Dodaj do ulubionych

O ile lat można się odmłodzić

28.09.11, 19:42
stosując zabiegi medycyny estetycznej i kosmetyki (oprócz tych najsilniejszych typu lifting)?
Ile przeciętnie (tj. najczęściej) ubywa lat kobietom z wyglądu?
Ile realnie można sobie odjąć nimi lat?
Można odpowiadać dana metoda- średnia ilość ujętych lat.
Oczywiście wiem, że to kwestia indywidualna, ale chodzi mi o taką średnią statystyczną.
Obserwuj wątek
    • olgalula Re: O ile lat można się odmłodzić 28.09.11, 21:29
      10 lat
      • aaksiaa Re: O ile lat można się odmłodzić 30.09.11, 14:53
        Nikt nie prowadził takich badań, aby mówić o statystyce, ale też bym obstawiała średnio 10 lat, a nawet 15 jeśli ktoś dodatkowo ma predyspozycje do młodego wyglądu. Oczywiście wszystko jest kwestią umiejętnego łączenia zabiegów medycyny estetycznej i dobrego specjalisty. Usunięcie głębokich zmarszczek za pomocą botoksu imo nie wystarczy. Warto byłoby też wypełnić je kwasem hialuronowym, odmłodzić owal twarzy, zadbać o napiętą, nawilżona skórę, brak defektów skórnych w postaci przebarwień, blizn czy pajączków ... Wtedy z 50'tki spokojnie robi 40'stka albo i 35'tka :) Myślę, że ważne są tutaj kluczowe miejsca tj. okolice oczu, czoło i szyja, bo to one najczęściej zdradzają wiek.
        • iwonagos Re: O ile lat można się odmłodzić 30.09.11, 16:25
          30 lat ;p
    • croyance Re: O ile lat można się odmłodzić 30.09.11, 22:44
      Najbardziej IMO odmladza jednakowoz zdrowe zywienie, dieta, cwiczenia, przebywanie na swiezym powietrzu. Kosmetyki i rozne zabiegi moga byc tylko dodatkiem, taka kropka nad 'i'. Mysle, ze 10-15 lat.
      • aaksiaa Re: O ile lat można się odmłodzić 25.10.11, 10:28
        Croyance oczywiście masz rację. Jak ktoś pali papierosy i prowadzi fatalny tryb życia, ciężko aby wyglądał młodo nawet po wielu zabiegach. Moim zdaniem jednak dieta i ćwiczenia nie wystarczą aby odmłodzić się o 15 lat. Zmarszczki i inne niedoskonałości psują efekt ;)
      • ultramaryna7 Re: O ile lat można się odmłodzić 04.11.11, 21:17
        Podobno dobrze w kwestii odmładzania działają też codziennie drzemki 20-30 minutowe. Bardzo mi się to podoba :)
    • krakowskim_targiem Re: O ile lat można się odmłodzić 30.10.11, 19:14
      Ciężkie pytanie, najprościej chyba zobaczyć efekty na konkretnych osobach, na tej stronie masz galerię efektów dr Kratochwila - możesz ocenić sama w jakim stopniu poprawiają wygląd zewnętrzny :)
    • kamilabarska Re: O ile lat można się odmłodzić 03.11.11, 12:36
      Ja robie sobie w miare regularcnie cytocare(mezoterapie) i musze przyznac ze tak na oko spokojnie z 5 lat mozna odjąc.Ale do tego tez oczywiscie dochodzi i styl ubierania sie ,kolor włosów i te wszystkie inne szczegóły ;) Ale na pewno mozna sobie troszke latem odjąc ;)
      • gazeta_mi_placi Re: O ile lat można się odmłodzić 03.11.11, 20:36
        A czy ta mezoterapia (jaka - igłowa czy bezigłowa) działa też na zmarszczki pod oczy? I po ilu zabiegach jest efekt?
        Ostatnio wciskają mi kremy przeciwzmarszczkowe w aptekach, najwyższa pora się ratować :-(
      • absolutfit Re: O ile lat można się odmłodzić 09.11.11, 14:52
        kamilabarska masz rację z tym, że na to jak wyglądamy w dużej mierze ma wpływ styl ubierania, fryzura i kolor :D Zresztą wystarczy popatrzec na niektóre metamorfozy gwiazd, jak zmiana fryzury i stylu ubierania zmienia ludzi.
        • marzeka1 Re: O ile lat można się odmłodzić 09.11.11, 15:16
          A można odmłodzić się i tak czyli młodość rządzi
      • daisyduke Re: O ile lat można się odmłodzić 11.11.11, 14:12
        kamilabarska napisała:

> Ja robie sobie w miare regularcnie cytocare(mezoterapie) i musze przyznac ze ta
        > k na oko spokojnie z 5 lat mozna odjąc.

Pięć lat ma aż takie znacznie?
        Ludzie którzy nas znają i tak wiedzą ile mamy lat. Kogo chcemy oszukać i po co?
    • daisyduke Re: O ile lat można się odmłodzić 11.11.11, 14:09
      Ja wiem, czy aż tak bardzo ubywa? Jak widzę te panie z usuniętymi zmarszczkami, ponaciągane itd, to mimo gładkiej skóry i tak jest coś takiego w ich twarzach, co wskazuje na "dojrzałość". Nie sprawia to, że pomyślę o czterdziestce, że jest trzydziestką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka