Dodaj do ulubionych

Fraxel - warto?

30.03.12, 20:57
Mam prawie 40 lat, paskudną tłustą cerę z zaskórnikami, nierównościami, rozszerzonymi porami i zaczerwienieniami.
Byłam dzisiaj na zabiegu mikrodermabrazji. Kosmetolog stwierdziła, że dla mojej cery najlepszy będzie zabieg laserem Fraxel (zabieg wykonuje dermatolog). Cena jest powalająca - same policzki 900, cała twarz nawet 1700. Pytanie brzmi, czy ten zabieg przynosi naprawdę takie rezultaty, jak obiecują? Czy jest wart swojej ceny? Przestanę wyglądać tak paskudnie?
W sumie skoro potrafiłam wydać 1200 złotych na serię kwasów, i nie było żadnych rezultatów, to może laser pomoże...
Była któraś z was na takim zabiegu?
Obserwuj wątek
    • konwalia55 Re: Fraxel - warto? 30.03.12, 22:56
      z tego, co sie orientuje, jednorazowy zabieg fraxelem nie przyniesie super efektu, zabieg trzeba za jakis czas (np pol roku) powtorzyc. ale tez - jest to na pewno jeden z lepszych zabiegow wyrownujacych niedoskonalosci cery, widzialam efekty (na dwoch osobach) i byly naprawde bardzo spektakularne :)

poszukaj w sieci, informacji na ten temat jest bardzo duzo.
      • dorotakatarzyna Re: Fraxel - warto? 30.03.12, 23:55
        Ups - poszukałam i mi się odechciało. Wyczytałam, że straszny ból, powikłania, przebarwienia, opuchnięcia, i do tego żadnego efektu :( I że działa na blizny potrądzikowe, a ja blizn nie mam, więc to chyba nie ma sensu...
    • issey_miyake Re: Fraxel - warto? 31.03.12, 13:18
      dorotakatarzyna napisała:

> Mam prawie 40 lat, paskudną tłustą cerę z zaskórnikami, nierównościami, rozszer
      > zonymi porami i zaczerwienieniami.
      > Byłam dzisiaj na zabiegu mikrodermabrazji. Kosmetolog stwierdziła, że dla mojej
      > cery najlepszy będzie zabieg laserem Fraxel (zabieg wykonuje dermatolog). Cena
      > jest powalająca - same policzki 900, cała twarz nawet 1700. Pytanie brzmi, czy
      > ten zabieg przynosi naprawdę takie rezultaty, jak obiecują? Czy jest wart swoj
      > ej ceny? Przestanę wyglądać tak paskudnie?
      > W sumie skoro potrafiłam wydać 1200 złotych na serię kwasów, i nie było żadnych
      > rezultatów, to może laser pomoże...
      > Była któraś z was na takim zabiegu?

Prześlij zdjęcie twarzy, na e-mail gazetowy. Żaden zabieg w pojedynkę nie załatwi sprawy. Potrzebne jest zwykle kompleksowe działanie.
      • dorotakatarzyna Re: Fraxel - warto? 31.03.12, 23:02
        Issey, dziękuję. Niestety nie widzę maila - po kliknięciu na ciebie wyskakuje "użytkownik nie istnieje lub został zablokowany" :(
        • justa2909 Re: Fraxel - warto? 04.04.12, 22:33
          ja nie polecam. mialam 3 zabiegi laserowe, 1 pixel, 1 fraxel i 1 mosaic ECO2. razem 3 wiec powinien byc jakis efekt. niestety 0 poprawy, a wrecz przeciwnie. do dzisiaj mam drobna siateczke na twarzy i minęly 5 m-cy od ostatniego zabiegu i nadal ja mam. zabieg robilam w bydgoszczy u pana Bienkowskiego-esteticmed. do tego doszlo kilka blizn typu nierównosci, cera stala sie tak wrazliwa, ze po kazdym wyduszeniu nawet malego zaskornika zostaje mi blizna . a po zabiegu masakra, twarz mialam jak pizza, krew sie saczyla, z domu nie wychodzilam przez 1,5 tygodnia, a mialo sie wygoic w ciagu 4 dni. zabieg robilam miedzy innymi na blizny typu nierownosci, rozszerzone pory, delikatne przebarwienia. kasy wydalam sporo a efektow zadnych.lekarz twierdzil, ze wszystko jest ok, siatka zniknie i probowal mnie namowic na kolejny zabieg, ale po takim doswiadczeniu zrezygnowalam. taki jest moj przypadek, moze na innych to dziala ale ja znalazlam sie akurat w tym procencie powiklan.
        • issey_miyake Re: Fraxel - warto? 04.04.12, 22:41

> Issey, dziękuję. Niestety nie widzę maila - po kliknięciu na ciebie wyskakuje "
          > użytkownik nie istnieje lub został zablokowany" :(

gazetowy, z dopiską do loginu gazeta.pl
        • issey_miyake Re: Fraxel - warto? 06.04.12, 14:30

> Issey, dziękuję. Niestety nie widzę maila - po kliknięciu na ciebie wyskakuje "
          > użytkownik nie istnieje lub został zablokowany" :(

Napisz do mnie, w wątku przyszpilonym na forum i uprzednio odpowiedz na wszystkie pytania.
      • gosiak070 Re: Fraxel - warto? 14.05.12, 23:30
        Witaj moja znajoma miała zabieg Fraxel i jest bardzo zadowolona z efektów.Zabieg pobudza fizjologiczne procesy regeneracji ,stymulując tworzenie nowych komórek,co prowadzi do uzyskania świeżej promiennej i zdrowej skóry.Laser Fraxel uzyskał akceptację FDA dla zastosowań tj.zmarszczki w okół oczu,plamy barwnikowe,brązowe przebarwienia,blizny potrądzikowe i odnowa skóry.Ja korzystam z gabinetu medycyny estetycznej ELMED w Sopocie miałam robioną depilację laserową,mezoterapie sprzęt jest nowoczesny i wykwalifikowani lekarze ,a efekty i dobre samopoczucie są warte swojej ceny.Polecam i pozdrawiam
    • kicita Re: Fraxel - warto? 16.05.12, 01:08
      Ja miałam - dwa razy mosaic, dwa razy fraxel (w różnych gabinetach). Efekty żadne, może potrzebne byłoby więcej zabiegów, ale przy braku jakichkolwiek efektów straciłam motywację. Ale ja mam bardzo problematyczną skórę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka