Dodaj do ulubionych

coś do rąk

29.10.12, 21:54
Mam wysuszoną, popękaną skórę przy 3 środkowych palcach oraz trochę na dłoniach (od środka), przypuszczam, że jest to uczulenie na detergenty.
Co mogłabym stosować (oprócz rękawiczek ochronnych, których non stop używam, na noc gruba warstwa kremu i rękawiczki bawełniane), aby skóra doszła do siebie?
Obserwuj wątek
    • keepersmaid Re: coś do rąk 29.10.12, 22:04
      Moczenie rak w cieplej oliwie, zmiane marki rekawiczek ochronnych, wizyte u lekarza i ewentualnie unikanie stresu, bo to moga byc objawy "nerwowe".
      • ariessa1 Re: coś do rąk 29.10.12, 22:59
        dla mnie rękawiczki na noc + krem, to super zestaw, pozdrawiam ariessa
    • rikol Re: coś do rąk 29.10.12, 22:59
      Jesli popekana jest skora miedzy palcami, to jest to grzybica. Najtanszy jest clotrimazol.
    • bettybag Re: coś do rąk 30.10.12, 12:19
      Czy to oby na pewno od detergentów? Jeśli tak, to dlaczego rękawiczki nie działają. Wybierz się lepiej do dermatologa, bo sprawa wygląda mi podejrzanie.
      • second_names Re: coś do rąk 30.10.12, 22:34
        bettybag napisała:

> Czy to oby na pewno od detergentów? Jeśli tak, to dlaczego rękawiczki nie dział
        > ają. Wybierz się lepiej do dermatologa, bo sprawa wygląda mi podejrzanie.

A dlaczego myslisz, ze wyglada powaznie?
        Skora nie jest popekana miedzy palcami, tam sie nic nie dzieje, wlasciwie dotyczy tylko prawej reki, najbardziej srodkowy palec
        Rekawice ochornne, ktore uzywam do sprzatania,zmywania i pranie sa roznych firm - specjalnie, aby nie pomylily mi sie.
        Neutrogena jest juz za slabym kremem, eucerin tez juz nie dziala na ten problem.
        Kilka lat temu mialam podobne objawy (dopiero drugi lekarz wlasciwa diagnoze przedstawil)
        • kasha77 Re: coś do rąk 30.10.12, 22:44
          spróbuj sobie la roche posay cicaplast baume b5,tylko często.mozna kupic mniejszą tubkę i nosic w torebce,ja mojemu dziecku smaruje maksymalnie wysusze,popękane usta(stan"do krwi")i juz po pierwszym dniu było dużo lepiej.
    • mallwia Re: coś do rąk 30.10.12, 23:23
      Kup w aptece Pilarix krem.Bardzo dobry na wysuszenie,zrogowacenia naskórka.Dobry też do stóp.

www.youtube.com/watch?v=EXK0Ejzin4c
      • kasha77 Re: coś do rąk 31.10.12, 12:28
        Pilarix przy łuszczącej się skórze od przesuszenia może jej jeszcze mocniej podrażnic,jest bardzo dobry na stopy i przy nadmiernym rogowaceniu ale nie szczególnie jeśli skóra jest podrażniona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka