Gość: Mara IP: *.toya.net.pl 01.06.04, 10:08 Witam wszystkich!!! Mam prośbę wypowiedzcie sie na temat swoich ulubionych perfum. Chciałabym spróbować czegoś nowego. Liczę na ciekawe propozycję. Ps. Jak do tej pory moim ulubionym zapachem było: Kenzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniak Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.chello.pl 01.06.04, 10:12 od zawsze "incadessense" z avon, ostatnio uzywam tylko "sicily" dolce&gabbana, ktore dostalam od ukochanego i.. musze powiedziec ze trafil w 100% w moj gust ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verena Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.tuwien.ac.at 02.06.04, 12:40 Moje trzy absolutne naj naj naj:Bvlgari ,Laura i Gucci Rush czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.06.04, 13:59 Dolce Vita (Dior)przepiękny zapach :)Tu znajdziesz dokładny opis tych perfum : www.pedet.pl/x_C_I__P_7010740-7010001.html Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 14:21 Mam wiele ulubionych perfum, niestety:) Niestety, bowiem to się ciągle zmienia a bardzo chciałabym znaleźć jeden- jedyny- MÓJ- do grobowej deski;) zapach-któż o tym nie marzy, prawda:)) Nic to, może niebawem się zdarzy... Jako, że mamy piękną wiosnę skupię się na zapachach zwiewnych, delikatnych, anielskich, optymistycznych i nasyconych wdziękiem:) - Esencia de Duende J.del Pozo - Fleur de Diva Ungaro - Premier Jour N.Ricci wyłącznie EDP! - Cabotine de Gres (na chłodniejszą aurę) - Lacoste pour femme (również w chłodniejsze dni) - Herba Fresca Guerlain (bardziej na upał) Na koniec Diorissimo Ch.Dior, które darzę sporym sentymentem, lubię powracać ale na dłuższą metę mnie męczą. I pewnie wiele innych prześlicznych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:27 ktore Kenzo? jeden z moich ulubionych zapachow: L'eau D'Issey Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: L'eau D'Issey 01.06.04, 14:34 Te też bardzo lubię chyba dlatego, że rozwijają się na mojej skórze jak nie L'eau D'Issey:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 16:06 stanowczo li i jedynie... kingdom. debiut alexandra m. jego ciuchy sa odjechane, ale nie mam az tyle kasy, zeby sie u niego ubierac..moge sobie za to pozwolic, by czuc sie niesamowicie kobieco i wyjatkowo dzieki temu zapachowi. jedyne w soim rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 16:13 Moje ulubione perfumy to obecnie: - Emporio Armani - Champs Elysees - Eau de Dolce Vita - Burberry London A na chłodniejszą porę: - Angel - Dior Addict Spodobały mi się ostatnio w sklepach: - Carolina Caroliny Herrery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 01.06.04, 16:11 moje ukochane to Shiseido, takze ze wzgl sentymentalnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawita Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.autocom.pl 01.06.04, 16:15 zapachem mojego życia jest Gaultier classic, ale miewam też przelotne romanse - od kilku miesięcy zakochana jestem w czerwonym dolce&gabbana (-: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.rotmanka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 20:40 Zdecydowanie czerwone D&G,a z lekkich zapachow CHANEL Coco Mademoiselle ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 16:16 marc'o polo - pure morning SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
awerna Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 16:26 Witam, Ja również mam kilka zapachów, które bardzo lubię i używam na zmianę, i też mam tak, że jeszcze nie trafiłam na tej jedyny :(( Moje typy: - Beauty - Elizabeth Arden - Green Tea - Elizabeth Arden - Chance - Chanel - L'eau de Issey - Issey Miyake - Light Blue - Dolce & Gabbana - Miracle - Lancome - Oxygen - Lanvin - Fraîcheur Végétale - Banbus - Yves Rocher - Pleasures - Estee Laudel (najbliższy ideału :) Proponuję stworzenie też listy ulubionych zapachów męskich. Mój typ wszechczasów to - Metal Jeans - Versace !!!!! mmmmmniam :) Pozdrawiam, Awerna Odpowiedz Link Zgłoś
seria Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 16:52 Libertine Vivienne Vestwood, szkoda ze nie sa za bardzo trwale. Odpowiedz Link Zgłoś
ivvcia Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 18:13 moje ukochane to Angel Schlesser (nie mylić z Muglerem) a na chłodniejszą porę Glamourous Ralpha Laurena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mydełko Fa Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.stepnica.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 22:19 Spróbuj Cristobala Balenciagi,jest bardziej na chłodniejsze dni,ale przecudownie pachnie,to moje najukochańsze perfumy.Mąż kupił mi ostatnio Pure Jil Sander,dość świeże i intrygujące,wprost na lato.A co do wspomnianych przez kogoś Dolce Vita Diora,to z całym szacunkiem dla ich wielbicielek,są okropne i pachną jak ...byc może...Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
charade do Mydełka Fa 02.06.04, 12:32 To bardzo ciekawe, wąchałam Być Może i Dolce Vita raczej w niczym nie przypomina tego zapachu. Może masz jakieś zaburzenia powonienia ? Bo Być Może to zapach szyprowy, a Dolce Vita kwiatowo-owocowy. Poza tym, widzę wśród wymienych tu perfum sporo takich, które mi nie odpowiadają, ale nie piszę ludziom czym one mi śmierdza, bo to wątek o ulubionych perfumach, a nie o tym, czego nie lubisz. Więcej taktu na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
addinka dolce vita 02.06.04, 20:24 ja też staję w obronie dolce vita - dla mnie i na mnie są piękne i już, moje ukochane !!! Charade a jak Ci się nosi eau d dolce vita, wiem, że nie lubisz zapachów, które szybko znikają i które są niewyczuwalne, a jak sie spisuje letnia wersja dolce vity, mnie kusi bardzo, ale obawiam się o trwałość.... Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: dolce vita 02.06.04, 20:36 Addinko, dobrze mi się nosi Eau de Dolce Vita, uważam, że to idealny zapach na lato (tak jakby lato było, hehe). Strasznie podoba się mojemu chłopakowi. Są ludzie, którzy skarżą się na niską trwałość tego zapachu, ale o dziwo na mnie dość długo się trzyma, przynajmniej takie mam wrażenie. I wydaje mi się, że jest wyczuwalny... To trochę dziwne, bo mam skórę, której zapachy się nie trzymają. Tylko nie zgadzam się z tym, że to letnia wersja Dolce Vity, bo te dwa zapachy nie są w ogóle do siebie podobne ! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: dolce vita 02.06.04, 21:35 Ja co prawda nie stanę w obronie Dolce Vita (boli mnie od niego głowa, nie mogę używać i nie przepadam czuć na innych), ale na litość gdzie w nim czuc podobieństwo do Być Może??? Ja rozumiem że każdy odbiera inaczej zapachy, ale one nie mają ze soba NIC wspólnego. Ani jednej maleńkiej nutki. PS. Zgadzam się z Charade , to nie wątek o nielubianych zapachach:) Odpowiedz Link Zgłoś
sunsilk Re: Ulubione perfumy!!! 01.06.04, 22:28 burberrys of london angel innocent muglera (to nie to samo co "sam" angel) sunflowers elizabeth arden (klasyka nigdy nieprzemijajaca) a dla faceta: number one ever!!!! golce&gabbana granatowe pudelko ze srebrnymi napisami, powalaja mnie no i jeszcze sa spoko kenzo jungle for men ale szczerze mowiac meskie pachna inaczej na kazdym faceciue i to sie naprawde czuje :) heh, chcialbym znac wiecej zapachow, ale to niemozliwe :) wchodzisz do perfumerii i od razu po powachaniu polowe zapominasz! okropnosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
sorbet Re: Ulubione perfumy!!! 02.06.04, 01:25 Mam trochę ulubionych od CdG :-) Calamus (bambus), Tea (lapsang sochoung + róże), Cinnamon ("chłodny" cynamon), Rhubarb (rabarbar + wanilia i litczi), Vettiveru (koloński z wetiwerem) oraz #3 (zielony, metaliczny, lekko różany). Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth20 Re: Ulubione perfumy!!! 02.06.04, 12:01 "blue light"D&C "chance"Chanel "tommy girl"T.hilfiger Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amd@tworzywo.org.p Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.tele2.pl 02.06.04, 13:38 A ja mam niestety, pecha do ulubionych perfum. Jak tylko jakieś pokocham, mam prawie pewność, że szybko znikną z rynku. Nr 1 - Le Roi Soleil Salvadora Dali - już niemożliwe do kupienia. Nr 2 - Le Feu d'Issey (te pierwsze czerwone) również. W tej chwili oswajam dla siebie Intrusion (może się ostaną na rynku), jeszcze nie kupiłam, ale podobają mi się. Z tańszych lubię pur desir de lilas Yves Rochera (Rocher też czesto wycofuje zapachy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiaplewik Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 15:59 Dolce Vita Dior Poeme Lancome Dune Dior Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.04, 20:10 Moje ulubione zapachy to ciężkie, orientalne _ Opium, Obsession oraz Roma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trewka Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.drizzle.com 03.06.04, 02:08 burberry london hypnotic poison diora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 08:10 a ja ci nie powiem....bo nie chcę, żebyś pachniała tak samo...przed 2 laty używałam Mademoiselle Chanel, ale pachniała nią cała Warszawa...teraz mam coś innego...super...z górnej półki...ale nie powiem co...myślę, że by ci się to podobało, bo też lubiłam Kenzo Jungle Elephant Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: Ulubione perfumy!!! 03.06.04, 11:02 U nas w Krakowie dalej wszyscy pachną Coco Mademoiselle ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia moje teżżżżż IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 05.06.04, 23:33 uwielbiam je. zakochałam sie w nich i nawet nie mysle o tym, żeby zmienic moja miłosć do nich. nadal jestem pod wielkim wrazeniem tego zapachu!!pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Kenzo Jungle Elephant - moje teżżżżż IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 05.06.04, 23:34 oczywiście mam na mysli Kenzo Jungle Elephant!!! jeszcze raz pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: Ulubione perfumy!!! IP: 213.146.40.* 03.06.04, 09:27 organza -givenchy roma-laura biagiotti Piękne i kobiece no i męzczyzni za nimi przepadają:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poopa Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 10:18 ze świeżych zapachów lubię Emporio(Armani),a wcześniej Contradition (Klein).Ostatnio robię podchody do Celin Dion, ale jeszcze szukam w nich tego czegoś.Na wieczór lubię zapachy ekstremalne czyli Black Cashmere(Donna Karan).Uwaga moze wywołać szok u kobiet delikatnych. Dla mnie idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.chello.pl 03.06.04, 10:39 Ja lubie Time to play Bruno Banani.Maja bardzo orginalny,lekko egzotyczny zapach.Cena tez jest bardzo atrakcyjna.Ja raczej nie naduzywam perfum wiec szkoda mi wydac na nie ponad 200zl. Podoba mi sie tez Exult Naomi Campell. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.ssn.pl / *.ssn.pl 03.06.04, 10:48 L'eau D'Issey - Issey Miyake i ostatnio Pure Life Mexxa, świeżo i letnio (wbrew aurze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amd Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.tele2.pl 03.06.04, 11:55 aha, na lato (jak wreszcie będzie) idealne są O-Zone Sergio Tacchini. Z banalnej zielonej herbaty rozwijają sie w coś uroczo ciepłego i pudrowego, ale nie męczącego Odpowiedz Link Zgłoś
renia30 Re: Ulubione perfumy!!! 03.06.04, 20:02 Aktualnie moje ulubione: Happy EnJoy AA Anisia Bella Very Irresistible In Love Again Hot Couture Givenchy Ibiza Hippie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tere Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.bmj.net.pl 04.06.04, 14:49 GUCCI Rush 2 - genialne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.netland.gda.pl / *.netland.gda.pl 05.06.04, 00:41 Moje ulubione perfumy których używam naprzemian w zależności od okazji, pory dnia i charakteru ubrania lub miejsca spotkania to: nr 1 - Angel-T. Mugler; 2 - NU-YSL; 3 - DUNE-CH.Dior, 4 - Dolce & Gabbana-Dolce & Gabbana(czerwona) 5 - Allure-Chanel. Zapachy te jednakże nie mają nic wspólnego z KENZO są dla kobiet z dużym temperamentem, są bardzo charakterystyczne dla idywidualistów lubiących się wyróżniać, dosyć cieżkie. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Ulubione perfumy!!! 05.06.04, 15:10 Mam sporo takich, które lubię bardzo i często uzywam, ale generalnie zmienia mi sie to dość szybko. Bardzo od zawsze podobają mi się - Dolce Vita oraz Eau de Dolce Vita (te drugie idealne na teraz), Champs Elysees, Mania Armani, Desnuda Ungaro, klasyczne czarne Coco. Na cieplejsze pory - Pamplelune i Herba Fresca Guerlaina, Esencia Duende, In Love Again, Le Monde Est Beau Kenzo oraz bardzo uniwersalny Rykiel Rose. Bardzo lubię niektóre wody Escady, lubiłam strasznie Sexy Graffiti, Que Viva (mam ją!). Ale największą moją auktualną miłością są pefumy Fragonarda Etoile de Sud, które są najpotęzniejszym moim zauroczeniem już od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
annaoke Re: Ulubione perfumy!!! 05.06.04, 18:43 A ja sobie chwalę Bambusa -Yves Rocher. Całkiem miły zapach za śmieszne pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Ulubione perfumy!!! 05.06.04, 19:03 Ach Balbino, jakżesz ja Ci zazdroszczę owych Etoile... chlip chlip;))) Wiesz, zastanawiałam się nad tym wizażowym zakupem, miałam jednak zbyt dużego cykora- byłaś pierwsza. Serdeczności:) Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Powyższe skierowane do Balbiny:) 05.06.04, 19:05 Tylko nie wiedzieć czemu podpięło się nie tam, gdzie trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbina_alexandra Madllen! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 09:47 Madllen, w tym samym czasie na targowisku dwie osoby sprzedawały Etoile - ja mam swoje od Cleo, którą kojarzyłam juz wcześniej, to była ta mniejsza pojemność (15ml) - a zatem ryzyko było niewielkie, nawet gdyby zapach mi się nie spodobał. (Ktoś sprzedawał jeszcze 30 ml.) Ale instynktownie czułam iż zapach mi się bedzie podobał - tak wynikało z opisu Coralin :) I był to strzał w 10 :) uwielbiam ten zapach, jest naprawdę wymarzony dla amatorek kwiatowych woni :) A dzięki Twoim opisom zainteresowałam się Fleur de Diva Ungaro :) Wąchałam go już wiele wiele razy i coraz bardziej mi się podoba - zamówiłam w tym nowym sklepie internetowym, o którym ktoś wspomniał na forum - też zaryzykowałam trochę :) Zawsze czytam wszystkie Twoje recenzje z duzą przyjemnością... Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
madllen Re: Balbina! 07.06.04, 08:36 Etoile du Sud... równeż uległam magii niesamowicie realnych opisów Coralin- mam wrażenie, że wiem jak pachną:) I też "czuję", że to byłoby to:) Udało mi się namówić Męża na wycieczkę do Francji, by pod przykrywką odkrywania nowych miejsc- walnięta jestem, wiem wiem- kupić owe bajkowe Coralinowe-Fragonardy;) niestety nie puścili mnie w pracy:( A 30-tki z Targowiska, o której wspominasz w ogóle nie zlokalizowałam;) Balbino, dziękuję za miłe słowa i jestem pewna, że aniołeczki z Fleur de Diva poprawią Twój humor nie raz:) Nawiasem mówiąc, dzięki Twoim ocenom z KW stałam się posiadaczką wielu cennych preparatów- ot, kupiony w piątek żel do mycia twarzy Iwostin Purritin:)- i za to również dziekuję. No i oczywiście, gdy wrzucam w wyszukiwarkę w mojej głowie hasło "guerlain", niczym automat wyskakuje myśl: SMOCZYCA! ;))) Miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Madllen:) 07.06.04, 09:29 madllen napisała: > Etoile du Sud... równeż uległam magii niesamowicie realnych opisów Coralin- mam > > wrażenie, że wiem jak pachną:) I też "czuję", że to byłoby to:) Powstrzymaj się do jutra z poszukiwaniami Etoile... Ja tam utrzymuję że bardziej podpasowały by Ci Dahlia. Masz maila:)) Pozdrawiam i zmykam:) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
othala1 Re: Ulubione perfumy!!! 05.06.04, 18:53 Jestem wierna zapachom. Moje ulubione to: Rush 2 - Gucci i On stage - Gosha, w Opolu już niestety nie do kupienia. Czy mozna je dostać w waszych miastach bo często panie w perfumeriach patrzą na mnie jak na ufo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Ulubione perfumy!!! IP: *.acn.pl 05.06.04, 20:35 Moje ulubione perfumy: ciężkie, orientalne Samsara Guerlain Eternity Calvin Klein (1-sza wersja) Truth Calvin Klein (1-sza wersja) Flower by Kenzo Cocco Mademoiselle Chanel Dolce Vita Dior Dune Dior Tresor Lancome i co najgorsze ciągle mi mało!!! Ciągle jestem żądna nowych zapachów !!! Odpowiedz Link Zgłoś