy a na dzien krem nawilzajacy i bylo ok.Teraz stosuje tylko krem nawilzajacy/odzywczy.Potrzebowalabym jakis krem na noc,ktory utrzyma moja cere w formie bez wiekszych problemow.
Co stosowac teraz,kiedy swieci slonce (ja sie lubie opalac) na noc,a co na dzien???
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: cera latem... 23.07.11, 22:33
      na noc bandi z kwasem migdałowym,na dzień serum plus krem z filtrem(ostatnio eucerin matujący-bardzo fajnie "trzyma"makijaż).
      • issey_miyake Re: cera latem... 23.07.11, 23:49
        kasha77 napisała:

> na noc bandi z kwasem migdałowym,na dzień serum plus krem z filtrem(ostatnio eu
        > cerin matujący-bardzo fajnie "trzyma"makijaż).

dokładnie to + lekki nawilżacz, który nie obciąży problemy wypryskowego.
        • issey_miyake Re: cera latem... 23.07.11, 23:50
          *problemu
        • wildor Re: cera latem... 13.08.11, 18:25
          A czy ten krem Bandi można zacząć używać, jeśli nie miało się do tej pory żadnych kosmetyków z kwasami, ani zabiegów z nimi? Czy jest wtedy duże ryzyko podrażnień? I czy jest to krem na noc, czy można używać także rano? Poczytałam szybko opinie o tym produkcie i są bardzo pozytywne, więc się nad nim zastanawiam. Mam cerę mieszaną, krostki robią się na czole, brodzie i linii żuchwy. Z uwagi na odwodnienie skóry na policzkach używam teraz serum Aquapulpe Galenic i Cetaphilu, ale wyprysków na czole czy brodzie nie potrafię zwalczyć.
          • issey_miyake Re: cera latem... 25.08.11, 01:18
            wildor napisała:

> A czy ten krem Bandi można zacząć używać, jeśli nie miało się do tej pory żadny
            > ch kosmetyków z kwasami, ani zabiegów z nimi?

Krem z kwasem migdałowym i pha jak najbardziej.

> Czy jest wtedy duże ryzyko podraż
            > nień?

nie

> I czy jest to krem na noc, czy można używać także rano?

na noc

> Poczytałam szybko
            > opinie o tym produkcie i są bardzo pozytywne, więc się nad nim zastanawiam. Ma
            > m cerę mieszaną, krostki robią się na czole, brodzie i linii żuchwy. Z uwagi na
            > odwodnienie skóry na policzkach używam teraz serum Aquapulpe Galenic i Cetaphi
            > lu, ale wyprysków na czole czy brodzie nie potrafię zwalczyć.

warto pomyśleć, prócz leczenia o zabiegach w gabinecie
      • coco-87 Re: cera latem... 16.08.11, 14:24
        Ja nie byłam zadowolona z Eucerinu matującego, prawie całe opakowanie leży od zeszłego roku. Co mi się nie podoba? Rzadkaaa konsystencja i dziwny żółty kolor, który widać na twarzy.
    • elle212 Re: cera latem... 24.07.11, 23:19
      Dziekuje,sprubuje!;)
    • szymianka21 Re: cera latem... 25.07.11, 15:05
      Przede wszystkim stosuj kosmetyki nawilżające i odżywiające, a do suchych partii Twojej cery polecałabym kosmetyki ochronne i regenerujące :) Poza tym oczywiście można udać się na profesjonalny zabieg, ale nie będę się wdawała w zbytnie szczegóły i po prostu zachęcę Ciebie do odwiedzenia strony doUrody i poczytaniu sobie o tym :]
    • olalala_pl Re: cera latem... 29.07.11, 11:12
      Mam podobny problem do elle...

W upalne dni na pewno odpada ciężki makijaż oparty o intensywnie kryjący podkład. Lepiej nałożyć coś lekkiego co pozwoli skórze oddychać.

W Internecie jest mnóstwo poradników, jak dbać o skórę twarzy itp... także warto trochę poszukać. Ja znalazłam artykuł pt. Jak dbać o cerę w upalne dni

Polecam również portale o zdrowiu i urodzie, jakich mnóstwo w Internecie lub po prostu udać się do dobrej kosmetyczki.
    • fuanika Re: cera latem... 12.08.11, 22:38
      Na noc powinno stosować się odżywcze kremy nawilżające a przez dzień najlepiej silnie nawilżający krem. Ja natomiast na dzień zamiast kremu stosuję nawilżający żel aloesowy. Ma on lekką konsystencję, szybko się wchłania i bardzo dobrze nawilża skórę, a ponadto przy jakimkolwiek podrażnieniu działa kojąco, polecam.
    • wasil_ka Re: cera latem... 15.08.11, 23:46
      Na noc polecam naturalny krem żelowy Orientana z papai - działa na wysuszoną słońcem skórę i na przebarwienia słoneczne. O tym kosmetyku tutaj
      urodaizdrowie.pl/papaja-na-letnie-plamki-i-przebarwienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka