Dodaj do ulubionych

szara bielizna-co robic

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 11:32
mam pytanko: co robicie z poszarzałą od prania bielizną? jest może jakis
środek, który dodaje się do prania? na dodatek mam duże problemy z dopraniem
majtek no i mam juz dość burych staników. poradzcie co robic???
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: szara bielizna-co robic 28.06.04, 11:39
      wywalic i kupic nowe!
      a tak na serio - to do prania bialych rzeczy dobrze jest dodawac calgon, bo to
      szarzenie to jest wlasnie od kamienia w wodzie. Ale to pomaga tylko, jesli sie
      uzywa do bialych rzeczy, jak sa juz szare to im nic nie pomoze. A przynajmniej
      ja nie znam sposobu.
      • Gość: Ness Re: szara bielizna-co robic IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 11:52
        1. Zmienić proszek do prania. 2. Prać w wyższej temperaturze (min. 60 stopni), a
        co jakiś czas wygotować. 3. Pod żadnym pozorem nie używać do prania "w ręku" mydła.
        • md75 Re: szara bielizna-co robic 28.06.04, 13:09
          Używać na co dzień wkładek higienicznych to nie będzie problemu z dopraniem
          majtek.
          • mysia.8 Re: szara bielizna-co robic 29.06.04, 12:56
            a ja proponuje czytac ze zrozumieniem zanim sie wysle taka bzdure - dziewczyna
            ma problem z poszarzalymi w calosci majtkami a nie zóltymi w kroku, ktore sie
            nie chca doprac;
            ja sama zrezygnowalam juz dawno z bialej bielizny, a te kilka rzeczy ktore mam
            piore w ten sposob, ze dzien przez praniem rozpuszczam troche dobrego proszku
            do bialego typu np. Vizir w goracej wodzie i zamaczam bielizne na noc; potem
            piore w pralce tez w jakims najlepszym proszku do bialego
    • Gość: aga Re: szara bielizna-co robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:12
      Kiedyś słyszałam że do pralki wsypać proszek do pieczenia razem z dobrym
      proszkiem do prania.
      • Gość: gość Re: szara bielizna-co robic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 14:25
        Ja też słyszałam o proszku do prania - o namaczaniu bielizny przed praniem w
        wodzie z dodatkiem kilku łyżeczek proszku do prania. Niestety, jeszcze tego nie
        próbowałam, także za efekt nie ręczę.
    • mroofka2 Re: szara bielizna-co robic 29.06.04, 13:39
      nie ma chyba dobrego sposobu na poszarzałą bieliznę!ja sama mam z tym problem,
      ale kiedy nie mmogę sie już temu przypatrzeć to po prostu idę na zakupy!i coraz
      częściej zauważam, że moja szuflada z bielizną ubozsza jest w jej białe
      elementy!oczywiście nie można żyć bez białej bielizny, ale można ją ograniczyć,
      no chyba że ktoś ją po prostu uwielbia:)pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka