Dodaj do ulubionych

depilacja bikini pensetą, problem.

01.07.12, 12:34
dziewczyny, chciałam sie skonsultować. Koleżanka poradziła mi (ona takl robi od wielu lat) wydepiloiwać okolice bikini pensetą. Zabrałam się za to, zrobiłam fajnie, zastawiłam wąski pionowy pasek, odrastają tylko drobne włoski ale problem polega na tym, że chcąc wyrwać włos, nie zawsze sie da wyrwac cały ale się urywa w połowie, no i mam niestety czerwone zaognione kropki jak po depilacji. Koleżanka tak nie ma. Czy coś robię nie tak czy taka już moja uroda? dziękuję za odpowiedzi :)
A może cos innego polecicie? Byłam zawsze zadowolona z depilacji u kosmetyczki, cos na gorąco i plastrami zrywane ale za często trzeba chodzić. Słyszałam tez o depilacji laserem ale to już w ogóle jest drogie. Ciekawe na ile czasu starcza.
Obserwuj wątek
    • salma0 Re: depilacja bikini pensetą, problem. 01.07.12, 13:02
      Musisz złapać włos pęsetą blisko nasady włosa, wtedy się w połowie nie urwie. Najlepiej wyrywać jednym zdecydowanym ruchem.
    • nessie-jp Re: depilacja bikini pensetą, problem. 01.07.12, 13:45
      Słyszałam tez
      > o depilacji laserem ale to już w ogóle jest drogie. Ciekawe na ile czasu starc
      > za.

Bo ja wiem
      • brooke.logan dziękuję :) 02.07.12, 08:10
    • gazeta_mi_placi Re: depilacja bikini pensetą, problem. 01.07.12, 16:41
      Przecież to potwornie boli, zwłaszcza w takim miejscu.
      Lepszy jest krem do depilacji (na krócej) lub wosk (na dłużej).
    • catsi Re: depilacja bikini pensetą, problem. 01.07.12, 17:04
      Moim zdaniem woskiem a pensetą wychodzi na to samo bo wyrywamy z cebulkami. Na stany zapalne stosuj Folisan miejscowo.
      • maggi9 Re: depilacja bikini pensetą, problem. 01.07.12, 20:03
        A moim zdaniem o dziwo nie.
        Kiedyś w ramach nudy wydepilowałam sobie kawałek łydki i trochę bikini pęsetą.Włosy wrastały jak szalone, miałam podrażnioną skórę.A przy wosku tego nie mam.

Autorko-spróbuj jednak wosku, skoro ból nie jest dla ciebie problemem.A na obecny stan polecam peeling i jakiś krem na odparzenia np sudocrem albo hipp.
        • iwonagos Re: depilacja bikini pensetą, problem. 02.07.12, 11:41
          Odnośnie depilacji laserowej. Pod pachami wystarczy czasem nawet 1 zabieg. Natomiast z innymi partiami ciała róznie to bywa...
          Moja przyjaciółka robi wąs i brodę w naprawdę profesjonalnym gabinecie we Wroc i mówi, że musi robić to o 3 mce, a jeździ od dwóch lat. Płaci ok. 500 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka