Dodaj do ulubionych

wkurzające...

15.09.11, 15:19
jest,że większosc wielki firm kosmetycznych sklepy online ma ale tylko na rynek US.dostaję newslettery od chanel, shu uemura,estee lauder etc..i co? i nic...sklep on line super,pełniutka oferta,nawet limitowane rzeczy(np.tatuaże chanel lub nowa seria lakierów),ceny tez ok,próbki z zamówieniami,promocje etc.tylko ten jeden WIELKI minus....nie dosc,ze w US mają i tak o wiele lepszy asortyment niż to co dostępne u nas,nie mówię już o cenach,to jeszcze mają te wszystkie sklepy online.wkurza mnie to:/
Obserwuj wątek
    • biedrona999 Re: wkurzające... 19.09.11, 21:42
      Wiekszosc osob ktora nie byla w US czy Kanadzie nie zdaje sobie sprawy ze do tych cen doliczany jest tax (w Europie tzw Vat jest od razu wliczony). Nie wiem jak w US (zalezy od stanu) ale w Kanadzie to okolo 12-13%....
    • coco_angel Re: wkurzające... 19.09.11, 23:16
      no ale w uk tez tak jets tylko duzo mniej kosmetykow jest tylko tu dostepnych...
      Rynek amerykanski jets bardziej zroznicowany i mysle ze chetniej tam takie cudenka limitowane kupuja tak samo w azji:)
      • kasha77 Re: wkurzające... 19.09.11, 23:35
        biedrona: ja myślę,że nawet z podatkiem ceny są lepsze niż w Polsce.
        coco: mnie się wydaje,że polki też by chętnie te serie limitowane kupowały(o ile dobrze pamiętam to się chyba nazywa efemeryda).
        dużo bym dała,że shu uemura, urban decay czy inną illamasque w Polsce....
        • coco_angel Re: wkurzające... 19.09.11, 23:44
          kiedys urban decay byl w sephorach..pamietam te pudry do testowania, wyprobowania na ciele hehe
          • malwina79 Re: wkurzające... 20.09.11, 00:40
            Podpisuję się pod Twoim postem. Tez mnie to bardzo wkurza. Ileż to razy znalazłam jakąś perełkę na amazonie, feelunique, itd a podczas zamawiania zonk...nie wysyłają do Polski.
            • kasha77 Re: wkurzające... 20.09.11, 08:57
              a to mnie np.na feelunique zastanawia czemu niektórych rzeczy nie wysyłają poza UK....
              • coco_angel Re: wkurzające... 20.09.11, 09:08
                bo paczki sa drogie a rzadko mozna sledzic droge tej przesylki do Polski, ludzie sie burzyli jak nie dochodzila:)
                • kasha77 Re: wkurzające... 20.09.11, 09:19
                  ale oni nie wysyłają tylko niektórych rzeczy np. szampony i odżywki MarrocanOil a reszte wysyłają i to za darmo bez problemów:)
                  • coco_angel Re: wkurzające... 20.09.11, 09:49
                    ja pamietam kilka lat temu przesylki z perfumami, plynami byly traktowane bardzo restrykcyjnie, zarowno z usa jak i uk i nie dopuszczano nic powyzej 100 ml plynow chyba ze droga lądowa.
                    teraz pewnie jest podobnie:)Kiedys zapragnelam jakas limitowana wode z uk i mi napisali to co ja Tobie :) ze gina paczki i ze nie maja kontroli nad tym
                    • mel.la Re: wkurzające... 20.09.11, 10:03
                      Ja zamawiam do Holandii ale wiem, ze te sklepy wysylaja do Polski:

www.brigettesboutique.com/SearchResults.asp?searching=Y&sort=13&search=Mac+eye+shadow&show=30&page=4
                      allcosmeticswholesale.com/info.html
                      Ale taniej wychodzi na ebayu.com
                      • kasha77 Re: wkurzające... 20.09.11, 13:04
                        a ile mniej więcej płacisz za przesyłkę? bo trzeba założyc konto,żeby podali;/
                        • mel.la Re: wkurzające... 20.09.11, 13:28
                          Kasha77 to zalezy od kwoty za jaka kupujesz np. przy zamowieniu na 17$ zaplacisz 5,75$ a zamowisz za 60$ przesylka bedzie kosztowac 20 $, czeka sie okolo 2 tygodni.

Na ebeyu jest taniej, Shiseido, Lancome, Clinique czy Estee Lauder moge kupic za polowe ceny jaka jest w Holandii. Tylko trzeba najpierw sprawdzic czy wysylaja do Polski no i trzeba zalozyc konto w paypal.pl
                          Jezeli chodzo o Maca to w tych sklepach sa oryginalne produkty a na ebayu znam tylko kilku sprzedawcow u ktorych bym kupila.
                          --
                          forum.gazeta.pl/forum/f,100295,Forum_nadwrazliwych.html
                          Forum dla osob nadwrazliwych.Zapraszam
                          • kasha77 Re: wkurzające... 20.09.11, 13:38
                            paypala mam już jakies 5 lat:)wiec nie ma problemu. no z MAC 'ie to trzeba uważac i od sprawdzonych sprzedawców kupowac.ebaya jakos jeszcze nie rozpracowałam...będę musiala kiedys siąśc i popatrzec.
        • biedrona999 Re: wkurzające... 20.09.11, 12:46
          Wiem, masz racje. Najlepiej miec kogos kto czesto tam jezdzi i moze kupic.
          • malwina79 Re: wkurzające... 20.09.11, 20:45
            Nie zgadzam się z coco, że to przez ginące paczki. Jesli chodzi o kosmetyki np Benefit czy Urban Decay to żaden sklep nie wysyła ich do Polski, a są kosmetyki znacznie droższe, które są wysyłane.
            • kasha77 Re: wkurzające... 20.09.11, 20:53
              feelunique wysyła już benefit,był czas,że nie wysyłał.jest tez parę rzeczy benefit na truskawie ale słaby wybór i nie wiem jak z datami ważności.urban decay wysyła lookfantastic.
              to nie chodzi coco o ginące paczki tylko chyba jakies umowy z konkretnymi firmami...szampony z innych firm zamawiam bez problemu.kosmetyki tez,ale są wybrane których nie zamówię do polski.
            • mel.la Re: wkurzające... 20.09.11, 20:58
              malwina79 napisała:

> Nie zgadzam się z coco, że to przez ginące paczki. Jesli chodzi o kosmetyki np
              > Benefit czy Urban Decay to żaden sklep nie wysyła ich do Polski,

Jak nie, przeciez podalam wyzej linki do dwoch sklepow, ktore wysylaja kosmetyki do Polski.
              • malwina79 Re: wkurzające... 20.09.11, 21:07
                Kilka tygodni temu na feelunique była obniżka -20% na benefit i wlaśnie nie mogłam zamówić, może teraz coś zmienili, oby :)
                mel- nie docyztałam Twojego posta ze sklepami wysyłającymi do Polski, czy są to sklepy sprawdzone i można im zaufać?
                • mel.la Re: wkurzające... 21.09.11, 10:31
                  malwina79 napisała:

, czy są to
                  > sklepy sprawdzone i można im zaufać?
                  Tak, bo wiele czytalam na ich temat i na polskich stronkach i holenderskich a osobiscie zamawialam z allcosmeticswholesale.com/info.html
                  Zanim cos zamowisz mozesz zawsze sprawdzic ile kosztuje przesylka.
                  • coco_angel Re: wkurzające... 21.09.11, 21:32
                    allcosmeticswholesale ma czesc kosmetykow bardzo starych np lakiery diora ktore sa juz dawno wycofane... i jeszcze widzialm stare pudry ale ceny ciekawe:)
            • coco_angel Re: wkurzające... 20.09.11, 21:10
              malwino :) nie musisz sie zgadzac, tak mi odpisali:) to fakt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka