Dodaj do ulubionych

blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 212.106.128.* 16.06.04, 20:30
Obserwuj wątek
    • Gość: Obiektywna Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.futuro.pl 17.06.04, 13:58
      Blizny po trądziku można wykorzenić, jest to możliwe. Musisz koniecznie
      złuszczyc naskórek, albo kwasami owocowymi u kosmetyczki albo kupic specjalny
      krem. Sama miałam podobny problem i wtedy nawet nałożenie pudru nic nie pomogło.
      • lorenax Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! 17.06.04, 19:50
        jaki jest ten krem??????????
        • Gość: marta Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:13
          np. acne-derm. pomaga na nowe krostki, wybiela też blizny. cena 15zl. w aptece.
          w aptece można też popytac o inne srodki
          • Gość: Agata Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.245.* 18.06.04, 08:28
            tez polecam acne derm .Stosowałam pomaga ale tylko na blizny
            powierzchowne.Musisz się poradzić dermatologa czy to zejdzie po kremach czy
            trzeba czegoś mocniejszego.
            • ruda_80 Re: Acne derm 18.06.04, 09:40
              A ja bym bardzo uważała na tak wychwalany Acne Derm - u mnie przyniósł efekt
              wręcz odwrotny, po jego stosowaniu (robiłam dwa podejścia, drugie po dłuższej
              przerwie, z takim samym efektem) zaczeły mi wyskakiwać nowe, dosyć duże krosty
              w zwiększonych ilościach. Może i troche działa na ślady po trądziku (efekty
              bardzo znikome), ale cóż z tego, skoro po nowych krostach powstawaly nowe
              ślady. Takie błędne koło...
              • Gość: Agata Re: Acne derm IP: 80.48.245.* 18.06.04, 10:17
                proponuje U W A Z N E czytanie.Napisalam że acne derm jest na blizny po
                tradziku a nie jest lekarstwem na tradzik.Skoro wyskakuja ci nowe krosty to
                znaczy że choroba jest nie wyleczona.Acne derm i inne tego typu maści
                zawierające kwas azelinowy sa na blizny po tradziku.
                Stosowałam go sama , miałam takie blizny na plecach , że przez lata nie
                chodziłam w wydekoltowanych blizkach , na basen itp.pomogło , oczywiście jest
                tez kwestia trafienia na odpowiedni lek ale to już osobna sprawa .Pozdrawiam
                • ruda_80 Re: Acne derm 18.06.04, 10:51
                  Akurat potrafię UWAŻNIE czytać a mój post jest odpwiedzią na DWA poprzenie
                  dotyczące Acne Dermu, a nie tylko na Twój. We wcześniejszym Marta
                  napisała: "acne-derm. pomaga na nowe krostki", a ja odpowiedziałam że nie
                  wszystkim pomaga. Ja natomiast radzę UWAŻNE czytanie ulotki dołączonej do
                  maści, bo tam jest napisane że wskazaniem do stosowania preparatu Acne Derm
                  jest TRĄDZIK POSPOLITY ORAZ przebarwienia skóry. Tak więc właśnie jest on (lub
                  ma być) lekarstwem na trądzik a nie tylko na blizny po nim!!!!!!!!!!!!!!
                  • mag-ia Retin-A. 18.06.04, 14:43
                    Dziewczyny, spokojnie, po co te kłótnie? :)

Ja polecam krem Retin-A. Jest na receptę, kosztuje około 36 zł za 30g, jest
                    bardzo wydajny i skuteczny. Stosowanie jest troszkę nieprzyjemne - po nałożeniu
                    moja twarz robi się czerwona, ale po kilkunastu minutach to przechodzi. Krem
                    szybko się wchłania i jest niewidoczny.
                    Ja stosuję go co jakiś czas 2 dni pod rząd (tylko na noc, nie wolno inaczej) i
                    przez kilka dni później złuszcza mi się naskórek. Nie wygląda to ładnie, ale mi
                    nie przeszkadza, bo przecież właśnie o to chodzi, żeby odnowić naskórek. Nie
                    robię wtedy makijażu, a twarz smaruję tylko kremem Bambino. Po takiej około
                    tygodniowej kuracji moja cera jest dużo jaśniejsza, gładsza, ładniejsza.

Ten krem przepisał mi dermatolog, ale pewnie to zależy od stanu skóry. Jednak
                    myślę, że warto się wybrać do lekarza i zapytać, co on sądzi o retin-A albo
                    ewentualnie poprosić o coś innego.
                    • Gość: Ania Re: Retin-A. IP: *.tele2.pl 18.06.04, 14:50
                      mam pytanie : od jakiego czasu już stosujesz ten preparat " tak co jakiś czas"?
                      • mag-ia Re: Retin-A. 18.06.04, 15:06
                        Kilka lat temu używałam tego kremu, a teraz znów do niego wróciłam i stosuję go
                        od mniej więcej pół roku.
                        • Gość: Ania Re: Retin-A. IP: *.tele2.pl 18.06.04, 15:21
                          jeżeli mogę coś zasugerować to zmień preparat albo dermatologa. po pierwsze
                          dlatego że retinA nie można stosować bezkarnie ciągle i wciąż, a po drugie
                          przydałaby ci się jakaś skuteczniejsza kuracja lecznicza , a nie doraźne
                          stosowanie tego preparatu
                          • Gość: Anka Re: Retin-A. IP: *.agh.edu.pl 20.06.04, 15:41
                            A zanim zaczniesz stosować retinole, zapewnij sobie skuteczną antykoncepcję,
                            jeśli nie chcesz przez przypadek urodzić dzidzisia z rozmaitymi wadami.
                            Ciekawe, czy o tym przypominają dermatolodzy.
                            • Gość: Ania Re: Retin-A. IP: *.tele2.pl 21.06.04, 18:22
                              to o czym napisałaś dotyczy środków do stosowania wewnetrznego, a nie
                              zewnętrznego
    • Gość: Ania Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tele2.pl 18.06.04, 14:49
      preparaty dostępne w ogólnej sprzedaży będą pomocne tylko w powierzchownych
      przypadkach. jeżeli twój problem jest poważny poszukaj dobrego gabinetu
      kosmetycznego który specjalizuje się w terapiach złuszczających - najlepiej
      żeby miał kilka do wyboru. kompetencje personelu nie moga budzić jakichkolwiek
      zaastrzeżeń ponieważ niewłaściwie stosowane preparaty mogą bardziej zaszkodzić
      niż pomóc. przygotuj się że taka kuracja może potrwać nawet i pół roku, a może
      się okazać że dla zadowalających efektów trzeba ją będzie powtórzyć po 2-3
      miesięcznej przerwie. nieodzowne będzie też ciągłe stosowanie w domu kosmetyków
      uzupełniających kurację gabinetową. jeżeli stan twojej skóry będzie wymagał
      ingerencji dermatologa dobra kosmetyczka na pewno zasugeruje taką konsultację .
      rozpoczynać leczenie od wizyty u lekarza odradzam. dwa słowa do rudej :
      pojawianie się nowych wyprysków po stosowaniu tego preparatu oznacza że skóra
      jest nadal zanieczyszczona i właśnie się oczyszcza. byc może w twoim przypadku
      powinien był zostać zastosowany inny preprat. tak niestety często kończy się
      poleganie na poradach farmaceutów lub znajomych
      • Gość: ona Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.b.jawnet.pl 20.06.04, 14:20
        Na powierzchowne blizny polecam krem Perła Inków. Do kupienia w aptece, cena
        około 65 zł. Efekty widowczne po miesięcznej kuracji.
        Do głębszych blizn polecam Peeling Neoderma. Oczywiście po konsultacji z
        fachową kosmetyczką bądź dermatologiem. Zabieg niestety drogi (ok.300 zł.).
        Opisu samego zabiegu i jego efektów, szukać w wyszukiwarce. Polecam !!!
        • Gość: Ania Re: blizny po tradziku!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tele2.pl 21.06.04, 18:23
          odradzam wszystkie jednorazowe zabiegi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka