chcesztomasz 05.04.12, 12:17 Czy ktoś maluje sobie w taki sposób usta. Jeśli tak poproszę o napisanie czym konkretnie. lula.pl/lula/51,95647,7428574.html?i=4 A i ja wiem, że wielu się to może nie podobać..cóż mi się podoba taki efekt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasha77 Re: "Blade usta" 05.04.12, 14:13 takie kolory szminek ma np.Inglot i MAC,można też użyc korektora w szmince,albo tłustszego podkładu w sticku(np.MaxFactor) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: "Blade usta" 05.04.12, 16:10 Warto tylko zdać sobie sprawę, że przy takim kolorze ust zęby wyglądają na żółte. Powinny być naprawdę mocno wybielone, bo inaczej jest nieciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
violon-czela Re: "Blade usta" 05.04.12, 16:33 podobnie jak czerwona. a jak ktoś ma jeszcze żółte żeby to ma i już - szminka czy czym to się tam maluje niewiele daje czy to w jedna czy w drugą stronę. mam znajomą co nie ma super białych zębów i maluje usta na czerwono i efekt ogólny jest wow - faktycznie przy uśmiechu widać taka nie inny defekt ale bez tej szminki jest niewiele lepiej. Podejrzewam, że tak samo jest z tym kolorem. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: "Blade usta" 06.04.12, 10:56 Wręcz przeciwnie, czerwona szminka daje złudzenie białych zębów. Żółto wyglądają przy szmince różowej. Im więcej w kolorze szminki żółtej nuty, tym mniej żółte wydają się zęby - przez kontrast. Im szminka ciemniejsza, tym zęby wydają się jaśniejsze. Dlatego kobiety o żółtawych zębach powinny unikać "sinych" szminek. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nie, nie, to zalezy od odcienia 06.04.12, 11:02 zolcie zebow, jest ich wiele, tych odcieni, zapytaj dentyste. Szminke sie zawsze probuje, maluje usta i na powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
violon-czela Re: "Blade usta" 06.04.12, 11:47 czerwona szminka daje złudzenie białych zębów. Ma się śmiać teraz? Jak masz bielusie zęby to przy takiej szmince wyglądają ekstra fajnie i nawet błyszcząco ale jak masz żółte w jakimkolwiek odcieniu to ci czerwona szminka nie pomoże a wręcz uwidoczni - widziałam to na własne oczy. www.google.pl/imgres?q=%C5%BC%C3%B3%C5%82te+z%C4%99by&hl=pl&sa=X&biw=1024&bih=677&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=Y_WGgybdCLfKHM:&imgrefurl=http://www.ortodonta-warszawa.pl/wybielanie-zebow.php&docid=zWGv_RHIqZLbxM&imgurl=http://www.ortodonta-warszawa.pl/img/photo_12.jpg&w=255&h=400&ei=GLt-T8TSOaKF4gS40eyZBw&zoom=1&iact=rc&dur=347&sig=102103882451725462887&page=3&tbnh=158&tbnw=102&start=35&ndsp=20&ved=1t:429,r:2,s:35,i:166&tx=81&ty=63 Pomijając fakt retuszu zapewne, efekt tak własnie wygląda. Niestety. Masz białe ząbki - czerwona szminka to potęguje, masz żółte - uwidacznia i tyle ( tak jak większość) Odpowiedz Link Zgłoś
red_boots Re: "Blade usta" 05.04.12, 21:38 Golden Rose ma takie pomadki- "bladziochy" w swojej kolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus zwyczajny blyszczyk 06.04.12, 11:08 albo b. blada szminka i na to blyszczyk. Przy okazji nie zawsze to co fajnei wyglada na modelce i na zdjeciu, fajnie wyglada na zywca. Nie ma co sie zapierac i szukac takiej samej szminki, bo sie mozna niezle zdziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: zwyczajny blyszczyk 06.04.12, 15:09 wszelkie błyszczyki odpadają. Ta szminka czy pomadka ( rada wyżej) wygląda na pewnej dziewczynie z youtube SIWO - i nie wiem czy to tak ogólnie wygląda efekt czy dziewczyna przesadziła. Mi chodzi o "zmatowienie " ust delikatne. Doskonale o tym wiem ale po pierwsze nawet jak się miałabym zdziwić to co? Kredytu na milion nie zaciągam na tą/tę szminkę czy cokolwiek innego. :P to raz, dwa ja już miałam takie coś na ustach 9 podobało się) kiedyś przy okazji eksperymentów pewnej dziewczyny. nie mam zielonego pojęcia czym mi to robiła - nie mam z nia kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus do znudzenia powtarzam 06.04.12, 15:12 co widzisz na youtube nie ma sie NIJAK do rzeczywistosci. BYc moze na moim monitorze wygladalaby inaczej, kwestia ustawien monitoru. Na zywca tez inaczej. Skoro blyszczyki odpadaja, to idz do sklepu, schyl sie i poszukaj podiben szminki, to proste. W zaleznosci od odcienia cery, wlosow, zebow i swiatla bedziesz wygladac inaczej niz kolezanka, ktora uzyla tej samej szminki. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: do znudzenia powtarzam 06.04.12, 18:38 kwestia logiki a nie monitora. Nie trzeba ustawić żadnego monitora aby dojść do wniosku, że panna albo przesadziła albo tak wygląda kolor tej pomadki czy też szminki. Tak czy inaczej chyba logicznym jest, ze skoro szukam jakiegoś odcienia i nie trafiałam na niego a mam "nazwy " to sobie przy najbliższej okazji sprawdzę czyż nie? Dlatego też interesują mnie KONKRETNE wypowiedzi czy ktoś sobie tak maluje/malował usta i czym konkretnie - będzie mi łatwiej bo będę uderzać w dane marki. Zbędne mi są ( bez obrazy) pouczenia typu co na obrazku nie zawsze wygląda tak samo, idz sobie do sklepu i poszukaj w tych milionach szminek itd itd. Skoro nie masz nic sensownego do powiedzenia/napisania to po co piszesz ? Co mi po twoich mało interesujących radach? Ja mogę iść do drogerii 1,2,3,5,10... i siedzieć tam tydzień i nic nie znaleźć - np czerwoną szminkę mogę znaleźć wszędzie i to 50 " rożnych firm". Proste to jest uderzać w markę w której w miarę podobny odcień występuje ( bo ktoś używał ) i sobie spr jak wygląda a jak danej marki nie ma to nie fatygować się i marnować czas. "wygladac inaczej niz kolezanka, ktora uzyla tej samej szminki." Serio? szok. ?Napisz coś równie interesującego..jak musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nadal do znudzenia powtarzam 07.04.12, 11:21 to samo zdjecie moze b. roznie wygladac u roznych ludzi. Serio! I na marginesie, rzecz jasna, bo usta sa oczywiscie na balod zrobione. Nie ma sensu podawania konretnych namiarow na szminki, bo u kazdej malujacej sie kobiety ta sama szminka z uwagi na odcien skory, zebow i wlosow (sprawa indywidualna), wyglada inaczej. Co oczywiscie nie oznacza, ze blada szminka u mnie da efekt krwawych ust u kogos innego. Mozna najwyzej isc do sklepu ze zdjeciem albo z prosba - chce tak i tak wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: nadal do znudzenia powtarzam 07.04.12, 12:01 Nie interesuje mnie co uważasz za sensowne a co nie, ani co tobie się wydaje. Będę robić tak jak ja uważam za stosowne. Nie mam zdjęcia i nie mam drukarki - nie widzę powodu żeby robić cyrk z czymś takim i jak już powiedziałam jak mam odp marki ( nie wszystkie marki mają w swojej palecie interesujący mnie odcień, ba nie wszystkie sklepy/drogerię w ogolę posiadają daną markę z pełną paletą ) w których występuje kolor/ocień o który mi chodzi to SOBIE O NIE POPROSZĘ I SPRAWDZĘ. Także dziękuje za jakże nieprzydatne rady i mało oryginalne info. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus nie wiem, czemu jestes taka wkurzona 07.04.12, 12:17 po prostu z wlasnego doswiadczenia pisze, bo wiem, ze takie pytania nie maja sensu. Raz ze zdjecie z pokazu czy zdjecie modelki, dwa ze nawwet przy pomocy drukarki mozna uzyskac inny odcien (serio). Jedyna rada - isc do sklepu i probowac, az bedziesz zadowolona. Ja radze isc samej do sklepu, bo sluchanie przyjaciolek i "przyjacioleczek" tez nie zawsze pomaga. A jeszcze jak trafsiz na fajna eskspedientke w sklepie, to juz jest raj. Nie masz sie co jezyc, masz jeszcze odcienie podane przez inne osoby. Ale do sklepu musisz isc sama. Odpowiedz Link Zgłoś
chcesztomasz Re: nie wiem, czemu jestes taka wkurzona 07.04.12, 12:44 no co ty ja myślałam, że mi napiszą na forum, przepisze sobie na żółta karteczkę, położę pod poduszkę i jak jutro wstanę do zamiast żółtej karteczki będzie szminka/pomadka w wymarzonym odcieniu....;/ Serio nie wiem o co ci chodzi i po co piszesz te jakże oryginalne rzeczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: "Blade usta" 06.04.12, 15:23 MAC ma kilka pomadek NUDE - ja uzywam Creme De Nude z serii cremesheen. Drugi sposob to najpierw troche podkladu na usta i na to Nude blyszczyk - np Bourjois Effect3D 33 Bruun poetic Odpowiedz Link Zgłoś
aga13133 Re: "Blade usta" 06.04.12, 21:12 Pomyłka- 262... sprawdziłam w torebce- blada, bez świecących drobinek Odpowiedz Link Zgłoś
nitroglycerine Re: "Blade usta" 07.04.12, 10:16 Najpierw podkład, później konturówka Essence i pomadka w odcieniu nude. Odpowiedz Link Zgłoś