Dodaj do ulubionych

za twarde paznokcie? help

13.03.12, 20:51
Nigdy nie mogłam wyhodować paznokci. Mój odwieczny problem to było ich rozdwajanie się. Kupiłam odżywkę nail tek i problemy się skończyły. Zrobiłam w lecie kurację 5 tygodniową i od czasu do czasu pociągam odżywką, ale nie non stop. Zaopatrzyłam się też w pilnik. Paznokcie miałam cudne, długie, zdrowe do czasu gdy poszłam do baby do gabinetu, żeby mi je ładnie pomalowała na imprezę. Namówiła mnie na spiłowanie po bokach, bo za grube. No i skończyło się..... Paznokcie zaczęły pękać tragicznie, w połowie palca. Jest to bardzo bolesne, dłonie wyglądają strasznie. Co począć? Czy przyczyna tkwi w nieprawidłowym wypiłowaniu? W sumie to dość dawno, bo z dwa mce temu. Czy może są one za twarde i z kolei trzeba je czymś zmiękczyć?
Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: za twarde paznokcie? help 13.03.12, 20:57
      Zrobiło mi się coś podobnego kiedyś - uzależniłam się utwardzacza Herome, który jest właściwie kuracją i nie powinno się go stosować non stop. Ja go stosowałam bez przerwy bo lakier super się na nim trzymał i w efekcie paznokcie rosły mi jak szalone, coraz grubsze i twardsze aż w pewnym momencie jeden pękł w poprzek kiedy niechcący uderzyłam w coś dłonią. W Twoim wypadku wydaje mi się, że z całą pewnością zawiniła manikiurzystka, nie wolno spiłowywać paznokci po bokach. Wydaje mi się, że masz jedno wyjście: spiłować paznokcie naprawdę na krótko i smarować delikatną odżywką/olejkiem (bez formaldehydu w składzie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka